- 28 Kasım 2008
- 4.461
- 756
[/URL][/IMG]
buda yaptığım pirinç lokumu
Yoğurtlu Cheese kek
Labnesiz
2 yumurta, 1 kaşık un, yarım kilo suyu süzülmüş yoğurt, yarım pk kabartma tozu, damak tadınıza göre şeker muhallebi gibi pişirin altına erimiş yağla karılmış pötübör.
Fırına verin 180 derecede pişirin. Önece çok güzel kabarıyor.Fırını kapattıktan sonra sönüyor. Üstüne dr oetkerin meyve sosu yada evde yapabileceğiniz kakao sos. Oldu bitti.
Edit:Bir daha yaptığımda biraz yağ ekleyeceğim bakalım nasıl olacak.
elleriniz dert görmesin hatunlar valla sayenizde gözüm gönlüm bayram etti opuyorumnanaktan
merhaba kızlar bende margarinle yaptığınız kek tarifi isticektim sizden ben hep sıvıyağla yapıyorum keklerimi güzelde sonuç alıyorum ama bide margarinle denemek istiyorum nası bi özelliği oluyo
sana da mrb bittercim topiğe hoşgeldin,bence pek de fark yok belki biraz daha sıvıyağla yumuşak oluyo olabilir kek diye düşünüyorum..yağ koymadan da denedim ben ,o şekilde de oluyo yani...
hoşbuldum canım çok saol bu topiğine ilk gelişim değil sürekli uğrayıp takip ediyorum yağ koymadan nası bişi oluyoki ben kuru kıtır bi kek yapmak istiyorum içi nemli ıslak kekleri sevmiyoruz eşimle hazır keklerdeki gibi bi tat olsun istiyorum
canım merhaba yıllardır aynı tarifle aynı usülle kek yaparım ve herkes hazır kek gibi olmuş der terkibi şöyle
-3 yumurta
-1 bardak sıvıyağ veya 1 paket margarin hangisi olursa olur
-1 bardak toz şeker
-2 veya 2,5 bardak elenmiş un
-keki neyli yapmak istersen ona göre malzeme benim favori malzemelerim tarçın, fındık kırığı ve kuru üzüm siyah kuru üzümde koyabilirsin rengi çok hoş duruyor veya karışık meyva kuruları satılıyor onlardan koyarsan daha da hazır gibi oluyor
-vanilya -kabartma tozu
öncelikle yumurtaları mikserin yüksek devrinde çırpmaya başlıyoruz iyice çırp rengi değişsin kabarsın,daha sonra şekeri ilave et iyice çırp şeker bayağı eriyecek sonrasında yağımızı katıp çırpmaya devam ediyoruz, elenmiş unu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz sonrasında kabartma tozu ve vanilyayı eleyip ekliyoruz,tarçını tercihiniz kadar katıyoruz çok veya az,üzümleri ikiye bölüyoruz küçültüyoruz,una bulayıp karışıma ekliyoruz(bu işlemleri yapma nedeni malzemeleri hafifletip dibe çökmemelerini sağlamaktır)malzemeleri ekledikten sonra kaşıkla şöyle bir çeviriyoruz fazla karıştırmıyoruz hamjurumuzu yağlı kağıtla kaplanmış baton kalıba döküyoruz ben baton kalıp seviyorum bu kekde, kesildiğinde tost ekmeği gibi duruyor.keki soğuk fırına koyuyoruz benim fırın turbo 160 derecede pişirmeye başlıyorum 40 dk kadar pişiriyorum sonlara doğru 165 e getiriyorum bu sayede dışı sanki bir kabukla kaplıymış gibi oluyor fırından çıkarınca hiç dokunmadan iyice soğumasını bekliyorum ondan sonra kesiyorum.dikkat ederseniz süt veya yoğurt yok bu kekde bu sayede içi nemli gibi olmuyor hazır kekler gibi oluyor ve o tuhaf yumurta süt karışımı kokusu olmuyor sıvı şeyler olmadığı için çok un da kaldırmaz ve çok kabarıp büyük bir kek olmaz ama enfes bir kek olur,denerseniz memnun kalacağınız kolay bir tariftir umarım beğenirsiniz::))))isterseniz kekunla da uygulayabilirsiniz o zaman kabartma tozu katmazsınız afiyet olsun...
