lorida birde köfte yap ufak ufak köftelik şekilde tepsiye diz
üstüne buzdolabı poşeti koy yine köfteleri üstüne diz
sonra derin dondurucuya at
istediğin zaman gerektiğinde kızart veya fırınla
yanınada patates kızartması yada püre
oda kurtarıcı olur senin için
boş bi zamanında hazırla köfteleri dondurucuya at
orjinal tarif buydu.lezzet pınarı sitesinden alıntı.ben daha fazla kadayıf kullanarak,sadece sakızlı muhallebiyle ve şerbetsiz yaptım..biz beğendik..kıtır kıtır bi tatlı oldu.denemek isteyenlere tavsiye edebilirim..isterseniz orjinal tarifle deneyip bizimle paylaşabilirsiniz de:))
300 gr tel kadayıf
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
4 yemek kaşığı şeker
60-70 gr tereyağı
.
Muhallebi :
2 paket Dr.Oetker tavuk göğsü
1 lt süt
50 gr margarin
1 poşet krem şanti
.
Şerbet:
2,5 su bardağı su
1 su bardağı şeker
3-4 damla limon suyu
Bir tencerede kadayıflar,tereyağı,şeker devamlı karıştırılarak kavrulur. 10 dakika kadar sonra cevizler de eklenip kadayıfların rengi kahverengi olana kadar kavrulur.Yarısı borcama yayılır. Üzerine bastırılır.Bu arada muhallebi tarifine göre hazırlanır.Ocaktan alınınca içine margarin eklenir,karıştırılır. Ilınınca 1 poşet krem şanti eklenir ve 5 dakika kadar mikserle çırpılır,tamamen soğuyunca kadayıfların üzerine yayılır.Kalan kadayıf bastırılarak yayılır. Üzerine arzu edilirse sıcak şerbet dökülür. (ben 10 dk bekletip öyle döktüm)
sen kaynananların size gelmesini iptal et , biz bu forumdaki kızlarla birlikte tüm bunları hem yapalım hem yiyelim:)))))menüler süper şimdiden kolay gelsin stress te yapma misafir umduğunu değil bulduğunuyer canımm.. .
kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkürleri borç bilirim....
4 tam menü hazırlamaya karar verdim ara öğünlerdede bazılarını çıkarıp ortaya koymak ii olur diyorum...
1. menü
mercimek çorba, fırında kaşarlı tavuk güveç, pilav, börek, patates salatası,cacık
2.menü
çorba(patates çorbası yukarıda vardı), susamlı tavuk kızartma ya da fırın poşetinde tavuk(yukarıda tarifi var), rus salatası, mantar soslu makarna salatası(hem yemek hem salata gibi), gerisini size bıraktım...fikirlerinizi bekliyorum...
3. menü
mercimek çorba, patates köfte, börek, biber dolma, barbunya
4.menü
yine çorba(ama bilemedim, saklanabilen bir tane)oktay ustanın köfte iskenderi, tabiki biber dolma, börek,.....ne gider bunun yanına...offf bilemedimmmmmmmm
muhammara tavsiyeniz üzerine, poğaça, havuçlu kek, halleyli pasta,tramisu, revani, tavuk göğsü (tatlı çok seviyorlarda)
2 tavuk 2 köfte yaptım dikkatttt....
ben nasıl kalkarım bunun altından işten izinde alamaaaammm
casnım basit şeyelere kaç illa uğrastırıcı şeyler olması gerekmiyorya
mercimek çorbası en basit çorba yada tarhana olabilir veya yayla çorbası
pilav fırında tavuk
kış geldi kuru faülye pilavda güzel gider
salata yaparsın marullu havuçlu falan bool
kabakla havucu kavur mesela sarımsaklı yoğurt ohh mis gibi
mantı olabilir çayın yanına milföyler satılıyor al koy içine iç sar pişir yada sigara böreği gül böreği yap at dolaba sonra pişirirsin
tatlı yalancı tavuk göğsü olablir hem basit hem güzel oluyor
kurabiye yapabilirsin
sabah kahvaltılık yumurta sosis falan al melemen yaparsın yumurtalı ekmek yaparsın tost yaparsın
köfte yap hazırla dolaba koy mesela ister patatesli fırına sürersin ister salça soslu yapar kızarttırsın hani pratik şeyler bunlar olabilir belki
canım bende öle isterim ama daha önce akrabaları geldiğinde milföy böreği yaptım diye eşimle boşanma noktasına geldik.ki ben akrabalarıma öle yapıyorum.ondan belkide paniğim...tavuk yemesinler et yesinler diye bile kavga çıkabilir...birde kayınvalidem iyi bir kişi değil...maksat sorun çıkarmak bile olabilir o nedenle falso vermemek gayem...
