En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

kızlar şiddetle tavsiye ediyorum..biz şimdiye kadar bakla yememişiz dedirtti eşimle bana...

Selamün Aleyküm herkese az kaldı son sayfaya tek-tek bakınıyorum ,tariflerinizi pc ye eklemekle meşgulüm fırsat buldukça tüm tarif paylaşan arkadaşlardan ALLAH Razı olsun zamanla deneyeceğim inşallah birkaç tariflerimle(resimeriyle) görüşmek üzere

ben iyiyim royallcim,özlüyoruz seni buralarda.. bi yaramazlık yoktur umarım?

özlenmek ne güzel bişey yaaa:))) fırsat buldukça giriyorum yeni tariflere bakıyorum bi ara bende ablamdan yeni öğrendiğim değişik bi kek tarifi yazacam sizlereyerimseniben

aramıza hoşgeldin sifaa arkadaşım seninde tariflerini bekliyoruz sevgilerimleolumunekankayizsmile

Aleyküm selaaaam...yorumlarını ve katılımlarını bekliyoruz,hoşgeldin,sefa getirdin..
özlenmek ne güzel bişey yaaa:))) fırsat buldukça giriyorum yeni tariflere bakıyorum bi ara bende ablamdan yeni öğrendiğim değişik bi kek tarifi yazacam sizlereyerimseniben

özlenmen mi hiç royallcim,internet arkadaşılığının da yüzünü görmesen de,sesini duymasan da, tadı ,keyfi başkaymış,bunu hissettiğim arkadaşlarımdan birisi de sensin arkadaşım...olumunekankayizsmile

CANIM BEN DENEDİM HARİKA BİR LEZZET OLDU ARTIK SİGARA BÖREĞİMİ BU ŞEKİLDE DEVAM EDECEĞİM kaydirigubbakcemile3 1 PAKET MARGARİNİ TAVADA ERİT,6 ADET YUFKALARI 2'ŞERLİ OLARAK SARACAĞIZ,İLK YUFKAYI KOY TEZGAHA ÜZERİNE ERİTİLMİŞ MARGARİN YAY HEMEN ÜSTÜNE 2.YUFKA KOY VE MARGARİNLE VE YUFKALARI SARMAK İÇİN KES İÇ KOY SAR YUFKALAR BİTENE KADAR BU İŞLEM OLACAK (AMA SARDIKLARINI TEPSİYE DİZME -GENİŞ BİR TENCEREYE KOY) TÜM YUFKALAR SARILDIKTAN SONRA TENCERENİN AĞZINA KADAR SU DÖK 10-15 DK BÖREKLERİ BEKLET SONRA SÜZDÜR TEPSİYE DİZ ÜZERİNE YUMURTA SARISI,ÇÖREK OTU-SUSAM KARIŞIMI SERPİŞTİR SÜR FIRINA TAVSİYE EDERİM HARİKA BİR LEZZET ŞİMDİDEN KOLAY GELSİN ,AFİYET OLSUN yerimseniben

aramıza hoşgeldin sifaa arkadaşım seninde tariflerini bekliyoruz sevgilerimleolumunekankayizsmile
hoş buldum teşekkürler inşallah en yakın zamanda ekleyeceğim tariflerimi görüşmek üzere opuyorumnanaktan
ezine77 Alıntı:

Aleyküm selaaaam...yorumlarını ve katılımlarını bekliyoruz,hoşgeldin,sefa getirdin..
tabiki seve-seve aranızdayım,bundan memnun olurum tanıştığıma çok sevindim arkadaşlar hoş buldum teşekkürler,görüşmek üzere canım bende bebek özlemi çekenlerdenim inşallah en yakın zamanda bebişini sağlıklı-sıhhatlice kucağına almayı Rabbim nasip etsin :Saruboceq:

ben de bu tarifi merak edip cesaret edememiştim,bi de ıslak ıslak olur diye..sen yapmışsın iyi olmuş,bu şekil de deneriz bi daha..

Amiiiiiiiiiiin inşallah ya Rabbim

ben de bu tarifi merak edip cesaret edememiştim,bi de ıslak ıslak olur diye..sen yapmışsın iyi olmuş,bu şekil de deneriz bi daha..

