En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

bu da piliç topkapıyı fırında kızarmadan suda haşladığım aşaması..iç pilavında bezelye havuç,kuş üzümü,dolmalık fıstık kullandım ben..bazı değişiklikler yapmış oldum tarifte herzamanki gibi..

Eklentiler

• $Görüntü006.jpg
    8,2 KB · Görüntüleme: 35

tarifi okurken gözümden kaçmış sen önce haşlıyomusun
ben haşlamadan direk fırına veriyorum

heeheee 85 ler aynı benimkiler bende kızım yaa hehe hiç güleceğim yokdu yaa muhabbete bak :))

tarifi okurken gözümden kaçmış sen önce haşlıyomusun
ben haşlamadan direk fırına veriyorum
tarif normalde o şekilde ama ben tavuğun sarıldığında pişmeme riskine karşı böyle yapmak istedim..çünkü butları kendim fileto haline getirdim,iyi becerememiş kalın bırakmış olabilirim belki dedim..
heeheee 85 ler aynı benimkiler bende kızım yaa hehe hiç güleceğim yokdu yaa muhabbete bak :))

sen beni güldürdün Allah ta seni güldürsün KIZ emi?

kızlar size nettee dolaşırken bulup hoşuma gidenbi tarifi yazmak istiyorum aslın dadenemediğim hiç bişiyi buraya yazmam amabu hoşuma gittiii sizlerle paylaşmak istedim,

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler

şerbeti için;

2 büyük kahve fincanı su
2,5 büyük kahve fincanı şeker
hamuru için;

1 büyük kahve fincanı galeta unu
1 büyük kahve fincanı şeker
1 büyük kahve fincanı hindistan cevizi
1 büyük kahve fincanı sıvı yağ
4 yumurta
kabartma tozu, vanilya
kreması için;

1 lt süt
1 büyük kahve fincanı şeker
1 büyük kahve fincanı hindistan cevizi
1 büyük kahve fincanı nişasta

Hazırlanışı

şerbeti için gerekli malzemeleri kaynatarak ilk önce şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
hamuru için şeker ve yumurta beyazlaşıncaya kadar çırpılır ve diğer malzemeler eklenir. 200 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Daha sonra hamur sıcakken soğuk şerbet üzerine dökülür ve içine çekmesi için beklenir.
Kreması için nişasta sütün içine yavaş yavaş dökülürek karıştırılır, diğer malzemeler ilave edilip katılaşıncaya kadar pişirilir. 5-10 dk bekletildikten sonra şerbetini çekmiş tatlının üzerine sürülür. Afiyet olsun

pasasofram.blogcu.com dan alıntıdır

güzel bir şeye benziyo denemek lazım

ee ee canım eee, hepberaber inşallah opuyorumnanaktan

ben de hemen fotoğrafını arayıp baktım internetten güzel gözüküyo gerçekten de..değişik bi tarif unsuz yapılmış,galetaunuyla,millet neler akıl ediyo diyorum böle tarifleri okuyunca:)

ben de hemen fotoğrafını arayıp baktım internetten güzel gözüküyo gerçekten de..değişik bi tarif unsuz yapılmış,galetaunuyla,millet neler akıl ediyo diyorum böle tarifleri okuyunca:)

ezinecimmm ben resim eklemeyi unutmuşum sen eklermisin fisfisfis

iyi akşamlar kızlar......yine güzel tarifler eklenmiş......kismet olursa bende bu akşam içli kurabiye yapıcam........1 saatten beri terif arıyordum internette en sonunda kokostara karar verdim ........yapayım güzel olursa topiğe eklerim gerçi güzel olmasada eklicem sonuçta denememiz gereken tarifler hem fikir oluyo demii......
ben başlayayım hazırlamaya eşim gelmeden pişmesi lazım

kolaygelsin sana harzem güzel olur mutlaka bizlerde bekliyoruz kurabiyelerinden afiyetolsun...

