En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

royall kimseler uğramaz oldu buralar sen gidince ne yapıyosun?nerelerdesin?

Yiyenlerin çok beğendiği bir tarifimiz cokacimcoook

Malzemeler:
- 3 yufka
Sıvı karışım için:
- 3 yumurta
- 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
-1,5 küçük çay bardağı süt
Harcı için:
- 4 kibrit kutusu (kalınca) beyaz peynir
-maydanoz

Tepsiyi yağladıktan sonra bir yufkayı uçları dışarı sarkacak şekilde ortalayarak koyun, üzerine sıvı karışımdan hafifçe yayın, 2. yufkayı parçalayarak bir kat yufka bir kat sıvı harç olacak şekilde bitirine kadar dizin. 2. yufka bitince yine sıvı karışımdan döküp üzerine peynirli harçtan yayın. 3. yufkayı da bitene kadar bir kat yufka bir kat sıvı olacak şekilde dizin. En üstte, en alta yaydığınız 1. yufkanın kenarlarını kapatacağınız için ortadaki boşluğa yetecek kadar yufka ayırmayı unutmayın. (Tepsiniz küçükse buna gerek kalmayabilir.)

Kalan sıvı karışımı da tepsiye gezdirin. Önceden 5-10 dk ısıttığınız 200 derecedeki fırında 25 dakikada hazır. Fırınınıza göre süre ve ısı değişebilir tabii.

Afiyet olsun cokacimcoook

Not: Börek çok kolay bir tarif ama hiç yapmamış olan arkadaşların da işine yaraması için ayrıntılı yazdım. yerimseniben

tarifleriniz çok güzel hepinize çok tşklr.özellikle konuyu başlatan ezine sana.şimdi hemen mutfaga geçip katmer puacanı deneyecegim sonucu paylaşırıma.s.

MELKı KIZARTMASI:

önce tavaya biraz sıvı yağ koyup biraz da un serptikten sonra güzelce yıkanıp temizlenmiş mantarlarımızı tuz ekerek eğer küçüklerse hiç parçalamadan çok büyükse ikiye,üçe ya da dörde bölerek tavaya diziyoruz ve üzerlerine tuz ve un serperek tavanın kapağını kapatıyoruz.bir tarafı nar gibi kızaran melkilerin diğer taraflarını da çevirerek kızartıp servise sıcak sıcak sunuyoruz.isterseniz aynı şeklde fırında da pişirebilirsiniz.....bu mantar çeşidi bilenler bilir dağ mantarıdır ve leziz olur.yukarıdaki resimlerde görülen krem renkli olan ise çalı melkisi,beyaz melki adıyla anılan çeşididir ki onun da yahnisi yapılır ve tavuk etinden farksız bir lezzettedir..

Son düzenleme:

CEVıZLı VE TAHıNLı KABAK TATLISI:
1 kg balkabağı
1 bardak toz şeker
tahin
ceviz
tarçın
hindistan cevizi
1 gece önceden soyup dilimlediğimiz kabakların üzerine şekeri döküp bekletiyoruz..(eğer vaktiniz yok hemen pişirmek istiyorsanız o zaman biraz su ilave etmelisiniz tencereye,dibi tutmayacak kadar su yeterli..)sabah sulanmış olan kabak tenceremizi kısık ateşe koyarak pişiriyoruz..karıştırmanıza gerek yok eğer kapağını kapatırsanız heryeri eşit pişiyor.suyu çektikten sonra ocağı kapatarak soğuduktan sonra üzerine tahin,ceviz,tarçın,hindistan cevizi ile süsleyerek servise sunuyoruz..

bu arada mantar demişken bu da kuzu göbeği dediğimiz çoooooooook kıymetli bi mantar türü..bu da temizlenip yıkandıktan sonra soğan ile sotelenip dilerseniz üstüne yumurta kırarak yiyoruz..

Ezin77 biz bu mantarları nerden bulacaz marketlerde hiç görmedim

arkadaşım biz bunları burada ya kendimizi orman çayır vs gibi bulundukları yerden kendimizi topluyoruz ya da köylü pazarlarından satın alıyoruz...mesela şu sıralar kırmızı melki zamanı ve pazarda köylülerin önünde kendi topladıkları mantarlar satılıyo..mantarları tanıyabiliyosan gidip alabiliyosun..kimi mantar çeşidi pek lezzetli oluyo..bu resimlerini gördüklerin en mükemmel mantar çeşitleri..son derece faydalı ve zehirlenme riski vs kesinlikle taşımıyo..fakat çanakkale yöresine ait mantar çeşitlerimi bunlar tam olarak bilmiyorum..umarım bulup deneme şansınız olur...

bizim buralardada olur ama adı çıntardır ezinecim..

bizim buralarda hiç köy pazarını görmedim bildiğimiz halk pazarı var ve ordada hiç rastlamadım

biz az önce eşimle ormanlık bi yer var oraya ,mantar aramaya gittik ve 2 kilo kadar bulduk.gelince de hemen kızartıp yedik.çam pürçeklerinin altına gizlenmiş şekilde oluyo,araması özellikle çok zevkli..
çöpçücüm bu arada ben de halk pazarından bahsetmek istemiştim zaten..ama genellikle köylüler getirip hemen sergide falan değil yere bi bez yada naylon parçasının üstüne filan döküp satıyolar demek istemiştim.belki her yöre de çıkmıuyo olabilir..
gülizgülcüm az önce bi arkadaşla konuştum.kütahyalı.oralarda da espir adıyla anılıyomuş.kırmızı espir beyaz espir diye...

burda da oluyor ezine77 bu zamanlar melke zamanıdır herkes kovalarla toplamaya gider bize de birisi vermiş bugün senin tarifinle deneyeceğim
her zaman soğanla ve tereyağıyla kavuruyordum

burda da oluyor ezine77 bu zamanlar melke zamanıdır herkes kovalarla toplamaya gider bize de birisi vermiş bugün senin tarifinle deneyeceğim
her zaman soğanla ve tereyağıyla kavuruyordum

inşaallah çok beğenirsin chefcim..

her şehirde adı farklı dmekki canım..muğladada çıntar adı..kaydirigubbakcemile5

ayy süper tarifler var bir çoğunu pc mde ki yemek arşivime ekledim şu kaynana boğan tarifini bende deniycem.. Denedikten sonra yorumlarımı yaparım...:)) tarifleri resimli koyarsanız sevinirim göze hitap etmeyince merak etmiyorum da :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…