- 12 Temmuz 2006
- 2.209
- 18
tünaydın royelcimm..ben topiğin takibindeyim..:))) sen nerelrdesinn
10 gün kadar yoktum pc de canım yerimsenibenama bundan sonra buradayım sürekliopuyorumnanaktan
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
tünaydın royelcimm..ben topiğin takibindeyim..:))) sen nerelrdesinn
evet neden?
ben de sigara böreğini sarıp buzluğa atmıştım çıkardığmda yapışmıştı birbirine ayrılmıyordu çözülmesini bekledim çözülünce üzerine yumurta sarısı sürdüm fırına attım ama hiç güzel olmadı hem kabarmadı hem de acayip sert oldu çatalla bile kesilmedi noldu benim güzel böreklerime yaaa. biri buzluktaki börek olayını anlatsın bir sürü sardım koydum nolcak onlar şimdibilmiyorumkismile
tuzlu istiyorsan patates ekmeği yap daha bugün misafirlerime ikram ettim çok beğendilerArkadaşlar..
Yarın çoook önemli misafirlerim var.
Eşimin işiyle ilgili..
Ben:
Sigara böreği
Tavuklu çevremde çok popüler bir böreğim var o
Havuçlu Kek
Yaprak Sarma
Şekerpare
yaptım..
bana niyeyse eskik geliyor bana tuzlu böyle ne bileyim değişik birşey tavsiye eder misiniz..?
tavuklu böreğini bızımle paylasırsan sevınırım.bende tavuklu oreklere bayılırım, fıkır olur....Arkadaşlar..
Yarın çoook önemli misafirlerim var.
Eşimin işiyle ilgili..
Ben:
Sigara böreği
Tavuklu çevremde çok popüler bir böreğim var o
Havuçlu Kek
Yaprak Sarma
Şekerpare
yaptım..
bana niyeyse eskik geliyor bana tuzlu böyle ne bileyim değişik birşey tavsiye eder misiniz..?
malzeme:
4 adet orta boy patates
2 adet orta boy soğan
1 demet maydanoz
2 yumurta
1 su bard ayçiçek yağı
1 su bardağı yoğurt
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3-4 çorba kaşığı beyaz peynir
tuz,nane,kırmızı pul biber,
üzeri için ben yumurta sürmüyorum üzerini tamamen çörek otu ve susam ile kaplıyorum (yada bunları kullanmayacaksan yumurta sarısı)
ön hazırlık olarak patatesleri soyup fındık iriliğinde, soğanlarıda yemeklik olacak şekilde doruyoruz. bu arada yumurtaları derince bir kapta çırpalım. yumurtalar köpürünce yağı ve yoğurdu ekleyelim.tekrar çırpalım.unu kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. tuz ve baharatları ,peyniri,patatesleri ve soğanı ekleyip karıştıralım.pişireceğimiz kabı ben dikdörtgen borcam kullanıyorum margarinle yağlayıp karışımı boşaltıyoruz. üzerini kaşıkla düzeltiyoruz çörek otu ve susamla heryerini kaplayıp pişiriyoruz.
benim banko tarifimdir şimdiye kadar hiç beyenmiyen olmadı
Canım salata ekleyebilirsin. Benim yaptığım tarifini de kk'dan bulduğum çok beğenilen bir tarif var. Bir su bardağı şehriye haşla. Soğuyunca yoğurt isteğe, bağlı mayonez ekle. 5-6 adet kornişonu küçük küçük doğra. Dere otu doğra ve bir havuç rendele. Tuz ve biraz şeker de katabilirsin.
merhaba hatunlar,nasılsınız? size yazmıştım ya pirinç lükumu diye bir tatlı yaptım bir gece dolapta beklemesi gerekiyor diye,bekledi ve dün akşam afiyetle yedik :)) tarifine gelince;
***PİRİNÇ LOKUMU***
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
4 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
bir fiske tuz
yarım yemek kaşığı margarin veya tereyağ
YAPILIŞI
Pirinci yıkayıp üzerini kapatacak kadar sıcak su koyun.Bir saat bekletin
Bir tencereye su ve sütü alıp içine pirinci dökün,kaynamaya başlayınca altını kısın.
Pirinçler açılıp kıvamı koyulaşınca içine şekeri,hind.cevizini,ve çok az suyla açtığınız nişastayı ilaveedin
birkaç dakika daha pişirmeye devam edin.
Ocaktan alınca içine yağını katıp eriyene kadar karıştırın.
Dibini ıslattığınız yayvan bir kaba döküp kaşıkla düzeltin.
Bir gece dolapta bekletin
Ertesi gün tatlıyı lokum büyüklüğünde dilimlere kesip,bolca hind.cevizine bulayın.lokumlar hazır hazır da benim evde hind.cevizim kalmadı üzerine bulayacak bende dövülmüş fındıkla servis ettim :))