En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

ezineciğim resim alıntı ama bende böyle yapıyorum canım tatlımı

merhaba ben böyle yapmıyorum su bardağıyla hamura şekil veriyorum ortasına cevizi koyup dışarı doğru bi kaç parça kesiyorum onlara gül şekli veriyorum yani böyle 3 parçaya sarıp ortadan kesmiyorum. daha basit oluyor.

Kokostar:
araya pudra şekeri,hindistan cevizi ve yumurta akı karıştırılarak konulmuş ve bozuk yüzü altta kalarak pişirilmiş.

CIMG2051.JPG

bende yapıyorum bunu süper oluyor içli köfte açar gibi açıp içine hindistan cevizi koyuyorum. bi kere çilek reçeli koymuştum güzel oldu.

ezine harbiden süpersin ellerine sağlık burdan ilk deneyeceğim şey katmer poğaça olacak harikasın

kızlar kokostarın tarifini tekrar verirmisiniz geçmişe doğru bakıp bulmaya çalıştım ama maleseff o kadar ilerledim bulamadımmm gözlerim şaşı olacak :)

kızlar kokostarın tarifini tekrar verirmisiniz geçmişe doğru bakıp bulmaya çalıştım ama maleseff o kadar ilerledim bulamadımmm gözlerim şaşı olacak :)[/QUOTE
:KK60: ZUZUcuğumm bende resim pek hoşuma gitti onu arıyordum.bak hem fikirmişiz belki birileri yardım eder bize :KK24:

olypiuscuğumm itiraf ediyorum belgelerini indirenlerin arasında bende farımm :KK33:
ama ben sana sülemiştim sessiz çoğunlukta değilim yani
ezineciğimmm çok sevindim anneciğine ve sana şükürler olsun rabbim tekrarını göstermesin inş.

haftasonu libyananın ekler tarifini yaptım kızlar güzel oldu ama tarifte 2-3 beklerseniz daha iyi olur deniliyordu okadra bekleyince pek güzel olmadı kedi dilleri iyice porsudu ve tadı ağırlaştı ilkten daha güzeldi aklınızda olsun:KK56:

burda verilen tarifi bilmiyorum görmedim ama benim yaptığım tarifi yazıyorum umarım yardımcı olabilirim size .

250 Gram Margarin
2 Türk Kahve Fincanı Pudra Şekeri
1 Türk Kahve Fincanı Kakao
2 Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Un

İç Malzemesi:

2 Su Bardağı Hindistan Cevizi
2 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Yumurta Akı

kızlar kokostarın tarifini tekrar verirmisiniz geçmişe doğru bakıp bulmaya çalıştım ama maleseff o kadar ilerledim bulamadımmm gözlerim şaşı olacak :)[/QUOTE
:KK60: ZUZUcuğumm bende resim pek hoşuma gitti onu arıyordum.bak hem fikirmişiz belki birileri yardım eder bize :KK24:

olypiuscuğumm itiraf ediyorum belgelerini indirenlerin arasında bende farımm :KK33:
ezineciğimmm çok sevindim anneciğine ve sana şükürler olsun rabbim tekrarını göstermesin inş.

haftasonu libyananın ekler tarifini yaptım kızlar güzel oldu ama tarifte 2-3 beklerseniz daha iyi olur deniliyordu okadra bekleyince pek güzel olmadı kedi dilleri iyice porsudu ve tadı ağırlaştı ilkten daha güzeldi aklınızda olsun:KK56:

neyse :KK19::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1: arada güncelliyorum.farkındasındır o zaman.bak bi de dil çıkarıyo yauf.bitirip çıktı alıp cilt yapayım .görün siz ozaman.:KK52:

Valla bende resmi görüp vuruldum 1 2 güne denerim herhalde....

teşekkürler kızlar bu arada olympias bende indirdim ellerine sağlık...

