ISPANAKLI ÜÇGENLER
Malzemeler:
500gr ıspanak
1çay kaşığı tuz
500gr un(yaklasık4,5-5 su badagi)
1paket dr.Oetker instant maya
1çay kaşığı şeker
2yumurta(Birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
250gr yumuşatılmış margarin
İçine:
150gr Beyaz peynir rendesi
Üzerine:
Ayırdığmız yumurta sarısı
Yapılışı:
Ispanaklar yıkanıp çok ince doğranır 1 çay kaşıgı tuz ile ovarak suyunu çıkarılır.Süzgece alıp suyu iyice süzülene kadar bekletilir.
Un elenip maya ile iyice karıştırılır.
Tuz,şeker ve ıspanak ilave edilip iyice karıştırılır.
1 yumurta, bir yumurta akı ve margarin eklenip iyice yoğrulur.
Hamur merdane ile açılıp 7x7cm boyutlarında karelere kesilir.Karelerin ortalarına peynir rendesi koyup üçgen şeklinde kapatılır.
Yağlanmis fırın tepsisine dizilip 20dk.ılık bir yerde mayalanması için bekletilip üzerlerine yumurta sarısı sürülür, arzuya göre susam serpilip önceden ısıtılmış fırında pişirilir...
ben bu tarifi özgülün tarifleri isimli siteden görüp yapmıştım çok lezzetli oluyor denemenizi tavsiye ederim . bu arada bu konuyu ve tariflerinizi çok beğendim cuma günüden beri sürekli okuyorum önce çorba tarifi verdim şimdide bunu paylaşmak istedim denediğim ve çevremdekiler tarafından beğenilen tariflerimi paylaşmaya devam etmek isterim sizlerde isterseniz
ellerinize sağlık. lezzetli olmuştur.
tarfileri bekliyoruz. elleriniz dert görmesin.
gerçekten lezzetli oluyor ben pratik olması açısından hamuru açınca peynir serpikten sonra rulo olarak sarıp dilim dilim kesiyorum o şekilde pişiriyorum
kusursuz pasta
keki için
3 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
1 paket kabartma tozu( fincan türk kahvesi fincanı)
bu malzemeler karıştırılır yuvarlak borcam tepside pişirilir
karameli için
2 su bardağı toz şeker teflon tavaya konur ocağa alınır karamel rengini alınca iki su bardağı sıcak su eklenir eritilir .
bu şerbet pişen kekin üzerine dökülür.
kreması için
1 litre süt
2 kaşık un
2 kaşık nişasta,
pişirilerek muhallebi yapılır kekin üzerine yayılır (muhallebide kek şekerli olduğu için şeker kullanılmıyo ama ben yaparken iki üç kaşık şeker ilave ediyorum)
ve en son olarak bir paket krem şanti çırpılarak muhallebinin üzerine yayılır isterseniz üzerini fındıkla süsleyebilirsiniz.
ekmek kadayıfı tadında bir tatlı oluyo ben tarif defterinden öğrenmiştim bu tatlıyı deneyecek olan arkadaşlara afiyet olsun
kusursuz pasta
keki için
3 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
karameli için
2 su bardağı toz şeker teflon tavaya konur ocağa alınır karamel rengini alınca iki su bardağı sıcak su eklenir eritilir .
kreması için
1 litre süt
2 kaşık un
2 kaşık nişasta,
pişirilerek muhallebi yapılır kekin üzerine yayılır (muhallebide kek şekerli olduğu için şeker kullanılmıyo ama ben yaparken iki üç kaşık şeker ilave ediyorum)
ve en son olarak bir paket krem şanti çırpılarak muhallebinin üzerine yayılır isterseniz üzerini fındıkla süsleyebilirsiniz.
ekmek kadayıfı tadında bir tatlı oluyo ben tarif defterinden öğrenmiştim bu tatlıyı deneyecek olan arkadaşlara afiyet olsun
cnm arasına hiç bişiy koymuyorsun şimdi bi atomu alıyorsun her yerini kremşanti ile kaplıyorun sınra üstüne tekrr bi atom koy vee her yerini kremşanti ile kapla üstüne deee hindistan cevizi dökkk bildiğin kar topu oluo ya bigün önceden yap ve buzdolabında sakla servise kadar yoksa şantiler erio arkadaslar
çok güzel bir pastaya benziyor ellerine sağlık...
ipekciğim güzel bir tarife benziyor,resmi var mı yada nette ismi var mı bakabileceğimiz?
mrb iipek34 arkadaşım..öncelikle hoşgeldin,sefa geldin..tarif defteri diye bi site var onu kastediyosun galiba di mi?pastanın adı da yapılışı da çok değişikmiş..sen denemişsin galiba de mi?fotosunu çok merak ettim ben de..
ayy netten baktımda bu kusursuz pasta muhteşem birşeymiş yaa ağzım sulandı valla haaa :)) teşekkür ederim tarif için ipekciğim en kısa zamanda denenecekler listesine yazdım hemen :))
üzerinde bir sürü karamel muhallebi vs. olmasına rağmen ağır da değil dene mutlaka
benim eşim çok beğenmişti tatlı yapacağım zaman ilk tercihlerimden biri kusursuz pasta oluyo
kusursuz pasta
keki için
3 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
karameli için
kreması için
1 litre süt
2 kaşık un
2 kaşık nişasta,
kusursuz pasta
keki için
3 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
karameli için
kreması için
1 litre süt
2 kaşık un
2 kaşık nişasta,
deneyeceğim
hazırlanan pandispanya keki hariç, diğer tüm yapılanları etimekli tatlıda yapıyodum ben denemenizi tavsiye ederim güzel oluyor,
böle keklisinide deneyecem en kısa zamanda
sizlere birde salata tarifi vermek istiyorum kabul günleri için değişik bir alternatif oluyor
patatesli patlıcan salatası
5 -6 adet haşlanmış ezilmiş patates
1 kilo közlenmiş patlıcan küçük küçük doğranmış
5-6 adet közlenmiş kırmızı biber kabukları soyulup küçük küçük doğranmış
4-5 adet rendelenmiş yağda kavrulmuş havuç
tu karabiber pul biber sarımsaklı yoğurt
bütün malzemeler bir kapta karıştırılır baharatlar tuz ve sarımsaklı yoğurt ilave edilir karıştırılır ve servis yapılır