En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

bende bugün muhallebili kurabiye yaptım çok güzel bir tat.

MUHALLEBıLı KURABıYE

Malzemeler

1 Paket Margarin.

3 Yemek Kaşığı Yoğurt

4 Su Bardağı Un

1 Kahve Fincanı Şeker

1 Kahve Fincanı Sıvıyağ

1 Paket Kabartma Tozu

Kreması ıçin:

500 Ml Süt

3 Yemek Kaşığı Şeker

3 Yemek Kaşığı Un

1 Yumurta Sarısı

1 Paket Vanilya

1 Yemek Kaşığı Tereyağ

Üzeri ıçin:

Pudra Şekeri

Tarçın

Yapılışı

Buraya kadar herşey aynı.Bundan sonra hazırlanan hamurdan(poğaça yapar gibi)parçalar koparılır.Elde daire şeklinde açılır.Hamurun ortasına daha önceden hazırlanan kremadan bir tatlı kaşığı kadar konup top şekli verilir.200 derece ısıtılmış fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Ilınınca üzerlerine pudra şekeri ve tarçın serpilerek servis edilir.

biraz alacalı bulacalı oldu. ama tadı çok güzel. tavsiye ederim.

bu arada krema önceden yapılıp buzdolabında 20-30 dk. dinlendirilir. hamurda yoğuruluktan sonra 20dk dinlendirilir. kurabiye bir gün önce yapılıp bekletilirse muhallebi içinde iyice katılaşır daha iyi oluyor.bekleyince.

Son düzenleme:
Bu paylasimi yeni buldum, bastan basladim okumaya :)) ellerinize saglik; cok guzel tarifler paylasmissiniz ... Devam ediyor olmasina da coook sevindim :)))

SUSAMLI HALKALAR (malzemeleri hemen elinizin altında olabilecek,sık sık yaptığım,harika bir tarif,kesinlikle tavsiye ederim)

yarım paketten biraz fazla margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2-3 yemek kaşıpı yoğurt
1 yumurtanın beyazı içine sarısı üstüne
1 tatlı kaşığı tuz
6 tatlı kaşığı şeker
alabildiği kadar un(çok katı olmasın)
1 paket kab. tozu
tüm malzemeyi yoğurup halka şekli verin ,üzerini yumurta sarısı ve bol susama batırın. 200 derecede 15-20 dakika pişirin..cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook
AFİYET OLSUN...

ezineeciğim fırsat bulduğum gibi soluğu burada alıyorum canım yeni katılan arkadaşlara da hoşgeldiniz diyorum dökün eteğinizdeki taşları diyorum:))))

eline sağlık ezineciğim,bende bugün aldığım iki tarifi denedim.yarın ayrıntılarla beraber resimleride eklerim

Arkadaslar, cok konumuza uygun degil ama pisirdigim etler genelde kuru ve lezzetsiz oluyor. Yikiyorum eti ondan olabilir mi ? Sizin bir formulunuz var mi ? Sutte bekletmek falan ? Simdiden tesekkurler ....

Arkadaslar, cok konumuza uygun degil ama pisirdigim etler genelde kuru ve lezzetsiz oluyor. Yikiyorum eti ondan olabilir mi ? Sizin bir formulunuz var mi ? Sutte bekletmek falan ? Simdiden tesekkurler ....

biraz garip ama portakal suyuyla pişen et lezzetli ve yumuşacık oluyo.. tavsiye edermzemuszemus

arkadaslar bende bisey soracagim
firinda tatli yapinca uzerine tatlisini sicak dokuyorum bi gece bekletiyorum yinede cekmiyo bazi yerleri kuru kaliyo neden acaba ustelik irmikunuda katiyorum biraz yine kuru kaliyo

et pişirirken kızgın tencereye atın.ben öyle yapıyorum. kavurmayı önce bi iyice çatır çatır sesler gelene kadar karıştıra karıştıra pişiriyorum. daha sonra üzerine ayçiçek yağı koyup kavuruyorum. kızartma işlemlerinde de tavanın kızgın olması,daha sonra orta ateşte pişirilmesi gerekli.
ayrıca kasaptan et alırken 1 gün dinlenmiş etleri tercih edin. dinlendirilmiş et daha yumuşaktır.

aklıma gelenler bunlar. akademik bilgilere dayalı uygulamalardır. afiyet olsun.kolay gelsin.

bir de marine yapabilirsiniz. marine etmek liflerini çözer ve yumuşacık olur. zytin yağı+ doğranmış sarımsakla kapalı bir şekilde dolaptaa bekletebilirsiniz.1 saat bekletmek daha iyi olacaktır. istediğiniz bahatatlardanda azıcık azıcık ekleyebilirsiniz. daha sonra tava-ızgara-fırın yemeklerinde kullanabilrsiniz.

günaydın hatunlar, şekerim ben et yemeklerine hakkında tecrübeli değilim ama bu işin ustası olan annem eti pişiren ve yediren baharatlardır der hep.bencede etin lezzeti içene kattığımız baharattandır.

firinda tatli yapinca uzerine tatlisini sicak dokuyorum bi gece bekletiyorum yinede cekmiyo bazi yerleri kuru kaliyo neden acaba ustelik irmikunuda katiyorum biraz yine kuru kaliyo

ben fırından çıkar çıkmaz tatlının üzerine soğuk şerbet döker üstünüde tepsiyle kapatırım. en fazla 4-5 saat sonra şerbeti çekmiş olur . senin belki şerbet ölçün yanlıştır , baktın mı netten tariflere canım?

gelelim benim haftasonu deneyimlerime ;