slm arkadaşlar tarifleri indirdim ancak okunmuyor yani word sayfasında değilmiş gibi çıktı sorun nerde acaba? Bu arada emegi geçen herkese çok teşekkür ederim

slm arkadaşlar tarifleri indirdim ancak okunmuyor yani word sayfasında değilmiş gibi çıktı sorun nerde acaba? Bu arada emegi geçen herkese çok teşekkür ederim

zaten çoğu resim formatında.word dosyası çok az var.üzerine tıklayınca açılması lazım.:44::44::44::44::44::44:

merhaba 2 gündür topiği baştan sona okudum ..
çok güzel olmuş .. tariflerini paylaşan herkese çok teşekkürler.. :KK71: gerçekten çok faydalı bir topik olmuş.. bunun için de ezine sana ayrıca teşekkürler... :KK71: ( umarım anneciğin de en kısa zamanda sağlıgına kavuşur.. bu arada ben de çanakkalede oturuyorum ..:) )
ben de bebeğimden fırsat buldukça birşeyler yapmaya çalışıyorum... ama hiç resimlememiştim o yüzden hemen şimdi tarif yazmayayım.. malum resimli daha bir güzel oluyor... o yüzden en kısa zamanda yaptıklarımı resimleyip sizlerle paylaşacagım....
tekrardan herkese teşekkürler... görüşmek üzere... :KK34:

merhaba 2 gündür topiği baştan sona okudum ..
çok güzel olmuş .. tariflerini paylaşan herkese çok teşekkürler.. :KK71: gerçekten çok faydalı bir topik olmuş.. bunun için de ezine sana ayrıca teşekkürler... :KK71: ( umarım anneciğin de en kısa zamanda sağlıgına kavuşur.. bu arada ben de çanakkalede oturuyorum ..:) )
ben de bebeğimden fırsat buldukça birşeyler yapmaya çalışıyorum... ama hiç resimlememiştim o yüzden hemen şimdi tarif yazmayayım.. malum resimli daha bir güzel oluyor... o yüzden en kısa zamanda yaptıklarımı resimleyip sizlerle paylaşacagım....
tekrardan herkese teşekkürler... görüşmek üzere... :KK34:

aramıza hoşgeldin hemşerim..tariflerini eklemeni bekliyoruz öyleyse:):80:

merhaba kızlar ;

kızlar ben önceki sayfalarda tarifi olan kadayıflı muhallebiyi denedim..

mutfakta acemi biri olarak iyicene öğrenmek için size bazı şeyler sormak istiyorum.

** şekerle kadayıfı kavururken ben pudra şekeri ilave etmiştim evde toz şeker yoktu , ama kadayıf şekerle yapıştı birbirine yani homojen bir şekilde her tarafına eşit olarak dağılmadı, tahminim o ki : eğer toz şeker kullansaydım sanırım şekerler tam erimeyecek katur katur kalıcaktı içinde, pudra şekeri bile tam olarak erimedi..siz şekeri nasıl eritip homojen şekilde her yerine eşit dağılmasını sağlıyorsunuz püf noktası nedir burda ?

** eğer kavrulmuş alsaydım kadayıfı, yine de şekerle kavurmama gerek var mıydı yoksa onu şekersiz aldığım gibi mi kullanmam gerekiyordu ?

** krem şanti bazı tariflerde toz olarak muhallebiye katılırken bazı tariflerde de süt ile çırpıldıktan sonra katılıyor, siz hangini yapıyorsunuz ?

ekleyeceğiniz başka önemli püf noktaları var mı kızlar bilmediğim..şimdi buzdolabına koydum ama bir taraftan da yumuşamasından korkuyorum acaba buzdolabına koymasam mı ?

ARkadaşlar merhaba.Et pişirirken yumuşak olması için neler yapıyorsunuz?dün güya tavada biftek yaptım ama sert oldu.lütfen bana neler yapmam gerektiğini yazarsmızınız?

ARkadaşlar merhaba.Et pişirirken yumuşak olması için neler yapıyorsunuz?dün güya tavada biftek yaptım ama sert oldu.lütfen bana neler yapmam gerektiğini yazarsmızınız?

Biraz ete de bağlı ama, bir-iki kaşık elma sirkesi veya yarım limonun (2-3 parça biftek için) suyu işe yarıyor genelde. Bir de tavayı önce iyice kızdırıp sonra etleri koyun. 2-3 dakika sonra ateşi biraz azaltıyorum, 1-2 dakika da öyle pişiyor, sonra tekrar ateşi yükseltip öbür tarafı aynı şekilde pişiriyorum. Bu süreler biraz da etin kalınlığına, ne kadar pişmiş sevdiğinize bağlı. Ben kendi adıma, içinin kanlı kalmamasını, ama suyunu da tamamen çekmemesini tercih ediyorum. Eşim ise iyice pişmesine taraftar, o nedenle onun usulüyle pişirince kayış gibi oluyor.

Bir de en az 24 saat sıvıyağ, soğan ve süt içinde bekletin buzdolabında, hatta 2 gün bile bekleyebilir.

Başka yöntemleri olanlar varsa ben de duymak isterim.

X