En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

merhaba herkese dün patatesli sucuk yaptım fırında sanırım libyananın tarifiydi normal patates püresi gibi oldu anlamadım gitti ben daha farklı hayal etmiştim

beni okuyan arkadaşlarım,lütfen annem için dua edin..pzt ameliyat olucak,ses tellerinin zarar görmesi gibi riskleri olan bi ameliyat..inşallah sorunsuz hayırlısıyla atlatır,geliriz ve ben de burada yeniden mutlu bi şekilde aranızda olabilirim..görüşmek üzere..

Bitanem çok geçmiş olsun annene...
İnşallah sorunsuz atlatıp aramızda olacaksın gene...
Acil şifalar diliyorum...

ezineciğimmm Rabbim şifa ismiyle anneciğine tecelli etsin inş.Kuran okumayı biliyorsan yasin okuyup suya annene içir iyi gelir inş.öpüyorum dualarımdasın

Meraba arkadaşlar bir şey sorcam.

Mercimek köftesi yaptınız ve salçasınıda döktünüz, tam şekil verceksiniz ki,

mercimek köftesinin biraz sulu oldugunu farkettiniz. Bu anda ne gibi bir müdahaleyle o fazla sululuğu, lapalıgı geçirebiliriz ??

etimekli_tatli.jpg

Etimek Tatlısı
MALZEMELER

Alt katman için;
1 paket etimek(ben 12 tanesini kullandım), 2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su

Muhallebisi için;
50 gr margarin, 750 gr. süt, 3 tepeleme yemek kaşığı un, 2 paket vanilya, 5,6 yemek kaşığı şeker

Üzeri için;
Bir paket krem şanti, bir bardak süt

YAPILIŞI:
Şekerin 2 yemek kaşığı kadarı, susuz olarak bir tavada ağdalaştırılır. Ayrı bir tencerede kalan şeker iki su bardağı su ile eriyene kadar kaynatılır. Önceden ağdalaştırdığımız şeker de buna ilave edilip eriyene kadar karıştırılır. Bu şekerli su, dikdörtgen borcama tek kat olarak dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökülür.
Un, Şeker, süt, vanilya ve da ilave edilerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten alınıp 15 dk mikserle çırpılır. Sonra muhallebi, etimeklerin üzerine dökülür.1 su bardağı sütle krem şanti hazırlayın, en üst kata da bu krem şantiyi sürün. hindistan ceviziyle süsleyin... (ben cevizi tercih ettim)
Tatlı soğuk olarak servis edilir.

Bundan ben de yapıyorum.Bira zahmetli ama herkes bayılıyor.:KK52::KK52::KK52::KK52:

Meraba arkadaşlar bir şey sorcam.

Mercimek köftesi yaptınız ve salçasınıda döktünüz, tam şekil verceksiniz ki,

mercimek köftesinin biraz sulu oldugunu farkettiniz. Bu anda ne gibi bir müdahaleyle o fazla sululuğu, lapalıgı geçirebiliriz ??

ya bulgurunu fazla koyarım yada ayrı tencerede birazdaha mercimek haşlayıp suyunu süzüp eklerim

herkese merabaaa...bizim için dua eden ve iyi temennilerini yazarak yanımızda olan arkadaşlarıma çooook teşekkür ediyorum..Annem ve ben çook iyiyiz Allaha şükürler olsun..sizleri seviyorum..

herkese merabaaa...bizim için dua eden ve iyi temennilerini yazarak yanımızda olan arkadaşlarıma çooook teşekkür ediyorum..Annem ve ben çook iyiyiz Allaha şükürler olsun..sizleri seviyorum..

gözünüz aydın ezinecim.sen gelince mutlu hissediyorum.bayadır da konuyu takip ettiğim için benim hayatıma güzel lezzetler katan ünlü birisin.hatta bana cevap yazınca :KK52: a ezine bana cevap yazmış falan diyorum içten içe.ne komik insan halleri.demem o ki taaa uzaktan evime mutluluk gönderdin Allah sana da mutluluk göndersin.

Bir de kaynana çatlatma operasyonu tamamdır:KK1: şöbiyet,pembe sultan mezesi,patatesli sulu köfte ,ıspanaklı milföy böreği tariflerini burdan alıp yaptım.inanın bütün gece herkesin yüzü gülüyodu.sevgili kayınvalidem löp löp börekleri götürdü,güzelim pilavın bir kısmını tabağında bıraktı.nedemeye geldiyse artık:44::KK19:

gözünüz aydın ezinecim.sen gelince mutlu hissediyorum.bayadır da konuyu takip ettiğim için benim hayatıma güzel lezzetler katan ünlü birisin.hatta bana cevap yazınca :KK52: a ezine bana cevap yazmış falan diyorum içten içe.ne komik insan halleri.demem o ki taaa uzaktan evime mutluluk gönderdin Allah sana da mutluluk göndersin.

Allah iyiliğini versin olympiascım..pc başında kendi kendime sırıtmışım yine yazdıklarını okuyunca birden:)yakında yeni tariflerimle aranızda olucam kısmetse..az kaldı sizlere kavuşmaya ..şuanda ekmek yapma makinemizde akşam gelecek misafirlerimiz için çörek hamuru yoğruluyo,başarılı olursa fotoluycam sizler için..bu ekmek yapma makinesi mucize gibi bi şey..herkese mutlaka tavsiye ediyorum..mutfakta harika ekmekler yaratıyosunuz..reçel,yoğurt,çorba,güveç hepsini yapabilen modelleri var,ama sadece ekmek yapmak bile taze,sıcak,mis kokulu harika bi şey..ayrıca gelen misafirlerimize, o gün yaptığım tazecik ekmeğimize salça sürüp ikram ederek aldığımız övgüler de ayrıca bi keyif... bi gün size en sevdiğimiz versiyon olan ekşi mayalı (köy ekmeği yapabilmek için kayınvalidemden getirmiştik)çavdar ekmeğimizi de görüntülüyeceğim..şimdilik bu kadar....görüşmek üzere..öpüldünüz...

amin şekerim amin.cümlemizin.

evvvet sayın seyirciler.gördüğünüz gibi ünlü lezzet uzmanlarından ezine 77 son açıklamalarını yaptı.taze taze ekmek kokuları buralara kadar geldi.övgülü tarifler bölümü daha ne lezzetlere tanık olacak.hep birlikte göreceğiz.

X