En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

Ben sararken arasına ne sürüyorsunuz diye sordunuz anlamışım. :eek: O yüzden cevabımı değiştirdim.Neyse.Yapmışsınızdır herhalde.Ama yine de söyleyim ben buzluktan çıkardıktan sonra yumurta sarısıyla 1 yemek kaşığı sütü karıştırıp sürüyorum üzerine.Bazen de sadece yumurta sarısı.

ben de sigara böreğini sarıp buzluğa atmıştım çıkardığmda yapışmıştı birbirine ayrılmıyordu çözülmesini bekledim çözülünce üzerine yumurta sarısı sürdüm fırına attım ama hiç güzel olmadı :KK43: hem kabarmadı hem de acayip sert oldu çatalla bile kesilmedi noldu benim güzel böreklerime yaaa. biri buzluktaki börek olayını anlatsın bir sürü sardım koydum nolcak onlar şimdibilmiyorumkismile

Ben buzluk böreği yapıp atıyorum buzluğa.Buzluktan çıkarınca çözdürmeden atıyorum fırına.pişince dışı çıtır içi yumuşak böreklerim oluyor.

Son düzenleme:
sevgili arkadaşlarım hepinizi okudum ama ne yazıkki yaptıktan 1 gün sonra..işte benim sigara börekleri.sıvı yağ,süt ve yumurta sarısına batırılmış hali ile..sıvı yağ biraz daha bol kullanıcam bi dahakine..fazla light olmuştu...
2804.jpg

ezinem eline sağlık. olsun hafif olsun. diyet yaparken en azından için rahat tüketiriz. eline sağlık.

Arkadaşlar..
Yarın çoook önemli misafirlerim var.
Eşimin işiyle ilgili..

Ben:
Sigara böreği
Tavuklu çevremde çok popüler bir böreğim var o
Havuçlu Kek
Yaprak Sarma
Şekerpare

yaptım..
bana niyeyse eskik geliyor bana tuzlu böyle ne bileyim değişik birşey tavsiye eder misiniz..?

Arkadaşlar..
Eşimin işiyle ilgili..

Ben:
Sigara böreği
Havuçlu Kek
Yaprak Sarma
Şekerpare

yaptım..
bana niyeyse eskik geliyor bana tuzlu böyle ne bileyim değişik birşey tavsiye eder misiniz..?
tuzlu istiyorsan patates ekmeği yap daha bugün misafirlerime ikram ettim çok beğendiler

malzeme:
4 adet orta boy patates
2 adet orta boy soğan
1 demet maydanoz
2 yumurta
1 su bard ayçiçek yağı
1 su bardağı yoğurt
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3-4 çorba kaşığı beyaz peynir
tuz,nane,kırmızı pul biber,
üzeri için ben yumurta sürmüyorum üzerini tamamen çörek otu ve susam ile kaplıyorum (yada bunları kullanmayacaksan yumurta sarısı)

ön hazırlık olarak patatesleri soyup fındık iriliğinde, soğanlarıda yemeklik olacak şekilde doruyoruz. bu arada yumurtaları derince bir kapta çırpalım. yumurtalar köpürünce yağı ve yoğurdu ekleyelim.tekrar çırpalım.unu kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. tuz ve baharatları ,peyniri,patatesleri ve soğanı ekleyip karıştıralım.pişireceğimiz kabı ben dikdörtgen borcam kullanıyorum margarinle yağlayıp karışımı boşaltıyoruz. üzerini kaşıkla düzeltiyoruz çörek otu ve susamla heryerini kaplayıp pişiriyoruz.
benim banko tarifimdir şimdiye kadar hiç beyenmiyen olmadı

Arkadaşlar..
Eşimin işiyle ilgili..

Ben:
Sigara böreği
Havuçlu Kek
Yaprak Sarma
Şekerpare

yaptım..
tavuklu böreğini bızımle paylasırsan sevınırım.bende tavuklu oreklere bayılırım, fıkır olur....

