En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

tarif bu harzemcim..
HOSTES MEMESİ:)))))))DİĞER ADI DA:KIZ MEMESİ İMİŞ:))))
MALZEME:1 adet portakal kabuğu rendesi
1,5 su bardağı portakal suyu(taze sıkılmış)
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
4 su bardağı su
fındık içi(15,20 adet)
tarçın
YAPILIŞI:
tarçın ve fındık hariç diğer tüm malzemeler bir tencereye konur,ocağın altı yakılır muhallebi gibi karıştırarak pişirilir,kaynayınca altı kısılır 2,3 dk daha arada karıştırılarak pişirilir ve altı söndürülür.bu karışımdan ıslatılmış kahve fincanlarına dökülür ve bir çay tepsisine fincanlar dizilip buzdolabında birkaç saat soğumaya ve sertleşmeye bırakılır.
kahve tabağına bozmadan ters çevrilip kalıp şeklinde tabağa düşürülür,tepesine 1 fındık batırılır,fındığın etrafına tarçın serpilir ve servis yapılır .görünümü itibari ile tıpkı memeyi andırmasıyla espirili,misafirlerin bayılacağı ve yaz ayları için özellikle serinletici bir tatlıdır

kizlar harika tarifler, elinize saglik,
HARZEM canim bu ekmeklerin tarifini yazabilir misin, cok cekici gorundu gozume, denemek istedim.nasil yapiliyor?

datlım bu tatlıyı rum tatlısı olarak biliyorum. yapmadım ama yedim. resimden de anladım. çok lezzetli bişiii. sositososito

datlım bu tatlıyı rum tatlısı olarak biliyorum. yapmadım ama yedim. resimden de anladım. çok lezzetli bişiii. sositososito

aldığım sitedeki adı buydu canımm farklı isimleri var demekki yada kıbrıs rum kesimi tatlısımı acabaa:))))

aldığım sitedeki adı buydu canımm farklı isimleri var demekki yada kıbrıs rum kesimi tatlısımı acabaa:))))

Kizlar Selam,
Hafta sonunda yemege konuklarim vardi.Dugun corbasi-curryli pilav-meshur kolay yemegim firinda kremali ispanak yaptim.Ana yemek barbekuydu Allahtan.Birkac tane kolay meze yaptim.Birde degisiklik olsun diye ablamdan tarifini aldigim yesil mercimek salatami.Asagada begeninize sunuyorum;afiyet olsun.

haslanmis yesil mercimegin icine(ben1 poset haslayip dipfrize atiyor;parca parca kullaniyorum)1 adet kozlenmis kirmizi biber-1 konserve misir-3-4 dal taze sogan-yarim demet maydanoz-ufak ufak dogranmis kornisan tursu..ve caniniz daha ne isterse.Zeytinyagi ve limon olmazsa olmaz.Hem cok besleyici hemde cok kolay ,leziz ve pratik.

Tatli olarakda kesinlikle tavsiye edecegim:
7 yemek kasik irmik ve yaklasik 12 yemek kasik sekeri 1 lt sut ile kaynatiyoruz;bol bol karistirmayi unutmayin.Istege gore icine Portakal rende veya hindistancevizi ekleyebilirsiniz .Ben portakal suyuda ekledim.1 paket vanilyada atip bir tasim kaynattikatan sonra borcama alip uzerini aluminyum folya ile kapatip buzdolabina verin.Cok basit ve hesapli benim cocukken kis dondurmasi olarak yedigim enfes bir tatdir.

Son düzenleme:
kizlar harika tarifler, elinize saglik,
HARZEM canim bu ekmeklerin tarifini yazabilir misin, cok cekici gorundu gozume, denemek istedim.nasil yapiliyor?
slm canım.......ben bu tarifi incitanemtuanadan aldım......bayat ekmekleri küçük kareler şeklinde doğruyorsun sonra istediğin baharatları üzerine koyuyorsun ben kırmızı biber kimyon nane ve kekik koydum 1 dişde sarımsak rendeledim ama bana biraz ağır oldu keşke koymasaydım sarımsağı hepsini iyice harmanladıktan sonra fırın tepsisine dizdim üzerine son olarak az zeytinyağı gezdirdim kızarana kadarda fırında bırak ben unutmuştum biraz çok kızardı.....çok güzel çıtır çıtır olmuştu harika hemde hafif......ben yoğurdun üzerine koydum çok yakıştılar birbirlerine acayip doyurucu artanlar vardı bu sabah halen çıtır çıtırlar....sana şimdiden afiyet olsun umarım beğenirsin

