En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

Tariflerin hepsi birbirinden güzel ama ekmek tatlısı tarifi okuyunca canım çekti valla ahh pis boğazım ahh.:))

güzel tarifleriniz için teşekkürler hergün bakmadan geçemez oldum tariflerinizi aldım kızlar ellerinize sağlıka.s.

kıslar ben bi tarif daha vermek istiyorum size ama henüz denemedim.ilk gelen özel misafirime denemek istediğim bi tarif.ama forum başlığından dolayı terddüt ediyorum.hani denenmiş olanlarını veriyoruz ya.o yüzden .denemedim diye.ama vermezsem çatlıycam ya belki benden önce deneyip te yazan olur ha ne dersiniz?veriim mi?tamam tamam çok ısrar ettiniz veriyorum.başlığğa da takılmıyorum.ama madem takip ediyonuz deneyip sonucu yazın o zaman.anlaştık mı?
Krepli pasta
krep+patsa+090.jpg

Tarifini Martha Stewart 'ın sitesinden alıntı
Malzemeler:
• 3 Yumurta
• 2,5 su bardağı süt
• 2 su bardağı un
• 1/2 su bardağı şeker
• 100 gr eritilmiş bitter çikolata
• 1 paket vanilya
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• 2 paket kremşanti
• 1 paket labne peynir
• çikolata sosu
krep+patsa+003.jpg

Yapılışı:
Yumurta, süt, un, şeker, kabartma tozu, vanilya, çikolta mikser ile çırpılıp krep hamuru hazırlanır. Çok az yağlanmış teflon tavaya kepçe ile dökülerek mümkünolduğuncaince bir kıvamda krepler hazırlanır. Ben 20 adet krep hazırladım. Aralarına sürmek için iki paket krem şanti hazırlanır. Mikserde bir paket labne peynir eklenerek iyice çırpılır. Soğuyan kreplerin arasına bu krema sürülerek krepler üst üste dizilir. En üste hazırlanan çikolatalı sos dökülür. Üzerini süslemek için bir çay bardağı toz şekeri teflon tavada eritilir. Karamelize olduktan sonra kürdana batırılmış fındık taneleri şekere bulanır ve ters çevrilerek soğuması beklenir. Kürdanların birbirine temas etmemesine dikkat edilmelidir. Soğuduktan sonra kürdanlar çıkartılır. Kelebek içinyağlı kağıda kelebek şekli çizilir. Kağıt ters çevrilip şeklin üzerine çay kaşığı yardımıyla şeker akıtılır. Donmasını müteakip fındıklarla beraber pastanın üzerine konulur.
krep+patsa+090.jpg

mozaikpasta.jpg

MOZAıK PASTA:
Malzemeler:
2 yumurta
2 pk bisküvi
1 bardak pudra şekeri
1/2 paket margarin
3 kaşık kakao
1 pk vanilya
Yapılışı:
Bisküvileri küçük küçük kırıp bir kaseye koyun. Margarini eritin. ıçerisine pudra şekeri, kakao, vanilya ve yumurtaları koyup karıştırın. En son bisküvileri ekleyin. Karışımı alüminyum folyoya ya da poşete sarıp buzluğa koyun. 4 - 5 saat bekletin.

ikramlar+006.JPG

Malzemeler:

700 gr havuç

1 su bardağı toz şeker (isteğe göre azıcık azaltılabilir)

½ su bardağı ceviz

50 gr margarin (oda sıcaklığında)

1 paket bisküvi (robottan çekilerek un halinde)

1 çay kaşığı tarçın

Hindistan çevizi

Havuçlar rendenin ince yeriyle rendelenir. Geniş bi tavanın içine rendelenmiş havuç ve şeker konulup havuçlar suyunu çekene kadar karıştırılarak pişirilir. Havuçlar biraz ılındıktan sonra robottan çekilen bisküviler, margarin, tarçın ve ceviz havuçların içine eklenip, yoğurulur ve ceviz büyüklüğünde toplar yapılıp hindistan cevizine bulanıp tabağa dizilir.

bsk1.JPG

Piramit Pasta
malzemeler:
1 paket petibör bisküvi
2 adet muz
1 paket çikolatalı puding
3,5 su bardağı süt

Yapılışı:

Pudingi üzerinde yazan tarife göre pişirin. streç film ya da alüminyum folyo serip üzerine pişirdiğiniz pudingten yayın. Üzerine yan yana olacak şekilde bir adet enlemesine, bir adet boylamasına ve tekrar enlemesine olmak üzere üç sıra bisküvi dizin . Üzerine yeniden puding sürün, önceki gibi bisküvi dizin. Yeniden puding sürün, ortasına muzları bütün olarak yerleştirin. Muzun yanına tekrar bisküvi dizin ve üzerine puding sürün. Folyoyu iki kenarından tutup kaldırarak piramit şekline getirin. Buzdolabına birkaç saat bekletip, servis yapın

yalanci_tavuk_gogsu.jpg

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ:
malzemeler:
1/2 paket margarin
2 kahve fincanı un
1 litre süt
2,5 kahve fincanı şeker
vanilya ya da
isterseniz damla sakızı
Yapılışı:
un ile yağı kavuruyoruz unun rengi değişene kadar takriben kızgın yağda 2-3 dakikada değişir.
süt ve şekeri erittikten sonra kavrulmuş una ekliyoruz yavaşça ezerek topaklaştırmadan ve sürekli karıştırarak.vanilya ya da damla sakızını da ekliyoruz.bu şekilde istenilen kıvama geldiğinde ocağımızı söndürüp borcama döküp istenilen şekilde(antep fıstığı,file fındık,ceviz,tarçın olabilir)süslüyoruz ve dolapta soğuyunca servis yapıyoruz.....

Son düzenleme:
Ay Ezine77 bu hemşireler manyak marifetli oluyor yaaa...
Ne bu tarifler be...off...-tatlicadiarzu-canım çekti...
Ay ben üşeniyorum böööle şeyler yapmaya...
Yaparım da çok sık değil...
Ama bir kaç tarifin pratik, fazla yorucu değil,onlara ara ara gelip bakıcam,

Ay Ezine77 bu hemşireler manyak marifetli oluyor yaaa...
Ne bu tarifler be...off...-tatlicadiarzu-canım çekti...
Ay ben üşeniyorum böööle şeyler yapmaya...
Yaparım da çok sık değil...
Ama bir kaç tarifin pratik, fazla yorucu değil,onlara ara ara gelip bakıcam,
[/QUOT
sağol canım evet ben çoğunlukla pratik tarifleri yazıyorum buraya.aslında daha tarifler var da , bazıları denenmiş değil.önce kendim deneyip zehirlenme riskini size bırakmıyayım diyorum.keşke daha katılımcı olsa da yeni şeyler paylaşsak .yoksa, biz evde 2 kişi olduğumuzdan ve çalıştığımızdan elimdeki tarifleri sık sık deneyip,bitirip,yenilerine geçemiyorum.malum bi de kilo alma tehtidi var..ben de yapıp yapıp hastanedeki arkadaşlara götürüyorum ..ama ben boğazıma çoook düşkünüm yaaa..ve çok mızmızım.hastanedeki yemekleri beğenmeyip çoğu zaman evden yemek götürüyorum daha bi de:eek:klava:..nolcek benim halim bilmem..

Yok böyle bi lezzet arkadaşlar..ben bayıdım..deneyin sizde bayılacaksınız...

malzemeler:
  • 6 adet levrek
  • 4-5 soğan
  • tane karabiber
  • defne yaprağı
  • 2 limon
  • zeytinyağı
  • tuz
hazırlanması:
  1. levrekleri iyice temizleyip yıkayın. soğanları halka halka doğrayın.
  2. fırın tepsini yağlayın. patateslerin üçte ikisini tepsiye dizin. üzerlerine aynı miktar soğanları yayın. bunların üzerine balıkları dizin.
    firinda_levrek2.jpg
  3. kalan soğanları,, dilimlenmiş limonları, tane karabiberleri, defne yapraklarını balıkların üzerine yayın. üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. en üste biraz tuz serpin. tepsinin üzerini alimünyum folyo ile kapatın. önceden ısınmış 200C fırında 45-60 dakika pişirin. (son 5-10 dakika balıkların üzeri kızarsın diye folyoyu açarak pişirin)
    firinda_levrek3.jpg
Afiyet olsunnn....

oooooooo süper görünüyo arkadaşım.eline sağlık.çok marifetlisin sen de yaaaaaaa...

selam kızlar a.s.
bu topik tam benlik şu dakkikadan sonra abone oldum bilesin ezine hanımcımzemuszemus
çok çok tebrik ederim ezinecim vereliniortakharika bir konu açmışsınızalkisalkisalkis bende ne zamandır hep diyordum keşke bütün güzel tariflerin bir arada oldugu bir yer olsaydı diye ama böyle bişey hiç aklıma gelmemişti dogrusu:uhm: bundan sonra bende merakla takip ederim burayıCADIARZU
bişey sormak istiyorum daha önce burda verdiğim tariflerden ekleyebilirmiyim yoksa hiç burda olmayan bişeymi koymam gerekir yardımcı olursanız sevinirim canmfisfisfis
ayrıca tariflerin hepsi süper en son fırındaki levrekte muhteşemdi yalnız:nazar:alkisalkisalkis

