En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

mrb hanımlar kesinlikle yanlış anlaşılmasını istemiyorum ama son günlerde tarif marifler malesef yok oldu. genelde muhabbet . tabii onlarda olacak ama konumuz bu değil

hakkaten herkes mutfak modundan çıktı haaaaa..

mrb hanımlar kesinlikle yanlış anlaşılmasını istemiyorum ama son günlerde tarif marifler malesef yok oldu. genelde muhabbet . tabii onlarda olacak ama konumuz bu değil

ezinecimm haklısın yaz oldu böle oldu:)

kerdelen sende haklısın arkadaşım ama forumda tarif yazanların hepsi şu an kendi dertlerine düşmüş durumdalar herkeste ayrı bir telaş ve koşturmaca var keşki yeni katılan arkadaşlarımızda bizlerle tariflerini tecrübelerini paylaşsalar bizlerle,sohbet konusuna gelince ilk zamanlar tarif yazmaktan sohbete zaman kalmıyordu şimdi tarifler azaldı sohbet ön plana çıktı, ee o kadarcıkta oluversin demii yaaa:1rolleyes::1rolleyes:

arkadaşım inan tarif bulamaz oldum sohbetlerden

yukarda da izah ettiğim gibi durum kardelen , ama yaklaşık 190 sayfa kadar tarifler var zaten, onlardan faydalanabilirsin, bu arada sende bildiğin farklı olan tarifleri bizlerle paylaşabilirsin,sonuçta burası paylaşım forumu, sadece karşı taraftan beklemekle olmaz boshayallersmile

BEĞENıLEN BıR ÇORBAM
BULGURLU TARHANALI KÖFTE ÇORBASI

Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı tarhana
3 orta boy soğan
sıvı yağ-margarin
nane,karabiber,pul biber(birer çay kaşığı)
salça(1 dolu yemek kaşığı)

üzerine: sarımsaklı yoğurt,tereyağı,kırmızı biber,maydanoz

Yapılışı: önce bulgur 2.5-3 bardak sıcak su ile ıslatılır üstü kapalı olarak. sonra içine tarhana ve az tuz atılır.iyice yoğurularak misket büyüklüğünde yuvarlanır. tencerede ufak doğranmış soğanlar margarin ve sıvı yağ ile kavrulur,salça atılır. baharatlar ve tuz atılır ve 6-7 bardak sıcak su konulur..kaynarken köfteler atılır. 10 dk kadar kaynatılır(çok dağılmasın).
biraz dinlendirilir ki hafif koyulaşsın tarhana sayesindesositososito
tabağa alınca önvce yoğurt,sonra yağ gezdirilir..üzerinede birkaç maydanoz..
Afiyet olsuna.s.

biz 2 kişi olduğumuz için yarı malzemeden yapıyorum ona rağmen 2 gün yiyoruz..

vaveyla bugün bu tarifini uyguladım..çok güzel oldu ellerine sağlıkkkkkk
yalnız tarhanayı ıslatmadan mı koyuyorsun?ben ıslattım öyle kattım bulgura bu sefer biraz cıvıdı :emir_bebek: bende tekrar bulgur ıslatıp ekledim ve tabi köfteler çoğaldı kaç saat yuvarla yuvarla sıkıcı oldu valla eyvahedigeldismile ama sonuç mükemmel maaile çok beğendik çok teşekkürler tarif için :lepi:

kızlar ben yazıyorum arada en son da ben yazmıştım basit die beğenmiyonuz mu yoksa tariflerimi hııı....

