En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

eyyyy maşşalahhh bunlar ne güzel şeylerr yapanların ellerine sağlık kızlar paylaşanları öpüyorum. bu arada ezine katmerli poaçanı 2 kez yaptım enfesss olduu bundan gayri favori poaçamdır.bende mutfakta iddialıyım özellikle hamur işlerinde . ama foto yollayamıyorum.bende size bi tarif vereyim.umarım denersiniz mükemmel bi mantıdır.

yağ mantısı

ben ölçü kullanmıyorum yarım mayayı ılık suyla kabartın.1 çay bardağı kadar ılık süt ve ılık suyla ve tuzla hamur yoğurun. mantı hamuru olacak ama çok katı olmasın poaça hamuru gibi olsun hamur yarım saat dinlensin. 1 tane soğanı incecik kıyın biraz toz biber,karabiber tuz ve avuç içi kadar kıymayla içimizi hazırlayalım maydonozda kıyabilirsiniz.
hamuru 2 - 3 parçaya bölüp oklavayla lahmacun kalınlığında açın.yuvarlak olan hamura hazırladığımız harçtan 1 çay kaşığı 5 cm aralıklarla yerleştirin .ama hamurun yarısına yapın diğer boş kalan yarısını üstüne kapayıp çay bardağıyla harrçlı yerleri sağa sola çevirip mantımızı yapıcaz . her parça için aynı işlemi yapıcaz hazırladıklarımızı bi bezin üzerine alalım kenarlardan çıkanlarla yeniden açıp yeniden harç koyup yapıyoruz. işlem bitince kızgın yağa mantılarımızı atalım mini top kek gibi kabarırlar. nar gibi kızartalım sonra tabağa alalım.üstüne yağda az bi salça kavurup dökelim ama fazla değil en üstede sarımsaklı yoğurt dökelim.parmaklarımızı kaptırmadan soğutmadan yemek lazımdır :))
Teşekkürler canım beğenin için,paylaşımın için ellerine sağlık Kayseri'lisin galiba eşimde Kayseri'li canım ikimizde çokkkkkk severiz mantııııııı cokacimcoook

dsc01870z.jpg

MALZEMELER:
• 400 GRAM KIYMA
• 1 ADET YUMURTA
• 1 ADET SOĞAN
• 1 TUTAM MAYDANOZ
• BAYAT EKMEK İÇİ
• TUZ
• KARABİBER

SOS İÇİN :
• 1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
• 2 ADET DOMATES
• SIVIYAĞ
• TUZ
• KEKİK
• KİMYON
• KARABİBER
• PULBİBER

NOT: SALÇA KAVRULURKEN SICAK SU İLAVE ET

YAPILIŞI:

* KÖFTEYE PARMAK ŞEKLİNİ VER, YAĞDA KIZART,FIRIN TEPSİYE AL.ÜZERİNE YUVARLAK DOMATESLERİ DİLİMLERİ KOY,BİBER DİLİMLERİ KOY,SOS DÖK, ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİ FIRINA KOY,PİŞİR ,AFİYET OLSUN

( ACELEYLE YAPTIM AMA RESİMSİZ OLMAZ DEDİM YİNEDE KOYDUM İŞTE KUSURA BAKMAYIN AMA LEZZETİ SÜPER BİŞİ TAVSİYE EDERİM KIZLAR ŞİMDİDE KOLAY GELSİN, AFİYET OLSUN cokacimcoook :nazar:
nefis olmuş,yemiş kadar oluyo tabağı görünce insan..eline sağlık..
PROFİTEROL

Hamur: 1 bardak su
50 gr margarin
Ikısını kaynat içine 3 dolu kaşık un koy.mikserle çırp.ocakta 5 dk daha pişir.soğuyunca içine bır yumurta kır cırp sonra yıne bır yumurta daha kır ve karıstır.hamurdan tatlı kaşıgı al aralıklı olarak tepsıye dız.yaglı kagıt ser.önceden ısıtılmış 180 fırına ver pişene kadar fırını açma pişince de fırından hemen cıkarma sönmesin.

Krema: 2,5 bardak süt
4 kaşık un
Yarım bardak seker
Pişince az margarin koy karıstır.

