- 14 Ağustos 2007
- 7.543
- 23
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
beni okuyan arkadaşlarım,lütfen annem için dua edin..pzt ameliyat olucak,ses tellerinin zarar görmesi gibi riskleri olan bi ameliyat..inşallah sorunsuz hayırlısıyla atlatır,geliriz ve ben de burada yeniden mutlu bi şekilde aranızda olabilirim..görüşmek üzere..
http://www.haber16.org/dosyalar/
ayrıca bu linke tıklayıp direk indirebilirsiniz..tıklayın 15 saniye geçirmeden indire tıklayın.hadi bakalım kolay gelsin
Etimek Tatlısı
MALZEMELER
Alt katman için;
1 paket etimek(ben 12 tanesini kullandım), 2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su
Muhallebisi için;
50 gr margarin, 750 gr. süt, 3 tepeleme yemek kaşığı un, 2 paket vanilya, 5,6 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
Bir paket krem şanti, bir bardak süt
YAPILIŞI:
Şekerin 2 yemek kaşığı kadarı, susuz olarak bir tavada ağdalaştırılır. Ayrı bir tencerede kalan şeker iki su bardağı su ile eriyene kadar kaynatılır. Önceden ağdalaştırdığımız şeker de buna ilave edilip eriyene kadar karıştırılır. Bu şekerli su, dikdörtgen borcama tek kat olarak dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökülür.
Un, Şeker, süt, vanilya ve da ilave edilerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten alınıp 15 dk mikserle çırpılır. Sonra muhallebi, etimeklerin üzerine dökülür.1 su bardağı sütle krem şanti hazırlayın, en üst kata da bu krem şantiyi sürün. hindistan ceviziyle süsleyin... (ben cevizi tercih ettim)
Tatlı soğuk olarak servis edilir.
bunu bende indirdim emeğinize sağlık çok teşekkür ederim
Meraba arkadaşlar bir şey sorcam.
Mercimek köftesi yaptınız ve salçasınıda döktünüz, tam şekil verceksiniz ki,
mercimek köftesinin biraz sulu oldugunu farkettiniz. Bu anda ne gibi bir müdahaleyle o fazla sululuğu, lapalıgı geçirebiliriz ??
herkese merabaaa...bizim için dua eden ve iyi temennilerini yazarak yanımızda olan arkadaşlarıma çooook teşekkür ediyorum..Annem ve ben çook iyiyiz Allaha şükürler olsun..sizleri seviyorum..
ya bulgurunu fazla koyarım yada ayrı tencerede birazdaha mercimek haşlayıp suyunu süzüp eklerim
gözünüz aydın ezinecim.sen gelince mutlu hissediyorum.bayadır da konuyu takip ettiğim için benim hayatıma güzel lezzetler katan ünlü birisin.hatta bana cevap yazınca a ezine bana cevap yazmış falan diyorum içten içe.ne komik insan halleri.demem o ki taaa uzaktan evime mutluluk gönderdin Allah sana da mutluluk göndersin.