- 28 Kasım 2008
- 4.461
- 756
ne demek şifaacım,artık bizim evde fotoğraflanmadaan bişey olmaz oldu..gerçi eşim artık bu denemelerimden bunalmak üzere ama yine de şimdiye kadar kireçte tatlı vukuatı dışında mutfakta bi olumsuzluk yaşamadım..teşekkürler canım paylaşımın için kaydirigubbakcemile5
günaydın hatunlar, tam da kahvaltıya çıkıyordum ezineciğim poaçalar için teşekkür ederim canım yemiş kadar oldum :)) ellerine sağlık opuyorumnanaktan
KORE SALATA(TURŞU TADINDA)ya ezinecim birşey sorcam salatalık salatası isot falan vardı içinde nerde ki bulamıyorum şimdi
KORE SALATA(TURŞU TADINDA)
MALZEMELER:
• SALATALIK
• İSOT
• TUZ
• ZEYTİNYAĞ
• LİMON SUYU(AZ)
• 4 BÜYÜK DİŞ SARIMSAK
YAPILIŞI:
SALATALIKLARI ORTADAN BOYUNCA İKİYE BÖL VE KABUKLARINI SOYMADAN SALATALIKLARI İNCE-İNCE DOĞRAYIN,İSOT KOYUP ,BOLCA İYİCE ELİNLE KARIŞTIRILIR VE YEDİRİLİR.TUZ EKLEYİN BİRAZ,BOLCA YAĞ DÖKÜN,KARIŞTIRIN.AZ LİMON SUYU KOYUN,4 BÜYÜK DİŞ SARIMSAĞI EZİN İÇİNE KOYUN,KARIŞTIRIN AFİYET OLSUN
NOT: 1 GÜN ÖNCEDEN YAPILIP,DOLAPTA BEKLETİLMESİ TAVSİYE EDİLİR.
BEN MALESEF ACELEYLE YAPTIĞIMDAN DOLAYI SARIMSAKLARI DÖVMEK YERİNE DOĞRAMIŞIM
kolay gelsin canım,afiyet olsun cokacimcoook yerimseniben
evet canım azaltılabilinir zeytinyağı pekala yerimseniben canım afiyet olsun ,kolaylıklar opuyorumnanaktangünaydın hatunlar, teşekkür ederim ezineciğim puaçalar için :))
şifacığım diyette yapan biri olarak bu kore salatası bana çok ideal geldi.zeytinyağı miktarını kısıtlı tutup deneyeceğim,ellerine sağlık
ne demek canım afiyet olsun, beğenmene sevindim afiyet olsun yerimsenibenvaveyla_esk Alıntı:
teşekkür ederim harika oldu
Ezineciğim poğaçalarını sıcak su yerine sütle yapmayı dene bir de,daha lezzetli olacaktır..
Eline sağlık..
maşallah çok marifetlisiniz arkadaşlar
benimde şaşmayan elmalı kurabiye tarifi var yazayım 2 tepsi yaklaşık 50- 50 adet çıkıyor
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 paket eritilmiş soğumuş margarin
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un+ nişasta karışımı ( 3bardak un 2 bardak nişasta yetiyor)
4 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım bardak dövülmüş ceviz
pudra şekeri
hamurumuzun tüm malzemelerini karıştırıp kulak memesi kıvamında çok iyi yoğurulmuş bir hamur elde ediyoruz buz dolabına koyuyoruz
elmalarımızı rendeleyip 2 yemek kaşığı şekerle suyu çekene kadar karemelize ediyoruz tarçını ve cevizi ekleyip soğumaya bırakıyoruz
hamurumuzu çıkarıp 3 bölüyoruz
bezelerimizi servis tabağı büyüklüğünde açıp önce dörde sonra sekiz eşit parçaya bölüyoruz
harcımızdan koyup sigara böreği gibi sarıyoruz
önceden ısılı 170 dereceli fırında pembeleşmeye başlayıncaya kadar pişiriyoruz
sonra 150 dereceye düşürüp içininde pişmesini sağlıyoruz
fırından çıkar çıkmaz pudra şekeri serpiyoruz
bir dahaki yapışımda resimde eklayeceğim
ezine senin bu katmer poğaçalardan fotograftakiler kadar mı çıkıyor saydım 12 tane bu bir kısmı mı?
sakardeniz im agzım sulandı bea bükme görünce
selamlar. nasılsınızzz? oldukça yorgunum. spora da gidiyorum iyice pestilim çıkıyor. haftaya pzar da nişanım var. annem ağzıaçık (bir tür börek) yapacak o güne, ve olabildiğince fotolamaya çalışırım.
ben de yemek yapmaya merak salmışken yöresel börekleri iyice öğrenip yapmaya azmettim.bükme yapımıyla başladım ve bu güne kadar 4 kere yapıp, beğeniye sundum. artık annemin elini(meharetini) almışım, tadanlar öyle söylüyor. guclubacismile
ve sizlerle bu tarifi ezinemin uyarıları sonucu paylaşmayı akıl edebildim :kedi: