canım benim ilk aklıma gelen soya soslu tavuk ve arpa şehriye salatası bunları 1 gün önceden hazırlayıp dolaba atarsın yemek saatide çıkartıp soya sosluyu hemen 10-15 dk teflon tavada az yağla kızartırsın, çorba olarak tavuk suyuna çorba yapabilirsin, biber kızartıp dolaba atıp servis edeceğin zaman yoğurttlayabilirsin ,kahvaltıyada muhammara yapabilirsin çokça yapıp kavanoza koyarsın çok ğüzel ve lezzet li oluyor,aklıma geldikçe ilave ederim
Ezine74 verdiğin tarifi yaptım :)
Şimdi resimleri gören patlamış volkanik dağ resmi koydum sanır,ama söyleyim bu bir Kek.Şimdi arkadaşlar nedir benim bu keklerden çektiğim.Eskiden pişerlerdi ama artık pişmiyorlar.Vallaha üstten veriyorum alttan veriyorum (ısıyı yani) üstü yanmaya başlıyor okadar emin oluyorum,sonra bi çıkartıyorum te böyle kalıyorumHayır yani kek konusunda lanetlendim mi naptım anlamıyorumki Tövbe Allahım çok tövbe.Şimdide hayat'ın verdiği poğaça tarifini deniyicem,umarım o güzel olur.
Te kek bu
Yok,tadı güzel ama içi pişmemişti yine.Hani dha çok pişirsem üstünü kazımak durumda kalıcam.Valla başlıca kural falan bişiy bilmiyim :26: Fırın bozuk bizim,davlumbaza atıyorum orda pişiyor. .:))) gizemcim bende ilk kek yapmaya basladigim da hatirliyorum hic kabarmazdi bisküvi gibi kek olurdu..senin yine kabarmis..resmen tahta gibi olurdu ..ama yilmadim denedim :)) hatirliyorum ilk kekimi becerdigimde sevgim bi arkadasimi cagirdim "kek yapabilme basari kutlamasi" yaptik :)
simdi tteeeeee
okadar degil tabi de.. kendimden kötüsünü görünce böyle :)) havaya gi9rdim .. belki sorun ayarlarla sürekli oynamandan kaynaklaniyordur.. firinin isisi yuksektir standartan daha dusuk bi isiyla pisirmen gerekiyordur.. benim sorunum oymus..ben firinimda 140-150 derecede pisiriyorum baslica kurallari biliyosundur?
Arkadaşlar merhaba..
Lorida,heyecan yok :) herşey yolunda gider umarım.
Arkadaşlarımın önerileri gayet güzel,çay saati reçeteleri değil de,akşam yemeği mönüleri istiyorsun ?
Ben de naçizene tavsiyelerimi yazayım:
Çorbasız olmaz (Patates Çorbası favorilerimden biri,hem basit hem son derece leziz)
Malzemeler:
.4 adet büyük boy patates
.3 bardak su + 2 bardak tavuk suyu (Tavuk suyu mutlaka olsun,o lezzeti yakalamanın püf noktası)
.200 ml süt kreması
.Tuz,karabiber,dilerseniz nane ve köri
Yapılışı:
.Patateslerinizin kabuklarını soyup,yumuşayana kadar haşlayınız.
.Haşlandıktan sonra temiz bir tencereye alıp,3 bardak kaynar su ile bir iki dakika kaynatıp,el blendırınız ile püre haline getiriniz.
.İçersine 2 bardak tavuk suyunu,tuz ve baharatları katınız.
.Kaynadıktan sonra,kremanızı da ekleyip,iyice karıştırınız,sıcacıkken şifa olması üzre servis yapınız. (Dilerseniz,içine minik parçalara ayırdığınız haşlanmış tavuk katabilirsiniz:)
(Alternatifomates çorbası,Ekşili Terbiyeli Köfte,Kıymalı Şehriye,Toygo)
Fırında Kıymalı Patates Graten / Beşamel Soslu Karnıbahar / Baklava Yufkasında Makarna Böreği
Nohutlu Pilav (veya Bulgur Pilavı)
Kabaklı Tavuk Beğendi (Kesinlikle tavsiyemdir)
Domates Soslu Hamur Kızartma
Lavaşlı veya Tortillalı Köfte
Patlıcan Salatası veya Yoğurtlu Havuç Salatası
Tatlı olarak: Yalancı Tavuk Göğsü (her zaman garanti,sütlü tatlı sevmeyen pek yok)
Milföy baklava ya da pratik olması açısından İrmikli Kedi Dili olabilir..
Yazdıkça aklıma geliyor,umarım yardımcı olabilmişizdir.
Dilerseniz fotoğraf da eklerim daha sonra..
Haydi kolay gelsin :)
Mutfağa,lezzete,mönü fikirlerine dair herşey için,Pembe Mutfak'ta fikirlerinizi belirtebilirsiniz.
hayatım, bu kek aslında gayet güzel kabarmış ama içi pişmeden tam daha dışı dağlanmış,yanmış..bu kesinlikle fırının ayarlarıyla ilgili bi durum olmalı..sıcak fırına mı atıyosun acaba?ben soğuk fırında pişiriyorum hep..kimi sıcak fırnda kek güzel olur diyor ama..benim yaptığım kekleri soğuk fırında pişiriyorum ve kek konusunda gayet iddialıyım..son bir şey geliyor aklıma böyle olmasında o da yüksek ısı olabilir ki bunun olacağını da sanmam..heralde 180 dereceden fazlaya ayarlamamışsındır diye düşünüyorum.şimdi eminim ki bi daha yakın zamanda denemek istemiyosun ama bi daha ki denemen de fırının ısısını dikkat et bi..hakkaten bazı tarifler mesela kurabiyeler ya da pohaçalar ısıtılmış fırında iyi olurken bazı tarifler de soğuk fırın da iyi oluyor..böyle bi deneyim yaşadığına üzüldümEzine74 verdiğin tarifi yaptım :)
Şimdi resimleri gören patlamış volkanik dağ resmi koydum sanır,ama söyleyim bu bir Kek.Şimdi arkadaşlar nedir benim bu keklerden çektiğim.Eskiden pişerlerdi ama artık pişmiyorlar.Vallaha üstten veriyorum alttan veriyorum (ısıyı yani) üstü yanmaya başlıyor okadar emin oluyorum,sonra bi çıkartıyorum te böyle kalıyorumHayır yani kek konusunda lanetlendim mi naptım anlamıyorumki Tövbe Allahım çok tövbe.Şimdide hayat'ın verdiği poğaça tarifini deniyicem,umarım o güzel olur.
Te kek bu
çok teşekkür ederim libyana...ben kahvaltı, çay, ara öğünler ve akşam yemeği dahil 3-4 günlük yetecek yemek arıyorum..birde misafirlerim bence normal bir kişinin yiyebileeğinin en az 3 katını yiyebiliyorlar.annem 15 kişilik yemek yaptı 5 kişi yedi, yetmedi....panik yapmakta haklımıyım neeee...yazarken bile gerildim.
sanıyorum sizin revani tarifinizi buldum.onu yapmayı planlıyordum birde sütlü tatlı elbette.
patates çorbasını yarın aksam için deneyip eşime soracağım ne dersin...eminimki güzel olacak ama misafirlerin damak zevki tabiki önemli...
tekrar çok teşekkürler....
Ezine74 verdiğin tarifi yaptım :)
Te kek bu
ezine ve hayat,bizim fırın bozuko yüzden sürekli davul fırında pişiriyorum bunları.Ayar falan yok yani direk atıyorum tek üstünün veya altının yanması için 2 tane tuşu var.Ve evet bi süre kek yapmayı hiç düşünmüyorum
Allah beni kahretmesin,davul fırın yazcağıma sürekli davlumbaz yazmışım
Evet ama normalde üzeri yanan birşeyin içi kesinlikle pişmiş olur.Aman benim kekim bana sürpriz yapıyor.İçi pişmemiş,üstü yanmış oluyordavul fırında kek türlerinin üzeri çok çabuk yanar ,en güzel poğça ve börek pişer o fırınlarda benimki öleydi yanii:))))) kek pişireceğim zaman başından ayrılamıyordum fırının
kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkürleri borç bilirim....
4 tam menü hazırlamaya karar verdim ara öğünlerdede bazılarını çıkarıp ortaya koymak ii olur diyorum...
1. menü
mercimek çorba, fırında kaşarlı tavuk güveç, pilav, börek, patates salatası,cacık
2.menü
çorba(patates çorbası yukarıda vardı), susamlı tavuk kızartma ya da fırın poşetinde tavuk(yukarıda tarifi var), rus salatası, mantar soslu makarna salatası(hem yemek hem salata gibi), gerisini size bıraktım...fikirlerinizi bekliyorum...
3. menü
mercimek çorba, patates köfte, börek, biber dolma, barbunya
4.menü
yine çorba(ama bilemedim, saklanabilen bir tane)oktay ustanın köfte iskenderi, tabiki biber dolma, börek,.....ne gider bunun yanına...offf bilemedimmmmmmmm
muhammara tavsiyeniz üzerine, poğaça, havuçlu kek, halleyli pasta,tramisu, revani, tavuk göğsü (tatlı çok seviyorlarda)
2 tavuk 2 köfte yaptım dikkatttt....
ben nasıl kalkarım bunun altından işten izinde alamaaaammm
Evet ama normalde üzeri yanan birşeyin içi kesinlikle pişmiş olur.Aman benim kekim bana sürpriz yapıyor.İçi pişmemiş,üstü yanmış oluyor
kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkürleri borç bilirim....
4 tam menü hazırlamaya karar verdim ara öğünlerdede bazılarını çıkarıp ortaya koymak ii olur diyorum...
1. menü
mercimek çorba, fırında kaşarlı tavuk güveç, pilav, börek, patates salatası,cacık
2.menü
çorba(patates çorbası yukarıda vardı), susamlı tavuk kızartma ya da fırın poşetinde tavuk(yukarıda tarifi var), rus salatası, mantar soslu makarna salatası(hem yemek hem salata gibi), gerisini size bıraktım...fikirlerinizi bekliyorum...
3. menü
mercimek çorba, patates köfte, börek, biber dolma, barbunya
4.menü
yine çorba(ama bilemedim, saklanabilen bir tane)oktay ustanın köfte iskenderi, tabiki biber dolma, börek,.....ne gider bunun yanına...offf bilemedimmmmmmmm
muhammara tavsiyeniz üzerine, poğaça, havuçlu kek, halleyli pasta,tramisu, revani, tavuk göğsü (tatlı çok seviyorlarda)
2 tavuk 2 köfte yaptım dikkatttt....
ben nasıl kalkarım bunun altından işten izinde alamaaaammm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?