En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

ööf varya nasıl gözden kaçırmışın bu topiği bilemedim.Kaç gündür ilk sayfadan başlayıp sonuna gelmeye çalışmaktan canım çıktı:)bırakayım sadece yeni sayfalardan takip ediyim diyorum olmuyor şu an 110.sayfadayım daha :)Allah bana yardım etsin.Çok değişik ve güzel hemde pratik tarifler var ve yapıyorum.Bugünde havuçlu topu yaptım.Tarif veren arkadaşa teşekkür ederim çok lezzetli oldu.Ezine arkadaşım topiği açtığın içinde sana birsürü teşekkür ederim.Sizin takipcinizim artık:)son sayfaya gelirsem şayet bende sohbete katılacağım inşl :)

arkadaşlarım beni şımartıyosunuz vallahi..katılımlarınız için ben size teşekkür ederim..çok yoğun olduğum ve denediklerimi aktaramadığım şu dönemde topiği ayakta tutuyosunuz..daha denenmeyi bekleyen bir sürü tarif var listemde ama ne zaman yaparım hiç bilemiyorum..önümüzdeki ay çalışma tempom düşüyor yeniden aktifleşebilirim de diyemiyorum çünkü annem ameliyat olacak izmirde..malum sağlık herşeyden önemli..
olympiascım bi ara bana elimdeki resimli worldleri nasıl ulaştıracağımı anlatırsam sana tarifler gönderebilirim...

buzdolabı böreği tarifi var denedim çok lezzetli .yapıp şimdiden buzluğa atabilirsiniz.ezinenin damla sakızlı tatlısı var.cevizinive şimdiden öğütüp dolapta kavanozda bekletebilirsiniz.bisküviside öğütülüyor.oda kavanozda bekleyebilir.sigara böreği sarıp buzluğa atabilirsiniz.turşu hazır da alınabilir.yada turşu tarfileri var attığım linkteki dosyada .kolay lahana turşusu 2 günde hazır oluyor.lahana havuç çok kolay.havuçlu kabaklı,havuçlu kerevizli,yada sadece havuçlu salatalar var.rendelenmiş havuçları buzluğa atanlar vardı.ama onu denemedim tam birşey diyemeyeceğim.

çok teşekkür ederim canım buzdolabı böreğini yaptım.birde ilk syfalrda bisküvili muhallebili ir ttlı vrdı yrın akşamda onu ypıcm. gerisi konuunda daha karr vereedim.
bu arada hem kk nın hemde bu toiipiğin devamlı gizli takipilerindenim hepiizin emeğine sağlık ...

güzel arkadaşlarım sayfadaki pratik börekten defalarca yaptım çok güzeldi evliliğimin ilk günleri yüzümü ağırttı diyebilirim.
Bu akşm misafirim var dün gece sardım dolaba koydum birazınıda pişirdim.daha öncekilerde nane kullanmamıştım.burdaki tarifte nane yazıyordu deneyim dedim tadını çok beğenmedim eşim yemedi bu yüzden .bu akşm diğer yarısını pişiricem nane için yapabileceğim bişi varmı sizce :KK50:

evet canım benim burda pratik börek diye kayıtlı galiba hani 4 yufkadan rulo sarıyoruz ya o
nane hiç yakışmadı sanki içine akşmda börek olarak tek onu yaptım off bide kısır ve tavuk göğüsü
akşm ikram edicem. aknzcncığım yoğurtlamı servis etsem acep tadı değişsin:KK17:

Son düzenleme:
evet canım benim burda pratik börek diye kayıtlı galiba hani 4 yufkadan rulo sarıyoruz ya o
nane hiç yakışmadı sanki içine akşmda börek olarak tek onu yaptım off bide kısır ve tavuk göğüsü
akşm ikram edicem. aknzcncığım yoğurtlamı servis etsem acep tadı değişsin:KK17:

Canım geç oldu sanırım cvp için ama ben genelde nane kullanırım belki sizin damak tadınıza uymamış olabilir ama misafirlerinin hoşuna gidebilr belki çok dert etme bence canım..