bu geçen akşam yaptığım ıspanaklı börek
tarifi.........
hamuru için
1 kilo un
1 paket toz maya ben dr otkerin küküç paketlerinden kullanıyorum
tuz su
harcı için.......
1 kilo ıspanak
bizim buralarda çökelek derler ayranın kesniğiyle yaparlar.. başka yerlerde ne dediklerini bilmiyorum 250 gr çökelek
2 baş soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kaşık biber salçası
hamurun arasına sürmek için.............
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı..
hamuru yoğuruyoruz dinlenmeye bırakıyoruz....ıspanakları yıkıyoruz ince doğrayıp kendi buharında biraz haşlıyoruz.....soğanları küçük küçük doğruyoruz bir tencereye zeytinyağını soğanı koyup biraz kavuruyoruz sonra salçayı ıspanağı ekleyip ocaktan hemen alıyoruz çökeleği ekleyip iyice karıştırıyoruz siz isterseniz iç harcı çiğ olarak içine peynir ekleyerek yapabilirsiniz ben çiğ sevmediğim için böyle yapıyorum.....hamuru tepsimizin büyüklüğüne göre bezelere ayırıyoruz ama 7 katlı en uygunu eğer teps, küçükse 2 tanede çıkıyor ..bezeleri ince olacak şekilde açıyoruz sonra tepsiye seriyoruz üzerine yağlı yoğurt karışımından 2 kaşık koyup iyice sürüyoruz 2. katıda böyle yapıyoruz 3.katta ıspanaklı harcın yarısını koyuyoruz heryerine eşit yayıyoruz 4 kattada harcın diğer yarısını koyup yayıyoruz 5. ve 6 kattada arasına yağlı karışımdan sürüyoruz 7 . katıda yapıp üstüne artan yağlı harcın hepsini sürüyoruz istediğimiz gibi dilimleyip fırına sürüyoruz üstü kızarıca alıyoruz afiyet olsun........inanın hazır yufkadan yapılandan çok ama çok güzel oluyor misssss gibi.......kızlar biraz acemice anlatıyorum kusura bakmayın

Son düzenleme:
işte piliç topkapının son hali

ve meeeeşhuuuuuuuuuuuuur hostes memeleriii:)))

buda daha şimdi yaptığım kokostarlarım

tarifi.......
2 yumurta birinin akı iç harcın içine konacak
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
aldığı kadar un......sade olanın içine portakal kabuğu rendesi koydum çok güzel tat vermiş

iç harcı.........
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurt akı
1 su bardağı hindistan cevizi
ben 2 kaşık dövülmüş fındıkta koydum........

yapım aşamasınıda anlatmama gerek yok herhalde hem az malzeme hemde çok kolay görüntüsüyle tadıyla çok güzel olan bir kurabiye yanlız ben tarifi hangi siteden aldığımı unuttum kusuruma bakmasınlar

Son düzenleme:
buda incitanemtuananın bayat ekmekten yaptığı baharatlı ekmek parçaları deyim ismini unuttum çünkü.......çok güzel gevrek oldular fırın sıcakken bayat ekmeklerim vardı hemen doğrayıp baharatladım attım fırına çıtır çıtır oldular aynı cips gibi yanlız ben biraz geçirmişim ondan esmer görünüyolar kurabiyeleri süslemekle meşguldüm neyseki yanmadan yetiştim.......ama sarımsak koymayın bana göre biraz ağır halbuki severim sarımsağı.......tabagın altına yoğurt koydum üstünede ekmekleri dizdim şuanda hem yiyiyorum hemde yazıyorum sabah kahvaltı yapmıştım daha onun üstüneyim hem hafif hem doyurucu harika bir tat deneyin

çok sağol ezineciğim........seninde ellerine kollarına sağlık........piliç topkapını mutlaka deneyeceğim hostes memeleri açıkçası pek hoşuma gitmedi ismimi itici ne kıskandım sanırsam benimkiler 75 doğal kıskanmam........kaydirigubbakcemile3.......

sen bana tarifi ver canım ev aldığımız için hayırlı olsuna malum misafirlerim çok geliyor gelecek ayda günüm var değişik olarak yapayım........gerçi o zamana kadarda daha bir çok tarif eklenir topiğe ama olsun sen yinede ver 2 gün sonra daha tam kesin değil ama arkadaşlarım gelecek biraz fark atayım kendilerine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…