En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

şimdiden afiyet olsun

etimek tatlısının aynısını bunda sadece kekini kendin hazırlıyosun dar vakitlerde
etimekli daha pratik oluyor ben etimekli yaparken etimekleri karamelle ıslatmıyorum
portakal suyuyla şerbet hazırlayıp ıslatıyorum kokusu çok hoş oluyor onuda dene

rüyamda kendimi bu pastayı yaparken görmüşüm artık ne kadar etkilendiysem burdaki tariflerden...yalnız beğenmiyolar pastayı ,çünkü şeker koymayı unutmuşum içine(kreması şekersiz ya ordan etkilendim heralde:)ben de beğenmediler diye fırçalıyorum herkesi zıkkımın kökünü yiyin gibilerinden bişeyler söylüyom...çok komik yaaaaaa:)):roflol:

fasülye pastasıı

2 bard fasülye ( haslanmış ve rondodan geçir) , 3 yumurta , 2 bard seker , 1 su bard ceviz ( rondodan geçir) , 1 tatlı kas tarçın , kabarrtma tozu ;

hepsini mikserle çırp borcama dök fırımdan çıkınca üzerine puding ve kremşanti yap ilk basında yumurta ve şekeri çırp kekde olduğu gibi

not = sakın fasülyeden pasta mı olur die geçmeyinnn valla bildiğin kestane tadında oluyorrrr :)

afiyet bal şeker olsun kızlarrr

HOSTES MEMESı:)))))))DıĞER ADI DA:KIZ MEMESı ıMıŞ:))))
MALZEME:1 adet portakal kabuğu rendesi
1,5 su bardağı portakal suyu(taze sıkılmış)
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
4 su bardağı su
fındık içi(15,20 adet)
tarçın
YAPILIŞI:
tarçın ve fındık hariç diğer tüm malzemeler bir tencereye konur,ocağın altı yakılır muhallebi gibi karıştırarak pişirilir,kaynayınca altı kısılır 2,3 dk daha arada karıştırılarak pişirilir ve altı söndürülür.bu karışımdan ıslatılmış kahve fincanlarına dökülür ve bir çay tepsisine fincanlar dizilip buzdolabında birkaç saat soğumaya ve sertleşmeye bırakılır.
kahve tabağına bozmadan ters çevrilip kalıp şeklinde tabağa düşürülür,tepesine 1 fındık batırılır,fındığın etrafına tarçın serpilir ve servis yapılır .görünümü itibari ile tıpkı memeyi andırmasıyla espirili,misafirlerin bayılacağı ve yaz ayları için özellikle serinletici bir tatlıdır
bu tarifi denedim..şu anda fincandalar..düzgün çıkarabilirsem fotoğraflarım..şimdi de bunu denemeyi düşünüyorum.

piliç topkapı
TOPKAP&

Kullanılan Malzemeler:
1. 4 tane büyük tavuk budu
2. 2 su bardagi pirinc
3. 2 yemek kasigi zeytinyagi
4. 1 sogan
5. Dolmalik fistik,kusüzümü
6. Dereotu,tuz
7. Karabiber,kirmizibiber
8. Yenibahar

Hazırlık
1. Butlari kasabinizdan fileto olarak kemiklerinden ayirtin.Yada kendiniz evde yapin.Sonra bu filetolari iyice dövün yada kasabiniza dövdürün.
Tarifin Hazırlanışı
1. Ic pilav yapmak icin önce zeytinyaginda sogani ve dolmalik fistiklari kavurun.
2. Sonra pirinci ekleyip bir süre daha kavurun.
3. Kavrulunca kusüzümünü ve baharatlari ekleyin.
4. 2,5 su bardasi su ekleyip,kaynatin ve pilav gibi pisirin.
5. Filetolara bu ic pilavdan yayin ve rulo gibi sarin.
6. Kürdanla sardiginiz yerlerden tutturun.
7. Kürdanli taraf alta gelecek sekilde tepsiye yerlestirin.
8. Salca,sivi yag,tuz ve suyu karistirin.Sos yapin ve tavuklarin üzerine dökün.
9. Tepsiyi folyo kagidiyla kapatip 200° 'de pisirin.
10. Pisince folyoyu cikarip tavuklarin üzerinin kizarmasini saglayin.
11. Not:Egerki kusüzümü sevmiyorsaniz onun yerine bezelyeli pilav yapin.Oda cok güzel oluyor.Ben bazen bezelyeli bazende kusüzümlü yapiyorum.
.
foto akasyakokusu sitesinden ,tarif kk dan alıntı

ya okurken bile güldüm ve kıpkırmızı oldum resmini hayal edebiliyorum :)) eklemeni sabırsızlıkla bekliyorum ezineciğim.haftasonu arkadaşlarım gelecek bana ,bende onlara yapayım da gülsünler :))

patatesli olan herşey çok güzel oluyor bunda ayrca patlıcan, havuç ve közlenmiş biberde var eminim çok lezzeetlidir deneyecem fırsatım olduğunda tşklr arkadaşım...

kendi günümde ve abimin kızının doğumgününde yaptım çok beğenerek yediler
sana da şimdiden afiyet olsun

rüyamda kendimi bu pastayı yaparken görmüşüm artık ne kadar etkilendiysem burdaki tariflerden...yalnız beğenmiyolar pastayı ,çünkü şeker koymayı unutmuşum içine(kreması şekersiz ya ordan etkilendim heralde:)ben de beğenmediler diye fırçalıyorum herkesi zıkkımın kökünü yiyin gibilerinden bişeyler söylüyom...çok komik yaaaaaa:)):roflol:

:roflol::roflol::roflol:

fasülye pastasıı

2 bard fasülye ( haslanmış ve rondodan geçir) , 3 yumurta , 2 bard seker , 1 su bard ceviz ( rondodan geçir) , 1 tatlı kas tarçın , kabarrtma tozu ;

hepsini mikserle çırp borcama dök fırımdan çıkınca üzerine puding ve kremşanti yap ilk basında yumurta ve şekeri çırp kekde olduğu gibi

not = sakın fasülyeden pasta mı olur die geçmeyinnn valla bildiğin kestane tadında oluyorrrr :)

afiyet bal şeker olsun kızlarrr

kestane tadında olduğunu duymuştum hiç denemedim denemek istiyorum
yanlız bir şey sorucam un yokmu bu tarifte

HOSTES MEMESİ:)))))))DİĞER ADI DA:KIZ MEMESİ İMİŞ:))))
MALZEME:1 adet portakal kabuğu rendesi
1,5 su bardağı portakal suyu(taze sıkılmış)
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
4 su bardağı su
fındık içi(15,20 adet)
tarçın
YAPILIŞI:
tarçın ve fındık hariç diğer tüm malzemeler bir tencereye konur,ocağın altı yakılır muhallebi gibi karıştırarak pişirilir,kaynayınca altı kısılır 2,3 dk daha arada karıştırılarak pişirilir ve altı söndürülür.bu karışımdan ıslatılmış kahve fincanlarına dökülür ve bir çay tepsisine fincanlar dizilip buzdolabında birkaç saat soğumaya ve sertleşmeye bırakılır.
kahve tabağına bozmadan ters çevrilip kalıp şeklinde tabağa düşürülür,tepesine 1 fındık batırılır,fındığın etrafına tarçın serpilir ve servis yapılır .görünümü itibari ile tıpkı memeyi andırmasıyla espirili,misafirlerin bayılacağı ve yaz ayları için özellikle serinletici bir tatlıdır
bu tarifi denedim..şu anda fincandalar..düzgün çıkarabilirsem fotoğraflarım..şimdi de bunu denemeyi düşünüyorum.

piliç topkapı
TOPKAP%C4%B02.JPG

Kullanılan Malzemeler:
1. 4 tane büyük tavuk budu
2. 2 su bardagi pirinc
3. 2 yemek kasigi zeytinyagi
4. 1 sogan
5. Dolmalik fistik,kusüzümü
6. Dereotu,tuz
7. Karabiber,kirmizibiber
8. Yenibahar

Hazırlık
1. Butlari kasabinizdan fileto olarak kemiklerinden ayirtin.Yada kendiniz evde yapin.Sonra bu filetolari iyice dövün yada kasabiniza dövdürün.
Tarifin Hazırlanışı
1. Ic pilav yapmak icin önce zeytinyaginda sogani ve dolmalik fistiklari kavurun.
2. Sonra pirinci ekleyip bir süre daha kavurun.
3. Kavrulunca kusüzümünü ve baharatlari ekleyin.
4. 2,5 su bardasi su ekleyip,kaynatin ve pilav gibi pisirin.
5. Filetolara bu ic pilavdan yayin ve rulo gibi sarin.
6. Kürdanla sardiginiz yerlerden tutturun.
7. Kürdanli taraf alta gelecek sekilde tepsiye yerlestirin.
8. Salca,sivi yag,tuz ve suyu karistirin.Sos yapin ve tavuklarin üzerine dökün.
9. Tepsiyi folyo kagidiyla kapatip 200° 'de pisirin.
10. Pisince folyoyu cikarip tavuklarin üzerinin kizarmasini saglayin.
11. Not:Egerki kusüzümü sevmiyorsaniz onun yerine bezelyeli pilav yapin.Oda cok güzel oluyor.Ben bazen bezelyeli bazende kusüzümlü yapiyorum.
.
foto akasyakokusu sitesinden ,tarif kk dan alıntı

piliç topkapıyı ben bazen pirinçle bazen mantar soteyle bazende kavrulmuş ıspanakla
yapıyorum üzerine salçalı hardallı sos hazırlıyorum çok hoş görünümlü lezzetli ve servisi kolay olan bir yemek ramazanlarda güzel oluyor

:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:

kaymak tadında şantiyi denedinizmi hiç güzelmi
kusursuz pastanın en üst kreması olarak kullanılırmı acaba nasıl olur

denedim,güzel,kullanılabilir,ayva tatlısına kullanmıştım sanırımi...

denenebilir diyosan bende alırım o zaman bu kusursuz pastanın tarifini
size verdim benimde aklıma düştü bende yapıcam bana şeker hamur işi yasak
ancak tadımlık yiyebilirim ama olsun yapar anneme kayınvaldeme götürürüm her zaman olduğu gibi :lepi:

denenebilir diyosan bende alırım o zaman bu kusursuz pastanın tarifini
size verdim benimde aklıma düştü bende yapıcam bana şeker hamur işi yasak
ancak tadımlık yiyebilirim ama olsun yapar anneme kayınvaldeme götürürüm her zaman olduğu gibi :lepi:

rüyamda gördüğüm şekersiz pastadan sana gönderebilme imkanım olsaydı keşke:)

ya okurken bile güldüm ve kıpkırmızı oldum resmini hayal edebiliyorum :)) eklemeni sabırsızlıkla bekliyorum ezineciğim.haftasonu arkadaşlarım gelecek bana ,bende onlara yapayım da gülsünler :))

moonserosecim bunlar sütyenli halleri:)
küçükler 75 ,büyükler 85 beden.kaydirigubbakcemile3

Eklentiler

• $Görüntü006.jpg
    $Görüntü006.jpg
    14,5 KB · Görüntüleme: 41
X