En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

benim kolay,pratik bir alman pasta tarifim var...
malzemeler:
3 yumurta
2 çay bardağı şeker
1,5 çay bardağaı yoğurt ,1 çay bardağı sıvıyağ
4,5 çay bardağı un(elenmiş)
1 paket kab. tozu
1 paket vanilya( paketin yarısını koyuyorum ,yarısını da muhallebiye)
bunlar çırpılıp yuvarlak bir kalıba dökülecek.(yuvarla borcam tart kalıbının küçük veya büyük olanına yapıyorum.ikiside güzel oluyor)
175 derecede 25-30 dak. pişiyor
bu arada muhallebi pişiriyoruz.
2 su bardağı süt
2 kaşık un ,1 yumurta ,vanilya
1 çay bardağı şeker bunları pişiriyoruz ..
pişen kekimizi enlemesine 2 ye ayırıyoruz arasına muhelebinin hepsini koyuyoruz..üstünü kapatıyoruz.ve bol pudra şekeriyle süslüyoruz.

iyi akşamlar kızlar.......bu pastayı yılbaşında görümcemin oğlunun doğum günü için yapmıştım..............ama ilk resim yüklemem baya büyük çıkmış hatta büyüktende öte......
kekini kremasını kendim yaptım sadece krem şanti ve süsler hazır.....

olsun harzemcim,büyük ve ihtişamlı gözüküyo pastan...maşşalh sende de ne maharetler varmış..eline sağlık...hihoyyyt

cokacimcoookellerine saglik harika görünüyocokacimcoook

a a a aaaaaaaaa bi yaşıma daha girdim valla hiç aklıma gelmezdi..süpersin ya.mutlaka denemek istiyorum...sağol

:kedi::kedi::kedi:
denemeni tavsiye ederim canim
en güzelide bir muzlada yapabilirsin
10adet muzlada
arada tatli krizim tuttumu yapiyorum:kedi:

kızlar buradaki tarifleri keşke yine bu topikte arşivlemek bi şekilde mümkün olsaydı..sayfaların arasından bulması çok zor diilmi?en başta ben kendim bulamıyorum..topiğimize gelen 80 sayfayı nası okusun ya...buna bi çözüm olamaz mı?fikirlerinizi bekliyorum...

neyse kızlar ben gene aklıma takılanı hemen yapmak üzere sabırsızca işe koyuldum..arşiv hazırlıyorum...çok zor oluyo ama sayfa sayfa bakmak ...her şey topikimiz için..

galeta ununa gerek yok sadece benim verdiğim tarif yeterli

Ezinecim tesekkurler hosbulduk, bu arada et pisirmedeki tavsiyeler icin herkese tesekkurler; deneyecegim, biraz daha isininca tariflerimle aranizda olacagim :)) sevgiler ...

galeta ununa gerek yok sadece benim verdiğim tarif yeterli

canım sen vermeden önce internetten bulup yaptım...pane unu diyodu galiba bende de galeta vardı onu kullandım..senin tarif garantili nasılsa bi daha ki denemem olursa onu kullanırım..

ELCHIN arkadaşın fincan böreğini denedim az önce kahvaltı için.sayfa 47.

ev çikolatası
(özellikle çocuklar için)
3 yumurtayı 15 kaşık şekerle çırparız.

bir paket yağı eritiriz soğumaya bırakırız.

vanilya
kakao
13 kaşık un katıp çırparız
erimiş yağı da ekleriz
sonra kıvamı alsın die bir bardak sütü yavaş yavaş katarak çırparız.
isterseniz fındık da ekleyebilirsiniz.

annem biz küçükken evde boza yapardı tadı hala damağımda:)))

1 bardak ince bulgur kaynar suyla ıslatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar kalır . sonra ezilir. şeker katılır. limon sıkılır. bikaç gün boyunca kat kat sarılıp bekletilir. ekşimeye başlayınca içilir.cokacimcoook

havuç çorbası

1 havucu rendeliyoruz.
2 kaşık un ekleyip ikisini kızartıyoruz.
1 bardak soğuk süt ekliyoruz.
sonra sıcak su ekliyoruz, devamlı karıştırıyoruz.
1 yumurtayı 1 bardak sütle çırpıp içine katıyoruz ama yavaş yavaş.
bir taşım kaynayınca altını söndürüyoruz. tuz ekliyoruz karıştırıyoruz.

herkes sevmeyebilir ama ben tadını sevdim, turuncu bi çorba olması da hoş belki çocuklarımıza da yapabiliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…