kızlar yarına önemli misafirlerim olacak onlar için,haşhaşlı tatlı,arpa şehriye salatası,cevizli kurabiye ,ve börek yapmayı düşünüyorum hattaa tatlıyı ve salatayı hazırladım bile:)))
moonserose cimmm sanada kolay gelsin tatlım.....
niye yanlış anlayayım, tabiiki damak zevkleri uymayabilir. belki çocukluğumuzdan bu yana yediğimiz için bize güzel geliyordur. benim içim farklı değil yani.burada okuyan arkadaşlarım var ve onlar da çok seviyorlar. yapandan yapana da değişebilir. afiyet olsun.
msn kadından aldığım ve yaptığım
güveçte kaşarlı mantalı pilav-
1 su bardağı pirinç
sıvı yağ(ben tereyağı kullanıyorum)
1 orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
5 tane orta büyükte mantar
bu pilav malzemeleri tenzerede soğan ve sarımsak kavrularak normal pilav olarak hazırlanır.sonra küçük güveçlere konulur(3 taneye ancak yetiyor) malzeme artırılabilir.üzerine kaşar rendesi ile fırında 15 dk kadar pişirilir.
MALZEMELER
1 s bardağı yoğurt
1 s bardağı şeker
yarım paket vanilyalı puding
yarım limon suyu ve rendesi
az miktarda vanilya
150 gr lor(tatlı lor)
2 yumurta
altı için: 1 paket burçak bisküvi ve 4 kaşık tereyağı
üst malzemesi mikser ile karıştırılır.burçak bisküvi erimiş ılımış tereyağ ile helva kıvamında hamur haline getirilir.dikdörtgen borcama(küçük) yayılır eşit şekilde.üzreine kreması dökülür ve fırında 180 derecede 40-45 dk pişirilir.sonra afiyetle yenir:dance:
çilekle servis ve yemesi şahane:teytey:
kızlar yarına önemli misafirlerim olacak onlar için,haşhaşlı tatlı,arpa şehriye salatası,cevizli kurabiye ,ve börek yapmayı düşünüyorum hattaa tatlıyı ve salatayı hazırladım bile:)))
moonserose cimmm sanada kolay gelsin tatlım.....
ben de yememiştim cheesecake kendim yapmaya başladıktan sonra yemiş oldumzemuszemusbirşey itiraf edeyim mi ben hiç cheskek yemedim :kedi: tatlı birşeyde peynir nasıl durur bilmiyorum.künefe filan yedim ama bu bana hep çok farklı gelir ama hiç denemedim.bunuda zayıflayınca yapmak üzere not alayım kaydirigubbakcemile3
az kalorili bir pohaçaymış.bir çok tarifte daha fazla yağ oluyor..eline sağlık..1 su bardağı yoğurt
1 yumurta (akı içine sarısı yüzüne )
1 tatlı kaşığı karbonat (yarım limon sıkıyorum üstüne acı tadı olmuyor )
1 pahet kabartma tozu
tuz
aldığı kadar un
hamur çok yumuşak olmayacak sertte olmayacak kulak memesinden az daha sert olacak.karbonat çürümesin diye bekletmeden hemen ceviz büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.hamurla fazla içli dışlı olmadanmaydonozlu peynirli harcımızı koyup üstten karnıyarık gibi kapatıyoruz.iyice kapayın çünkü pişerken açılıyo. yumurta sarısı çörekotu haşhaş susam ne isterseniz artık atıp fırına uğurlyoruz .ben bu poaçaya bayılırım :)
senin de marifetlerini paylaşmanı bekleriz bynkutluaycım...haklısın ben ilk defa yediğim için farklı geldi banaa
ama baya zahmetli bişeymişş
komşuum 5 saatte bitirmişş
MALZEMELER
1 s bardağı yoğurt
1 s bardağı şeker
yarım paket vanilyalı puding
yarım limon suyu ve rendesi
az miktarda vanilya
150 gr lor(tatlı lor)
2 yumurta
altı için: 1 paket burçak bisküvi ve 4 kaşık tereyağı
üst malzemesi mikser ile karıştırılır.burçak bisküvi erimiş ılımış tereyağ ile helva kıvamında hamur haline getirilir.dikdörtgen borcama(küçük) yayılır eşit şekilde.üzreine kreması dökülür ve fırında 180 derecede 40-45 dk pişirilir.sonra afiyetle yenir:dance:
çilekle servis ve yemesi şahane:teytey:
arkası da gelecek ama resimsiz olmii ben de ne tarifler war bekleyin anacım
benim de geçen akşam misafirlikte çok bayılarak yediğim ve sizler için gözümü budaktan esirgemeyerek hemencecik tarifini not aldığım bir kurabiye tarifi var elimde bugün kızlar..
susamlı kurabiye:
1 yumurta
6 yemek kaşığı pudra şekeri
1paket margarin
1 su bardağı tavada kısık ateşte kavrulmuş susam
1 su bardağı ufalanmış fındık ya da ceviz
1 kabartma tozu
aldığı kadar un
tarif bu hepsi karıştırılarak şekil verilmişti ve inanılmaz gevrekti.içinde susam olduğunu da ben kadın söylemeden çözemedim..çok farklı bi lezzetti..ben mutlaka deniycem benden önce deneyen olursa seveceğine eminim..paylaşmadan geçmeyin denerseniz sakınkaydirigubbakcemile5
arkası da gelecek ama resimsiz olmii ben de ne tarifler war bekleyin anacım
hiçmi yok resim ekleme şansın canım yaa , bana resim lazım ki gözümü gönlümü doyurayım kaydirigubbakcemile3
malzemeler:
• 2 yumurta
• 1 bardak toz şeker
• 1,5 bardak un
• 1,5 çay kaşığı karbonat
• 1 bardak yoğurt
• 1 bardak irmik
• vanilya
şerbet:
1 küçük tas suya 1,5 tas şekeri dök,erit, bir taşım kaynat
süsleme:
krem şanti ile süsle
canım kase boyu çok küçük değil bu yüzden yeterli oluyor, :lepi:ellerin dert görmesin şifacığım pek güzel olmuş revani cokacimcoook şerbeti az gelmedi mi ? ben 3 bardak suya 2,5 bardak şekerle yapıyorum da .gerçi ben içine şeker katmıyorum