En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

yine uzun suredir yaptigim ve evimde cayin kahvenin yaninda sakladigim minik kurabiyelerim var.Basit otesi.
1 adet sana yagi alabildigince un ile yoguralim.icine 1 brd ceviz veya findik veya badem ezmesi ne istersiniz ekleyin.Ve minik minik yuvarlayin.Pisirme kagidi uzerine yayin.50-60 tane cikiyor.160 derece firinda pisirin.Firindan cikartip;sogutun.Sonra uzerine pudra sekeri serpin.Afiyet olsun..

bir tane daha geldi aklima:)Kahvaltida yapiyorum..
yesil iri crliston biberleri seciyorum,satin alirken.Bolca yikiyorum.Bir yerde 2-3 tane yumurtayi cirpiyorum;tuz ve karabiber ekliyorum.Biberlerin tavada oturabilecek sekline bakiyorum.Sonra uygun yerden bicakla delik atip iclerine 1-2 tatli kasigi kadar yumurta karisimiyla dolduruyorum.Cok doldurursaniz patlar dikkat.sonra az yagda pisiriyorum.Cok begeneceksiniz eminim..
Kahvalti menuleri olan arkadaslar var mi?Farkli tatlar?

görüntüsü yerine keşke tadını paylaşabilseydim sizinle moonserose0cım...muhteşem bi lezzet bu ya...ama yapımı biraz zahmetli ..hem tuzsuz taze peynir gerekiyo,hem de onu eritmek ve sonrasında helva haline getirebilmek için hiç durmaksızın eze eze karıştırmak yorucu oluyo çok..

uyyy cidden çok zahmetliymiş , ben yapmayı denesemde aynı tadı tutturamayacağım kesin , sen nereliydin ezineciğim? buralarda bir hemşerinle tanışırsam yaptırırım belki kaydirigubbakcemile3

bir tane daha geldi aklima:)Kahvaltida yapiyorum..
yesil iri crliston biberleri seciyorum,satin alirken.Bolca yikiyorum.Bir yerde 2-3 tane yumurtayi cirpiyorum;tuz ve karabiber ekliyorum.Biberlerin tavada oturabilecek sekline bakiyorum.Sonra uygun yerden bicakla delik atip iclerine 1-2 tatli kasigi kadar yumurta karisimiyla dolduruyorum.Cok doldurursaniz patlar dikkat.sonra az yagda pisiriyorum.Cok begeneceksiniz eminim..
Kahvalti menuleri olan arkadaslar var mi?Farkli tatlar?

bu çok ilgincime gitti ama pek anlayamadım nasıl bir görüntü acaba? resmi varsa ekler misin?

kırmızı biberli yumurta yoresel birsey oldugu icin herkes bilmiyor ama kahvaltıda super olur

uyyy cidden çok zahmetliymiş , ben yapmayı denesemde aynı tadı tutturamayacağım kesin , sen nereliydin ezineciğim? buralarda bir hemşerinle tanışırsam yaptırırım belki kaydirigubbakcemile3
çanakkaleliyim canım...
kırmızı biberli yumurta yoresel birsey oldugu icin herkes bilmiyor ama kahvaltıda super olur
nasıl bi şey o arkadaşım?daha detaylı yazarmısın..
tabii resmini pzt gunu eklerim.Pazar kahvalti sonrasi:)
Soyle dusun;kizarmis biber goruntusu -sadece bicakla kesilince icinden omlet cikiyor.

çok değişik gerçekten de ...ben de resmini bekliyorum...değişik kahvaltılıklar ilgi alanım çünkü benim de...:lepi:

günaydın hatunlar, şeyy birşey rica edebilir miyim ; pratik bir ıspanaklı börek tarifiniz var mı ? yalnız pratik olacak, yoğun çalışan ve sümüklü olan bir bayan için :kedi:

tabii resmini pzt gunu eklerim.Pazar kahvalti sonrasi:)
Soyle dusun;kizarmis biber goruntusu -sadece bicakla kesilince icinden omlet cikiyor.

sabırsızlıkla resmi bekliyorum,bende fincanda kek ve tencere pizzasını deneyeceğim haftasonu. eklerim pazartesi günü. ahh ezineciğim hemen hemen her yöreden arkadaşım var ama çanakkaleden yok malesef boshayallersmile

KEDıDıLı PASTASI

MALZEMELER:

1paket kedidili bisküvi
2 tane yumurta
1 kg süt
1 paket vanilya
10 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı tepeleme un
2kaşık kadar margarin ya da tereyağ
ıstediğiniz mevsim meyveleri
Meyveye uygun jöle
ben;1 su bardağından fazla portakal sıktım içine 2kaşık nişasta 2 kaşık şeker koyup pişirdim ,jöle olarak onu kullandım

