bu mesaj sayısıyla daha uzun süre resim yükleyemem herhalde cevabın için sağol
ben hergün takip ediyorum burayı ama biraz önce en baştan bakim bi dedim. anamm unutmuşum bi sürü şeyi baktıkça ağzım sulandı valla bi ara yapmak lazım herbirinden.
günaydın hanımlar bende yazamıyorum ama hergun takıp edıyorum mutlaka,gecenlerde tavuk dolması yaptım.cok begenıldı.
FIRIN POŞETİNDE TAVUK DOLMASI
1 büyük tavuk içi dışı yıkanır .Ayrı bır kapta bıraz sıvıyag, 1 tatlı kasıgı salca,bırkac sarımsak rendelenır,1 cay kasıgı tuz,1 cay kasığı,karabıber,1 cay kasıgı toz bıber,1 cay kasıgı kımyon (ben bırazda kekık koydum) harmanlanır.tavuga bu karısım yedırılır.1-2 saat buzdolabında dınlendırılır.bır tavada 1 bardak pırınc (pırın once yıkanır) az sıvıyagda kavrulur ıcıne 1 tatlı kasıgı salca bıraz tuz,karabıber kırmızıbıber ıstenırse az kımyon 1.5 bardak suyla pılav gıbı pısırılır. tavugun ıcı bu pılavla doldurulur.acık kalan kısımlar ıgne ıplıkle dıkılır. fırın posetıne koyulur.15 - 20 dk 250 derecede kalan sure 150 derecede pısırılır.toplam sure yaklasık 1.5 saat
günaydın kızlar bende burdan bakıp fırsat buldukça denemeye çalışıyorum
okuyorum bütün yazdıklarınızı
mooncuğum neyde tereyağ yazmıyo :uhm:
ya sizin için mutlaka bi çözüm bulmalıyız resim konusuna bence..çünkü merak ediyoruz resimleri..diyorum ki bizden birine en iyisi maiile gönderin biz ekleyelim..bu arada hoşgeldiniz topiğe sefalar getirdiniz..bundan sonraki paylaşımlarınızı dörtgözle bekliyoruz..:1shok:ya arkadaşlar eşim çok güzel kabak tatlısı yapar ve geçen gün yaptı benim için resmini de çekti ama sanırım mesaj sayım yetmiyor.bende bugün yarın gelecek misafirlerim için elmalı kurabiye yaptım.resim ekleyemeyince resmini çekmedim(
günaydın hanımlar bende yazamıyorum ama hergun takıp edıyorum mutlaka,gecenlerde tavuk dolması yaptım.cok begenıldı.
FIRIN POŞETİNDE TAVUK DOLMASI
1 büyük tavuk içi dışı yıkanır .Ayrı bır kapta bıraz sıvıyag, 1 tatlı kasıgı salca,bırkac sarımsak rendelenır,1 cay kasıgı tuz,1 cay kasığı,karabıber,1 cay kasıgı toz bıber,1 cay kasıgı kımyon (ben bırazda kekık koydum) harmanlanır.tavuga bu karısım yedırılır.1-2 saat buzdolabında dınlendırılır.bır tavada 1 bardak pırınc (pırın once yıkanır) az sıvıyagda kavrulur ıcıne 1 tatlı kasıgı salca bıraz tuz,karabıber kırmızıbıber ıstenırse az kımyon 1.5 bardak suyla pılav gıbı pısırılır. tavugun ıcı bu pılavla doldurulur.acık kalan kısımlar ıgne ıplıkle dıkılır. fırın posetıne koyulur.15 - 20 dk 250 derecede kalan sure 150 derecede pısırılır.toplam sure yaklasık 1.5 saat
hemen hemen herkezin vermeye çelıştığı az yada çok kilolardan dolayı ikindi oturmalarında artık salata türüne ağırlık verilmeye başlandı.işte o salatalaedan biri.
MALZEMELER:karnıbahar,brokoli,havuç ve konserve mısır.
karnıbahar,brokoli ve havucu haşlıyoruz,haşlanan sebzeleri servis kabına alıyoruz ve üzerine konserve mısırı gezdiriyoruz.isteğe bağlı üzerine zeytinyağı ve limonda ilave edebiliriz.
KATMER POĞAÇA
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım)
Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir
Yapılışı
Mayayı çok az ılık suyla erittim. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yaptım. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırdım. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürdüm. Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarladım. En üsttekine yağ sürmedim. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyüttüm. Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sardım. 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürdüm ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirdim .
şimdi çıkardım fırından mükemmel oldu teşekkür ediyorum opuyorumnanaktan
kızlar bi süreliğine yokum pcde ama fırsat buldukça ğirip bakacam gönderdiğiniz yeni tariflere...kendinize ii bakın beni özleyin .)))))))