- 6 Ekim 2009
- 3.556
- 22
pastan çok güzel olmuş canım defterime kaydettim hemen en kısa zamanda deneyecem yalnızb işi sormak istiyorum,pişmaniyeleri ne zaman üzerine koymamız gerekiyor,malum pasta bi gece önceden yapılıp dolapta dinlendiriliyor?
ben vakit darlığından sabah yapıp öğleden sonraki misafire hazır hale getirdiğim oldu. ama pişmaniyeler çabuk söndüğü için ikrama yakın koymak daha iyi olacaktır. afiyet olsun.
peki ben de sizden bir ricada bulunsam? sütlü tatlılar arıyorum ama yağı (hatta hiç olmazsa daha iyi) ve şekeri az olan tarifleriniz var mı?
aklıma gelenler ,keşkül,fırın sütlaç, tavuk gögsü, sadece tavuk gögsünde yağ var biraz hanğini istersen yazabilirim.. arkadaşım
keşkülü yazabilirsen çok sevinirim opuyorumnanaktan
çok teşekkürler royall. çok mutlu oldum :)) eline koluna sağlıkk
afiyet olsun canım benim sürekli yaptığım keşkül tarifi bu yiyenler çok ta beğenirler umarım sende beğenirsin
yazarken biraz karışık yazmış olabilirim :kedi: ama yapımı inan çok kolay...
MOZAİK PASTA:
Malzemeler:
2 yumurta
2 pk bisküvi
1 bardak pudra şekeri
1/2 paket margarin
3 kaşık kakao
1 pk vanilya
Yapılışı:
Bisküvileri küçük küçük kırıp bir kaseye koyun. Margarini eritin. İçerisine pudra şekeri, kakao, vanilya ve yumurtaları koyup karıştırın. En son bisküvileri ekleyin. Karışımı alüminyum folyoya ya da poşete sarıp buzluğa koyun. 4 - 5 saat bekletin.
Biz çiğ yumurta yemekten çekindiğimiz için yumurtasız yapıyoruz. Ölçüyü de küçük tutuyoruz.
-220 gr bisküvi (36 tane geliyor ortalama)
- 75 gr margarin (eritilmiş)
-2 yemek kaşığı pudra şekeri
-2 yemek kaşığı kakao
- 1/2 su bardağı süt
Yağı erittikten sonra ılık hale gelince, pudra şekeri kakao ve sütü ekleyip iyi ce karıştırıp hepsi eriyince, bisküvileri ekliyoruz, ezine77'nin tarifindeki gibi. Derin dondurucuda 1,5 saatte hazır oluyor belki de yumurta olmadığından. Afiyet olsun cokacimcoook
kızlar şöbiyet tarifi var mı?ama fındıklı olandan?
http://www.kadinlarkulubu.com/bisku...dingli-kurabiye-kuru-puding-tozu-resimli.html
bu tarıfte çok kolay ve lezzetli canım tavsıye edbilirm
ustune yumurta akını surun
180 200 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakıka kadr pişirin
çıtır çıtır bi kurabıye oluyor tarıfı bılmeden içinde toz pudıng oldugunu anlayamaz
[/URL
[URL=http://imageshack.us]