En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

ayyy canınmı çekdi kuzummm kıyamam olumunekankayizsmile yakın olsan ben yapardım sana opuyorumnanaktan
Evet çekti tabii :kedi:
Teşekkür ederim tatlım:1hug:, bakıyorum da bu topikten hiç çıkmıyorsun ne durumda kilolar bakim aklinialirimsmile
Teşekkürler yerimseniben

Evet çekti tabii :kedi:
Teşekkür ederim tatlım:1hug:, bakıyorum da bu topikten hiç çıkmıyorsun ne durumda kilolar bakim aklinialirimsmile

Teşekkürler yerimseniben

şekerim topikden ayrıldıkdan sonra 1 kg aldım oda ramazandan hatıra.kilomu korumaya çalışıyorum anlayacağın.annem şehir dışında olduğu için mutfak işi bana kaldı,bu topikde çok ilgimi çekti ve işime yaradı doğrusu :jeyyar:

kızlar çok güzel ve değişik tarifler buldum..ama denemeden yazmıycam...biraz bekliceksiniz yani...

kızlar çok güzel ve değişik tarifler buldum..ama denemeden yazmıycam...biraz bekliceksiniz yani...

nezaman eklersin şekerim sabırsızlıkla bekliyorum ama benim pazardan pazara vaktim oluyor yapmaya yetişirse bu haftasonu denerim bende :sm_cool:

AÇMA HAMURUYLA POĞAÇA

…
MALZEMELER:

2 tane yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırın)
1 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
42 gr yaşmaya
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için dilediğiniz kadar beyaz peynir
Aldığı kadar (yaklaşık 5-5,5 su bardağı kadar) un
YAPILIŞI:

Mayayı ılık suyun içinde eritin, un hariç tüm malzemeyi iyice karıştırın.
Unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
Yoğurduğunuz kabın üzerini mümkünse kalın bir örtüyle örtüp hamur iki katına çıkana kadar ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
Mayası gelen hamuru çok az daha yoğurun ki mayalanma sırasında oluşan gazlar çıkabilsin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde yada daha iri parçalar koparın, elinizle hafif açın, ortasına peynir koyun kapatın, kapalı tarafı aşağı gelecek biçimde yağladığınız tepsiye dizin. (yağlı kağıt kullanırsanız işiniz çok kolaylaşır)
30 dakika kadar da tepsi mayasının gelmesini bekleyip üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpip 180 dereceli önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.

hamurun yarısını içi boş pişirdim ve soğuduktan sonra içlerine krem beyaz peynir sürüp maydanoz koydum.

yeşilkivi ye teşekkürler...ellerine sağlık,bende yaptım çok beğendiler hatta hazır aldığımı zannettiler..

nezaman eklersin şekerim sabırsızlıkla bekliyorum ama benim pazardan pazara vaktim oluyor yapmaya yetişirse bu haftasonu denerim bende :sm_cool:

moonserose0cım,o zaman şöle yapalım.ben sana isimlerini yaziiim,zaten ne oldukları belli oluyo isimlerinden.ilgini çeken varsa bana söyle ben yaziim sen dene..buraya fikrini yaz.maksat pazar günün boşa gitmesin:)))

tatlılar:
bayat kek pastası,
havuç rüyası
kudretullah,krem karamelli kek
mayalı alman pastası
revani
böğürtlenl, kedidilli yaş pasta
ev yapımı limonlu türk lokumu
havuç reçeli
inxiri uyutma
kokostar kurabiye
lokumlu kurabiye
muhallebili kadayıf
süpriz tatlı(kadayıflı)

tuzlular:
çizgili ve örgü pohaça
hamayili börek(milföy böreği görüntüsünde)
sade mayalı pohaça
açma simit
didikleme börek
içli rulo ekmek
puf pohaça
sulu börek

yemekler:
piliç topkapı
tavuklu krep bohçası

kahvaltılıklar:
kalbim sosis(görüntüsü mükemmel)
patatesli omlet
kaşarlı sosis

ellerien sağlık canım benim..keşke bitirmeden bi de fotoğraflayıversaydin...öyle daha da çok galeyana gelip yapmaya kalkıyo insan...

enemmmm ezineciğim ne yaptın kuzum sen yaa , sen bunların hepsini deneyecek misin ohaoldumsmile diğerlerini az bucuk tahmin edebiliyorumda kudretullah nasıl bir şey?