selam kızlar a.s.
bu topik tam benlik şu dakkikadan sonra abone oldum bilesin ezine hanımcımzemuszemus
çok çok tebrik ederim ezinecim vereliniortakharika bir konu açmışsınızalkisalkisalkis bende ne zamandır hep diyordum keşke bütün güzel tariflerin bir arada oldugu bir yer olsaydı diye ama böyle bişey hiç aklıma gelmemişti dogrusu:uhm: bundan sonra bende merakla takip ederim burayıCADIARZU
bişey sormak istiyorum daha önce burda verdiğim tariflerden ekleyebilirmiyim yoksa hiç burda olmayan bişeymi koymam gerekir yardımcı olursanız sevinirim canmfisfisfis
ayrıca tariflerin hepsi süper en son fırındaki levrekte muhteşemdi yalnız:nazar:alkisalkisalkis

hiç farketmez fatmahalecim biz bilmiyoruz o tarifleri nasılsa..sen yayınla biz de görelim..denenmiş olsun yeter..bekliyoruz canım ...öptüm...

arkadaşlar en iyi sonuç aldığımız tarifleri paylaşalım mı?
ben başlatıyorum.

Kaynana Boğan :)
Malzemeler:250 gr margarin (veya tuzsuz tereyagi),1 bardak pudra sekeri,2 yumurta,1 bardak un,Aldigi kadar nisasta,1 kabartma tozu

Yapılışı : Oncelikle margarin, pudra sekeri ve yumurta iyice karistirilir. Daha sonra unu, kabartama tozu ilave edilip aldigi kadar nisasta ile yogrulur. Onceden isitilmis (325F - 170C) firinda pisirilir. Afiyet olsun...
goruntu125kd9.jpg

kurabiye canavarı olarak tarif çok hoşuma gitti yanlız yapmadan bikaç soru sorcam(acemiyimde biraz:)) ilk önce margarin oda sıcaklığındamı oluyor yoksa eritiyormuyuz birde yaklaşık olarak ne kadar nişasta gidiyor sanırım birde mısır nişastası olcak galiba biliyorum çok soru sordum ama çok güzel gözüküyor teşekkürleropuyorumnanaktan

kurabiye canavarı olarak tarif çok hoşuma gitti yanlız yapmadan bikaç soru sorcam(acemiyimde biraz:)) ilk önce margarin oda sıcaklığındamı oluyor yoksa eritiyormuyuz birde yaklaşık olarak ne kadar nişasta gidiyor sanırım birde mısır nişastası olcak galiba biliyorum çok soru sordum ama çok güzel gözüküyor teşekkürleropuyorumnanaktan

benim pek margarin eritme alışkanlığım yoktur ama eritirsen daha iyi olur,sonucun değişiceğine sanmam.ele yapışmayacak şekil verebileceğin kıvamı yoğurdukça anlayacaksın eğer en son nişastayı koyarsan....yine de miktar olsaydı dersen,bir dahaki yaptığımda yazabilirim ancak nişastanın miktarını..bunun için de biraz beklemen gerekir canım..ama yaparken ayarlayabilirsin diye düşünüyorum.bu arada nişastayı da buğday nişastası kullanmıştım ama bunun da sonucu değiştireceğini sanmam,çünkü bir de mantar kurabiyesi diye tarif var ,onunda tarifinde mısır nişastası var tadı buna benziyor.o tarifi de bulursam yazarım,o da çok güzel çünkü..görüşmek üzere..

Son düzenleme:
Evet arkadaşlar denenmiş ve onaylanmış...Pratik ve lezzetli bir tiramisu tarifi.

İçindekiler

Hazırlanışı

1. 1 fincan sıcak su ile kahve hazırlanır. (İstenirse 1-2 küp şeker konulabilir.)
  2. Kekin tabanı servis tabağına konulup hazırlanan kahve ile ıslatılır.
  3. Un, şeker, yumurta ve süt ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
  4. Muhallebi ılınınca içine labne ilave edilip mikserle çırpılır.
  5. Önceden ıslatımış kekin üzerine muhallebinin yarısı konulur.
  6. Kekin üst kısmı da kahve ile ıslatılır ve muhallebi üzerine dökülüp düzeltilir.
  7. Soğuduktan sonra servis yapılınncaya kadar dolaba kaldırılır.
  8. Servis yapılmadan önce üzerine çay süzgeci ile kakao serpilir.buzdolaba koymadanda kakaosunu koyabilirsiniz..ben öyle yapıyorum..
Afiyet olsunnnn...cokacimcoookcokacimcoook

X