En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

supangle.JPG

SUPANGLE
1 lt süt
3 yumurta
3 çorba k.un
3 çorba k. kakao
1,5 su b. toz şeker
1 çay b.fındık
1 kakaolu pandispanya
HAZIRLANIŞI:
Tencereye sütü alın. ıçine yumurta sarılarını ekleyin.Unu, tozşekeri,kakaoyu da ekleyip
ocak üstünde karıştırarak pişirin.Kupların içine evde kalmış herhangi bir kakaolu kekden
bir parça koyun. Şekerli su ile ya da pekmezli su ile yada sulandırılmış marmelat ile ıslatın.
Üzerine pişirdiğiniz karışımı dökün. Üzerin fındıkla süsleyin. ıyice soğutup soğuk ikram edin

kimsenin bilgisayarında tarif defteri yok mu kızlar?bunlar benim denediklerim daha deniyeceklerim de var içlerinde ama onları kendim ya da eşim zehirlenmezse yayınlıycamkaydirigubbakcemile3.sizden de bekliyorum ama lütfen hadi..

Ezinecimmmm teşekkür ederim cevaplar için. Ayrıca senin mantar çorba tarifini denedim akşam süperdi. Lezzeti harikaydı. Resimleyemedim çünkü çorba kalmadı :))))))) kaydirigubbakcemile3

ezni hanım benimde mulaka tadanın tarifini aldığı kurabiyem var tabi benim tarifim değil ama keşfetmekte önemli değilmi ama resim ekleyemiyorum

1 paket margarin
2 subardağı un
1 subardağı snişasta
4 yemek kşığı dolu dolu toz şeker
kabartma tozu
1 çaybardağı sıvıyağ
üzerine tarçın toz şeker karışımı

hamuru yoğurup şekil varip beyaz kalıcak şekilde pişiriyoruz fırından çıkınca sıcak sıcak tarçınlı toz şekere buluyoruz.toz şeker çok hoşbi tat veriyor ağzınıza pudra şekerinden güzel olyor benim nacizene fikrim.

merhaba,buda benim çok beğenilen gül tatlım.yakın çevrem tatlının adını gülün gül tatlısı koydu:)) masada çok şık duruyor şiddetle tavsiye ederim :))
malzemeler
1 su bar.sıvıyağ
Yarım su bar.yoğurt
1 su bard.irmik
1 yumurta
Yarım paket yumuşamış margarin
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
1 su bardağı fındık, ceviz ya da badem

Şerbet için;
3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
bikaç damla limonun suyu

Tarifin Hazırlanışı
öncelikle şerbetin malzemelerini bir tencereye koyup kaynatın. Kaynayınca altını kısıp 10 dk daha kaynatın ve soğumaya bırakın.un, kabartma tozu ve vanilya hariç bütün malzemeleri karıştırıp iyice çırpın.Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hamuru ikiye bölün. 3-4 mm kalınlığında açın.Çay bardağı ya da su bardağının ağız kısmıyla kesin.3 tane yuvarlağı yarıları üst üste gelecek şekilde dizin. Yaptığınız ruloyu ikiye kesin.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Ortalarına istediğiniz kuruyemişi koyun.Orta hararetli fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 20-25 dk kadar.Pişen tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve şerbeti iyice çekmesi için arada alt üst edin.

Eklentiler

• $gülün tatlısı.JPG
    $gülün tatlısı.JPG
    17,4 KB · Görüntüleme: 104
GÜZEL PİLAV YAPMANIN SIRLARI:KK43:annemin pilavı)
pilav yapımı sanıldığının aksine çok kolaydır .önemli olan püf noktalarına uymaktır.ben öncelikle pilavımın pirincini mutlaka ılık tuzlu suda bekletirim en az 2 saat.1 bardak pirinç kullanıyorsam 1,5 bardak su ilave ederim 1 e 1,5 yani :) ölçüyü buna göre artırabilirsiniz. ıslanan pirinleri bir güzel yıkarımki nişastasından arınsın .süzgeçte bırakırım ki suyu iyice süzülsün. tencereye sıvıyag ve margarin koyarım biraz arpa şehriye kavurrurum ama karartmadan tabi pembeleşecek.daha sonra pirinci ilave ederim birasda tuz pirinç tane tane olana kadar kavururum daha sonra sıcak olarak hazırlamış olduğum ölçülü suyu ilave eder ve kaynayan piavın mutlaka altını kısarım ha unutmadan isterseniz tavuk su tablette eritebilirsiniz lezzeti arttırmak için. ve mutlaka suyuna 2-3 damla limon sıkarım.pilavım suyunu çekince kesinlikle kariştırmadan bir havlu kağıt koyarım kapağın altına ve sofra bezine sarıp demlenmeye bırakırım. tane tane harika pilavım servise hazırdır :))) sevgiylle (8-9 dakika içinde pilav suyunu ceker)(tablet kullanıcaksam eger kavurma esnasında ki tuzu az ilave ederimki çok tuzlu olmasın)

