En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

kızlar size sordum ama arşivimden bi yemek buldum bunu deniycem kısmetse...geçen yılbaşı dışarı çıkmıştık bi otelde yapmışlardı böle bişey,çok beğenmiştik..tam bir spesiyal görüntü ve lezzet açısından..araya araya buldum benzer bi şey.adı tavuklu krep bohçası..krep yapıp içine tavuk,bezelye mantar havuç koyucam.bohça gibi katlayıp,biraz beşamel sos biraz domatesli sos döküp fırınlıyosunuz çıkmadan önce de kaşar..nasıl hayal edebiliyosunuzdur..güzel de mi?

kızlar size sordum ama arşivimden bi yemek buldum bunu deniycem kısmetse...geçen yılbaşı dışarı çıkmıştık bi otelde yapmışlardı böle bişey,çok beğenmiştik..tam bir spesiyal görüntü ve lezzet açısından..araya araya buldum benzer bi şey.adı tavuklu krep bohçası..krep yapıp içine tavuk,bezelye mantar havuç koyucam.bohça gibi katlayıp,biraz beşamel sos biraz domatesli sos döküp fırınlıyosunuz çıkmadan önce de kaşar..nasıl hayal edebiliyosunuzdur..güzel de mi?

reeesiimm isterizzz resimmm isterizzzzz resimmm......:enbuyukkk:

bi de yanında kızarmış soğan halkaları vardı,o da çok değişik ve güzeldi,ama nasıl yapılıyo bilmiyorum...biliyosanız onu söyleyebilirsiniz bana...royal ,moonserose0?

reeesiimm isterizzz resimmm isterizzzzz resimmm......:enbuyukkk:
al sana resim bu benimki değil tabii,o kadar da pratik değiliz yani...bu alıntı olan
tavuklu-krep3.jpg

bi de yanında kızarmış soğan halkaları vardı,o da çok değişik ve güzeldi,ama nasıl yapılıyo bilmiyorum...biliyosanız onu söyleyebilirsiniz bana...royal ,moonserose0?

bende netten görüp beğenerek denedim bu kızarmış soğan halkalarını ama istediğim ğibi olmadı bi daha da denemedim farklı tarifler bulup yazdım defterime fırsat bulursam denerim tarifin birinde ayran içinde bekletiliyordu soğan halkaları kızartılmadan önce...

bende netten görüp beğenerek denedim bu kızarmış soğan halkalarını ama istediğim ğibi olmadı bi daha da denemedim farklı tarifler bulup yazdım defterime fırsat bulursam denerim tarifin birinde ayran içinde bekletiliyordu soğan halkaları kızartılmadan önce...

ben de ona baktım şimdi nası oluyomuş diye royallcim..yumurta akı,sıvı yağ,un,maden suyu karıştırıp önce buna sonra da pane harcına batırıp kızartmış..bunu deniyeyim diyorum bakalım..

ellerin dert görmesin ezineciğim hemende eklemişsin alıntıyı :)) resmi görünce hatırladım benim kuzen yapar bunu sıksık ,güzel bir yemektir afiyet olsun

Ezineciğim ben ölçülerle değil kendi göz kararı olarak bir çıtır soğan halkası tarifi vereyim çok lezzetli oluyor
bir şişe maden suyunu boşalt içine biraz un koy tuz at karıştır unu sen ayarlayacaksın çok koyu olmayacak çokda cıvık olmayacak aynı kek kıvamından biraz cıvık boza kıvamı olacak soğan halkalarını bula kızart muhteşem oluyor ben bu sosa haşladığım ve çöp şişe dizdiğim tavuklarıda bulayıp kızartıyorum mutlaka dene çooook güzel oluyor

Ezineciğim ben ölçülerle değil kendi göz kararı olarak bir çıtır soğan halkası tarifi vereyim çok lezzetli oluyor
bir şişe maden suyunu boşalt içine biraz un koy tuz at karıştır unu sen ayarlayacaksın çok koyu olmayacak çokda cıvık olmayacak aynı kek kıvamından biraz cıvık boza kıvamı olacak soğan halkalarını bula kızart muhteşem oluyor ben bu sosa haşladığım ve çöp şişe dizdiğim tavuklarıda bulayıp kızartıyorum mutlaka dene çooook güzel oluyor

sen tarifini yazmadan soğan halkalarını maalasef denedim ve royalin başına gelenler gibi benimki de hiç güzel olmadı ne yazıkki çöpcücüm..aslında yaklaşık aynı ama sanırım senin de püf noktasını verdiğin gibi biraz sosun kıvamı önemliydi ben tutturamadım.biraz fazla cıvık oldu ve galeta ununu üstünde tutmadı..sonuç olarakta normal kavrulmuş soğandan farksız oldu:KK43::tomato:
tabakta da görülüyo zaten....

