En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

merhaba hatunlar, bende epeydir tarif ekleyememişdim , bekar ve çalışan biri olduğum için açıkçası çokda yapmıyorum butür şeyler ama sizleri takip ederek bilgileniyorum.sayenizde evlenirsem hiç zorlanmayacağım :)) dün bir kek türettim kendi kendime ve çokda güzel oldu ,tarifini şimdi vereyim resmide birazdan eklerim;

portakallı kek

malzemeler;
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
2 su bardağı un
1 küçük portakal kabuğu rendesi

tüm malzemeleri karıştırıp yağlanmış kek kalıbına döktüm.180 derecede 20 dakikada filan pişti.çok hafif bir kek oldu,tavsiye ederim

aynı kurabiyeyi bende yapıyorum hatta geçen gün misafirlere yaptım ben tuz koymuyorum
ayrıca 3 sb un yetiyor tarife geri kalan aynı
acayip lezzetli oluyor tavsiye ederim.mafoldumben

portakallı kek bende yaparım bazen yogurtla bazen sütle ama muhakkak 1 sb portakal suyu ve kabuk rendesi koyarım ayrıce kek sıcakkende yarım sb portakal suyu gezdiririm üzeri çok nefis oluyor.

benimde ilk girip baktığım bölümlerden biri burdan birçok tarif alıp yaptım
ama ekleyecek tarifim yoook:çok üzgünüm:

benimde ilk girip baktığım bölümlerden biri burdan birçok tarif alıp yaptım
ama ekleyecek tarifim yoook:çok üzgünüm:
ben sizler kadar marifetli değilim maalesef

bu sayfaya giren,bakan, okuyan, yazan, deneyen hattaa memnun kalan arkadaşlarım :)))))) eminim sizlerinde güzel tarifleriniz vardır sizde burada paylaşın bizlerle bölelikle forumumuz da devam etsin...sevgilerimle...

canım 8 yıllık evli olmama rağmen mutfak konusunda hiç iddaalı değilim:kedi:
bu yüzden zaten buralara bakıp kolay pratik ve denenmiş tarifler arıyorum
yinede aklıma gelen değişik tariflerim olursa yazarım

kızlarrrr meraba. ben fırında pilav pişiremiyorum. siz biliyorsanız bana fırında pilavı nasıl yaptığınızı anlatır mısınız? benim pilavımın üstü sert altı lapa oluyo nasıl önüne geçebilirim bu durumun?

portakallı kek bende yaparım bazen yogurtla bazen sütle ama muhakkak 1 sb portakal suyu ve kabuk rendesi koyarım ayrıce kek sıcakkende yarım sb portakal suyu gezdiririm üzeri çok nefis oluyor.

ben ilk defa denedim canım portakallı kek ama üzerine suyunu gezdirmek iyi fikirmiş yerimseniben

buda kekim, dilimleyip çekemedim malesef hemen bitti de kaydirigubbakcemile3

iyi akşamlar kızlar..........bendende bi tarif sözde resminide yüklüyecektim ama eşim bilgisayara cep telimin programını yüklemediği için o eksik kalacak sözde yapacakmış ama ne zaman bende resimsiz yazarım...........

ıspanaklı fellah köftesi........
malzemeler....
yarım kg ıspanak
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
yarım çay bardağı zeytin yağı
1 limon
tuz