Övgü Aldığım salatalarımdan birisinin tarifini vereyim size hanımlar;
476.jpg
478.jpg

Malzemeler
4-5 patates
1 kırmızı biber
Salatalık turşusu
Taze soğan
Maydanoz
Limon
Zeytinyağı
Karabiber,Pulbiber,Tuz

Patatesleri tuzlu suda kabuklu olarak haşlıyorum.Soğuyunca güzelce soyup küp küp doğruyorum.Salatalık turşusunu da minik minik doğruyorum.Taze soğanı ve maydanozu da doğrayıp patateslerle karıştırıyorum.Göz kararı zeytinyağı,limon,tuz ve baharatları karıştırıp patateslerin üstüne döküyorum.Buzdolabında 1 saat soğumaya bırakıyorum.Sonra da afiyetle yiyorum.:KK56:

Son düzenleme:
herkese merhaba
başta ezine olmak üzere emeği geçen herkese çook teşekkür ederim
ben de yeni keşfettim burayı 1,5 yaşında kızım olunca hep çocukla ilgili topiklere takılıyordum nerdeyse iki haftada baştan sona okudum bitirdim nihayet benim yaptıklarımdan da var burda o yüzden şimdilik farklı bir tarif yok ama olursa mutlaka yazarım

sakardeniz arkadaşımız burda bükme tarifini vermiş daha önce ben onu elimde açamadığım için yalancısın yapıyorum yufkayla ve herkes tarifini istiyor fakat malzemeler göz kararı koyuyorum

kolay bükme
6 yufka (24 adet çıkıyor)
2-3 su bardağı yeşil mercimek
maydanoz
ezilmiş haşhaş yarım kilo kadar gidiyodur sanırım
sıvıyağ
tuz ,karabiber

önce yeşil mercimeği suyuy çekene kadar haşlayın içine maydanoz kıyın tuz, karabiber ,isterseniz acı kırmızı biber falan da ekleyebilirsiniz.bu iç malzememiz.
diğer tarafta yufkayı serin haşhaş ve sıvıyağ karışımını her tarafına sürün sonra ikinici yufkayı da serin onun üzerine de haşhaş sıvıyağ karışımını sürün sonra 8 eşit parçaya bölün mercimek koyup sigara böreğinden biraz daha enli sarın.üzerine yumurta sarısı hatta kalan haşhaşı da elinizle sıvayabilirsinizi süper oluyor.yani 2 yufkadan 8 adet çıkıyor.sonra da yaklaşık 200 derecede 25-30 dakika pişirin.
ben bu böreği önceden buzluğa atıyorum sonra hemn çıkartıp hiç bekletmeden fırına veriyorum yufkalar donmuyor ayrılıyor birbirinden bu yüzden de önceden hazırlanabilir bir börek inşallah güzel anlatabildim

beni okuyan arkadaşlarım,lütfen annem için dua edin..pzt ameliyat olucak,ses tellerinin zarar görmesi gibi riskleri olan bi ameliyat..inşallah sorunsuz hayırlısıyla atlatır,geliriz ve ben de burada yeniden mutlu bi şekilde aranızda olabilirim..görüşmek üzere..

beni okuyan arkadaşlarım,lütfen annem için dua edin..pzt ameliyat olucak,ses tellerinin zarar görmesi gibi riskleri olan bi ameliyat..inşallah sorunsuz hayırlısıyla atlatır,geliriz ve ben de burada yeniden mutlu bi şekilde aranızda olabilirim..görüşmek üzere..

geçmiş olsun. inşallah sorunsuz geçer annenizin ameliyatı

Geçmiş olsun, acil şifalar. Moralinizi yüksek tutmaya çalışın. İyi haberlerinizi bekliyoruz.

çok geçmiş olsun ezineciğim inşlh annenin ameliyatı sorunsuz geçer ,dualarım sizinle Allah yardımcınız olsun ,şifa versin arkadaşım

Ezine'ciğim çok geçmiş olsun!
Anneciğine tez zamanda acil şifalar diliyorum.
Dua ve selametle

X