- 11 Kasım 2009
- 335
- 2
görüntüsü yerine keşke tadını paylaşabilseydim sizinle moonserose0cım...muhteşem bi lezzet bu ya...ama yapımı biraz zahmetli ..hem tuzsuz taze peynir gerekiyo,hem de onu eritmek ve sonrasında helva haline getirebilmek için hiç durmaksızın eze eze karıştırmak yorucu oluyo çok..
bir tane daha geldi aklima:)Kahvaltida yapiyorum..
yesil iri crliston biberleri seciyorum,satin alirken.Bolca yikiyorum.Bir yerde 2-3 tane yumurtayi cirpiyorum;tuz ve karabiber ekliyorum.Biberlerin tavada oturabilecek sekline bakiyorum.Sonra uygun yerden bicakla delik atip iclerine 1-2 tatli kasigi kadar yumurta karisimiyla dolduruyorum.Cok doldurursaniz patlar dikkat.sonra az yagda pisiriyorum.Cok begeneceksiniz eminim..
Kahvalti menuleri olan arkadaslar var mi?Farkli tatlar?
bu çok ilgincime gitti ama pek anlayamadım nasıl bir görüntü acaba? resmi varsa ekler misin?
çanakkaleliyim canım...uyyy cidden çok zahmetliymiş , ben yapmayı denesemde aynı tadı tutturamayacağım kesin , sen nereliydin ezineciğim? buralarda bir hemşerinle tanışırsam yaptırırım belki kaydirigubbakcemile3
nasıl bi şey o arkadaşım?daha detaylı yazarmısın..kırmızı biberli yumurta yoresel birsey oldugu icin herkes bilmiyor ama kahvaltıda super olur
tabii resmini pzt gunu eklerim.Pazar kahvalti sonrasi:)
Soyle dusun;kizarmis biber goruntusu -sadece bicakla kesilince icinden omlet cikiyor.
tabii resmini pzt gunu eklerim.Pazar kahvalti sonrasi:)
Soyle dusun;kizarmis biber goruntusu -sadece bicakla kesilince icinden omlet cikiyor.
Teşekkürler izmir, bence de çok güzel bir pastaya benziyor .
Bu haftasonu deneyeceğim inş. a.s
Teşekkürler izmir, bence de çok güzel bir pastaya benziyor .
Bu haftasonu deneyeceğim inş. a.s
günaydın hatunlar, şeyy birşey rica edebilir miyim ; pratik bir ıspanaklı börek tarifiniz var mı ? yalnız pratik olacak, yoğun çalışan ve sümüklü olan bir bayan için :kedi:
benim pratik denince akla milföy hamuru gelir.
geçen arkadaşlar geldiğinde yapmıştım. beğendiler.
ıspanakları yıkayıp(ayıklayıp),kavurdum iyice sıvı yağda. ıspanaklar sıcaktan bayıldıkları anda üzerine çırpılmış 1 tane yumurtayı döktüm. tahta kaşıkla şöyle bir karıştırdım. yumurtalar tam pişmeden ocaktan aldım(tuzu bu aşamada attım,çünkü ilk başta atarsam fazla oluyor,ıspanaklar küçüldüğü zaman atıyorum). bu arada fırın ısınıyor.
milföylerin ortasına harç koyup dikdortgen şeklinde kapattım. yağlanmış tepsiye dizip fırına attım. milföylerin kabarması ve kızarmasıyla fırından çıkarttım.
hımmmbak hiç milföy aklıma gelmemişdi,teşekkür ederim canım, pazartesiye resmi eklenecek bir denemem daha oldu olumunekankayizsmile
ıspanaklı böreği kat kat severim. el açmasına en yakın milföy bence. yerimseniben
haklısın şekerim bende katkat severim ve netten baktım çok zahmetli cidden hamuru o hale getirmek.milföyü icat edenden ALLAH razı olsun kaydirigubbakcemile3
çanakkaleliyim canım...
nasıl bi şey o arkadaşım?daha detaylı yazarmısın..
çok değişik gerçekten de ...ben de resmini bekliyorum...değişik kahvaltılıklar ilgi alanım çünkü benim de...:lepi: