merhaba kızlar
hafta sonu eşimin halası çokcukları ve eşi gelicek..
yemek olarak yayla çorbası,salata,etli pilav,kuru fasülye,mantı,lahana dolması,turşu kavurması
şimdilik bu aklıma bişi gelmiyor sizce nasıl bişiyler ekleyeyim mi? yada değişiklik yapayım mı..
tatlı olrak :kadayıflı kremalı bi tarif buldum onu yapacağım ilk defa umarım olur..çayın yanına da mayalı poğça,birde kek yapmak istiyorum ama hiç tutturamıyorum( üzümlü kek tarifi olan varmı ...???
canım bence yayla çorbası, mantı ikiside yoğurtlu, çorbayı değiştirip mercimek yapabilirsin,birde kuru fasulye yapacakmışsın yanına fasulye turşusuda olmaz gibi geldi bana hem kuru hem yeşil fasulye turşusu birini değiştirebilirsin.kırmızı biber salatası yapabilirsin yemeklerin yanına ,diğerleri gayet güzel.çayın yanına sadece muhallebili kadayıf yeterli kekede poğaçayada hiç gerek yok.zaten onca yemekten sonra yenmeyecektir büyük ihtimelle.
merhaba kızlar
hafta sonu eşimin halası çokcukları ve eşi gelicek..
yemek olarak yayla çorbası,salata,etli pilav,kuru fasülye,mantı,lahana dolması,turşu kavurması
şimdilik bu aklıma bişi gelmiyor sizce nasıl bişiyler ekleyeyim mi? yada değişiklik yapayım mı..
tatlı olrak :kadayıflı kremalı bi tarif buldum onu yapacağım ilk defa umarım olur..çayın yanına da mayalı poğça,birde kek yapmak istiyorum ama hiç tutturamıyorum( üzümlü kek tarifi olan varmı ...???
Hepsini bir öğünde mi ikram etmeyi düşünüyorsun orjinal?
Kizlar merhaba akşama kayınvalidemler yemeğe geliyor daha doğrusu ben işten çıkmadan önce bizde oacaklar yemek işini hallettim sayılır ama otururken çayın yanına ne ikram edebilirim. Şöyle işten eve gidince hazırlayabileceğim birşey var mı belki sizin aklınıza gelebilir birşeyler bir de tarifiyle verirseniz çok sevinirim
kızlar ilginize teşekkürler...kayınvalidem ev hanımı ama devamlı yardımcısı var...sanıyorum herkesi öle sanıyorlar...
valla hem ev hem iş hem böle külfetli şeyler zor oluyor...arkadasım gelse anlıyor beni...az çok yiyoruz...kendi aileme hiç bişi yapmam annem saolsun zaten çantası dolu gelir....akrabama milföy böreği yaparım ben...ama bu taraf biraz garip...
bu arada çalışmalara başladım.halley pasta tmm.biber dolmada tmm ama dondurucudan çıkarıp deniycem akşama... bana süpriz yapıp dağılırmı diye korkuyorum..bu aksamda börekleri sarcam inş...dünden yetişmedi....
birde ezinecim senin şu ünlüüüü pırasalı piden dolaba koysam nasıl tepki verir ki....
Kizlar merhaba akşama kayınvalidemler yemeğe geliyor daha doğrusu ben işten çıkmadan önce bizde oacaklar yemek işini hallettim sayılır ama otururken çayın yanına ne ikram edebilirim. Şöyle işten eve gidince hazırlayabileceğim birşey var mı belki sizin aklınıza gelebilir birşeyler bir de tarifiyle verirseniz çok sevinirim
hatice canım doğru söylüyorsun da yemek işten eve gidince hemen yenir 5:30-6:00 gibi o yüzden çayın yanında brşeyler olsa güzel olur. Hazır almak istemiyrum nedense.
pandispanya tarifi
. 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya
yumurtaların aklarını 1 kapta çırpıyoruz köpük köpük bembeyaz olacak
sarıları ve şekeri ayrı bir kapta çırpıyoruz şekerle sarılar birleşene kadar
yine bir kapta un ve kabartma tozunu eliyoruz sonra hepsini karıştırıyoruz
170 derecede pişiriyoruz
aslında bu kayınvalideye hiçbirşey yapılmaz ama neyse.
hem ev hanımı hemde yardımcısı var haa. gelini çalışıyo bide ondan dört dörtlük sofra bekliyo. gelirken yardımcısını getirsin o zaman. ben de de var bundan bir tane. oğlu evde bana hiç yardım etmesin ister. ama oğlununda parası harcanmasın. benim ki harcanabilir ama eve katkı yaparken ev kirasını faturaları öderken sorun yok. oğlun bana yardım etsin. olmaz. tembih ediyo bide mutfağa girdiğinizi görmeyeceğim diye. üç oğlu var. üçte gelini. birtek ben çalışıyorum ama olsun bana da yardım etmesin.
bak sinirlendim yine. yemek tarifimi veriyoduk burda. pardon yaa. dayanamadım bu kaynanaya. benimki aklıma geldi de....
kızlar forumda verileen 4. sayfaydı sanırım.patatesli buzdolabı böreğini yaptım.inanılmaz kolay ve kahvaltı için ideal oldu.herkese şiddetle tavsiyemdir.
ancak tarifi veren arkadaşa(sanırım ezinecimdi) bir sorum var...böreğin tüm dilimlerinin eşit boyda olması için ne yapmalıyım.kenarda kalanalar ince oldu...
birde verilen ölçülere göre harç az geldi bana bir dahakine daha fazla iç yapıcam özellikle kaşarı artırılabilir bence...
tarif harika...bu sözlerim eleştiri değildir...aman yanlış anlaşılmayayım...merak benimkisi..
bu arada bu börekten misafir içinde yaptım koydum buzluğa, birde sodalı börek ekledim dondurucuya umarım sodalı börek donunca kendini kaybetmez...