Canım salata ekleyebilirsin. Benim yaptığım tarifini de kk'dan bulduğum çok beğenilen bir tarif var. Bir su bardağı şehriye haşla. Soğuyunca yoğurt isteğe, bağlı mayonez ekle. 5-6 adet kornişonu küçük küçük doğra. Dere otu doğra ve bir havuç rendele. Tuz ve biraz şeker de katabilirsin.

Veya

Kabağı rendele zeytin yağıyla kavur. Soğuyunca tuz yoğurt sarımsak ekle çok lezzetlioluyor. ıstersen kabağa bir havuçta ekleyebilirsin.

Yoğurtlu Cheese kek
Labnesiz
cheese.jpg

2 yumurta, 1 kaşık un, yarım kilo suyu süzülmüş yoğurt, yarım pk kabartma tozu, damak tadınıza göre şeker muhallebi gibi pişirin altına erimiş yağla karılmış pötübör.
Fırına verin 180 derecede pişirin. Önece çok güzel kabarıyor.Fırını kapattıktan sonra sönüyor. Üstüne dr oetkerin meyve sosu yada evde yapabileceğiniz kakao sos. Oldu bitti.

Edit:Bir daha yaptığımda biraz yağ ekleyeceğim bakalım nasıl olacak.

Daha önce blogumda yayınlamıştım aynen kopyaladım.
Fırında kahvaltılık yumurtalı ekmekler
pizza2.jpg
Pazar sabahları ailece kahvaltı etmeyi çok severim. Tabi sofra o zaman biraz daha özenli daha gösterişli olur. Uzun zamandır böyle bir kahvaltı yapamadık. Eşim çok yoğun çalışıyor. Bu bir kaç ay önce çekilmiş bir fotoğraf. Pazar kahvaltısı için favorilerinizden biri olacak. Ben karadeniz ekmeği tercih ediyorum. ( Karadeniz ekmeğinin tostu da muşteşem oluyor. Bandırmanın tostu meşhurdur. Bir gün onu da yapıp sizinle paylaşayım) Evde ne varsa onu da kullanabilirsiniz.

* Dilimlenmiş ekmeklerin üzerine salça, kahvaltılık sos(salçalı) veya ketçap sürülür.
* Bir kapta yumurta, peynir, salam, sucuk zeytin... kısacası Allah ne verdiyse karıştırılır. Ben daha şık görünmesi için jülyen denen şekilde uzun uzun kestim.
* Sarımsak sevenler sarımsak da ekleyebilir. Ben sarımsak fesleğen koyarım herşeye.
* Karışım ekmeklerin üzerine yayılır.
* Ben çeri domatesleri de ortadan iki ve bölüp süsledim.
* Son olarakta baharat serpilir.
* Arzuya göre kaşar rendesiyle de süslenebilir.
* Fırında hafif kızarana kadar pişirilir.

Denemediyseniz mutlaka deneyin. Deneyenler lezzetini zaten bilir. Çatkapı misafir geldiğinde ise birinci resimdeki gibi dilimleyerek çayın yanında sunulabilir.

Pastane Poğçası
po&

* 1 pk yaş maya yada 2 kaşık kuru mayayı bir su bardağı ılık süt içinde 15 dk bekletin daha sonra
1 sb ılık su 1 sb sıvı yağ ( ben kalori bakımından yarım bardak koyuyorum)
4 çorba kaşığı şeker
4 çay kaşığı tuz( ben 5 koyuyorum)
1 tatlı kaşığı mahlep veya vanilya(isteğe bağlı) ve
alabildiği kadar un
( burada püf noktası kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur olmalı)ekleyip yoğurun hamuru yarım saat bekletin ( ben ilkini saatle yaptım olmadı saati boşverin hamur iki katı kabarıncaya kadar bekletin)
* Hamuru istediğiniz gibi şekillendirin. Tepsiye dizin yalnız iki katı kabaracağını hesaplayarak dizin. Bir süre tepside kabarmasını bekleyin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 175-180 derece fırında pişirin.
* ılk tepsiyi soğuk fırına attım 35 dakikada pişti. ıkincisi 25 dakikada pişti. ışin püf noktası hamurun kabarması için saate değil gözlerinize güvenin kabarana kadar bekleyin.

