En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

EVET CANIM NANELİ POĞAÇA DEĞİŞİK GÜZEL BİR TAT YAAA BENCE KEDERSİZİM GÖRMEMİŞTİR YOKSA İHMAL ETMEZ BENCE YORUMLAMAK KISMET OLMAMIŞTIR ALINMA KIZZZZZZZ kaydirigubbakcemile5

CANIM SALATALIK KABUKLARI SOYULMADAN ORTADAN TAM İKİYE BOYUNCA KES KE İNCE İNCE DOĞRA KOLAYLIKLAR,AFİYET OLSUN cokacimcoook

şifa ellerine sağlık güzel tarifler vermişsin ama kore salatasnı biraz karışık yazmışsın canım
ezinecim bende baklayı senin verdiğin tarife göre yapıyorum annemle teyzemden öyle gördüm
TEŞEKKÜRLER CANIMM BENİM SALATALIKLAR KABUKLARI SOYULMADAN BOYUNCA İKİYE BÖL VE İNCE-İNCE DOĞRA SONRA DİĞER MALZEMELER KARIŞACAKK BU KADAR UMARIM BEĞENİRSİNİZ KOLAYLIKLAR,AFİYET OLSUN olumunekankayizsmile

EZİNE CİĞİM SANA ZAHMET BANA HÖRMET BU TARİFİN YAPILIŞI VE İSMİ NEDİR? SAYFA KAÇTA? GÖZÜMDEN KAÇTI BELKİ DE KUSURA BAKMA CANIM BİLDİRİRSEN SEVİNİRİM

buldum bu işte tarif..sayfa 96 daymış..

bu arada merak edenler için tencere kekinin fotoğrafını ve yorumumu bi önceki sayfaya ekledim..

Son düzenleme:
canım ellerine sağlık hepsi çok güzel görünüyor tariflerinin bir gün yapta gelelim yemeye resimleri bile harika gözüküyorrrrr tatları nasıl güzeldir.

canım ellerine sağlık hepsi çok güzel görünüyor tariflerinin bir gün yapta gelelim yemeye resimleri bile harika gözüküyorrrrr tatları nasıl güzeldir.
aaa hoşgeldin bebekecem17cim..buraya uğramana çok sevindim..evime de uğrarsan bi gün memnuniyetle ağırlarım seni ve cici kızını...öpüyorum sizi..
çokkkk teşekkür ederim canım hakkını helal et

aa ne demek şifaacım ya..helal olsun tabii ki...

MALZEMELER:
• 1 ADET EKMEK(BASTON VEYA KEPEK EKMEĞı(BEN GENELDE BAYAT EKMEKLE YAPIYORUM)
• 1 ÇORBA KASESı BEYAZ PEYNıR
• 1 YUMURTA
• 1 TUTAM DEREOTU VEYA MAYDANOZ
• 1 ÇAY BARDAĞI RENDELENMıŞ KAŞAR PEYNıRı
• 2 ÇORBA KAŞIĞI SIVIYAĞ

YAPILIŞI:
EKMEĞı DıLıM-DıLıM KESıP FIRIN TEPSıSıNE DıZıYORUZ.HAZIRLANMIŞ MALZEMEYı EKMEKLERıN ÜZERıNE SÜRÜYORUZ.FIRINDA 10 DAKıKA KIZARTIYORUZ.
AFıYET OLSUN

harika görünüyor yanınada sıcacık bir çay süper olurdu kahvaltıda

MALZEMELER:
• 400 GRAM KIYMA
• 1 ADET YUMURTA
• 1 ADET SOĞAN
• 1 TUTAM MAYDANOZ
• BAYAT EKMEK ıÇı
• TUZ
• KARABıBER

SOS ıÇıN :
• 1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
• 2 ADET DOMATES
• SIVIYAĞ
• TUZ
• KEKıK
• KıMYON
• KARABıBER
• PULBıBER

NOT: SALÇA KAVRULURKEN SICAK SU ıLAVE ET

YAPILIŞI:

* KÖFTEYE PARMAK ŞEKLıNı VER, YAĞDA KIZART,FIRIN TEPSıYE AL.ÜZERıNE YUVARLAK DOMATESLERı DıLıMLERı KOY,BıBER DıLıMLERı KOY,SOS DÖK, ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELı FIRINA KOY,PıŞıR ,AFıYET OLSUN

( ACELEYLE YAPTIM AMA RESıMSıZ OLMAZ DEDıM YıNEDE KOYDUM ıŞTE KUSURA BAKMAYIN AMA LEZZETı SÜPER BıŞı TAVSıYE EDERıM KIZLAR ŞıMDıDE KOLAY GELSıN, AFıYET OLSUN cokacimcoook

Son düzenleme:
PROFıTEROL

Hamur: 1 bardak su
50 gr margarin
Ikısını kaynat içine 3 dolu kaşık un koy.mikserle çırp.ocakta 5 dk daha pişir.soğuyunca içine bır yumurta kır cırp sonra yıne bır yumurta daha kır ve karıstır.hamurdan tatlı kaşıgı al aralıklı olarak tepsıye dız.yaglı kagıt ser.önceden ısıtılmış 180 fırına ver pişene kadar fırını açma pişince de fırından hemen cıkarma sönmesin.

Krema: 2,5 bardak süt
4 kaşık un
Yarım bardak seker
Pişince az margarin koy karıstır.

Hamur pişip soğusun.krema da soguk olacak.pasta sırıngasıyla hmurun içine sık.üstüne de çikolata sos yap dök.
foto eklemeyi yapamıyorum biraz beklerseniz ezine yükler fotoyu belkı.

eyyyy maşşalahhh bunlar ne güzel şeylerr yapanların ellerine sağlık kızlar paylaşanları öpüyorum. bu arada ezine katmerli poaçanı 2 kez yaptım enfesss olduu bundan gayri favori poaçamdır.bende mutfakta iddialıyım özellikle hamur işlerinde . ama foto yollayamıyorum.bende size bi tarif vereyim.umarım denersiniz mükemmel bi mantıdır.

yağ mantısı

ben ölçü kullanmıyorum yarım mayayı ılık suyla kabartın.1 çay bardağı kadar ılık süt ve ılık suyla ve tuzla hamur yoğurun. mantı hamuru olacak ama çok katı olmasın poaça hamuru gibi olsun hamur yarım saat dinlensin. 1 tane soğanı incecik kıyın biraz toz biber,karabiber tuz ve avuç içi kadar kıymayla içimizi hazırlayalım maydonozda kıyabilirsiniz.
hamuru 2 - 3 parçaya bölüp oklavayla lahmacun kalınlığında açın.yuvarlak olan hamura hazırladığımız harçtan 1 çay kaşığı 5 cm aralıklarla yerleştirin .ama hamurun yarısına yapın diğer boş kalan yarısını üstüne kapayıp çay bardağıyla harrçlı yerleri sağa sola çevirip mantımızı yapıcaz . her parça için aynı işlemi yapıcaz hazırladıklarımızı bi bezin üzerine alalım kenarlardan çıkanlarla yeniden açıp yeniden harç koyup yapıyoruz. işlem bitince kızgın yağa mantılarımızı atalım mini top kek gibi kabarırlar. nar gibi kızartalım sonra tabağa alalım.üstüne yağda az bi salça kavurup dökelim ama fazla değil en üstede sarımsaklı yoğurt dökelim.parmaklarımızı kaptırmadan soğutmadan yemek lazımdır :))

ayva tatlısının resmini daha açık eklemeye çalıştım.umarım başarmışımdır.

en sevdiğim ve sık yaptığım tatlılardan biridir sana bi tavsiyem var birde şu şekilde dene mükemmel oluyor.ortasına krema yerine elmayı rendeleyip biraz şeker ve tarçınla kavur onu koy.en üstede kaymak haika oluyor .ben gıda boyası kullanıyorum o renk beni deli ediyor o kadarcıktan bişey olmaz :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…