En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

ellerine sağlıkk canımmm

ezineyi bende merak ediyorum inşlh herşey yolunda gidiyordur hayırlı haberlerini alırız

Merhabalar.
Bu topik çok güzel! Paylaşımlardan birbirinden,nefis..Maşallah ne güzel ya Hu sayfalar almış başını gitmiş,hepsini okuyacağım inşallah !
Ellerinize,emeğinize,gönlünüze sağlık arkadaşlar..
Ezine'ciğim,epeydir yoktum,gelemedim..Türkiye'de idik,sonrasında foruma da bakamadım detaylı..
Naçizane,ben de sizlerle sevdiğim,tavsiye ettiğim tarifleri paylaşmak isterim..

not:
topiği ne çok aradım :) hemen aboneliklerime ekliyorum..
a.s.

yerimseniben

öncelikle herkese merabalar..beni merak eden arkadaşlarım,çok sağolun,iyi olmaya çalışıyorum,annemin sağlık sorunları ile uğraşmaya devam ediyor ve maalesef hala zor günler geçiyoruz..kısaca bahsedeyim burada da ,en son pet adı verilen bir görüntüleme yöntemi ile tomografi de çıkan böbrekteki şüpheli kitlenin ayrımını yapacaklarını söylediler,uzun süren bir randevu bekleyiş döneminin ardından izmire gidip bu filmi çektirdik ve yine neredeyse 3-4 günlük bir telefonla sonuçlara ulaşmaya çalışma cebelleşmesinin ve sonunda dayanamayarak telefonda hiç tanımadığım bir doktora dayanamayıp ağlayıp zırlama gibi süreçlerin ardından öğrendim ki boyundaki lenf bezlerinde ve bir de küçük te olsa böbrekte onların tutulum diye adlandırdıkları patolojik görüntüler varmış,haftaya cuma hasta yani annem kendisi konseye(bütün doktorların toplanıp hastaların durumlarını yorumladıkları bi yer sanırım) girecekmiş ve buna göre yapılacaklarla ilgili bi yol haritası çıkaracaklar sanırım önümüze...bu durumda boyundaki hastalıklı lenf bezini çıkartılması veya kemoterapi vs ya da başka bir tetkik herneyse sanırım haftaya cuma önümüze çıkacak galiba..bu durum o kadar bi sürünceme de kaldı ki ne kanser yeniden sıçrama yapmış diyolar ne de yok bu kanser değil başka bi şey diyolar..hatta hiç bi şey demiyolar,hiç bi bilgilendirme yok sadece,günler böyle sancılı bi süreç içinde geçip giderken bu sorunlar ve belirsizlik nedeniyle biz kendi tüp bebek tedavimize de gidemedik..bu durum elbette ki dah öncelikli bi durum dedik...bakalım artık kaderin girdabında nereye doğru gidiyosak Allah umarım sonumuzu hayır eder..artık kafayı yemememe ramak kaldı diye düşünerek bir kaç gün buradan ve bu konudan uzaklaşmak adına bi termal otel vs gibi bir yere giderek dinlenip,kafayı toplama kararı aldık..yarından sonra bi kaç gün kaçamak tatil yapıp sakinleşme ve kendime gelme düşüncesindeyim Allah izin verirse..bu arada da eşimin tayini belli olacaktı..neyse ki o bari yüzümüzü güldürdü de ilçeden evimizin bulunduğu merkezdeki bi okula geldi...umarım hepiniz de iyisinizdir..royallcim senin de annen umarım şifa bulup çıkmıştır hastaneden ve tayin bekleyen arkadaşlar vardı,inşallah istedikleri yerlere olmuştur tayinleri ve de taşınacak arkadaşlar sorunsuzca yerleşebilmişlerdir yeni evlerine...tatilde annemin sonuçlarını beklerken can sıkıntısından yaptığım bir kaç şeyi fotoğrafladım sizler için..bakıyorum da yokluğumda son derece hareketsizleşmiş burası..bari ben azcık canlandırayım yine..ne diyosunuz?öpüyorum hepinizi..bu arada libyanacım da nihayeeet topiğimizi bulup gelmiş..inşallah muhteşem tariflerinden bir iki tanesini bari paylaşır bizlerle..bir süre sonra görüşmek üzere ....hepinizi seviyorum..

sana yemek kitabından denediğim tariftir.
Mantar Kurabiyesi
Malzeme

- 1 paket Sana yağı (250 gr) (oda sıcaklığında)
- 2 yumurta (oda sıcaklığında)
- 2 paket mısır nişastası (400 gr)
- 1 su bardağından 2 parmak az toz şeker (140 gr)
- 1 paket kabartma tozu
- 200 g un (2 su bardağından 2 parmak az)
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 adet boş soda şişesi (cam)

Hazırlanışı
Fırınınızı 175°C'ye ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın.