köftesi için.......
1 su bardağı köftelik bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
biraz kimyon
3 yemek kaşığı un ............
yapılışı.........
ıspanak ayıklanır iyice yıkanır sonra çok küçük olmayacak şekilde doğranır bir tencereye konur kendi suyunda kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir çok yumuşak olmasın hatta biraz diri olsun tencereden alıp soğutuyoruz sonrada suyunu sıkıyoruz.......
geldik köfteyi hazırlamasına bulguru sıcak suyla ıslıyoruz sonra salçasını kimyonunu ununu ekleyip iyice kıvama gelene kadar yoğuruyoruz....elimizle fındık büyüklüğünde yuvarlaklar oluşturup ortasına parmağımızı bastırıyoruz baya minik köftelerimiz oluyor........sonra köftelerimizi sıcak suyla pişene kadar haşlıyoruz ben haşlama suyunun içine az bişe nar ekşisi koyuyorum köfteler hafif ekşili oluyor öyle seviyorum.........
sonra tencereye zeytinyağını koyuyoruz o ısınırken sarımsaklarıda içine doğruyoruz küçük küçük sonra salçayıda beraber kavuruyoruz ama çok kavurmayın sadece sarımsağın kokusu çıkana kadar kavrulsa yeter sonrada ıspanağını tuzunu tuz isteğe bağlı ekleyip karıştırıyoruz onu iyice karıştırdıktan sonra köfteleride içine atıp tekrar karıştırıyoruz tencerenin altını kapatıp yemeğin biraz soğumasını bekliyoruz biraz ılıyınca limonu üstüne sıkıyoruz servis tabağına alıp afiyetle yiyiyoruz.........çok leziz bir ıspanak yemeği

ben bunu yemeklerimin yanına çeşit olsun diye yapıyorum eşimde gelen misafirlerimde beğeniyor hafif sebze yemeği işte bizim buralara mahsus yöresel bişe umarım sizde beğenirsiniz inşallah düzgün anlatabilmişimdir........
en kısa zamanda resmiminide yüklerim inşallahhhh

royall...bu sayfaya giren,bakan, okuyan, yazan, deneyen hattaa memnun kalan arkadaşlarım :)))))) eminim sizlerinde güzel tarifleriniz vardır sizde burada paylaşın bizlerle bölelikle forumumuz da devam etsin...sevgilerimle..

bende vermek istiyorumda,resim çekmek mesele.vereceğim tarifi yaparsam bi gün söz!!!misafirden misafire pasta börek giriyoda evesırnaşık şey

ben pasta sevmem,börek de hiç yemesem aklıma gelmez.millet su böreğine bayılır ben hiç sevmem.cinsim ben cinsdelikafadulden

yanlız benim tariflerden zehirlenen olursa mesuliyet kabul etmem ona göredelikafaduldendelikafadulden

saygı sevgi bizden,şaka bi yana süpersiniz arkadaşlar.
tüm arkadaşların eline ve emeğine sağlık...alkisalkisalkis:enbuyukkk:

incir tatlısı
1 kase yıkanmış (isteğe bağlı parçalanmış yada bütün) kuru incir
1,5 kase süt
bir tencereye önce incirler,sonra da incirlerin üzerini bürüyecek kadar süt eklerim. süt iyice koyulaşıncaya kadar kaynatırım. soğutup servis yaparım. üzerine biraz tarçın hoş oluyor.
eğer incirleri bölmedenn bütün bütün kullanıcaksam süt incirleri geçmemeli. dilerseniz piştikten sonra altlarından yarıp içine yarımşar ceviz koyabilirsiniz. tarçını unutmayaım.

bu tarif benim vazgeilmezimdir. beğenilir.

Son düzenleme:
bunu belki tatmışsınızdır. ben çok seviyorum. yiyenler de beğendi. tarif bilem aldılar.
4-5 patatesi soyup, daireler halinde dilimliyoruz. yağlanmış bir brcam tepsiye üst üste binecek şekilde sıkı sıkı yerleştiriyoruz.
1,5 bardak süt, yarım çay bardağı sıvıyağ, 3 diş rendelenmiş sarımsak, tuz-karabiberi çukur bir kapta homojen olana dek çırpıyoruz. ve patateslerin üzerini bürüyene kadar doküyoruz.
önceden ısıtılmış 180-200 derecede yarım saat kadar pişiriyoruz. pişme süresi uzayabilir. patatesler pişince fırından çıkartıyoruz. rendelenmiş kaşarı serpiştiriyoruzz. kare kare dilimler keserek servis yapıyoruz.

yazan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum dökün eteğinizdeki taşları kızlar bizlerde yeni bişiler öğrenelim.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…