Canım sende baya marifetlisin belli oluyor tariflerinden hihoyyyt pilavı bende aynı anlattığın gibi yapıyorum gerçekten nefis oluyor eline sağlık canımm

Ezinecimmmm teşekkür ederim cevaplar için. Ayrıca senin mantar çorba tarifini denedim akşam süperdi. Lezzeti harikaydı. Resimleyemedim çünkü çorba kalmadı :))))))) kaydirigubbakcemile3

afiyet balşeker olsun canım.ben de kimse bakmıyo galiba bu tariflere diyodum.ben de senin tariflerini bekliyorum ama..:içelim:

ezni hanım benimde mulaka tadanın tarifini aldığı kurabiyem var tabi benim tarifim değil ama keşfetmekte önemli değilmi ama resim ekleyemiyorum

1 paket margarin
2 subardağı un
1 subardağı snişasta
4 yemek kşığı dolu dolu toz şeker
kabartma tozu
1 çaybardağı sıvıyağ
üzerine tarçın toz şeker karışımı

hamuru yoğurup şekil varip beyaz kalıcak şekilde pişiriyoruz fırından çıkınca sıcak sıcak tarçınlı toz şekere buluyoruz.toz şeker çok hoşbi tat veriyor ağzınıza pudra şekerinden güzel olyor benim nacizene fikrim.
toz şeker tarçın karışımı çok ilginç bi fikirmiş nazlıcım.yeni tariflerini de burda görmek isteriz.sen de daha çok maharetler gibi geliyo bana ne dersin?sengözlerimebaksanab
merhaba,buda benim çok beğenilen gül tatlım.yakın çevrem tatlının adını gülün gül tatlısı koydu:)) masada çok şık duruyor şiddetle tavsiye ederim :))
malzemeler
1 su bar.sıvıyağ
Yarım su bar.yoğurt
1 su bard.irmik
1 yumurta
Yarım paket yumuşamış margarin
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
1 su bardağı fındık, ceviz ya da badem

Şerbet için;
3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
bikaç damla limonun suyu

Tarifin Hazırlanışı
öncelikle şerbetin malzemelerini bir tencereye koyup kaynatın. Kaynayınca altını kısıp 10 dk daha kaynatın ve soğumaya bırakın.un, kabartma tozu ve vanilya hariç bütün malzemeleri karıştırıp iyice çırpın.Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hamuru ikiye bölün. 3-4 mm kalınlığında açın.Çay bardağı ya da su bardağının ağız kısmıyla kesin.3 tane yuvarlağı yarıları üst üste gelecek şekilde dizin. Yaptığınız ruloyu ikiye kesin.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Ortalarına istediğiniz kuruyemişi koyun.Orta hararetli fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 20-25 dk kadar.Pişen tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve şerbeti iyice çekmesi için arada alt üst edin.
moonserose0 ben "3 tane yuvarlağı yarıları üst üste gelecek şekilde dizin. Yaptığınız ruloyu ikiye kesin.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin"kısmını anlayamadım da dizdikten sonra rulomu yapıyos?:uhm:
Canım sende baya marifetlisin belli oluyor tariflerinden hihoyyyt pilavı bende aynı anlattığın gibi yapıyorum gerçekten nefis oluyor eline sağlık canımm
o kadar da marifetli sayılmam canım da özellikle hamurişlerini yapmasını denemesini ve de yemesini çok seviyorum.ama kalabalık bi aile olmadığımızdan bitiremiyoz ondan şikayetçiyim.sonra yaptıklarımı işyerine filan götürüyom bitsin diye bi de..:smiley-cool:

kızlar hadi bugün ne yaptınız ya da yapcaksınız?bi tane garantili tarif yazın da yapalım.aklıma yapıcak yemek gelmiyo ya?o olmaz bu olmaz?karnım da acıktı valla.hiç düşünmek istemiyorum daha fazla .hadi yazın bi yemek..

ezineciğim resim alıntı ama bende böyle yapıyorum canım tatlımı

Eklentiler

• $yeni 097[1].JPG
    $yeni 097[1].JPG
    14,3 KB · Görüntüleme: 98
şimdi anladım canım hiç aklıma gelmezdi valla.. sağol....

rica ederim ve yapmanı şiddetle tavsiye ederim , pişincede şekli bozulmuyor tatlının aynı kalıyor.bu arada senide tebrik ederim çok güzel tarifler yapmışsın.ilk fırsatta deneyeceğim birçoğunu not aldım

rica ederim ve yapmanı şiddetle tavsiye ederim , pişincede şekli bozulmuyor tatlının aynı kalıyor.bu arada senide tebrik ederim çok güzel tarifler yapmışsın.ilk fırsatta deneyeceğim birçoğunu not aldım

senden de yeni tariflerini bekliyorum moonserose0.