Oldukça geniş bir kaba oda sıcaklığındaki Sana yağını, yumurtayı ve şekeri koyun. Elinizle karışımı beyazlayıp krem haline gelen kadar karıştırın (Mikserin orta hızıyla da beyazlatma işlemini yapabilirsiniz).

Nişastayı ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek karışıma ilave edin. Hamur elinizi bırakana kadar yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin.

Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın ve elinizle yuvarlayarak top haline getirin. Yağlanmış fırın tepsisine üç parmak aralıklarla yerleştirin.

Bir kahve fincanına kakaoyu koyun. Temiz ve kuru soda şişesinin ağız kısmını kakaoya batırın, biraz silkeleyin. Şişenin kakaoladığınız ağzını, yuvarlak hamurun tam ortasına hafifçe bastırın ve çekin. Hamur mantar şeklini alacaktır. Şişeyi çok bastırırsanız hamurun kenarları çatlayabilir. Bütün kurabiyeleri bu şekilde hazırlayın.

Önceden ısıttığınız fırında 30–35 dakika pişirin.

Not: Bu kurabiyeyi pişirirken üzerinin pembeleşmesini beklemeyin çünkü Mantar Kurabiye'nin özelliği beyaz kalmasıdır.

yine sana yemek kitabından ve sana nın sitesinden alıntı,sütsüz bir tarif...
Şipşak Kek

Malzeme

- 160 g Sana Hamurişi (oda sıcaklığında)
- 1,5 su bardağından 1 parmak az pudra şekeri (160 gr)
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 4 çay bardağı un (200 gr)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya

Hazırlanışı
Fırınınızı 170°C"ye ısıtın. Dikdörtgen kek kalıbını yağlayın, hafif unlayın.

Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırarak bir kaba eleyin.

Geniş bir kâseye verilen bütün malzemeleri koyup, mikserin orta hızında 6 dakika çırpın.

Kek hamurunu kalıba dökün. Hamur katı olduğu için tam kalıbını şeklini almayacaktır. Bu nedenle kalıbı tutarak altını sertçe tezgâha birkaç defa vurun.

Önceden ısıttığınız fırında kekiniz yaklaşık 1 saat pişirin.

Kek fırından çıktıktan sonra, kalıp elinizi yakmayacak sıcaklığa gelince kalıptan çıkartın ve keki bir tel ızgaranın üzerine koyun.

Soğuduktan sonra, arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serperek veya sade olarak servis yapın.

Not: Değişik tatlar elde etmek isterseniz; kakao, kuru üzüm, kuru meyve, ceviz gibi malzemeleri hamuru hazırladıktan sonra kekinize ilave edebilirsiniz.

elma dilimli kek
1 bardak şeker
2 yumurta
1 bardak süt ya da tercihe göre portakal suyu
1 bardak sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
istenirse içine kuru üzüm ve portakal kabuğu rendesi
aldığı kadar takriben 2,5- 3 bardak elenmiş un
üzerine batırmak için soyulup dilimlenmiş elma,
elma dilimlerini bulamak için tarçın..
kek hamuru kalıba döküldükten sonra üzerine dilimlenmiş elmaları batırıyor ve 170-180 derece fırında pişiriyoruz..pişme süresi turbo fırınlarda yaklaşık 35 dakika yı bulurken,sadece alt üst ısıtıcı dan ibaret fırınlarda fırın önceden ısıtılmışsa 15 dakika civarında..

Arkadaşım,çok çok geçmiş olsun:teselli:
Şafi olan Rabbimiz c.c tez zamanda ,İsmi , kudreti ile şifa versin anneciğine .. (nezdinde tüm şifa bekleyenlere)
Tüm bunlar imtihanımız aslında..Sıkıntılar,zahmetler sabır ve dua ile yoğrulursa güzelliklere,rahmete dönüşecektir inşaAllah..
Benzer şeyler ben de yaşadığım için,halin ile hallenebiliyor,yüreğinin sesini duyabiliyorum..
İçini çok sıkma,biliyorum sol yanın laf dinlemiyor ama , kendini salma asla sıkı tutun ki güç veresin,destek olasın..
(bunları uyarı,nasihat değil gönülden kardeş kelamı olarak göresin..)

Biraz kafa dağıtmak gerek,dualarımızı,serperek..

Yeni tarifler çok hoş,ellerine sağlık:)

Ben de eklerim,sen yokken de burda beklerim ,bekleriz inşaALLAH..
canını sıkmaolumunekankayizsmile

siz benim en büyük destekçilerimsiniz,uyarı nasihat olsa da kabulüm,şu anda her türlü desteğe açık bir dönemdeyim..hepinizden Allah razı olsun,her şekilde yanımda olduğunuz için...

ezineciimm yazını görünce çok sevindim ,inşlh bundan sonrası herşey yolunda gider iyi düşünelim iyi olsun gerçi her ne kadar bu çok zor olsadaa seni çok iyi anlıyorum canım,bu arada benim annem hastaneden çıktı şu an tedavisi evde sürüyor ,şeker çok yükseliyor insülin tedavisine başlanıldı o da kısa bir süre olacakmış daha sonra inşlh tekrar hapa geçecek,inşlh bundan sonra güzel haberlerimizi alırız burada,size ii tatiller canım kendine ii bak sevgilerimle...