Hamur pişip soğusun.krema da soguk olacak.pasta sırıngasıyla hmurun içine sık.üstüne de çikolata sos yap dök.
foto eklemeyi yapamıyorum biraz beklerseniz ezine yükler fotoyu belkı.
buraya daha bakmadan mesajını alınca hemen ekledim seni ancak,ben nöbetten dönene kadar sen yüklemeyi başarmışsın..süper olmuşlar..bende mi denesem ne?hiç merak etmemiştim şimdiye kadar ama yapılışını okuyunca değişik geldi çok..
eyyyy maşşalahhh bunlar ne güzel şeylerr yapanların ellerine sağlık kızlar paylaşanları öpüyorum. bu arada ezine katmerli poaçanı 2 kez yaptım enfesss olduu bundan gayri favori poaçamdır.bende mutfakta iddialıyım özellikle hamur işlerinde . ama foto yollayamıyorum.bende size bi tarif vereyim.umarım denersiniz mükemmel bi mantıdır.

yağ mantısı

ben ölçü kullanmıyorum yarım mayayı ılık suyla kabartın.1 çay bardağı kadar ılık süt ve ılık suyla ve tuzla hamur yoğurun. mantı hamuru olacak ama çok katı olmasın poaça hamuru gibi olsun hamur yarım saat dinlensin. 1 tane soğanı incecik kıyın biraz toz biber,karabiber tuz ve avuç içi kadar kıymayla içimizi hazırlayalım maydonozda kıyabilirsiniz.
hamuru 2 - 3 parçaya bölüp oklavayla lahmacun kalınlığında açın.yuvarlak olan hamura hazırladığımız harçtan 1 çay kaşığı 5 cm aralıklarla yerleştirin .ama hamurun yarısına yapın diğer boş kalan yarısını üstüne kapayıp çay bardağıyla harrçlı yerleri sağa sola çevirip mantımızı yapıcaz . her parça için aynı işlemi yapıcaz hazırladıklarımızı bi bezin üzerine alalım kenarlardan çıkanlarla yeniden açıp yeniden harç koyup yapıyoruz. işlem bitince kızgın yağa mantılarımızı atalım mini top kek gibi kabarırlar. nar gibi kızartalım sonra tabağa alalım.üstüne yağda az bi salça kavurup dökelim ama fazla değil en üstede sarımsaklı yoğurt dökelim.parmaklarımızı kaptırmadan soğutmadan yemek lazımdır :))
afiyet olsun arkadaşım..sende de değişik tarifler varmış bak.bundan sonra aramızdasın o zaman biz anlamayız hiç ona göre:))
en sevdiğim ve sık yaptığım tatlılardan biridir sana bi tavsiyem var birde şu şekilde dene mükemmel oluyor.ortasına krema yerine elmayı rendeleyip biraz şeker ve tarçınla kavur onu koy.en üstede kaymak haika oluyor .ben gıda boyası kullanıyorum o renk beni deli ediyor o kadarcıktan bişey olmaz :))

azcık bi dahakine bende kullanayım bari şu gıda boyasından..

ellerinize sağlık hanımlar döktürtmüşsünüz gene ,hepinize iyi pazarlar....

nefis olmuş,yemiş kadar oluyo tabağı görünce insan..eline sağlık.
canım teşekkür ederim ,resimli olmasına özen gösteriyorum işte elimden geldiğince kaydirigubbakcemile2
royall ellerinize sağlık hanımlar döktürtmüşsünüz gene ,hepinize iyi pazarlar....
teşekkürler canım, sizlere de iyi pazarlar kaydirigubbakcemile5

kızlar size uzun zaman önce yediğim çok beğendiğim bi böreğin tarifini yazacam inşlh en yakın zaman da bende deneyecem...

YUFKALI TAVUK BÖREĞİ

kaç kişilik olacaksa o kadar kalçalı tavuk butu,(butlar pişirilir)

yufka(1 yufka yarıya bölünerek yapııyor ona
göre ayarlanır)

1-2 yumurta,1 kase yoğurt, 1-2 su bardagı ılınmış tavuk suyu , tavuk baharatı,tuz karabiber,(karıştırılacak hepsi)

yapılışı: yufkalar 2 ye ayrılır (yarım yufkanın) üzerine hazırladığımız karışım sürülür daha sonra, tavuk butları konarak hazırladığımız karşımı tekrar butların üzerinde gezidirp yufkayı tavukların üzerinde kapatırız,tavuklar bitene kadar bu işlem tekrar eder,(butun kemiği dış tarafta kalabilir .
yufkalı tavuklarımızı yağlanmış tepsiye dizip üzerine kalan harçlarımızdan süreriz, arzuya göre üzerine susam serperiz ısınmış fırına atarız yufkalar kızarana kadar pişiririz.
çok lezzetli ve doyurucu bir börektir tavsiye ederim yazılımı karışık ğibi görünsede yapımı basittir kızlar...

