buda incitanemtuananın bayat ekmekten yaptığı baharatlı ekmek parçaları deyim ismini unuttum çünkü.......çok güzel gevrek oldular fırın sıcakken bayat ekmeklerim vardı hemen doğrayıp baharatladım attım fırına çıtır çıtır oldular aynı cips gibi yanlız ben biraz geçirmişim ondan esmer görünüyolar kurabiyeleri süslemekle meşguldüm neyseki yanmadan yetiştim.......ama sarımsak koymayın bana göre biraz ağır halbuki severim sarımsağı.......tabagın altına yoğurt koydum üstünede ekmekleri dizdim şuanda hem yiyiyorum hemde yazıyorum sabah kahvaltı yapmıştım daha onun üstüneyim hem hafif hem doyurucu harika bir tat deneyin
kızlar size nettee dolaşırken bulup hoşuma gidenbi tarifi yazmak istiyorum aslın dadenemediğim hiç bişiyi buraya yazmam amabu hoşuma gittiii sizlerle paylaşmak istedim,
Kıbrıs Tatlısı
Malzemeler
şerbeti için;
2 büyük kahve fincanı su
2,5 büyük kahve fincanı şeker
hamuru için;
1 büyük kahve fincanı galeta unu
1 büyük kahve fincanı şeker
1 büyük kahve fincanı hindistan cevizi
1 büyük kahve fincanı sıvı yağ
4 yumurta
kabartma tozu, vanilya
kreması için;
1 lt süt
1 büyük kahve fincanı şeker
1 büyük kahve fincanı hindistan cevizi
1 büyük kahve fincanı nişasta
Hazırlanışı
şerbeti için gerekli malzemeleri kaynatarak ilk önce şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
hamuru için şeker ve yumurta beyazlaşıncaya kadar çırpılır ve diğer malzemeler eklenir. 200 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Daha sonra hamur sıcakken soğuk şerbet üzerine dökülür ve içine çekmesi için beklenir.
Kreması için nişasta sütün içine yavaş yavaş dökülürek karıştırılır, diğer malzemeler ilave edilip katılaşıncaya kadar pişirilir. 5-10 dk bekletildikten sonra şerbetini çekmiş tatlının üzerine sürülür. Afiyet olsun
pasasofram.blogcu.com dan alıntıdır
datlım bu tatlıyı rum tatlısı olarak biliyorum. yapmadım ama yedim. resimden de anladım. çok lezzetli bişiii. sositososito
datlım bu tatlıyı rum tatlısı olarak biliyorum. yapmadım ama yedim. resimden de anladım. çok lezzetli bişiii. sositososito
slm canım.......ben bu tarifi incitanemtuanadan aldım......bayat ekmekleri küçük kareler şeklinde doğruyorsun sonra istediğin baharatları üzerine koyuyorsun ben kırmızı biber kimyon nane ve kekik koydum 1 dişde sarımsak rendeledim ama bana biraz ağır oldu keşke koymasaydım sarımsağı hepsini iyice harmanladıktan sonra fırın tepsisine dizdim üzerine son olarak az zeytinyağı gezdirdim kızarana kadarda fırında bırak ben unutmuştum biraz çok kızardı.....çok güzel çıtır çıtır olmuştu harika hemde hafif......ben yoğurdun üzerine koydum çok yakıştılar birbirlerine acayip doyurucu artanlar vardı bu sabah halen çıtır çıtırlar....sana şimdiden afiyet olsun umarım beğenirsinkizlar harika tarifler, elinize saglik,
HARZEM canim bu ekmeklerin tarifini yazabilir misin, cok cekici gorundu gozume, denemek istedim.nasil yapiliyor?
Kizlar Selam,
Hafta sonunda yemege konuklarim vardi.Dugun corbasi-curryli pilav-meshur kolay yemegim firinda kremali ispanak yaptim.Ana yemek barbekuydu Allahtan.Birkac tane kolay meze yaptim.Birde degisiklik olsun diye ablamdan tarifini aldigim yesil mercimek salatami.Asagada begeninize sunuyorum;afiyet olsun.
haslanmis yesil mercimegin icine(ben1 poset haslayip dipfrize atiyor;parca parca kullaniyorum)1 adet kozlenmis kirmizi biber-1 konserve misir-3-4 dal taze sogan-yarim demet maydanoz-ufak ufak dogranmis kornisan tursu..ve caniniz daha ne isterse.Zeytinyagi ve limon olmazsa olmaz.Hem cok besleyici hemde cok kolay ,leziz ve pratik.