Royall,senin de anneciğine geçmişler olsun arkadaşım.
Allah şifa versin..

Bu arada herkes tatilde mi yoksa,tarif yok mu ? :)

Royall,senin de anneciğine geçmişler olsun arkadaşım.
Allah şifa versin..

Bu arada herkes tatilde mi yoksa,tarif yok mu ? :)

teşekkür ederim Libyanaa Allahım tüm hastalarada anneme de acil şifalar versin inşlhh

bu aralar ben çok kısıtlı girebiliyorum pc ye ancak akşamları fırsat bulabiliyorum baya yoğun geçiyorr günlerim,sanırım diğer arkadaşlar da tatilde lerolumunekankayizsmileolumunekankayizsmile

kızlarrr kimseler yok forumdaa ,görüşmeyeli neler yapıyorsunuz inşallah herşey yolundadır,ezinecimm annenin durumu nasıl umarım ii haberlerini alırız ...

selam kızlar
ezine senden haber aldığımıza çok sevindim canım. iyi düşün her şey iyi olsun biz ne desek de boş yaşamayan anlayamaz annen için bütün iyi dilek ve dualarımız seninle... umarım biraz dinlenir ve kafanı dağıtırsın... bu arada tariflerin ,için çok teşekkürler hepsi enfes görünüyor

libyana hoşgeldin tekrar canım:)

royall tatlım tekrar geçmiş olsun sana inş şker kontrol altına alınabilir.

ben de bi on gün kadar önce aniden kayınpederim yoğun bakıma alınınca oraya gittim bugün ancak çıkıyor ama dr hastalığın son evresi yapacak bir şey kalmadı diyor. dün akşam ancak gelebildik hemen topiğe bakayım dedim

tabii yeni tarifim yok kızlar...

iyi dilekleri için herkese teşekkürler ...annem için sanırım ameliyat göründü..dolayısıyla kendi tüp bebek tedavimde hayal oldu..napalım herşeyde bizim bilemediğimiz,göremediğimiz bir hayır mutlaka vardır..ben buralarda daha epey bi süre olamayacağım,bizi sıkıntılı günler bekliyor gibi duruyor...Allah yardımcımız olsun inşallah bizim ve bizim gibi dertlerine derman,hastalıklarına şifa bekliyen herkesin...benim olmadığım süre için de kimsenin sayfaya yeni tariflerle katkıda bulunmuyor olması da üzücü..sağolsun konuyu sürekli takip eden royall,şekercik,gülizgül,moonserose,şifaa,vaveyla esk ve şimdi kafamın dağınıklığı yüzünden adını saymayı unuttuğum bir çok arkadaşım var .ancak bilindiği üzre bizde de övgü aldığımız favori tarifler bitti tükendi..inşallah aramıza yeni tariflerle yeni arkadaşlar katılır da(libyana gibi,çünkü o başlı başına bi forum eder tarifleriyle,iltifat değil,gerçek:)) ,resimlerle gözümüz şenlenir,püf noktalar ve ayrıntılarla da mutfak kültürümüz artar..ara ara fırsat buldukça yanınızda olmak ümidiyle..kendinize ve sevdiklerinize çok çok iyi bakın..sağlıklı ve mutlu günler hepimize..

ezinecim inş her şey yoluna gircek bi an önce dön aramıza seni özliycez... Allah yardımcınız olsun

herkese meraba,yokluğum belli olmuş bakıyorum da konuda..neyse ben yine arada da olsa eve uğradığımda yaptığım tarifleri paylaşıcam sizlerle..(
HURMA ŞEKERLEMESİ
ben su yerine süt,badem yerine de hindistan cevizi kullandım..süper besleyici bi tat bence..

MALZEMELER
1 su bardağı hurma
2 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı tarçın
½ çay kaşığı kakule
½ su bardağı ceviz
2 yemek kaşığı bal
½ su bardağı badem
Hazırlanışı
01 Hurmaların çekirdeklerini
çıkartıp ufak parçalara bölün.
02 Ufalaan hurmların üzerine suyu
ekleyerek hafifçe yoğurun.
03 Üzerine tarçını, kakuleyi ve cevizi ilave
edip yoğurduktan sonra, minik toplar
haline getirin. Minik topları önce bala
sonra bademe batırarak etrafının
bademle kaplanmasını sağlayın.

merhabalar. ne zamandır nete ve dolayısıyla kk ya giremiyorum. hepinizi çok özledim. yeni evime alışmaya çalışıyorum. mutfağa eskisinden çok daha az giriyorum. hergün başka biri çağırıyor. neeeeeyse herkes
iyidir umarım. a.s.