Kedidillerini ıslatmak için: 1 su bardağı süt, ıslatırken bisküvilerisütün içinde fazla bekletme
Krema malzemelerini vanilya ve yağ hariç karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Krema pişince vanilya ve yağı ekleyip mikserle 7-8 dakika çırpın.
Sütü ve şekeri karıştırın, kedidillerini bu süte batırıp tepsiye dizin. Üzerine kremanın yarısı dökün. Üzerine bir kat daha sütte ıslatılmış kedidili dizin, kalan kremayı en üste dökün.
Muhallebi soğuyunca meyveleri üzerine istediğiniz gibi dizin (muz kullanacaksanız limon suyuyla ovmayı unutmayın), üzerine hazırladığınız jöleyi dökün. Buzdolabında soğutup servis edin.
ben kare borcamda yaptım ,tam geldi..
AFıYET OLSUN..
(denediğim ve çok beğendiğimiz bir pasta)cokacimcoook

Teşekkürler izmir, bence de çok güzel bir pastaya benziyor .
Bu haftasonu deneyeceğim inş. a.s

Teşekkürler izmir, bence de çok güzel bir pastaya benziyor .
Bu haftasonu deneyeceğim inş. a.s

Bir püf noktası..kedidili bisküvilerini sütle ıslatırken ,sütün içinde çok tutmayın.hemen bir ön bir arka tepsiye dizin.. ..üstüne muhallebi geleceği için çok ıslatmaya gerek yok..
kolay gelsin...

ben kedi dillerinin üzerini 1 çay bardağı sütle ıslatıyorum, yani bisküvileri dizdikden sonra sütü üzerinde gezdiriyorum ve kremayı yumurtasız yapıyorum.cidden çok leziz oluyor bende tavsiye ederim yerimseniben

günaydın hatunlar, şeyy birşey rica edebilir miyim ; pratik bir ıspanaklı börek tarifiniz var mı ? yalnız pratik olacak, yoğun çalışan ve sümüklü olan bir bayan için :kedi:

benim pratik denince akla milföy hamuru gelir.
geçen arkadaşlar geldiğinde yapmıştım. beğendiler.
ıspanakları yıkayıp(ayıklayıp),kavurdum iyice sıvı yağda. ıspanaklar sıcaktan bayıldıkları anda üzerine çırpılmış 1 tane yumurtayı döktüm. tahta kaşıkla şöyle bir karıştırdım. yumurtalar tam pişmeden ocaktan aldım(tuzu bu aşamada attım,çünkü ilk başta atarsam fazla oluyor,ıspanaklar küçüldüğü zaman atıyorum). bu arada fırın ısınıyor.
milföylerin ortasına harç koyup dikdortgen şeklinde kapattım. yağlanmış tepsiye dizip fırına attım. milföylerin kabarması ve kızarmasıyla fırından çıkarttım.

benim pratik denince akla milföy hamuru gelir.
geçen arkadaşlar geldiğinde yapmıştım. beğendiler.
ıspanakları yıkayıp(ayıklayıp),kavurdum iyice sıvı yağda. ıspanaklar sıcaktan bayıldıkları anda üzerine çırpılmış 1 tane yumurtayı döktüm. tahta kaşıkla şöyle bir karıştırdım. yumurtalar tam pişmeden ocaktan aldım(tuzu bu aşamada attım,çünkü ilk başta atarsam fazla oluyor,ıspanaklar küçüldüğü zaman atıyorum). bu arada fırın ısınıyor.
milföylerin ortasına harç koyup dikdortgen şeklinde kapattım. yağlanmış tepsiye dizip fırına attım. milföylerin kabarması ve kızarmasıyla fırından çıkarttım.

hımmmbak hiç milföy aklıma gelmemişdi,teşekkür ederim canım, pazartesiye resmi eklenecek bir denemem daha oldu olumunekankayizsmile

ıspanaklı böreği kat kat severim. el açmasına en yakın milföy bence. yerimseniben

haklısın şekerim bende katkat severim ve netten baktım çok zahmetli cidden hamuru o hale getirmek.milföyü icat edenden ALLAH razı olsun kaydirigubbakcemile3

haklısın şekerim bende katkat severim ve netten baktım çok zahmetli cidden hamuru o hale getirmek.milföyü icat edenden ALLAH razı olsun kaydirigubbakcemile3

hakikaten öyle. bize çok pratik ama biz yapmaya kalksak akannehir bence de cnm :Saruboceq:

çanakkaleliyim canım...

nasıl bi şey o arkadaşım?daha detaylı yazarmısın..

çok değişik gerçekten de ...ben de resmini bekliyorum...değişik kahvaltılıklar ilgi alanım çünkü benim de...:lepi:

kırmızı biberleri parparlıyoruz sonra soyup cok buyuk olmadan halka halka kesiyorus 20 dk kadar kavuruyoruz sonra icine yumurta kırıyoruz bosnakların yemegi bu kahbvaltılarda cok gusel olur

X