ellerine sağlık arkadaşım..bu yeşil mercimek salatası iyi fikirmiş..ben de bu yeşil mercimekten başka ne yapılırki diye düşünüyodum..paylaştığın için teşekkürler..yeni tariflerini bekleriz herzaman ona göre..bir de fırında kremalı ıspanakla düğün çorbasını da anlatıver elin değmişken derim ben..merak ettim doğrusu..

harzemimmm kafama takıldı ekmekler kuru,baharatlar kuru, olunca nasıl duruyor ekmeklerin üzerinde yada biraz ıslatmak falan mı gerekiyor acabaabilmiyorumkismile

Son düzenleme:
merhaba hatunlar,nasılsınız? size yazmıştım ya pirinç lükumu diye bir tatlı yaptım bir gece dolapta beklemesi gerekiyor diye,bekledi ve dün akşam afiyetle yedik :)) tarifine gelince;

***PıRıNÇ LOKUMU***
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
4 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
bir fiske tuz
yarım yemek kaşığı margarin veya tereyağ
YAPILIŞI
Pirinci yıkayıp üzerini kapatacak kadar sıcak su koyun.Bir saat bekletin
Bir tencereye su ve sütü alıp içine pirinci dökün,kaynamaya başlayınca altını kısın.
Pirinçler açılıp kıvamı koyulaşınca içine şekeri,hind.cevizini,ve çok az suyla açtığınız nişastayı ilaveedin
birkaç dakika daha pişirmeye devam edin.
Ocaktan alınca içine yağını katıp eriyene kadar karıştırın.
Dibini ıslattığınız yayvan bir kaba döküp kaşıkla düzeltin.
Bir gece dolapta bekletin
Ertesi gün tatlıyı lokum büyüklüğünde dilimlere kesip,bolca hind.cevizine bulayın.lokumlar hazır hazır da benim evde hind.cevizim kalmadı üzerine bulayacak bende dövülmüş fındıkla servis ettim :))

Son düzenleme:

ne kadar pratikmiş eline sağlık

sağol canım,evet çok pratik ve lezzetli bir tatlı oldu.içinde pirinç olduğu hiç belli olmuyor.denemeni şiddetle tavsiye ederim

sağol canım,evet çok pratik ve lezzetli bir tatlı oldu.içinde pirinç olduğu hiç belli olmuyor.denemeni şiddetle tavsiye ederim

sütlacı hiç sevmem onun için denemekte tereddütlüydüm
şimdi sen pirinçler belli olmuyo dedin kesin denicem

sütlacın pirinçunu yarine,nişasta kullanarak lokumlaşana kadar pişirilmiş hali diyebilirmiyiz tarife?adını ve yapılışını nasıl açtım ama?

sütlacı hiç sevmem onun için denemekte tereddütlüydüm
şimdi sen pirinçler belli olmuyo dedin kesin denicem
dene ve paylaş bizimle şekerim ama bunun hindistancevizine bulanmış hali de çok hoş olur.ben yapamöadım o şeklinide de sen dene bir bakalım

sütlacın pirinçunu yarine,nişasta kullanarak lokumlaşana kadar pişirilmiş hali diyebilirmiyiz tarife?adını ve yapılışını nasıl açtım ama?

braaavooo tatlım alkisalkisalkis az ve öz kelime kullanılarak ancak bukadar güzel tarif edilebilirdi bravooo alkisalkisalkisalkisalkisalkis

sütlü tatlı olunca akan sular duruyooor bende eminim hoş bi tatlıdır buda ,ellerine sağlık

merhaba arkadaşlar bu hafta çalışıp burdan tarifler denedim ( bohça krep, gazozlu poğaça, içi dışı pudingli kek tabi ben biraz değiştirdim ama )hepsi çok güzel oldu ama bu sefer yaptıklarımın fotoğrafını çektim gururla göstereceğim

ya bu sefer fotoğrafım var ama ben fotoğraf eklemeyi beceremiyorum kopyala yapıştır yapıyorum olmuyor nasıl yapıyorsunuz banada anlatırmısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…