tarifin orjinali bu kızlar.cahidenin elleri sitesinden buldum..ben ölçüleri azltarak yaptım..gördüğünüz gibi 3 krep var benimkisinde,büyüklü küçüklü...içine ise ben çimen mantarı karasırt vs denilen mantarlar vardır bizim buralarda toplanan..vakti zamanında toplayıp deephereze attığımız bu tarz mantarlardan çıkarttım dolaptan bezelye ve havuçla birlikte haşladım.. bir de krebin içinde bunları birbirine eriyerek yapıştırsın diye kaşar kullandım..soğan vs yok yani..haşlanmış sebzeler ve kaşar var,3 tanecik krep yaptım..çukur bi tabağa krepleri koyup iç malzemesini içlerine doldurup,kapatıp ters çevirip,borcama dizdim..sonrası tarifteki gibi sarımsaklı salçalı sos,beşamel sos,fırına koyma ve en son kaşar şeklinde...bence tariftekine ve daha önce yılbaşı menüsü olarak otelde yediğimize 10 basar diyorum ben...bi de ne var biliyomusunuz?o kadar çabuk soğumuyor diğer et yemekleri gibi bohçada saklıya...bence özellikle özel günler için uğraşmaya değer mükemmel bi lezzet..şahsen eşim benden daha mız mız dır yemek konusunda,herşey damak tadına uymaz,alıştığının dışında şeyleri denemeyi bile sevmez pek ama buna tam not verdi...gerçi sevmese de ben deniyorum adamın üzerinde yemekleri,alıştı artık...:))
MALZEMELER
KREP ıÇıN
3 Adet yumurta
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
3.5 su bardağı un
bir fiske tuz (12 tane krep çıkıyor)
BEŞAMEL SOS
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tere yağı
ıÇ MALZEMESı300 gr. tavuk eti
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet kuru soğan
kekik, yenibahar,karabiber
yarım yemek kaşığı domates salçası
ÜZERıNE
dilimlenmiş kaşar peyniri
SARMISAKLI SOS ıÇıN
5 adet iri diş sarmısak
2 kaşık sıvı yağ
yarım yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
YAPILIŞI
*Önce krep hamurunu hazırlayın
*Büyük tavada yapacaksanız,11-12 adet krep çıkıyor,Kreplerinizi pişirin
*Tavuğu haşlayıp didikleyin,tavaya soğanları doğrayın sarartın,
*Salçasını baharatlarınıda koyup tavuk etiyle beraber harmanlayın.
*ıçten bire kaşık kreplerin ortasına koyun,bohça kapatır gibi kapatın.Tepsiye dizin.
*Önce sarımsakları ezip,sıvıyağda salça ve su ile beraber pişirerek sosu hazırlayın.Kreplerin üzerine dökün.
*Daha sonra beşamel sosunu buradaki gibi hazırlayın onuda kreplerin üzerini örtecek kadar yayın.
*’50 dercelik fırında üzerleri kızarmaya başlayana kadar pişirin.ındirmeden 5 dakika önce kaşar peynirlerinide üzerlerine koyup peynirler eriyene kadar bekleyin