En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

oo ne güzel topic te hareketlenmeler var ezineeciğimm nasılsın inşlh anneciğinde iyidir ve güzel haberlerini alırız senden, libyana arkadaşım sen nasılsınn inşlh iyisindirr,moonseroocumm sende yoksun uzun zamandan beri ne msn de ne forumda göremedimm umarım iyisindir sendee ......
ben bugun tarhanalık kırmızı biberleri yıkayıp,çekirdeklerini temizleyip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip fırına attım,çıkarınca biraz soğutup ve sularını süzüp kabuklarıyla birlikte buzdolabı poşetine koyacam 8-10 tane olarak,kışın çok güzel oluyo kabukları hemen soyuluyor yoğurtlu sarımsaklı olarak yapıyorum tavsiye ederim kızlar,kendinize çok iyi bakın..sevgilerimle

GÜVEÇTE ZEYTİNYAĞLI TÜRLÜ:

FIRINDA KABAK
halka halka doğranmış kabaklar yağlı kağıt serilerek yeniden yağlanan ve de unlanan tepsiye dizilir,üzerine yeniden yağ ve un serpilerek kızgın fırında kızarana kadar pişirilir. yoğurtla servis edilir.

benim bile yapabileceğim bir tarif. kaç derecede ve kaç dakikada oluyor acaba aşağı yukarı?

teşekkürler cokacimcoook

Moonserose merhabalar.
Royall,iyiyim şükürler olsun,çok teşekkür ederim,sen nasılsın gülüm?
Bu arada o verdiğin tarife bayılıyorum,off :)
Hem basit hem leziz.
Ellerine sağlık

1517.jpg

evet kızlar uzun zamandır tarif yükleyemiyordum ama en sonunda kismet oldu bu yemeğin ismi libyananın meşhur domates soslu bamya kızartması gerçekten enfes oluyor taysiye ederim ...libyana herzaman çok güzel tadlar sunuyor bizlere ellerine emeğine sağlık

1534.jpg

buda pinkrose arkadaşımızın tatlılar bölümünde verdiği şam tatlısı tarifi çok güzel oluyor gerçi yapıp resmini çekeli 2 ay oldu ama tadı güzel tek kusurum vardı oda borcamda yaptım altı iyi pişmemişti hamurdu çıkartırken hep bölündü size tavsiyem pinkrose gibi aliminyum yada çelik sinide yapın o zaman hiç bir sorun olmaz.....

tarifi alıntı yaptım ama resimdeki benim yaptığım tatlı...
  1. 2 yumurta,5 çay bardağı şeker,4çay bardağıirmik 4 çay bardağı un 4 çay bardağı yoğurt 1 kabartma tozu 1-2 parça damla sakızı
  2. üzerini süslemek için tuzsuz yer fıstığı
  3. şerbeti:4 su bardağı toz şeker
  4. 3 su bardağı su 15 dakika kaynatın biraz limon sıkıp 5 dakika daha kaynatın

1562.jpg

buda islim kebabı bir yemek sitesinde görmüştüm hoşuma gitti yaptım gerçektende güzel bir tat....

oo ne güzel topic te hareketlenmeler var ezineeciğimm nasılsın inşlh anneciğinde iyidir ve güzel haberlerini alırız senden, libyana arkadaşım sen nasılsınn inşlh iyisindirr,moonseroocumm sende yoksun uzun zamandan beri ne msn de ne forumda göremedimm umarım iyisindir sendee ......
ben bugun tarhanalık kırmızı biberleri yıkayıp,çekirdeklerini temizleyip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip fırına attım,çıkarınca biraz soğutup ve sularını süzüp kabuklarıyla birlikte buzdolabı poşetine koyacam 8-10 tane olarak,kışın çok güzel oluyo kabukları hemen soyuluyor yoğurtlu sarımsaklı olarak yapıyorum tavsiye ederim kızlar,kendinize çok iyi bakın..sevgilerimle

merhaba royal ablacığım,bu tatile gittim ve tatil önceside sonrasıda yoğun olduğum için sizleri ihmal ettim ama bundan sonra yanınızdayım umarım.annemde buzdolabına kırmızı biber koyar çok severim bende :))

Moonserose merhabalar.
Royall,iyiyim şükürler olsun,çok teşekkür ederim,sen nasılsın gülüm?
Bu arada o verdiğin tarife bayılıyorum,off :)
Hem basit hem leziz.
Ellerine sağlık

merhaba libyana,güzel tariflerinle şenlendirmişsin topiği , teşekkür ederizz opuyorumnanaktan

1534.jpg

buda pinkrose arkadaşımızın tatlılar bölümünde verdiği şam tatlısı tarifi çok güzel oluyor gerçi yapıp resmini çekeli 2 ay oldu ama tadı güzel tek kusurum vardı oda borcamda yaptım altı iyi pişmemişti hamurdu çıkartırken hep bölündü size tavsiyem pinkrose gibi aliminyum yada çelik sinide yapın o zaman hiç bir sorun olmaz.....

1. 2 yumurta,5 çay bardağı şeker,4çay bardağıirmik 4 çay bardağı un 4 çay bardağı yoğurt 1 kabartma tozu 1-2 parça damla sakızı

çok nefis birşeye benziyor harzem ellerin dert görmesin emiii opuyorumnanaktan

Libyanacığım ,vermiş olduğun çukuluta bombardımanı nutellalı supangle tarifini dün yaptım çok beğendim daha önce deneyip yaptığım supanglelerden çok farklıydı,hattaa bi ara kavanoza koyupta kahvaltılarda nutellaa yerine mi çıkarıp ekmek üstüne sürsek diye düşündüm,kesinlikle tasiye ediyorum mutlaka yapın arkadaşlar...

Royall,ellerine sağlık gülüm.
Enfes olmuştur,ellerinden eminim..
Beğendiğinize sevindim:)

Osmalı Usulu Keşkül

Uploaded with ImageShack.us

Malzemeler:
4 su bardağı süt 4 çorba kaşığı pirinç unu 30 gr çekilmiş badem 50 gr çekilmiş antepfıstığı 1 su bardağı tozşeker 2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistanceviziSüslemek için: 3 çorba kaşığı file badem
(Ben rengini keskinleştirmek için,Libya'ya has antep fıstığı macunu kullandım,bir kaşık kadar)

Osmanlı usulü keşkül: Süt, pirinç unu, badem ve antepfıstığını tencereye alın. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Tozşeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin.

Tatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Osmanlı usulü keşkül artık hazır, afiyet olsun.
not:Borcama döşeyip,kare dilimleyerek de sunabilirsiniz.

Harzem çok teşekkür ediyorum,eksik olma inşallah,gülüm.Bamya kızartmasını denemene sevindim.

Herkese cici pazarlar dilerim.

Son düzenleme:
Merhabalar.
Ezine'ciğim:kedi: Kaçtır aklımda,daha önce de yazdığım gibi,eklemek niyetindeyim her defa.
Lakin mutlaka bir engel,bir mevzu çıkıyor,erteleniyor,blog hikayesi de olunca daha da yoğunlaşıyor.
Dün hem kandil tebriği hem naçizane birkaç tarif eklemek için geldim,lakin olmadı,fotoğraflar yüklenmek bilmedi,imageshack'te:eek:klava:
-en erindiğim nokta bu olsa gerek-

Fakat bugün sırf bu sebeple buradayım,gönlünü 'ekmek mantısı' ile alırız inşallaholumunekankayizsmile:kedi:

(Bu arada Sahur ve İftar Sofraları topiğimizden de devam ederiz,malum Şehr-i Ramazan kapıda:)

Ekmek Mantısı:

Hem lezzetli,hem de kalan ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz çok hoş bir reçete:
Umarım dener ve beğenirsiniz.

2233.jpg

Malzemeler:

1 bayat ekmek
1 büyük 2 küçük veya soğan
1 diş sarımsak
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber,kırmızı biber,nane..
(ben baharat sevdalısı olduğum için ne varsa katıyorum:)
Kıvamını ayarlamak için yarım çay bardağı kadar su.

Üzerine
Yoğurt

Sos:
Salça ve yağ
(dilerseniz toz biber)

Hazırlanışı:

Tarifimiz son derece pratik..

1-Ekmekleri robotta iyice çekiyoruz.

2-Soğanımızı da ince ince rendeliyoruz.

3-Ekmek,soğan,yumurta,baharatları yoğuruyoruz,biraz su katıyoruz,kuru kalmaması gerekiyor,aksi halde dağılır..

4-Hazırladığımız köfte harcından,orta büyüklükte toplar yapıyoruz.

5-Bir litre et / tavuk suyunu orta boy tencerede kaynatıyoruz (et suyu yoksa,bulyon katabilirsiniz)

6-Köftelerimizi kaynayan suya atıyoruz,10-15 dakika pişiriyoruz.

7-Köftelerimizi alıp,suyunu süzdürüyoruz,tavada kızarttığımız yağda 2-3 dakika kızartıyoruz.. (Biz böyle sevdiğimiz için ,kızartıyorum,aslında sadece haşlanması yetiyor..)

8-Servis tabağımızı,mis kokulu köftelerimizi alıyor,üzerine bol yoğurt döküyoruz..
Minik bir tavada kızdırdığımız sosu da üzerine cızlatarak döküyoruz :)

Mutluluk ve afiyet dolu bir günde,keyifle tüketiyoruz..