Tatli olarakda kesinlikle tavsiye edecegim:
7 yemek kasik irmik ve yaklasik 12 yemek kasik sekeri 1 lt sut ile kaynatiyoruz;bol bol karistirmayi unutmayin.Istege gore icine Portakal rende veya hindistancevizi ekleyebilirsiniz .Ben portakal suyuda ekledim.1 paket vanilyada atip bir tasim kaynattikatan sonra borcama alip uzerini aluminyum folya ile kapatip buzdolabina verin.Cok basit ve hesapli benim cocukken kis dondurmasi olarak yedigim enfes bir tatdir.
slm canım.......ben bu tarifi incitanemtuanadan aldım......bayat ekmekleri küçük kareler şeklinde doğruyorsun sonra istediğin baharatları üzerine koyuyorsun ben kırmızı biber kimyon nane ve kekik koydum 1 dişde sarımsak rendeledim ama bana biraz ağır oldu keşke koymasaydım sarımsağı hepsini iyice harmanladıktan sonra fırın tepsisine dizdim üzerine son olarak az zeytinyağı gezdirdim kızarana kadarda fırında bırak ben unutmuştum biraz çok kızardı.....çok güzel çıtır çıtır olmuştu harika hemde hafif......ben yoğurdun üzerine koydum çok yakıştılar birbirlerine acayip doyurucu artanlar vardı bu sabah halen çıtır çıtırlar....sana şimdiden afiyet olsun umarım beğenirsin
merhaba hatunlar,nasılsınız? size yazmıştım ya pirinç lükumu diye bir tatlı yaptım bir gece dolapta beklemesi gerekiyor diye,bekledi ve dün akşam afiyetle yedik :)) tarifine gelince;
***PİRİNÇ LOKUMU***
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
4 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
bir fiske tuz
YAPILIŞI
Pirinci yıkayıp üzerini kapatacak kadar sıcak su koyun.Bir saat bekletin
Bir tencereye su ve sütü alıp içine pirinci dökün,kaynamaya başlayınca altını kısın.
Pirinçler açılıp kıvamı koyulaşınca içine şekeri,hind.cevizini,ve çok az suyla açtığınız nişastayı ilaveedin
birkaç dakika daha pişirmeye devam edin.
Ocaktan alınca içine yağını katıp eriyene kadar karıştırın.
Dibini ıslattığınız yayvan bir kaba döküp kaşıkla düzeltin.
Bir gece dolapta bekletin
Ertesi gün tatlıyı lokum büyüklüğünde dilimlere kesip,bolca hind.cevizine bulayın.lokumlar hazır hazır da benim evde hind.cevizim kalmadı üzerine bulayacak bende dövülmüş fındıkla servis ettim :))
sağol canım,evet çok pratik ve lezzetli bir tatlı oldu.içinde pirinç olduğu hiç belli olmuyor.denemeni şiddetle tavsiye ederim
merhaba hatunlar,nasılsınız? size yazmıştım ya pirinç lükumu diye bir tatlı yaptım bir gece dolapta beklemesi gerekiyor diye,bekledi ve dün akşam afiyetle yedik :)) tarifine gelince;
***PİRİNÇ LOKUMU***
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
4 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
bir fiske tuz
YAPILIŞI
Bir tencereye su ve sütü alıp içine pirinci dökün,kaynamaya başlayınca altını kısın.
Pirinçler açılıp kıvamı koyulaşınca içine şekeri,hind.cevizini,ve çok az suyla açtığınız nişastayı ilaveedin
Ertesi gün tatlıyı lokum büyüklüğünde dilimlere kesip,bolca hind.cevizine bulayın.lokumlar hazır hazır da benim evde hind.cevizim kalmadı üzerine bulayacak bende dövülmüş fındıkla servis ettim :))
dene ve paylaş bizimle şekerim ama bunun hindistancevizine bulanmış hali de çok hoş olur.ben yapamöadım o şeklinide de sen dene bir bakalımsütlacı hiç sevmem onun için denemekte tereddütlüydüm
şimdi sen pirinçler belli olmuyo dedin kesin denicem
sütlacın pirinçunu yarine,nişasta kullanarak lokumlaşana kadar pişirilmiş hali diyebilirmiyiz tarife?adını ve yapılışını nasıl açtım ama?
***PİRİNÇ LOKUMU***
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
4 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
bir fiske tuz
YAPILIŞI
ya bu sefer fotoğrafım var ama ben fotoğraf eklemeyi beceremiyorum kopyala yapıştır yapıyorum olmuyor nasıl yapıyorsunuz banada anlatırmısınız