Cevizli Kurabiye

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı karbonat
aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yoğurun,
ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp tepsiye dizin.
Yaklaşık 20 dakika 180 derece fırında pişirin.
Çıkardığınızda 1 yemek kaşığı pudra şekeri ile 1 yemek kaşığı tarçını karıştırıp üzerine serpin.

Umarım beğenirsiniz. Ağızda dağılan, tadına doyamayacağınız bir kurabiye oluyor.

Afiyet olsun. :)

Sodalı Börek:
Malzemeler:
  • 6 adet yufka
  • yarım kilo tuzsuz lor yada yağsız peynir
  • 1 demet maydanoz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta (birisinin sarısını üzerine sürmek için ayır)
  • 1 küçük şişe soda (madensuyu - 20 cl)
  • tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • susam, çörek otu
Yapılışı:
  1. Maydanozun saplarını temizleyip. Peynir rendesi yada lor ile karıştırın. İçine damak zevkinize göre tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave edin.
  2. Tepsinin tabanını 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağlayın
  3. Süt, yumurta ve sıvı yağı bir kabın içinde güzelce çırpın. (tuz ilave etmeyin)
  4. İlk yufkayı tepsinin tabanına kırışık bir şekilde tepsinin tabanını eşit kapatacak şekilde yerleştirin. Sütlü harç ile bu yufkayı azar azar kaşıkla ıslayın. İkinci yufkayıda tepsiye yerleştirin. Onunda üzerini sütlü harç ile ıslayın.
  5. Peynirli harcın yarısını tepsinin heryerine eşit olacak şekilde yayın.
  6. Daha sonra iki adet yufkayı aralarına sütlü harçtan ıslatarak döşeyin.
    1. Kalan peynirli harcı yufkanın üzerine yayın.
    2. Beşinci yufkayıda buruşuk bir şekilde tepsiye yerleştirin.ve üzerini kaşıkla ıslayın.
    3. En son yufkayı tepsinin ebatlarına göre kıyılarını kesin.
    4. Kıyılarını tepsiye güzelce yerleştirin. Sütlü harç ile ıslayın.
    5. En üst yufkayı düzgünce tepsiye yerleştirin.Tepsideki döşenmiş yufkaları istediğiniz boyutlarda güzelce kesin.
    6. Kalan sütlü harç varsa böreğin üzerine dökün.
    7. Bir şişe sodayı kestiğiniz yerlerden eşit olarak tepsiye dökün.
    8. Buz dolabında en az 6-8 saat bekletin.
    9. Dolaptan alınca üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çörek otu ve susam ilave edip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar fırınlayın.
süper bir börek denemenizi tavsiye ederim...

bayıldığım ve ikram ettiğimde çok beğenilen bir börek. 1 gece önceden hazırlayıp dolapta bekletiyorum ben. bir ablam patates de karıştırmıştı harcına, çok lezzetli olmuştu. kesinlikle tavsiye ederim.cokacimcoook

hıııım kızlar döktürmüşsünüz ben yokken tarifleri .ben de tam değişik tarif arıyodum.yarın misafir gelicekti.teşekkürler....

önceki sayfalarda bi kurabiye vardı un 2 bardak nişasta 1 bardak. dün yaptım ve çok güzeldi arkadaşlar çok begendi özelliklede agızda dagılıyo . teşekkür ederim

hamarat hanımlar bişey sorucam un kurabiyesi yaptım az önce tat mükemmel ama şekil vermem o kadar zor oldu ki hamur beni resmen çıldırttı.içine nişasta ve yağ giren yumurtanın olmadığı tariflerde hep aynı şey başıma geliyo.hamur elime yapıştıkça un ekliyorum.bu sefer de başlıyo kopup parçalanmaya.kaldırıp çöpe atıveresim geliyo.acaba dinlendirmek ve çok yoğurmamak mı gerekiyo ya da buzdolabında mı dinlenicek?nedir bunun püfü yaf?

ezine77 ben bunu daha önce başka bir sitede okumuştum. dolabın dondurucu kısmında dinlendirmek lazımmış. denersen haberim olsun. ben denemedim ama okumuştum.

X