GÜVEÇTE ZEYTİNYAĞLI TÜRLÜ:

malzemeler
kabak,taze fasulye,börülce,bamya,havuç,patates,patlıcan,yeşil biber,domates,sarımsak,soğan,tuz,toz şeker,su,salça,zeytinyağı, baharat.(istenilen ölçülerde)
yapılışı:
güvecin en alltına soğan,onun üstüne yıkanmış ve doğranmış sebzeler,onun üstüne tuz,şeker,salça,su ve zeytinyağını sırayla koyup önce kısık ateşte ocakta en son bir sürede fırında pişiriyoruz.
FIRINDA KABAK

halka halka doğranmış kabaklar yağlı kağıt serilerek yeniden yağlanan ve de unlanan tepsiye dizilir,üzerine yeniden yağ ve un serpilerek kızgın fırında kızarana kadar pişirilir. yoğurtla servis edilir.

Merhabalar.
Ezine'ciğim:kedi: Kaçtır aklımda,daha önce de yazdığım gibi,eklemek niyetindeyim her defa.
Lakin mutlaka bir engel,bir mevzu çıkıyor,erteleniyor,blog hikayesi de olunca daha da yoğunlaşıyor.
Dün hem kandil tebriği hem naçizane birkaç tarif eklemek için geldim,lakin olmadı,fotoğraflar yüklenmek bilmedi,imageshack'teklava:
-en erindiğim nokta bu olsa gerek-

Fakat bugün sırf bu sebeple buradayım,gönlünü 'ekmek mantısı' ile alırız inşallaholumunekankayizsmile:kedi:

(Bu arada Sahur ve İftar Sofraları topiğimizden de devam ederiz,malum Şehr-i Ramazan kapıda:)

Ekmek Mantısı:

Hem lezzetli,hem de kalan ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz çok hoş bir reçete:
Umarım dener ve beğenirsiniz.

Malzemeler:

1 bayat ekmek
1 büyük 2 küçük veya soğan
1 diş sarımsak
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber,kırmızı biber,nane..
(ben baharat sevdalısı olduğum için ne varsa katıyorum:)
Kıvamını ayarlamak için yarım çay bardağı kadar su.

Üzerine
Yoğurt

Sos:
Salça ve yağ
(dilerseniz toz biber)

Hazırlanışı:

Tarifimiz son derece pratik..

1-Ekmekleri robotta iyice çekiyoruz.

2-Soğanımızı da ince ince rendeliyoruz.

3-Ekmek,soğan,yumurta,baharatları yoğuruyoruz,biraz su katıyoruz,kuru kalmaması gerekiyor,aksi halde dağılır..

4-Hazırladığımız köfte harcından,orta büyüklükte toplar yapıyoruz.

5-Bir litre et / tavuk suyunu orta boy tencerede kaynatıyoruz (et suyu yoksa,bulyon katabilirsiniz)

6-Köftelerimizi kaynayan suya atıyoruz,10-15 dakika pişiriyoruz.

7-Köftelerimizi alıp,suyunu süzdürüyoruz,tavada kızarttığımız yağda 2-3 dakika kızartıyoruz.. (Biz böyle sevdiğimiz için ,kızartıyorum,aslında sadece haşlanması yetiyor..)

8-Servis tabağımızı,mis kokulu köftelerimizi alıyor,üzerine bol yoğurt döküyoruz..
Minik bir tavada kızdırdığımız sosu da üzerine cızlatarak döküyoruz :)

Mutluluk ve afiyet dolu bir günde,keyifle tüketiyoruz..

CAFE PEPELA: CUMA ARASI / EKMEK MANTISI (BREAD BALLS)

Afiyet Olsun

Ayrıca davetleriniz için,forumda da daha önce görmüş olabileciğiniz tariflerden birkaçını şiddetle tavsiye ederim:

Gazozlu Poğaça

Bamya Kızartması

Fırında Sucuklu Patates

Rulo Patates Pastası

Harika Bir El Açması Hamuru

Eti Puf Pastası

Domatesli Bayıldım Böreği

Çıtır Soğan Halkaları

Kırmızı Gül Kurabiyesi

İçli Ramazan Pidesi

Çikolata Bombardımanı Nutelallı Supangle

(Tarifler İçin Üzerlerine Tıklayınız)

Sevgi ve muhabbet dolu günlere!

merhaba hatunlar,nasılsınzı şekerlerim,epeydir görüşemedik.neler yapıyorsunuz? ezineciğim nasılsın canım,nasıl gidiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…