enemmmm ezineciğim ne yaptın kuzum sen yaa , sen bunların hepsini deneyecek misin ohaoldumsmile diğerlerini az bucuk tahmin edebiliyorumda kudretullah nasıl bir şey?

kısmetse 2010 u bu tariflerle kapatırım..:)))))))))
yok hayatım,çok beğendiğim tarifler netten işte bunlar..fotolarına bakarak tabi daha çok:)
tarif şu resimler de şunlar...aman yanlış anlaşılmasın..tikkat tikkat henüz denenmemiş bir tariftir..yeniden duyrulur..
KEK MALZEMELERİ
3 yumurta
1.5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
0.5 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu rendesi

KREM KISMI İÇİN
2 su bardağı süt 500 gr.
3 yemek kaşığı şeker
4 yumurta
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya

KARAMEL İÇİN
1 çay bardağı şeker
YAPILIŞI
*Ortası delik veya düz kek kalıbınızı yağlayın,(kelepçeli kalıp olmaz)
*1 çay bardağı şekeri tavada karamelize edip kalıbın dibine dökün
*2 bardak sütü ve şekeri bir kaba alıp çırpın,portakal kabuğu,vanilya ve yumurtayıda ekleyip sadece yumurtalar karışana kadar çırpın.Bu karışımı da kek kalıbına dökün
*Kekimizide klasik kek yapar gibi hazırlayıp,yavaşça sütlü karışımın üzerine dökün.Görüntü sizi korkutmasın pişme esnasında yeniden ayrışacaklar.
*Kek kalıbını alttaki sütlü kısmı kapatacak kadar su dolu bir kabın içine oturtun,önce 200 derecede kabardıktan sonra 175 derecede pişirmeye devam edin.Yaklaşık 40 dakika pişmesi lazım.
*Kekinizi fırından çıkarıp dışarda soğuttuktan sonra 1 gece ve en az 6 saat buzdolabında bekletin.Ertesi gün dolaptan aldığınız keki sıcak su dolu bir kabın içine oturtup 2-3 dakika bekletin ve bir servis tabağına ters çevirin...

cahidenin elleri sitesinden alıntı

günaydın hatunlar, ooo muhteşem birşeye benziyor valla , cahidenin ellerine sağlık kaydirigubbakcemile3

çok güzel düşünülmüş. böylece denendiğin için malzemeler ve eempimiz boşa gtimez. topiği açan arkadaştan ALALH RAZI OLSUN. BENDE EN KISA ZAMANDA bende güzel tariflerimden ekleyeceğim. bu arada birçok tarif aldım sağolun.

güzel sözlerin için ben teşekkür ederim..az sonra havuç rüyasını deniycem,güzel olursa yayınlıycam...

güzel sözlerin için ben teşekkür ederim..az sonra havuç rüyasını deniycem,güzel olursa yayınlıycam...

BENDE BUGÜN TARİF DENEME GÜNÜM SENİ BEKLİYORUM. BENDE YAPAYIM. İNŞALLAH GÜZEL OLUR opuyorumnanaktanHEYECANLA BEKLEMEDEYİM.a.s.opuyorumnanaktan

tarifin orjinali bu arkadaşlar:

Havuç Rüyası;

Malzemeler;

1 kg havuç
2 su bardağı şeker
4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
2 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 limonun suyu
1 paket kedidili veya pötübör bisküvi etimekte olabilir.
Yapılışı;

Havuçları soyup,temizleyip, küçük parçalara ayırın ve tencereye alın, 4 su bardağı suyla haşlayın.
Haşladığımız havuçları blendır veya robottan geçirin.
Tencereye haşlanmış havuç suyunu alın.Eğer su azaldıysa kalan suyu tencereye ölçülü koyun yani suyu 4 bardak suya tamamlayacağız.Ölçü;1 bardak suya 1 yemek kaşığı nişasta.
Tamamladığınız suyun üzerine nişastayı, şekeri, vanilyayı ve limon suyuyla rendelediğiniz kabuğunu katıp muhallebi gibi pişirilir.
Kaynayınca içine püre yaptığımız havuçları ekleyip bir iki taşım kaynatın.
Borcama kedidili veya büsküvileri dizip üzerine havuçlu karışım dökülür.üzerine 1 su bardağı sütle hazırladığımız krem şanti yayın ve narla süsleyin.
afiyet olsun.
* bu ölçülerle ve yöntemle tatlı kabağıyla da enfes tatlılar yapılabilir.