Teşekkürler canım beğenin için,paylaşımın için ellerine sağlık Kayseri'lisin galiba eşimde Kayseri'li canım ikimizde çokkkkkk severiz mantııııııı cokacimcoook

evet canım kayseriliyim .bizde mantı çeşidi çok.bu da çok lezzetli olur.eşin kayseriliyse sen mantının hasını bilirsin :)

afiyet olsun arkadaşım..sende de değişik tarifler varmış bak.bundan sonra aramızdasın o zaman biz anlamayız hiç ona göre:))

azcık bi dahakine bende kullanayım bari şu gıda boyasından..[/QUOTE]

bende bu siteyi farkettiğimden beri ilk sayfadan itibaren okudum okumaya devam ediyorum cidden loz leziz şeyler var hepinizin eline sağlık.bende bundan böyle yazarım.hatta hemen bi kahvaltılık tarifi vereyim cokacimcoook

2 ortaboy patetesi soyup çiğ olarak rendeliyoruz üzerine 2 yumurta kırıyoruz yalnız 1 inin akını kullanmayın.tuz 1 yemek kaşığı kadarda süt ilave edip çırpıyoruz.teflon tavaya 1 margarinin 4 te biri ve azda tereyağı eritip bu karışımı ilave ediyoruz.pizza gibi hiç dokunmadan orta ateşte nar gibi kızartıp ters düz ediyoruz diğer kısmıda kızartıyoruz.servis tabağına alıp pizza gibi kesiyoruz. afiyet olsun.pek güzeldir :sm_cool:

azcık bi dahakine bende kullanayım bari şu gıda boyasından..

bende bu siteyi farkettiğimden beri ilk sayfadan itibaren okudum okumaya devam ediyorum cidden loz leziz şeyler var hepinizin eline sağlık.bende bundan böyle yazarım.hatta hemen bi kahvaltılık tarifi vereyim cokacimcoook

2 ortaboy patetesi soyup çiğ olarak rendeliyoruz üzerine 2 yumurta kırıyoruz yalnız 1 inin akını kullanmayın.tuz 1 yemek kaşığı kadarda süt ilave edip çırpıyoruz.teflon tavaya 1 margarinin 4 te biri ve azda tereyağı eritip bu karışımı ilave ediyoruz.pizza gibi hiç dokunmadan orta ateşte nar gibi kızartıp ters düz ediyoruz diğer kısmıda kızartıyoruz.servis tabağına alıp pizza gibi kesiyoruz. afiyet olsun.pek güzeldir :sm_cool:[/QUOTE]

eline sağlık arkadaşım evek pek bir güzel olur bu tarif bilirim ve bende yaparım hatta daha önce ece arkadaşımızda eklemişdi bu tarifi sanırım.

çok güzel tarifler eklenmiş. ellere,gönüllere sağlık. şu sıralar koşturmaktan pek fazla bişey yapamıyorum. anca omlet yapıyorum sık sık. şu bir kaç günü atlatayım, hemmencik tariflere, mamalar yapmaya devam ederim.

yaparsın sakardeniz cğiğim o güzel tariflerinden sende yaparsın ,güzel telaşın ve heyecanını atlat bir hele hayırlısıyla opuyorumnanaktan

bende dün annemle yalancı suböreği yaptık ama gerçeğini hiç aratmadı inanın çok güzel kabardı ve lezzetli oldu.babamla kardeşim kokuya dayanamayıp mutfağğa saldırdı o derece yani kaydirigubbakcemile3 tarifini ve resmini vereyim hemen ;

yalancı su böreğim

malzemeler;
1 kg yufka

1 tabak çökelek (isteğe göre ayarlanabilir)

4-5 dal maydonoz

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

2 yumurta

yapılışı;

1 tabak çökelekle maydonoz karıştırılır. süt,sıvıyağ ve yumurta karıştırılır. orta boy fırın tepsisini yağlıyoruz.yufkalardan birini kenarları tepsinin dışına taşacak şekilde seriyoruz.hazırladığımız harç ile yufkayı ıslatıyoruz,üstüne ikinci yufkayı serip ıslatıyoruz ve üçüncü yufkayı serdikden sonrada aynı işlemi yapıyoruz.çökelekli harcımızı da üçüncü yufkanın üzerine serip diğer yufkalarıda aynı işlemi uyguluyoruz.en son olarak birinci yufkanın tepsiden taşan kenarlarını içekatlıyor ve kalan harcı böreğimizin üstünde gezdiriyoruz.200 derece fırında üstü narrr gibi kızarana dek pişiriyoruz

2 ortaboy patetesi soyup çiğ olarak rendeliyoruz üzerine 2 yumurta kırıyoruz yalnız 1 inin akını kullanmayın.tuz 1 yemek kaşığı kadarda süt ilave edip çırpıyoruz.teflon tavaya 1 margarinin 4 te biri ve azda tereyağı eritip bu karışımı ilave ediyoruz.pizza gibi hiç dokunmadan orta ateşte nar gibi kızartıp ters düz ediyoruz diğer kısmıda kızartıyoruz.servis tabağına alıp pizza gibi kesiyoruz. afiyet olsun.pek güzeldir :sm_cool:

eline sağlık arkadaşım evek pek bir güzel olur bu tarif bilirim ve bende yaparım hatta daha önce ece arkadaşımızda eklemişdi bu tarifi sanırım.[/QUOTE]
günaydın moonserosecim..onunkinde patatesler haşlanmış değilmiydi ?ben bi de sözde yapmıştım o tarifi..ne unutkanım..tarifleri de böyle işte bakmadan yapamam hiç akıldan..
çok güzel tarifler eklenmiş. ellere,gönüllere sağlık. şu sıralar koşturmaktan pek fazla bişey yapamıyorum. anca omlet yapıyorum sık sık. şu bir kaç günü atlatayım, hemmencik tariflere, mamalar yapmaya devam ederim.
günaydın sakardenizcim..seni,topikte 11 nisana kadar yıllık izine ayırdık ..sonra gelir devam edersin:)):gitme:

kızlar size uzun zaman önce yediğim çok beğendiğim bi böreğin tarifini yazacam inşlh en yakın zaman da bende deneyecem...

YUFKALI TAVUK BÖREĞİ

göre ayarlanır)

1-2 yumurta,1 kase yoğurt, 1-2 su bardagı ılınmış tavuk suyu , tavuk baharatı,tuz karabiber,(karıştırılacak hepsi)

yapılışı: yufkalar 2 ye ayrılır (yarım yufkanın) üzerine hazırladığımız karışım sürülür daha sonra, tavuk butları konarak hazırladığımız karşımı tekrar butların üzerinde gezidirp yufkayı tavukların üzerinde kapatırız,tavuklar bitene kadar bu işlem tekrar eder,(butun kemiği dış tarafta kalabilir .
yufkalı tavuklarımızı yağlanmış tepsiye dizip üzerine kalan harçlarımızdan süreriz, arzuya göre üzerine susam serperiz ısınmış fırına atarız yufkalar kızarana kadar pişiririz.
çok lezzetli ve doyurucu bir börektir tavsiye ederim yazılımı karışık ğibi görünsede yapımı basittir kızlar...

royallcim dönüşün muhteşem oldu bakıyorum dakaydirigubbakcemile2

royallcim dönüşün muhteşem oldu bakıyorum dakaydirigubbakcemile2

ezineeeimm canımmm arkadaşımm ben sizlerle varımmm :lepi::lepi::lepi:

şaka bi yanada yazdığım bu böreği denemenizi istiyorum gerçekten çok doyurucu ve lezzetli bir börek ..sevgilerimleeea.s.

YUFKALI TAVUK BÖREĞİ

göre ayarlanır)

canım çok teşekkürler paylaşımın için , sen tavsiye edersin de heçççç deneyip,yapmaz mıyım zemuszemus

evet canım kayseriliyim .bizde mantı çeşidi çok.bu da çok lezzetli olur.eşin kayseriliyse sen mantının hasını bilirsin :)
evet canım çok çeşidi var ama ben hamur açma ,mantı konusunda pek tecrübeli değilim :gitme: arada bir mantı yaparım eşim : ''çok lezzetli olmuş'' der ama ki işte daha çokkkk çalışmam lazımmmmmm çokkkkkk kaydirigubbakcemile2

kızlar benim kireçte kabak tatlısı denemem tam bi hüsranla sonuçlandı..dışı sert kabuk gibi bi şey,içi ise yumuşak tadı çok işlememiş bi tuhaf bişi oldu bu yaf..emeklerimemi,kabağamı yaniim şaşırdım..yarın o pişmiş iç kısımlarını kaşıkla sıyırıp balkabaklı bi tatlı yapıcam..napiim ya..ziyan olup atılmasından iyidir..

X