ıspanaklı börek;

malzemeler ;
1 paket milföy hamuru
yarım kiloya yakın ıspanak
1 baş soğan
salça,karabiber,tuz
yarım yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı,susam,çörek otu

yapılışı;
ıspanakları iyice yıkayıp doğradım. ince ince doğradığım soğanı az sıvıyağda öldürdükden sonra çalya kattım ve salçayıda kavurdum.sonra ıspanakları ekledim ve suyunu salıp çekene kadar pişirdim.altını kapattıkdan sonra baharatları ekledim.biraz dinlendirdikden sonra ıspanaklar tekrar suyunu salıp hamuru ıslatmasın diye içine unuda katıp karıştırdım.her bir milföy karesini merdaneyle biraz incelttikden sonra ikiye böldüm. içlerine ıspanaklı harçdan koyup boylamasına sardım.üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu döktükden sonra üstü kızarana kadar pişirdim. inanılmaz hafif ve lezzetli oldu.

Son düzenleme:
ezineciğm bir tarif vermişdi deneyen var mı diye birde onu denedim;

fincanda kek ;

Malzemeler;
2 yumurta
1 çay bar.süt
2 çay bar. tozşeker,
2 çay bar.un
2 yem.kaş.kakao
1 paket kab.tozu,
4 yem kaş sıvı yağ
tuz,ceviz kadar margarin

yapılışı;
10-12 Türk kahve fincanı kek çıkıyor bu malzemeden ama ben çay fincanında denediğim için 7 adet çıktı ,acemilik işde :)) Fincanları margarinle iyice yağlayınız ,yumurta ve şekeri birlikte bir güzel çırpalım.Sütü ilave edelim.yağını ekleyelim.un, kabartma tozu ve kakaoyu içine ekleyelip iyice karıştıralım.koyu ama akıcıbir hamurumuz oluyor fincanlara eşit şekilde paylaştıralım,yarılarından fazla doldurmayalım genişce bir tencereye dizip, fincanların dış yarılarına gelecek kadar su koyuyoruz.üzerine pamuklu bez örtüp (kapaktaki sular keklere damlamadan emsin diye)kapağını iyice kapatıp önce yüksek ateşte kaynayınca ocağı kısarak hiç kapağını açmadan 20 dakika pişirelim.altını kapatıp yine hiç açmadan 15 dakika daha bekletiyoruz. görüntü inanın muhteşemdi.kapağı bir açtım puffff kekler şişmiş :))

[/IMG]

Son düzenleme:
kavurma olarak istiyorsan,etleri önce suda haşlayıp sonra kavurunca çok güzel oluyor.cokacimcoook

gerçekten harika olmalılar su.aycım..ben de bir gün muhallebili ya da pudingli tariflerden birini denemek istiyorum..o bu tarif olabilir,hazır denenmiş tarif bulmuşum daha ne isterim de..biraz kurabiye olayında başarısız olduğumu düşünüyorum...fırın sıcakken mi atmam
gerekiyor onu bilemiyorum..bu fırına alışamadım henüz galiba
Bu paylasimi yeni buldum, bastan basladim okumaya :)) ellerinize saglik; cok guzel tarifler paylasmissiniz ... Devam ediyor olmasina da coook sevindim :)))
ben de aramıza katılmanıza sevindim arkadaşım..sayenizde devam ediyor...hoşgeldiniz..
izmircim maşallah sen de çok beceriklisin anladığım kadarı ile..tariflerini paylaştığın için teşekkür ediyorum sana da..eline sağlık..

yıkamadan sütte bekleterek kanını arıtma olayı daha çok arnavut ciğeri için kullandığım bi yöntem benim..ancak diğer et yemekleri için bu işin bi sırrı var mı bilmiyorum çünkü et yemekleri maalesef hiiiiiç mi hiç ilgi alanıma girmiyo,sevmediğim için yapmasından da anlamıyorum

ben genelde bütün tariflerde tatlı soğuk şerbet sıcak olarak yapıyorum..ancak buna rağmen çekmiyosa moonserose0 ın da dediği gibi şerbeti döker dökmez üzerini tepsiyle kapatarak bekletmeyi dene derim ben.. haaaaaaa bir de ben tatlıyı kesip şerbetini dökerim içini iyi çeksin diye..bu da bir püf nokta bence..
bence de işin akademik kısmını iyi anlatmışsın sen sakardenizcim:)

vavvvvvvvvv süper kabarmışlar ellerine sağlık topkek görüntüsünde olmuşlar..delikafadulden

ezineciğim teşekkür ederim sayende çok güzel bir kek yaptım.tencereyi açınca bende gözlerime inanamadım.muhteşem kabarıyor cidden.bir dahakine içine fındık ekleyeceğim ,topkekden tek farkı o oldu çünkü

iyice gaza geldim ha..hazır top kek dolu biz de..bundan sonra kendim yapiiim o zaman:)

kızlaaaaaaaaar elimde pişmiş didiklenmiş köy tavuğu var..şimdik ben bunun la değişik tavuk yemeği ne yapabilirimki..çorbasını da yaptım,havuç bezelye patates koyup yemeğini de bitmedi hala ya..

kızlaaaaaaaaar elimde pişmiş didiklenmiş köy tavuğu var..şimdik ben bunun la değişik tavuk yemeği ne yapabilirimki..çorbasını da yaptım,havuç bezelye patates koyup yemeğini de bitmedi hala ya..

börek yapabilirsin ezineciğimmm çokta lezzetli olur,ister milföy hamuruyla içine garnitür ilave ederek ister normal yufka ile kaydirigubbakcemile5

şimdi canım tavukları yağda bir güzel kavur pilav yap üstüne ekle, oyy oyyy tavuklu pilavvv oyyy diyetteyim oyyyyy.....boshayallersmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…