kayınvalidem istemeye geldiklerinde bize ben oturma odasına geçip az dinleneyim dedi bende saf saf tabi buyrun dedim sonrada siz böle geçin dediler ben ondan salona oturmadım demiş...gerisini siz düşünün...
aslında aradığım şey kolaymış izlenimi vermeyen ama kolay olan şeyler...hemde saklanması önemli tabii...bugundan börek ve biber dolma yapıp buzluğa koycam birde halley pasta. kendim normalde hiç beklemiş yemek sevmem o nedenle hiç denemedim buzluk meselesini.köfteleride hafta sonundan yapıcam ki buzluğa atayım.poğaçalarıda hafta sonundan yaparım belki...keki 3 gün önce yapmayı düşünüyorum.tüm menüyü çıkaramayabilirim tabi...
sizlerde çok yardımcı oldunuz teşekkürler kızlar..el birliğiyle geçicek umarım...
kızlar ilginize teşekkürler...kayınvalidem ev hanımı ama devamlı yardımcısı var...sanıyorum herkesi öle sanıyorlar...
valla hem ev hem iş hem böle külfetli şeyler zor oluyor...arkadasım gelse anlıyor beni...az çok yiyoruz...kendi aileme hiç bişi yapmam annem saolsun zaten çantası dolu gelir....akrabama milföy böreği yaparım ben...ama bu taraf biraz garip...
bu arada çalışmalara başladım.halley pasta tmm.biber dolmada tmm ama dondurucudan çıkarıp deniycem akşama... bana süpriz yapıp dağılırmı diye korkuyorum..bu aksamda börekleri sarcam inş...dünden yetişmedi....
birde ezinecim senin şu ünlüüüü pırasalı piden dolaba koysam nasıl tepki verir ki....
Üzümlü kekmerhaba kızlar
hafta sonu eşimin halası çokcukları ve eşi gelicek..
yemek olarak yayla çorbası,salata,etli pilav,kuru fasülye,mantı,lahana dolması,turşu kavurması
şimdilik bu aklıma bişi gelmiyor sizce nasıl bişiyler ekleyeyim mi? yada değişiklik yapayım mı..
tatlı olrak :kadayıflı kremalı bi tarif buldum onu yapacağım ilk defa umarım olur..çayın yanına da mayalı poğça,birde kek yapmak istiyorum ama hiç tutturamıyorum( üzümlü kek tarifi olan varmı ...???
turşu kavurması nasıl oluyor?
canım merhaba
fasülye yada diğer turşularla da olabilir..
1tane soğanı yemeklik doğruyorum biber salçası ile hafif alazla.
sonra fasülye turşusunu bıcak yardımıyla biraz kestikten sonra tencereye ilave ediyorum biraz kavur ımmmmmmm enfes oluyor çayın yanına...
Üzümlü kek
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 pk kabartma tozu
1 çay bardağı kadar kuru üzüm
dövülmüş ceviz( ben koyuyorum dilersen koymayabilirsin. Yumurtalarla şekeri çırp. Sıvı yağ ve yoğurdu ekle çırp, unu ekleyip tekrar çırp. Kuru üzümleri yıka bir miktar una bulayıp kek karışımına ilave et ceviz koyarsan onuda koy. En son kabartma tozunu koy hafifçe karıştır. Kek kalıbını yağlayıp unla karışımı dök önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişir.Bu kek çok güzel oluyor pastanelerdeki kek gibi aynı afiyet olsun.