canım merhaba yıllardır aynı tarifle aynı usülle kek yaparım ve herkes hazır kek gibi olmuş der terkibi şöyle
-3 yumurta
-1 bardak sıvıyağ veya 1 paket margarin hangisi olursa olur
-1 bardak toz şeker
-2 veya 2,5 bardak elenmiş un
-keki neyli yapmak istersen ona göre malzeme benim favori malzemelerim tarçın, fındık kırığı ve kuru üzüm siyah kuru üzümde koyabilirsin rengi çok hoş duruyor veya karışık meyva kuruları satılıyor onlardan koyarsan daha da hazır gibi oluyor
-vanilya -kabartma tozu
öncelikle yumurtaları mikserin yüksek devrinde çırpmaya başlıyoruz iyice çırp rengi değişsin kabarsın,daha sonra şekeri ilave et iyice çırp şeker bayağı eriyecek sonrasında yağımızı katıp çırpmaya devam ediyoruz, elenmiş unu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz sonrasında kabartma tozu ve vanilyayı eleyip ekliyoruz,tarçını tercihiniz kadar katıyoruz çok veya az,üzümleri ikiye bölüyoruz küçültüyoruz,una bulayıp karışıma ekliyoruz(bu işlemleri yapma nedeni malzemeleri hafifletip dibe çökmemelerini sağlamaktır)malzemeleri ekledikten sonra kaşıkla şöyle bir çeviriyoruz fazla karıştırmıyoruz hamjurumuzu yağlı kağıtla kaplanmış baton kalıba döküyoruz ben baton kalıp seviyorum bu kekde, kesildiğinde tost ekmeği gibi duruyor.keki soğuk fırına koyuyoruz benim fırın turbo 160 derecede pişirmeye başlıyorum 40 dk kadar pişiriyorum sonlara doğru 165 e getiriyorum bu sayede dışı sanki bir kabukla kaplıymış gibi oluyor fırından çıkarınca hiç dokunmadan iyice soğumasını bekliyorum ondan sonra kesiyorum.dikkat ederseniz süt veya yoğurt yok bu kekde bu sayede içi nemli gibi olmuyor hazır kekler gibi oluyor ve o tuhaf yumurta süt karışımı kokusu olmuyor sıvı şeyler olmadığı için çok un da kaldırmaz ve çok kabarıp büyük bir kek olmaz ama enfes bir kek olur,denerseniz memnun kalacağınız kolay bir tariftir umarım beğenirsiniz::))))isterseniz kekunla da uygulayabilirsiniz o zaman kabartma tozu katmazsınız afiyet olsun...
bende en kısa zamanda deneyecem bu sütsüz,yağsız kek tarifini ,bi arada da baton kek kalıbı almam lazım ama ondan yok bende:)
bu arada görüşmeyeli nasılsınız monserose,ezineecimm diğer adını yazamadığım tüm arkadaşlarım....
dün bu tarifi yaptık,tadı hala damağımda sankiohaoldumsmileAKITMA:
İNTERNETTEN ALINTIDIR..
malzemeler:un,tuz,maya,su
yapılışı:malzemeler ilave edilir bozadan daha
civik akici bir hamur elde edilene kadar un ilave EDILIR
* Hamur elde edilir mayalanmasi icin kenara alinir
* Mayalanan hamurdan kepce yardimiyla
yaglamis teflon tavaya dökülür arkali önlü pisirilir
* Sonra tereyag ile yaglanir,
* Ister sade ister icine peynir vs konularak afiyetle yenir