- 7 Ekim 2008
- 5.534
- 117
- 38
Evet çekti tabii :kedi:ayyy canınmı çekdi kuzummm kıyamam olumunekankayizsmile yakın olsan ben yapardım sana opuyorumnanaktan
Teşekkürler yerimsenibenBir püf noktası..kedidili bisküvilerini sütle ıslatırken ,sütün içinde çok tutmayın.hemen bir ön bir arka tepsiye dizin.. ..üstüne muhallebi geleceği için çok ıslatmaya gerek yok..
kolay gelsin...
Evet çekti tabii :kedi:
Teşekkür ederim tatlım:1hug:, bakıyorum da bu topikten hiç çıkmıyorsun ne durumda kilolar bakim aklinialirimsmile
Teşekkürler yerimseniben
kızlar çok güzel ve değişik tarifler buldum..ama denemeden yazmıycam...biraz bekliceksiniz yani...
nezaman eklersin şekerim sabırsızlıkla bekliyorum ama benim pazardan pazara vaktim oluyor yapmaya yetişirse bu haftasonu denerim bende :sm_cool:
AÇMA HAMURUYLA POĞAÇA
…
MALZEMELER:
2 tane yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırın)
1 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
42 gr yaşmaya
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için dilediğiniz kadar beyaz peynir
Aldığı kadar (yaklaşık 5-5,5 su bardağı kadar) un
YAPILIŞI:
Mayayı ılık suyun içinde eritin, un hariç tüm malzemeyi iyice karıştırın.
Unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
Yoğurduğunuz kabın üzerini mümkünse kalın bir örtüyle örtüp hamur iki katına çıkana kadar ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
Mayası gelen hamuru çok az daha yoğurun ki mayalanma sırasında oluşan gazlar çıkabilsin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde yada daha iri parçalar koparın, elinizle hafif açın, ortasına peynir koyun kapatın, kapalı tarafı aşağı gelecek biçimde yağladığınız tepsiye dizin. (yağlı kağıt kullanırsanız işiniz çok kolaylaşır)
30 dakika kadar da tepsi mayasının gelmesini bekleyip üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpip 180 dereceli önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.
hamurun yarısını içi boş pişirdim ve soğuduktan sonra içlerine krem beyaz peynir sürüp maydanoz koydum.
yeşilkivi ye teşekkürler...ellerine sağlık,bende yaptım çok beğendiler hatta hazır aldığımı zannettiler..
enemmmm ezineciğim ne yaptın kuzum sen yaa , sen bunların hepsini deneyecek misin ohaoldumsmile diğerlerini az bucuk tahmin edebiliyorumda kudretullah nasıl bir şey?
günaydın hatunlar, ooo muhteşem birşeye benziyor valla , cahidenin ellerine sağlık kaydirigubbakcemile3
çok güzel düşünülmüş. böylece denendiğin için malzemeler ve eempimiz boşa gtimez. topiği açan arkadaştan ALALH RAZI OLSUN. BENDE EN KISA ZAMANDA bende güzel tariflerimden ekleyeceğim. bu arada birçok tarif aldım sağolun.
güzel sözlerin için ben teşekkür ederim..az sonra havuç rüyasını deniycem,güzel olursa yayınlıycam...
vavvv harika görüntüler var. tarifleri hiç düşünmeden ilgili dosyama kaydettim. teşekkürlerrrrr
sevgili sakardeniz ve su.ay denerseniz lütfen fotoğraflayıp,yorumlayın..ben bu fotoğrafları külüstür cep telefonlarımızla ve de bilgisayarımızla öleee zor gönderiyorum ki şaşarsınız,tarifleri yapmaktan daha zor denilebilir..oooo bekelmedeydim. harika görünüyor. hemen kaydettim.artık sıkı bir takipçinim . paylaşımlarını bekliyorum.
çok güze tarifler eklenmiş ben yokken hepside çok güzel görünüyorlar ellerinize emeğinize sağlık....