Amiiiiiiiiiiin inşallah ya Rabbim
canım rahatlıkla tavsiye ediyorum çokda uygun bir tarif bana göre yaptım kaç kez misafirlerim hayran kaldı lezzetine dene canım afiyet olsunnnnnn olumunekankayizsmile

NANELİ POĞAÇA

MALZEMELER:
• 2 ADET YUMURTA
• 1 KAHVE FİNCANI YOĞURT(TÜRK KAHVESİ FİNCANI)
• 1 KAHVE FİNCANI TEREYAĞI VEYA SIVIYAĞ
• 1 ÇAY BARDAĞI RENDELENMİŞ BEYAZ PEYNİR
• 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
• 1 TATLI KAŞIĞI KURU NANE
• 1 PAKET KABARTMA TOZU
• 3 SU BARDAĞI UN

YAPILIŞI:
YUMURTALARDAN BİRİNİN SARISINI POĞAÇALARIN ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN AYIRIN,YUMURTANIN AKINI VE DİĞER YUMURTAYI BİR KABIN İÇİNDE ÇIRPIN,ÜZERİNE YOĞURT,ERİTİLMİŞ TEREYAĞ VEYA SIVIYAĞ,RENDELENMİŞ BEYAZ PEYNİR,TUZ VE NANEYİ EKLEYİP KARIŞTIRIN.KARIŞIMA UN VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİP İYİCE YOĞURUN.HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALIP,YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİN,POĞAÇALARIN ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP 180 DERECELİ FIRINDA PİŞİRİN AFİYET OLSUN :enbuyukkk:

KORE SALATA(TURŞU TADINDA)

MALZEMELER:
• SALATALIK
• ıSOT
• TUZ
• ZEYTıNYAĞ
• LıMON SUYU(AZ)
• 4 BÜYÜK DıŞ SARIMSAK

YAPILIŞI:
SALATALIKLARI ORTADAN BOYUNCA ıKıYE BÖL VE KABUKLARINI SOYMADAN SALATALIKLARI ıNCE-ıNCE DOĞRAYIN,ıSOT KOYUP ,BOLCA ıYıCE ELıNLE KARIŞTIRILIR VE YEDıRıLıR.TUZ EKLEYıN BıRAZ,BOLCA YAĞ DÖKÜN,KARIŞTIRIN.AZ LıMON SUYU KOYUN,4 BÜYÜK DıŞ SARIMSAĞI EZıN ıÇıNE KOYUN,KARIŞTIRIN AFıYET OLSUN

NOT: 1 GÜN ÖNCEDEN YAPILIP,DOLAPTA BEKLETıLMESı TAVSıYE EDıLıR. :lepi:
BEN MALESEF ACELEYLE YAPTIĞIMDAN DOLAYI SARIMSAKLARI DÖVMEK YERıNE DOĞRAMIŞIM kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
ev yapımı çemen

malzemeler:
• toz kırmızı biber
• karabiber
• çemen boyası ve
• çemen unu
• tarçın
• kimyon
• tuz
• sarımsak
• su

yapılışı:
ılık suyla sarımsaklar karıştırılır,daha sonra malzemeler sırasıyla karıştırılır afiyet olsun sositososito

not: çemen ununu bulmak problemse eğer hemen-hemen heryerde bulunan taşfırıncılar,pidecilerde(kendi yaptıkları hamura kattıkları un yani) bulunan kepekli un dan da yapılabilinir afiyet olsun

SALATALIKLARI İNCE-İNCE DOĞRAYIN ,SALATALIKLARI ORTADAN BOYUNCA İKİYE BÖL VE SOYMADAN DOĞRAYIN..........
yalnış yazılmış sanırım, düzeltipte yazarsan daha ii anlıyacam,değişik güzel bi tarife benziyora.s.

şifa ellerine sağlık güzel tarifler vermişsin ama kore salatasnı biraz karışık yazmışsın canım
ezinecim bende baklayı senin verdiğin tarife göre yapıyorum annemle teyzemden öyle gördüm

şifacım ellerine sağlık canım naneli poğaçalarından deniyecem en kısa zamanda

şifaa cım süpersin ,eline sağlık,değişik tarifler kattın topikimize..

şifa ellerine sağlık güzel tarifler vermişsin ama kore salatasnı biraz karışık yazmışsın canım
ezinecim bende baklayı senin verdiğin tarife göre yapıyorum annemle teyzemden öyle gördüm

1 tabak kaldı kıymetinden yiyemedim ama sanırım eşim ben nöbete gidince yer bititir..

bu arada ben de yine cahidenin elleri sitesinden şu tarifi denedim..ama henüz kalıptan çıkarmadım..bu aralar bu sitedeki bütün tarifleri dener oldum:)

TENCEREDE PANDıSPANYA ıÇıN
4 orta boy yumurta
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta dahil bir su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
PASTANIN KREMASI
5 su bardağı süt
6 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
7 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı hindistan cevizi
200 gr.labne peyniri
TENCERE KEKıNıN YAPILIŞI
*Yumurta ve şekeri iyice çırpın
*Un ve kabartma tozunu da ilave edip hafifçe tekrar çırpın
*Yağlanıp unlanmış bir kaba kek hamurunuzu dökün.
*Büyükçe bir tencerenin içine keki oturtun
*Kalıbın yarısına gelene kadar su doldurun
*Tencerenin ağzına bir havlu kapatın
*kapağını kapatıp kaynamaya bırakın
*Kaynamaya çıktıktan sonra altını iyice kısın,
*Tencereden gelen tak tak seslerini umursamayın:)
*Kekiniz pişerken kremanızı hazırlayın,bunun için labne ve vanilya haricindeki bütün malzemeleri tencereye koyup karıştırarak pişirin.ılk sıcaklığı geçene kadar bekleyin.ardından labne peynirini ve vanilyasını koyup iyice çırpın.
*25 dakika boyunca ağzını hiç açmayın.
*altını kapattıktan sonra,15 dakikada o şekilde bekleyin bu sürenin sonunda artık kekinizi çıkarabilirsiniz
*Keki çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin ve kekinizi ikiye bölün.
* Keki pişirdiğiniz kabı strech filmle kaplayın. kekin yarısını içine yerleştirin.
*Ortasına kremanın yarısını dökün
Üzerine kekin diğer parçasını yerleştirin ve bir kaç saat buzdolabında bekleyin.
*Daha sonra kremanın diğer yarısıyla pastanızın üzerini kaplayın.ıstediğiniz gibi süsleyin
TENCERE PASTASININ PÜF NOKTALARI
*Öncelikle bilinki tencerede kek pişirmek,fırındakinden daha kolaydır.nem oranı yüksek olduğu için kabarması daha fazladır,ve daha yumuşaktır.
*Önemli olan verilen süre içerisinde kekin ağzını hiç açmamaktır.Su koymayıda unutmayın fakat suyu fazla koyarsanız,kaynama esnasında su kekin içine girebilir

bu arada ben 2 yumurta kırdım ve de portakal kabuğu koydum. kremesını yapmıycam demiştim ancak anladım ki pandispanya kremasız çok yavan bi kek hamuru yani kremasız tüketmek mantıklı değil..bir de ben ertesi gün kalıptan çıkardığımdan olsa gerek kekin bir yüzeyi çilenmişti yani hafif ıslak tadı vardı..şahsen ben fırın kekini tercih ederim diyebilirim

Son düzenleme:
şifacım ellerine sağlık canım naneli poğaçalarından deniyecem en kısa zamanda

naneli poğaçaları ben sofra dergisinde görüp yapmıştım güzel oluyo
bu arada kanki ben sana çok alındım bu güne kadar benim şuraya yazdığım bir
tarife bile bakıpta yorum yapmadın:çok üzgünüm:

mevsimi gelmişken size güzel bir enginar salatası tarifi vereyim

5-6 adet haşlanmış küçük küçük doğranmış enginar
1 demet ince kıyılmış roka
yarım demet taze soğan ince kıyılmış
1 demet dereotu ince kıyılmış
1 limon suyu
zeytinyağı
tuz
bir iki diş sarımsak
karabiber

enginarları ve doğranmış yeşillikleri salata kasesine alıyoruz
ezilmiş sarımsak zeytinyağı ve limonla bir sos hazırlayıp salataya döküyoruz
tuz ve karabibier ekleyip güzelce karıştırıyoruz bu slatayı servisten bir kaç saat önce
yapmanızı tavsiye ederim ağzını kapatıp buzdolabında bekletin enginarlar limonlu sosu
çekiyor çok lezzetli oluyor

şifaa cım süpersin ,eline sağlık,değişik tarifler kattın topikimize..
TEŞEKKÜRLER CANIM SENİN SAYENDE BURADAYIZ ASIL BEN SANA TEŞEKKÜR EDERİM İNŞALLAH DENEYENLERDE MEMNUN OLURLAR ŞİMDİDEN HERKESE KOLAYLIKLAR,AFİYET OLSUN vereliniortak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…