CAFE PEPELA: CUMA ARASI / EKMEK MANTISI (BREAD BALLS)

Afiyet Olsun

Ayrıca davetleriniz için,forumda da daha önce görmüş olabileciğiniz tariflerden birkaçını şiddetle tavsiye ederim:

Gazozlu Poğaça

Bamya Kızartması

Fırında Sucuklu Patates

Rulo Patates Pastası

Harika Bir El Açması Hamuru

Eti Puf Pastası

Domatesli Bayıldım Böreği

Çıtır Soğan Halkaları

Kırmızı Gül Kurabiyesi

İçli Ramazan Pidesi

Çikolata Bombardımanı Nutelallı Supangle

(Tarifler İçin Üzerlerine Tıklayınız)

Sevgi ve muhabbet dolu günlere!
sen bi harikasın ya...
merhaba hatunlar,nasılsınzı şekerlerim,epeydir görüşemedik.neler yapıyorsunuz? ezineciğim nasılsın canım,nasıl gidiyor?
iyiyim canım..bizi unuttun artık sanmıştım:KK43:(umarım sen de iyisindir..
canım benim ben de seni özledim valla..eve döndüm nihayet..hastane hastane dolaştık bi ara biliyosun ..en son izmirdeki 2 üniversite hastanesinden de ameliyat kararı çıktı annem için..çanakkaledeki ürolog ise bana güven ameliyata gerek yok,sıkı takiple bunun üstesinden gelicez inşallah diyo..kadının da aklı karıştı,kime inanıcanı karıştı..hiç bi şikayeti yok diye ameliyat da olmak istemiyo..15 ağustosa ameliyat günü verdiler izmirde..o zamana kadar bi karar vericek bakalım olup olmama konusunda..bizim işte 15 tatile kaldı yaz tatili geçti gitti,ramazan geldi vesselam..inşallah sen de bi tatsızlık yoktur,çok öpüyorum seni..umarım daha sık görüşürüz artık..
benim bile yapabileceğim bir tarif. kaç derecede ve kaç dakikada oluyor acaba aşağı yukarı?

teşekkürler cokacimcoook
190 derece civarında ve yarım saatten daha uzun bi sürede ama tam süre veremiycem,altı üstü kızarana kadar işte:))
1534.jpg

10 numara görünüyo valla ..ben bunu denerim en kısa zamanda inşallah..
Osmalı Usulu Keşkül

Uploaded with ImageShack.us

Malzemeler:
4 su bardağı süt 4 çorba kaşığı pirinç unu 30 gr çekilmiş badem 50 gr çekilmiş antepfıstığı 1 su bardağı tozşeker 2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistanceviziSüslemek için: 3 çorba kaşığı file badem
(Ben rengini keskinleştirmek için,Libya'ya has antep fıstığı macunu kullandım,bir kaşık kadar)

Osmanlı usulü keşkül: Süt, pirinç unu, badem ve antepfıstığını tencereye alın. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Tozşeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin.

Tatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Osmanlı usulü keşkül artık hazır, afiyet olsun.
not:Borcama döşeyip,kare dilimleyerek de sunabilirsiniz.

Harzem çok teşekkür ediyorum,eksik olma inşallah,gülüm.Bamya kızartmasını denemene sevindim.

Herkese cici pazarlar dilerim.

tam ramazanlık sütlü hafif bi tatlı..zati sen yaparsın da çirkin olur mu hiç..bloğun sık kullanılanlar listemde bu arada..

ahh ezineciğim sizi unuturmuyum hiç, yoğunlukdan giremiyordum pek , girsemde yazmaya fırsatım olmuyordu ama artık daha sık olacağım inşallah opuyorumnanaktan

ahh ezineciğim sizi unuturmuyum hiç, yoğunlukdan giremiyordum pek , girsemde yazmaya fırsatım olmuyordu ama artık daha sık olacağım inşallah opuyorumnanaktan

canım benim görüşemiyoruz,uğramıyosun diye az sitem yapıveriim sana dedim,anladım zaten ben senin yoğun olduğunu,profiline arada girip girip bakıyodum:))

Sakız Muhallebili Kurabiye
Malzeme

- 1 paket Sana yağı (250 gr) (oda sıcaklığında)
- 3 su bardağı un (345 gr)
- 3 yemek kaşığı yoğurt (100 gr)
- ½ çay kaşığı tuz
- Muhallebisi İçin:
- ½ su bardağı süt (100 ml)
- 1 tepeleme yemek kaşığı un (12 gr)
- 1 su bardağı toz şeker (175 gr)
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1,5 çay kaşığı damla sakızı
- Üstü İçin:
- Pudra şekeri

Hazırlanışı
Fırınınızı 170°C'ye ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın.