ayrıntı ve kendi icadım hamur kabartma tekniği için: http://kelebeknehir.blogspot.com/2008/06/kendimi-takdir-ediyorum.html

Son düzenleme:
malzeme:
4 adet orta boy patates
2 adet orta boy soğan
1 demet maydanoz
2 yumurta
1 su bard ayçiçek yağı
1 su bardağı yoğurt
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3-4 çorba kaşığı beyaz peynir
tuz,nane,kırmızı pul biber,
üzeri için ben yumurta sürmüyorum üzerini tamamen çörek otu ve susam ile kaplıyorum (yada bunları kullanmayacaksan yumurta sarısı)

ön hazırlık olarak patatesleri soyup fındık iriliğinde, soğanlarıda yemeklik olacak şekilde doruyoruz. bu arada yumurtaları derince bir kapta çırpalım. yumurtalar köpürünce yağı ve yoğurdu ekleyelim.tekrar çırpalım.unu kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. tuz ve baharatları ,peyniri,patatesleri ve soğanı ekleyip karıştıralım.pişireceğimiz kabı ben dikdörtgen borcam kullanıyorum margarinle yağlayıp karışımı boşaltıyoruz. üzerini kaşıkla düzeltiyoruz çörek otu ve susamla heryerini kaplayıp pişiriyoruz.
benim banko tarifimdir şimdiye kadar hiç beyenmiyen olmadı

Canım salata ekleyebilirsin. Benim yaptığım tarifini de kk'dan bulduğum çok beğenilen bir tarif var. Bir su bardağı şehriye haşla. Soğuyunca yoğurt isteğe, bağlı mayonez ekle. 5-6 adet kornişonu küçük küçük doğra. Dere otu doğra ve bir havuç rendele. Tuz ve biraz şeker de katabilirsin.

Çok tşk ederim arkadaşlar..
İkisini de yapacağım kaydirigubbakcemile5
İkisi de pratik çünkü

merhaba hatunlar,nasılsınız? size yazmıştım ya pirinç lükumu diye bir tatlı yaptım bir gece dolapta beklemesi gerekiyor diye,bekledi ve dün akşam afiyetle yedik :)) tarifine gelince;

***PİRİNÇ LOKUMU***
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
4 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
bir fiske tuz
yarım yemek kaşığı margarin veya tereyağ
YAPILIŞI
Pirinci yıkayıp üzerini kapatacak kadar sıcak su koyun.Bir saat bekletin
Bir tencereye su ve sütü alıp içine pirinci dökün,kaynamaya başlayınca altını kısın.
Pirinçler açılıp kıvamı koyulaşınca içine şekeri,hind.cevizini,ve çok az suyla açtığınız nişastayı ilaveedin
birkaç dakika daha pişirmeye devam edin.
Ocaktan alınca içine yağını katıp eriyene kadar karıştırın.
Dibini ıslattığınız yayvan bir kaba döküp kaşıkla düzeltin.
Bir gece dolapta bekletin
Ertesi gün tatlıyı lokum büyüklüğünde dilimlere kesip,bolca hind.cevizine bulayın.lokumlar hazır hazır da benim evde hind.cevizim kalmadı üzerine bulayacak bende dövülmüş fındıkla servis ettim :)) :eek::eek:

dün ikinci kere yaptım bu tarif ve nişanlım çok beğendi :)) teşekkür ederim tarifinizi paylaştığınız için alkisalkisalkis

2 gün önce ıspanaklı fellah köftesi yaptım bu sefer resmini çektim ........dünde misafirlerim vardı bayatlamayan poğaça yaptım çok çok güzel nefis oldu görüntüsüde tabii ama resmini çekmeden bitti.....birkaçgün sonra yine yapacağım o zaman kismet olursa resminide çekeceğim.....

aha buda resmi

2906.jpg

X