En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

ilk resim güzel çıkmamış pek ama fotoğraftakinden daha güsel bence...teşekkürler balkafa...üstündekiler de kek kırıntısı bu arada...biraz köstebek pasta oldu bu...

ilk resim güzel çıkmamış pek ama fotoğraftakinden daha güsel bence...teşekkürler balkafa...üstündekiler de kek kırıntısı bu arada...biraz köstebek pasta oldu bu...

:dance: Ezinem harikasınn :))çokkgüzel görünüyor eminim tadıda öyledirr.Üstünedekiler kek kıtıntıları pekii :) krıntıların arasında kremasıdamı var :)anlat azcık kaydirigubbakcemile3

:dance: Ezinem harikasınn :))çokkgüzel görünüyor eminim tadıda öyledirr.Üstünedekiler kek kıtıntıları pekii :) krıntıların arasında kremasıdamı var :)anlat azcık kaydirigubbakcemile3

iki kek katı arasında ,geçen gün süpermarketten kaymak tadında diye bi krem şanti çıkmış,ondan aldıydım,2 paket çıkıyo içinden ikisini de hazırladım ve ondan sürdüm.muz doğradım,damla çikolata koydum.çartan krem şantiyi ,keki kalıptan çıkarınca üzerine sürdüm.kıyı da köşede kalan kek artıklarını da elimle ufalayıp üzerine attırdııııııııım..
yalnız şöle bi sorun var ki bizim evde ben rejimdeyim,eşimde kremalı pasta tarzı şeyleri hiç sevmez,annemler,kaynanam yakında değil,anlıycan sırf ben yapmasını sevdiğim için yaptım.şimdi de yedirecek kimse yok..şu kk kızları burda olsa da yense yaptıklarım keşke..az sonra arkadaşla buluşucam.misafiri gelcekmiş.ona götürücem ikram etsin diye..ama diğer yarısı hala duruyo...yarın nöbetçi olmasam misafir çağırıcam...neyse hiç olmadı yarın nöbete götürücem,orda millet siler de süpürür valla..

ezinem sen onu :)) nöbetci arkadaşlarına götür harika olur valla .Pasta sevilmezmiiiii delikafadulden

*** ZENCEFıLLı KURABıYE ***

MALZEMELER:
250 gr. margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao ( tepeleme )
Yarım su bardağı mısır nişastası
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı zencefil
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
4 su bardağı un
Bir çimdik tuz

YAPILIŞI:
Yağı eritin ve ılıtın.
Yoğurma kabına pudra şekeri ve kakaoyu alıp, ılıttığınız yağı ilave edin.
3 bardak unu,nişastayı,karbonat ve tuzu eleyip, bu karışıma katın.
Yumurta, zencefil, vanilya ve tarçınıda ilave edip, yoğurun.
Kalan 1 bardak unuda azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin.
Ne çok yumuşak,nede çok sert bir hamur elde etmiş olduk. Orta kıvamda bir hamurumuz oldu.
Hamuru streç filme sarıp, yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Hamuru yarım cm. kalınlığında açıp, istediğiniz kalıplarla kesin.
NOT: Hamuru açarken üzerine yağlı kağıt koyupta açarsanız, kurabiyelerinizin üzerleri pürüzsüz ve düzgün görünür.
180 derecede 20-25 dakika arası pişirin.
Piştikten ve soğuduktan sonra servis edin.
Ben üzerlerini şeker hamuru ile kapladım.

gülizgülcüm döktürmüşün valla gene...süper görünüyolar...eline sağlık...
Harika bir konu olmuş tebrik ederim ezinecim :)

ööööööööle tebrik etmekle olmuyo şekerim...katılım bekliyorum...bendeki tarifler bitti..konu kapansın mı şimdik,gülizgül,ben ve royalle yürüyo...hadi ama saklamayın artık tariflerinizi...lmaz:cokacimcoook

alıntı
*** YALANCI ISKEMBE CORBASI ***

***MALZEMELER***
* 2 yemek kasigi tel sehriye
* 2 yemek kasigi un
* 1 yemek kasigi tereyag
* 2 dis sarimsak
* 2 yemek kasigi sirke
* Göz karari su
*** ÜZERI ICIN ***
* 1 yemek kasigi tereyag
* Kirmizi bul biber istege bagli cok azda salca
*** YAPILISI ***
* Tel sehriyeyi ,unu tere yaginda iyice kavurun
* Suyunu ve tuzunu ilave edip kaynamaya birakin
* Kaynayinca dövülmüs sarimsak ve sirkeyi koyun
* 10-15 dakika alti kisik sekilde kaynasin altini kapatin
* Servisden önce üzerine pul biber veya salca yapip dökün
*** AFIYET OLSUN ****
ben bu tarifi bu akşam denedim.içine tavuk göğsü ve tavuk suyu koyarak yaptım.bence süper oldu...

Napalım benim gibi beceriksiz biri ancak tebrik edebiliyo böyle benneyaptımki

-tatlicadiarzu--tatlicadiarzu-

ezineeeecciiimmm sanaaa komşuu gelebilirimmmmm senin yaptıklarınıı yemek içinnnnn..opuyorumnanaktan:1hug:

Napalım benim gibi beceriksiz biri ancak tebrik edebiliyo böyle benneyaptımki

-tatlicadiarzu--tatlicadiarzu-
hiç inamadım kate 34 cüm ama öyle diyosan,sen de bizi izlemeye devam et o zaman ne diyim...öptüm...
ezineeeecciiimmm sanaaa komşuu gelebilirimmmmm senin yaptıklarınıı yemek içinnnnn..opuyorumnanaktan:1hug:

gel canım bizim önümüze yeni blok yapıldı..sana bi daire bakalım istersen...

olurr ezinecimmm Çanakkale yi severim şöleee nohut oda bakla sofa bi ev olsun sana yakın olsun yeter:))))

ben de bu yalancı işkembe çorbasının yapışı nasıl diyodum hazır paket çorbalardan artık uzak durmaya çalışıyorum artık. ben yalancısını değil ama gerçğini yapıyorum biraz zahmetli olsa da çok lezzetli

Kız niye inanmadın kaydirigubbakcemile3

yaaa sanki biz çok becerikli olduğumuzdan mı veriyoz sanki bu tarifleri kate 34 cüm..kimbilir kaçıncı kötü sonuçtan sonra becerdiğim tarifler..örneğin hala kurabiye ve pohaça konusunda beceriksiz olduğumu düşünüyorum..bazen de şöle oluyo..bi sefer çok güzel yaptığım tarifi bir daha nedendir bilinmez öldür Allah yapamıyom..mesela şu katmer pohaça..bi seferinde o kadar güzel oldu ki;yok böle şey ama sonra oldu bi tahta..aymı tarif,aynı kişi,aynı fırın...noldu anlamıyorum..geçen gün açma yaptım mesela ne güzel kabarıyolardı,fırında tarifte verilen tepsi yerine koydum,hepsinin altı yandı..böle sayısız örnek var beceriksizliğime dair.bi kere rulo pastayı pişirip çöpe attım olmadı bu diye sinir yapıp..yine bi tane nişastalı elmalı kurabiye tarifim var,daha önce süper yapıp artık yapamadığım..hele bugünlerde iyice şaşırdım,10 numara yaptığım keklerim bile 2 kabarma tozuna rağmen istediğim gibi kabarmıyo...galiba diyetteyim diye yapmaya yapmaya pratiğiminkaybettim..yani anlıycağın,çok maharetli olduğumuzdan değil de ,işte herkesin tutan beğenilen tarifleri vardır ...ama kimi de yemek yapmayı sevmez o zaman denecek bi şey yok tabii..ne biliiim kadınız ne de olsa her gün yemekleri biz yapıyoruz ve biri olmazsa biri güzel oluyo işte...

Kazayla iki kez gelmiş..kaydirigubbakcemile3​

Son düzenleyen: Moderatör:
[B.......................
Çok az salça,
.
.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…