- 10 Aralık 2007
- 25.344
- 26
- 41
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
denedim canım dün çokta güzel oldu teşekkür ederim tarifin için
süpersiniz kizlar sevdim ben burayi :)
ellerinize emeginize saglik
tekrar merhaba arkadaşlar yeni tarifim boş bir zamanımızda hazırlayıp difriz e atıp,sonra acil misafir geldiğinde ,hemencecik çıkarıp ,kesip ,tepsiye dizip,tazecik sunabileceğimiz bir börek tarifi.ne diyosunuz?çok pratik di mi?özellikle çalışanlar için.yani tam benlik.
dondurucuda patatesli kaşarlı rulo börek:
malzemeler:
3 büyük boy haşlanmış ezilmiş patates
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
100 gr erimiş margarin
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
kıyılmış dereotu ve maydanoz
tuz,karabiber,kuru nane
4 adet yufka
üzerine sürmek için:
1 yumurta
3 kaşık yoğurt
3 kaşık yağ
yapılışı:
bütün iç malzemelerini karıştırıyoruz ve yufkanın birini uygun bir zemine serip,malzemeyi serpiştiriyoruz,sonra sırayla yufka ve iç malzemesi diye kat kat ,üst üste sıraladıktan sonra enson yufkanın üstünede içini serpip,bir kenardan başlıyarak rulo yapıyoruz.sonra bu büyük ruloyu tam ortadan ikiye kesip,streç filmle ruloları sarıp dondurucunun içinde düz bin zemine koyarak donduruyoruz.
evet buraya kadar tamam şimdi sırada misafir geldi,şimdi napıyoruz kısmına.işte bu durumda rulolarımızdan misafir sayısına göre 1 ini ya da 2 sini de çıkarıyoruz.streç filmlerinden ayırıyoruz ve başlıyoruz rulomuzu dilimlemeye..1 1,5 parmak kalınlığında dilimlediğimiz her rulo börek dilimimizi yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizdikten sonra üzeri için yumurta yoğurt yağ karışımımızı iyice çırpıp üzerlerine sürüyoruz veeeeeeee tepsimizi fırına veriyoruz.işte bu kadarrr...
yapım aşamasının fotoğraflarını da vericem ama telefonum pek iyi görüntülemiyor.e idare edin artıksengözlerimebaksanab
Zeytinyağlı Havuç Ezme
Bende yapıyorum bu ezmeyi ama soğansız..Birde soğanlı deneyeceğim bakalım nasıl olacak..
Özellikle süzme yoğurttan yapıyorum ..Kıvamı daha güzel oluyor.. yerimseniben
elinize saglik bayanlar..genelde guzel yaparim..ama best of dersek etimek tatlisi tarifini baska bir arkadas vermis ama ben krem santi kullanmiyorum..ilaveten damla skizi ve limon kabuklari dayanilmaz oluyorrrdelikafadulden