En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

ben buranin devamli musterisi olurum artikkaydirigubbakcemile3
denenmis tarifler ne guzel,ne malzemene yanarsin,nede emegine
tesekkur ederim canim,boyle bi konu actigin icina.s.
rica ederim canım da katılımcı pek yok gördüğün gibi bi kaç kişinin denedikleri tariflerle pek yürümezmiş gibi geliyo bana keşke herkes denediği tarifleri paylaşsa..cokacimcoook

kereviz_salatasi_00.jpg

KEREVıZ SALATASI
malzemeler:
1 kereviz
1 havuç
birkaç diş sarımsak
yarım kg süzme yoğurt
1-2 tatlı kaşığı zeytinyağı
dereotu
ceviz
hazırlanması:
1. sarımsakları dövüp yoğurtla karıştırın. kerevizleri üzerlerinde hiç siyah nokta kalmayacak şekilde soyun ve yoğurdun içine rendeleyin. (kerevizler hemen kararabileceği için soyar soymaz yoğurdun içine rendelemeniz gerekiyor. hatta siz rendelerken bir başkası bir yandan yoğurtla kerevizi karıştırabilirse daha iyi oluyor.)

2. havuçları da soyup yoğurda rendeleyin. zeytinyağını ekleyip tüm malzemeyi iyice karıştırın. servis tabağına alıp üzerlerine dereotu ve irice dövülmüş ceviz serpin.

Son düzenleme:
GÜZEL PıLAV YAPMANIN SIRLARI:KK43:annemin pilavı)
pilav yapımı sanıldığının aksine çok kolaydır .önemli olan püf noktalarına uymaktır.ben öncelikle pilavımın pirincini mutlaka ılık tuzlu suda bekletirim en az 2 saat.1 bardak pirinç kullanıyorsam 1,5 bardak su ilave ederim 1 e 1,5 yani :) ölçüyü buna göre artırabilirsiniz. ıslanan pirinleri bir güzel yıkarımki nişastasından arınsın .süzgeçte bırakırım ki suyu iyice süzülsün. tencereye sıvıyag ve margarin koyarım biraz arpa şehriye kavurrurum ama karartmadan tabi pembeleşecek.daha sonra pirinci ilave ederim birasda tuz pirinç tane tane olana kadar kavururum daha sonra sıcak olarak hazırlamış olduğum ölçülü suyu ilave eder ve kaynayan piavın mutlaka altını kısarım ha unutmadan isterseniz tavuk su tablette eritebilirsiniz lezzeti arttırmak için. ve mutlaka suyuna 2-3 damla limon sıkarım.pilavım suyunu çekince kesinlikle kariştırmadan bir havlu kağıt koyarım kapağın altına ve sofra bezine sarıp demlenmeye bırakırım. tane tane harika pilavım servise hazırdır :))) sevgiylle (8-9 dakika içinde pilav suyunu ceker)(tablet kullanıcaksam eger kavurma esnasında ki tuzu az ilave ederimki çok tuzlu olmasın)

mercimek+k&
[URL="http://bp3.

MERCıMEK KÖFTESı

Malzemeler:

2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı köftelik bulgur
4-4,5 su bardağı su
1 adet soğan
1\2 su bardağı zeytinyağı
1\2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
2 adet limonun suyu
kimyon-karabiber-pulbiber-tuz

Yapılışı:

Bir tencereye mercimekleri ve suyu alıp mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin, ateşten alıp bulguru ekleyin ve ağzı kapalı 15-20 dakika bekletin.
Bir tavada yemeklik doğranmış soğanı yağla kavurun.
Tencereye soğanı, salçaları, baharatları ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
En son ince kıyılmış maydanozu da ekleyin ve ceviz büyüklüğündeki parçalara şekil verip afiyetle yiyin.

mantar-corbasi-(1).jpg

MANTAR ÇORBASI:
Malzemeler:

300 gr. mantar
1 su bardağı süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
3-4 su bardağı su
1\2 demet maydonoz
tuz- karabiber

Yapılışı:

Mantarları dilimleyin ve yumuşayana dek haşlayın.(ortalama 10-15 dakika)
Tencerede yağı eritin, unu ekleyip kavurun.
Sürekli karıştırarak süt, su ve haşlanmış mantarları ekleyin.
Baharatları ekleyip arasıra karıştırarak pişirin ve üzerine kıyılmış maydonozları ekleyip ateşten alın. Afiyet olsun.

grnt016s.jpg

Karnıbahar Köftesi

*Bir adet karnıbaharı göbeğinden ayıklayın, yıkayın ve bir tencerede haşlayın.
Yumşadıktan sonra süzgeçe alın ve soğumasını bekleyin.

*Haşlanan ve soğuyan karnıbaharı,çatal yada ezici yardımı ile bir güzel ezin..Hamur gibi de yapmayın tabiki:)

*ıçine bir adet kuru soğan,varsa bir kaç dal yeşil soğan,3 çorcba kaşığı un,bir yumurta,biraz tuz,biraz kırmızı pul biber,1 adet havuç rendesi,biraz kıyılmış maydonoz ekleyip karıştırın..

* Un ve yumurta karışımı hamur kıvamına getirecektir..

*Bir tavaya sıvı yap alın ve kızdırın..Hazırlamış olduğumuz karnıbahar malzemesinden kaşık yardımı ile alıp usulca bastırarak yassılaştırın.(kalın olursa köftemiz dışı kızarır,içi hamursu kalır)

*Kızmış yağda kızartın..Servis yapacağınızda üstüne sarmısaklı yoğurt eklemeyi unutmayın,yanına bir de yeşil salata..Ohhhh mis gibi..
Karnıbahar ve havuç yemeyen çocuklar için köfte bahanesi ile yedirebilirsiniz

mantarli-533x400.jpg

GÜVEÇTE MANTARLI PıLAV

Malzemeler:

1.5 Bardak Pirinç
300 gr Mantar
1 Baş Soğan
Dereotu
1 Kaşık Tereyağ
Tuz
3 Bardak Tavuk yada Et Suyu
2 Patates (Haşlanmış)
Kaşarpeynir

Yapılışı :

Önce pirinci ıslatıp bekletiyoruz .Patatesleride haşlamak için ocağa koyuyoruz. Soğanı yemeklik ince doğrayıp tereyağ ile biraz kavuruyoruz, yıkayıp küçük kestiğimiz mantarlarıda ekleyip
kavurmaya devam ediyoruz pirinçleri yıkayıp ilave ediyoruz tuzunuda koyuyoruz biraz daha kavuruyoruz. 3 bardak kaynar halde olan tavuk yada etsuyunu tencereye ilave edip pilavı pişiriyoruz. Haşlanan patatesleri soyup püre yapıyoruz içine rendelenmiş kaşarpeynirini ilave edip karıştırıyoruz. Pişen pilavımıza yıkayıp doğradığımız dereotunu ekleyip karıştırıyoruz.Minik toprak güveçlere pilavı yerleştirip üzerine patates-kaşar karışımını sıvıyoruz. Fırında üstü kızarana kadar bekletiyoruz. Afiyet Olsun.

FIRINDA SEBZELı TAVUK
Malzemeler:
500 gr. kuşbaşı tavuk eti
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet soğan
4-5 adet sivribiber
1 adet kırmızı biber
1 su bardağı bezelye
4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağı
3 adet domates
3 adet patates
1 bardak sıcak su
tuz- karabiber
Yapılışı:
Tavaya sıvıyağı alıp tavukları biraz pişirin.
Fırın kabını biraz yağlayın ve ilk olarak yuvarlak dilimlenmiş patatesleri alın.
Üzerine piyazlık doğranmış soğanları ekleyin.
Doğradığınız kırmızı ve yeşil biberleri, domatesleri, bezelyeleri ve sarımsakları da fırın kabına alın, ara ara tuz ve karabiber serpin.
En son tavukları ve üzerine tereyağını, suyu ekleyip fırın kabını alüminyum folyoyla kapatın ve 220 derecedeki fırında 30-35 dakika kadar pişirin

yayla-corbasi-1.jpg

YAYLA ÇORBASI
Malzemeler:
1\2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
5-6 su bardağı su
tuz- kırmızıbiber- kuru nane
Terbiyesi:

1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un

Yapılışı:
Pirinci tencereye alın ve üzerine 2 su bardağı su ekleyip haşlayın. Kalan suyu da ekleyip bir taşım kaynatın.
Bir kabın içinde yoğurt, un ve yumurtayı karıştırın, azar azar ve karıştırarak çorbaya ekleyin.
Karıştırarak pişirin ve ateşten almadan 5 dakika önce tuzunu ayarlayın.
Bir tavada yağı eritip kırmızıbiber ve naneyi ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirin. Kış günü içinizi ısıtmak için bol bol için

a3d93b8a-8e0d-4779-83f2-3a98fd827246.jpg

EZOGELıN ÇORBA:
Malzemeler:
1\2 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı bulgur
1 yemek kaşığı pirinç
1 orta boy soğan
5-6 su bardağı et suyu
1\2 limon suyu
Terbiyesi için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
nane- kırmızıbiber- karabiber

Yapılışı:

Mercimeği, bulguru ve pirinci yıkayıp tencereye alın.
Yemeklik doğranmış soğan, et suyu ve tuzu ekleyip mercimek yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bir tavada tereyağını eritip unu kavurun, salçayı ve baharatları ekledikten sonra çorbanın suyundan birkaç kepçe alıp karışımı pürüzsüz hale getirin ve azar azar ve karıştırarak çorbaya ekleyin.
Üzerine limon suyu gezdirerek servis yapın.

sutlupatatescorbasi1810sg3.jpg

Sütlü Patates Çorbası
Malzemeler:

3-4 adet haşlanmış patates
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3-4 su bardağı su
tuz-kırmızıbiber-kuru nane

Yapılışı:

Tencerede tereyağını eritin.
Unu ekleyip hafif sararana kadar kavurun.
Azar azar ve karıştırarak sütü ve suyu ekleyin.
Haşlanmış patatesleri tavla zarı iriliğinde doğrayıp ekleyin ve çorbayı karıştırarak pişirin.
Sıvıyağı bir tavada kızdırıp kırmızıbiber ve naneyi ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirin
bunu ben henüz denemedim ama deneyen 2 3 arkadaşım var çok seviyolar...

2099155426_1ddb49b5ce_o.jpg

Zeytinyağlı Sarma
Malzemeler
• 400 gr dolmalık yaprak
• 2,5 su bardağı su
• 1/2 su bardağı zeytinyağı
• 1/2 kaşığı toz şeker
• 1 limon
içi için:
• 1 1/4 su bardağı pirinç
• 6 adet soğan
• 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
• 3 çorba kaşığı kuş üzümü
• 1 su bardağı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı yenibahar
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1 tatlı kaşığı beyaz biber
• 2 tatlı kaşığı toz şeker
• 2 çorba kaşığı kuru nane
• 1,5 çorba kaşığı kurutulmuş dereotu
• tuz
• 1 su bardağı sıcak su

Yapılışı

Yaprakları iyice yıkayıp, kaynar suda 15-20 dk kadar haşlayın ve peşine soğuk suya sokup çıkartın.

Gelelim içinin hazırlanmasına. Pirinçlerin üzerine çıkacak kadar su koyup 30 dk beklettikten sonra, nişastalı suyu gidene kadar yıkayıp süzün. Soğanları yemeklik doğrayın. Kuş üzümünü ılık suya koyup şişmelerini sağlayın.

Zeytinyağı tencereye koyup ısıtın. Sonra sırasıyla, önce fıstıkları koyup pembeleşene kadar orta ısıda kavurun, peşine soğanları, fıstıklara ilave edip şeffaflaşana kadar kavurun, üzerlerine pirinci de ekleyip, yine orta ısıda pirinç sertleşene kadar kavurma işlemine devam edin.
Kuş üzümlerini süzün ve tüm geri kalan diğer malzemelerle birlikte pirince ekleyin.
Son olarak sıcak suyu da ekleyip kapağı kapayın. Pilav kaynayıp üzeri göz göz olunca altını iyice kısıp 25 dk kadar pişirin.