Damla sakınızı havanda döverek toz haline getirin. Elenmiş unu, yoğurdu, oda sıcaklığındaki Sana yağını ve tuzu genişçe bir kapta karıştırarak hamur haline getirin; hamur elinizi bırakana kadar yoğurun.

Hamurun üstüne nemli bir bez örterek 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin.

Muhallebisi için, bir tencereye süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı koyun, orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Ateşten aldıktan sonra toz damla sakızı ilave edip karıştırdıktan sonra, başka bir kaba alıp soğumaya bırakın.

Dinlendirdiğiniz hamuru merdane ile yarım parmak kalınlığında açın. Hamurdan su bardağı ile yuvarlak parçalar kesin. Her bir hamur parçasına hazırladığınız muhallebiden bir tatlı kaşığı kadarını yayarak sürün ve hamuru yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarını elinizle iyice bastırın.

Yağlanmış tepsiye 3 parmak aralıklarla dizerek önceden ısıtılmış fırında hafif pembe renk alana kadar yaklaşık 20–25 dakika pişirin.

Soğuduktan sonra üzerine bolca pudra şekeri serperek servis yapın.

Not: Bu kurabiyede yoğurt ve muhallebi kullanıldığı için 1–2 gün içinde bayatlamadan tüketilmesi gerekir.

sana.com.tr den alıntı
bu da benim yaptığım kurabiyeler..
3610.jpg

bu da mayalı patlıcanlı peynirli böreğim
3630.jpg

3635.jpg

nasıl yapıldığına gelince önce 1 yumurtanın akı,1 çay bardağı kadar yoğurt,50 gr kadar margarin,tuz ve pakmaya ve un ile yoğurduğum hamuru mayalandırdıktan sonra 8 bezeye ayırarak açtım.patlıcanları küp doğrayaıp kavurdum,içine peynir,taze nane,maydanoz,kekik ve kaşar peyniri ilave ederek harç hazırladım.yumurta sarısı,yoğurt ve sıvı yağ ile ara harcı hazırladım.açtığım her yufkaya önce bu ara harcından sonra da patlıcanlı peynirli iç harcından serpeleyip,yufkanın her iki tarafından rulo yaparak ruloları ortada buluşturdum ve kendi etrafında döndürerek tepsiye koydum.her yufkayı fotoda da görüldüğü gibi sardıktan sonra tepsiyi yeniden yaklaşı yarım saat tepside mayalandırdım ve en son kalan yumurtalı harcı üzerine sürüp yaklaşı 190 derecede yarım saat kadar pişirdim.ayranla sıcak sıcak servis yaptım..aynı gün içinde tüketlirse tadına doyum olmayan bi lezzet oldu.

ezineemm hoşgeldinn arkadaşımmm dönüşün süperolmuş yeni tariflerinle:)))

bende size uzun zamandır yapmadığım sosyete böregini yazacam bugun yarın yapmayı düşünüyorum bakalım inşlh.))

sosyete böreği
300 gr kıyma ve 2 soğan birlikte kavrulur , tuzu ve karabiberi ilave edilir,
yufkalarımızı üçgen şeklinde kesip ayrı bir yerde hazırladığımız 1 yumurta+1 bardak süt karışımı yufkamızın üzerine serpiyoruz daha sonra yufkanın geniş tarafına kıymalı harcımızdan koyup rulo şeklinde sarıyoruz ve gül böreği şekli veriyoruz diğer diğer yufkalarımızıda bu şekilde yaptıktan sonra kalan harcımızdan üzerlerine sürüyoruz ve 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz,

üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurttan 2-3 kaşık koyuyoruz ,en üsttede yağda kızdırılmış kırmızıbiber döküyoruz 1 yemek kaşığı kadar..

ezineemm hoşgeldinn arkadaşımmm dönüşün süperolmuş yeni tariflerinle:)))

bende size uzun zamandır yapmadığım sosyete böregini yazacam bugun yarın yapmayı düşünüyorum bakalım inşlh.))

sosyete böreği
300 gr kıyma ve 2 soğan birlikte kavrulur , tuzu ve karabiberi ilave edilir,
yufkalarımızı üçgen şeklinde kesip ayrı bir yerde hazırladığımız 1 yumurta+1 bardak süt karışımı yufkamızın üzerine serpiyoruz daha sonra yufkanın geniş tarafına kıymalı harcımızdan koyup rulo şeklinde sarıyoruz ve gül böreği şekli veriyoruz diğer diğer yufkalarımızıda bu şekilde yaptıktan sonra kalan harcımızdan üzerlerine sürüyoruz ve 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz,

üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurttan 2-3 kaşık koyuyoruz ,en üsttede yağda kızdırılmış kırmızıbiber döküyoruz 1 yemek kaşığı kadar..

sağol canım benim..
sosyeteler demek böle sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağ ile servis yaparak yiyolar böreği:))

X