Son düzenleme:
bu da artan beşamel sostan yaptığım mantar çorbam..tarifi önceki sayfalarda vardı..
grnt005d.jpg

tarifin orjinali bu kızlar.cahidenin elleri sitesinden buldum..ben ölçüleri azltarak yaptım..gördüğünüz gibi 3 krep var benimkisinde,büyüklü küçüklü...içine ise ben çimen mantarı karasırt vs denilen mantarlar vardır bizim buralarda toplanan..vakti zamanında toplayıp deephereze attığımız bu tarz mantarlardan çıkarttım dolaptan bezelye ve havuçla birlikte haşladım.. bir de krebin içinde bunları birbirine eriyerek yapıştırsın diye kaşar kullandım..soğan vs yok yani..haşlanmış sebzeler ve kaşar var,3 tanecik krep yaptım..çukur bi tabağa krepleri koyup iç malzemesini içlerine doldurup,kapatıp ters çevirip,borcama dizdim..sonrası tarifteki gibi sarımsaklı salçalı sos,beşamel sos,fırına koyma ve en son kaşar şeklinde...bence tariftekine ve daha önce yılbaşı menüsü olarak otelde yediğimize 10 basar diyorum ben...bi de ne var biliyomusunuz?o kadar çabuk soğumuyor diğer et yemekleri gibi bohçada saklıya...bence özellikle özel günler için uğraşmaya değer mükemmel bi lezzet..şahsen eşim benden daha mız mız dır yemek konusunda,herşey damak tadına uymaz,alıştığının dışında şeyleri denemeyi bile sevmez pek ama buna tam not verdi...gerçi sevmese de ben deniyorum adamın üzerinde yemekleri,alıştı artık...:))
MALZEMELER
KREP ıÇıN
3 Adet yumurta
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
3.5 su bardağı un
bir fiske tuz (12 tane krep çıkıyor)
BEŞAMEL SOS
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tere yağı
ıÇ MALZEMESı300 gr. tavuk eti
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet kuru soğan
kekik, yenibahar,karabiber
yarım yemek kaşığı domates salçası
ÜZERıNE
dilimlenmiş kaşar peyniri
SARMISAKLI SOS ıÇıN
5 adet iri diş sarmısak
2 kaşık sıvı yağ
yarım yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
YAPILIŞI
*Önce krep hamurunu hazırlayın
*Büyük tavada yapacaksanız,11-12 adet krep çıkıyor,Kreplerinizi pişirin
*Tavuğu haşlayıp didikleyin,tavaya soğanları doğrayın sarartın,
*Salçasını baharatlarınıda koyup tavuk etiyle beraber harmanlayın.
*ıçten bire kaşık kreplerin ortasına koyun,bohça kapatır gibi kapatın.Tepsiye dizin.
*Önce sarımsakları ezip,sıvıyağda salça ve su ile beraber pişirerek sosu hazırlayın.Kreplerin üzerine dökün.
*Daha sonra beşamel sosunu buradaki gibi hazırlayın onuda kreplerin üzerini örtecek kadar yayın.
*’50 dercelik fırında üzerleri kızarmaya başlayana kadar pişirin.ındirmeden 5 dakika önce kaşar peynirlerinide üzerlerine koyup peynirler eriyene kadar bekleyin

ellerine sağlık ezinecim çok güzel görünüyo..ben bunun kırmızı etli olanını yapıyom..manisa kebabı diye geçiyo..oda güzel oluyo..onda beşamel sos yok...sadece üzerine kaşar serpip veriyon fırına..

arkadaşlar ben alman pastası tarifi arıyorum..ama yapılmış denenmiş, memnun kalınmışşş bi tarif...geçende netten yaptım bi tane ...tadını tuturamadımmm..yumurta yumurta kokuyo gibi geldi bana..içinde 4 yumurta vardııı

oooooooy ooooy bu görüntüyü görürüde beklermiyim bende hemen deneye ceğim.ellerine sağlık ...vay beee bu ne hamaratlık maşallah.opuyorumnanaktan

yaaaa suaycım hamatarlıktan soğan halkalarını koydum tabağın kenarlarına bak gülün diye,soğan halkası değil patlak lastiği bunlar maaşallah...hadi bakalım senin görüntünü de bekliyoruz o zaman...

X