Hayat Binbirçeşni.....den alıntı
benimkisi de şu ben biraz değişiklikler yaptım..havuçlu püredeki havuç hariç ölçülerin miktarını yarıya indirdim.havuç miktarı 10 ya da 12 adet küçüğe yakın orta boy havuç şeklindeydi.havuç püresine portakal kabuğu rendeledim nefis koktu..piknik bisküvisi ve krem şanti yerine de muhallebi yapıp,bir kat bisküvi,bir kat havuçlu püre,bir kat muhallebi,ceviz tarçın muz,bir kat bisküvi ve yine muhallebi,havuçlu püre diye daha çok katlı bir görüntü yapmak istedim..muhallebi ve havuçlu püre nin içine margarin de koydum parlasın diye..

bu orjinalindeki fotoğrafları

MALZEMELER:
3 yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı süt
ıÇıNE:
Beyaz peynir
Kıyılmış maydanoz
1 yumurta akı

Hazırlanışı
Kıymalıda cok harika olucaktır. Ve cokda şık duruyor...
Tarifin Hazırlanışı
Yapılışı
Birinci yufkayı serin. Üzerine sıvıyağı ve süt karışımını sürün. Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayarak üstüste serin.
Yufkaların karşılıklı kenarlarını kapatarak kare şekline getirin.
Peynir kıyılmış maydanoz ve yumurta akını karıştırarak içi hazırlayın. Hazırladığınız içi kare haline gelen yufkanın her tarafına paylaştırın.
Karşılıklı köşeleri ortada birleştirerek zarf şekli verin.
Aşağıdaki gibi 12 üçgen parça oluşturacak şekilde kesin. Önce zarfın birleşim yerlerinden keserek 4 üçgen elde edin.Sonra üçgenleri ortadan ikiye kesin, oluşan üçgenleri de ortadan ikiye kesin. Umarım anlatabilimişimdir.
Böreklerinizi buzdolabı poşetlerine yerleştirip derin dondurucuda en az 6-7 saat bekletin.
Derin dondurucudan çıkarıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp 170ºC'de ısıtılmış fırında pişirin
pelinin pastanesi blogspottan alıntı

bu da benim yaptığım şekli..ben ,elimde 4 yufka ve ıspanak olduğundan kaşar,beyaz peynir ve ıspanak karışımını kullandım iç malzeme olarak..bu şekilde olunca kesildiğindeıspanaklar sağdan soldan fışkırabiliyor,kesmek zor oluyor ve ben mektup zarfı şekline getirilen yufkaların üzerine iç malzememi koyamadım.yufkaları daha hiç katlmadan içi koyup tarif edildiğinden daha az katlamak zorunda kaldım..bir de hemen yemek için bekletmeden pişirdim.tarifte bir gece buzdolabında bekletin ya da kesilmiş börekleri dondurucuya atıp gerektiğinde kullanın diyordu...sonuç olarak siz tarife birebir sadık kalırsanız bence mükemmel olur ki bizim ki bile mükemmeldi bizce...

Son düzenleme:
bu arada unutmadan yorum olarak şunu da yaziiim;bu havuç püresi hele bi de portakal kabuğu rendesi ile mükemmel bi lezzetmiş arkadaşlar..havuç seven ya da sevmeyen herkesin beğeneceği bi tat bu..özellikle tavsiye ederim yani..

vavvv harika görüntüler var. tarifleri hiç düşünmeden ilgili dosyama kaydettim. teşekkürlerrrrr

oooo bekelmedeydim. harika görünüyor. hemen kaydettim.artık sıkı bir takipçinim . paylaşımlarını bekliyorum.

çok güze tarifler eklenmiş ben yokken hepside çok güzel görünüyorlar ellerinize emeğinize sağlık....

vavvv harika görüntüler var. tarifleri hiç düşünmeden ilgili dosyama kaydettim. teşekkürlerrrrr

oooo bekelmedeydim. harika görünüyor. hemen kaydettim.artık sıkı bir takipçinim . paylaşımlarını bekliyorum.
sevgili sakardeniz ve su.ay denerseniz lütfen fotoğraflayıp,yorumlayın..ben bu fotoğrafları külüstür cep telefonlarımızla ve de bilgisayarımızla öleee zor gönderiyorum ki şaşarsınız,tarifleri yapmaktan daha zor denilebilir..
çok güze tarifler eklenmiş ben yokken hepside çok güzel görünüyorlar ellerinize emeğinize sağlık....

seni görmek ne güsel royalcim,özletme kendini...:1ninca:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…