ıç soğuduktan sonra, sarmayı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Sarma işlemi bittikten sonra, tencerenin dibini yaprakların kalın olanlar ile kaplayın. Üstüne sarmaları dizin. Dolmaların dizilişi bitince zeytinyağını ve toz şekerini üstüne gezdirerek dökün. Suyu da da tencereye ilave edin. Limon kabuğunu soyup dilimleyin ve dolmaların üstüne dizin. En üste ıslatılmış sıkılmış yağlı kağıt serin, onun da üzerine, ağırlık olsun diye bir tabak yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp önce harlı, kaynamaya başlayınca ateşi kısıp, suyunu çekip yapraklar yumuşayınca ateşten alın. Pişme süresi aşağı yukarı 45-50 dk kadar sürüyor.

Tencerenin kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.

7746.jpg

Fırında Sebzeli Mücver
Malzemeler:
• 1 havuç
• 1 patates
• 1 küçük kuru soğan
• 1 pırasa
• maydanoz
• taze soğan
• 3-4 dal varsa ıspanak ya da pazı
• 2-3 yumurta
• Beyaz Peynir (veya 2-3 kaşık yoğurt)
• 2-3 kaşık un
• Çok az kabartma tozu
• Tuz, karabiber
*Arzuya göre 1 kabak da ilave edebilirsiniz.

Hazırlanması:
1. Havuç, patates ve kuru soğanı ayrı ayrı rendeleyin. Teflon bir tavaya biraz sıvıyağ koyun. Pırasayı ince ince doğrayın.
2. Önce kuru soğanı, ardından pırasa ve sırayla soteleyerek havucu, patatesi ve ıspanağı koyun. Sebzeler biraz sotelenince kenara alın. (Çok fazla pişirilmeyecek hafif sebzelerin diriliği gidecek.) Bu malzemeyi soğutun. Sonra maydanoz, taze soğan, tuz, peynir, yumurta ve un ilave edip karıştırın.
3. Karışımı yağlı kağıt serilmiş borcama yayıp üzerini düzeltin. 200C fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
4. Dilerseniz teflon tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyup kızdırın. Kızmaya başlayınca harcınızdan bir kaşık alıp tavanıza başka bir kaşık ile bırakın ve üzerini düzeltin. Her iki tarafı iyice kızartın.

patlicanqj0.jpg

Zeytinyağlı Patlıcan Dolması
Malzemeler:
• 4 adet patlıcan
• 5-6 adet sivribiber
• 4-5 domates, kuşbaşı doğranmış
• 2 baş kuru soğan, halka şeklinde doğranmış
• 5-6 diş sarımsak, doğranmış
• kızartmak için sıvıyağ
• ayrıca 3 yemek kaşığı zeytinyağı, iç harcını kavurmak için
• yarım limon suyu
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı karabiber
Hazırlanması:
1. Patlıcanları yıkayıp alacalı soyup üç parçaya bölün. Kabak dolması gibi içlerini oyun. Bu arada ayçiçek yağını kızartma tenceresine koyun ve ısıtın.
2. Patlıcanları ve içlerinden çıkan parçaları(içleri ziyan olmasın diye) kızartın. Yağları süzülürken iç malzemesini hazırlayın. Halka doğranmış soğan, sarımsak ve doğranmış sivribiberleri zeytinyağında bir miktar kavurun. Domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar kapağı açık biçimde pişirin. Tuzunu, karabiberini ve limon suyunu ekleyip kapatın.
3. Harcı bir miktar soğuttuktan sonra patlıcanların içine doldurun. Fırın tepsisine patlıcan içlerini ve patlıcanları yatık olarak dizip bir çay bardağı kaynamış suyu iç harcını hazırladığınız tavaya koyup patlıcanların üzerine gezdirin. (tavada kalan domates suyunu kullanmış olursunuz)
4. 200Clik fırında 15 dakika (patlıcanların sosu kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişene kadar) pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Günaydın kızlar, Ben genelde yemek yapma konusunda marifetli olduğumu düşünürüm. Aldığım övgüler o yönde genelde. Bu sabah eşim tutturdu "sen zeytinyağlı yemek bilmiyorsun" diye. Bende "bende sıvı yağla yapıyorum yemekleri ne farkı ediyorki" dedim. Bazen mısırla gerçek zeytinyağını karıştırıyorum ama. o o demekmi bilmem. Sorular:
1- Sıvı yağla yapılan yemekler zeytinyağlı demekmi?
2- Zeytinyağlı yemeklerde şekermi kullanılıyor?
3- Orta Anadolu ve Doğu-Güney yemekleri genelde ettli yemekler benmi bilmiyorum.
4- Ben bu işin peşini bırakayımmı?
5- Hepsi
:teselli: Ezine senin topic le ilgisi yoktu ama dayanamadım özür şeker. Cevaplar içinde şimdiden teşekkür ederim.

Günaydın kızlar, Ben genelde yemek yapma konusunda marifetli olduğumu düşünürüm. Aldığım övgüler o yönde genelde. Bu sabah eşim tutturdu "sen zeytinyağlı yemek bilmiyorsun" diye. Bende "bende sıvı yağla yapıyorum yemekleri ne farkı ediyorki" dedim. Bazen mısırla gerçek zeytinyağını karıştırıyorum ama. o o demekmi bilmem. Sorular:
1- Sıvı yağla yapılan yemekler zeytinyağlı demekmi?
2- Zeytinyağlı yemeklerde şekermi kullanılıyor?
3- Orta Anadolu ve Doğu-Güney yemekleri genelde ettli yemekler benmi bilmiyorum.
4- Ben bu işin peşini bırakayımmı?
5- Hepsi
:teselli: Ezine senin topic le ilgisi yoktu ama dayanamadım özür şeker. Cevaplar içinde şimdiden teşekkür ederim.

tamam canım önemli değil.kafan atmış yazmışsın.benim kendi kişisel cevaplarım
1-hayır sadece zeytinyağıyla yapılanlar zeytinyağlı oluyo.bizim burada sadece kızartmalar sıvıyağla yapılır.
2-şeker koyarsan zeytinyağlılara lezzet katıyo.
3-galiba etli yapılıyo çoğu yemekleri.
4-peşini bırakma zeytinyağlı yapıver canım nolucak.zaten ikisinin fiyatı da artık birbirine yaklaştı.ha sıvı ha zeytin.zeytin daha sağlıklı biliyosun.
5-hepsine cevap verebildim mi?

AMERıKANIN EN MEŞHUR KEKı
bir paket margarin (oda sıcaklığında)
2 su bardağı toz şeker
4 büyük yumurta
3 su bardağından biraz az un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
2 çay kaşığı vanilya
kreması için:
bir paket margarin
8 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı süt
2 çay kaşığı vanilya
YAPILIŞI:
1. fırını 175C'ye ısıtın. kağıt kek kalıplarını yağlayın. altlarına yağlı kağt serin(veya tepsiyi yağlayın)

2.keki yapmak için:geniş bir kaba margarini koyun ve mixerle orta hızda karıştırın. şekeri ekleyip 3 dk. daha karıştırın. yumurtaları teker teker (karıştırmaya devam ederek) ekleyin. un, süt ve vanilyayı ekleyip özleşene kadar karıştırın. hamuru kalıplara paylaştırın. 20-25 dk. pişirin. 10dk. soğutun.

3. kreması için:yağı geniş bir kaba koyun. 4 su bardağı şeker, süt ve vanilyayı ekleyip karıştırın. şekerin geri kalan kısmını krema dilediğiniz kıvama gelinceye kadar ekleyin. (hepsi gerekmeyebilir) dilerseniz birkaç damla gıda boyası ekleyin. keklerin üzerini kremayla süsleyin
NOT:ben kremasız halini yapmıştım

X