şaka şaka:)

basit bi tatlı:)
1 litre süt
8 kaşık şeker
4 kaşık un
2 vanilya
1/4 margarin
hepsini karıştıra karıştıra ocakta pişiriyoruz sonra borcama dökmenizi öneririm (ben kuplara koydum taş gibi oluyor kesilebilir kıvama geliyor dolapta) üstüne de tarçın:) afiyet olsun

bi de dün ne yemek pişrisem krizindeyken aklıma lahmacun geldi canım çekti süt de veriyorum ya denedim hemen:)
ev usulü lahmacun
hamur: yarım bardak ılık süt (ben daha fazla koydum toparlamak için)
1,5 tk tuz
1 çorba k. yağ
1 tk şeker
1,5 tk maya (ben bi paket koydum)
4 bardak un
önce şeker süt ve mayayı karıştırdım kabarınca diğer malzemeleri ekleyip yoğurdum kulak memesi kıvamına gelecek. sonra ben yoğurduğum kaba poşet geçireiyorum mayalansın die öyle yaptım
içini hazırladım: kıyma - 2 soğan- 2 biber- 3 domates- yarım çay bardağı sıvıyağ- tuz- karabiber- pulbiber- 1,5 çorba k. salça- maydanoz
soğanı tuzla ovdum diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurdum 10 dk dinlendirdim
hamuru açtım minik minik içi yaydım kenarlarını azcık boşluk bıraktım tepsiye dizdim maksimum fırın derecesinde 7-8 dk pişirdim (çok tereddüt ettim ama pişiyor:)) çıkınca üst üste dizip beze sardım yumuşacık oldu aynı dışardaki gibi. bu tarif hoşuma gitti daha önce de denemiştim ama kupkuru olmuştu belki de beze sarmak yumuşattı bilemiyorum:)

başka yeni tarifim yok henüz olunca yazarım gene hatunlar
bu arada bu topikte hep tarifler yazıyordu son birkaç gündür dertleşme ihtiyacı duyduk çünkü bu tarifleri paylaşa paylaşa aramızda bir yakınlık oluştu bu da bence son derece doğal.

vaveyla bugün bu tarifini uyguladım..çok güzel oldu ellerine sağlıkkkkkk
yalnız tarhanayı ıslatmadan mı koyuyorsun?ben ıslattım öyle kattım bulgura bu sefer biraz cıvıdı :emir_bebek: bende tekrar bulgur ıslatıp ekledim ve tabi köfteler çoğaldı kaç saat yuvarla yuvarla sıkıcı oldu valla eyvahedigeldismile ama sonuç mükemmel maaile çok beğendik çok teşekkürler tarif için :lepi:[/B][/COLOR]

canım afiyet olsun:KK66:
tarhanayı dalgınlıkla çok kez ılstıp koydum yani bulgura karıştırıp sıcak suya maruz kaldıkaydirigubbakcemile3 ama birşey olmuyor yuvarlanıyor:) biraz ele yapışıyor sadece..
yarı malzemeden yapsaydın tek kişi yuvarlayınca zor oluyor..

royalin dediği gibi diğer sayfalarda çok tarif var uygula uygula bitmez:KK66:
sohbet ara da olur biraz uzadı ama insanlar meşgul mutfağa giremiyor :)
bence takip eden arkadaşlarda tariflerini vermeli

bi de dün ne yemek pişrisem krizindeyken aklıma lahmacun geldi canım çekti süt de veriyorum ya denedim hemen:)
ev usulü lahmacun
hamur: yarım bardak ılık süt (ben daha fazla koydum toparlamak için)
1,5 tk tuz
1 çorba k. yağ
1 tk şeker
1,5 tk maya (ben bi paket koydum)
4 bardak un
önce şeker süt ve mayayı karıştırdım kabarınca diğer malzemeleri ekleyip yoğurdum kulak memesi kıvamına gelecek. sonra ben yoğurduğum kaba poşet geçireiyorum mayalansın die öyle yaptım
içini hazırladım: kıyma - 2 soğan- 2 biber- 3 domates- yarım çay bardağı sıvıyağ- tuz- karabiber- pulbiber- 1,5 çorba k. salça- maydanoz
soğanı tuzla ovdum diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurdum 10 dk dinlendirdim
hamuru açtım minik minik içi yaydım kenarlarını azcık boşluk bıraktım tepsiye dizdim maksimum fırın derecesinde 7-8 dk pişirdim (çok tereddüt ettim ama pişiyor:)) çıkınca üst üste dizip beze sardım yumuşacık oldu aynı dışardaki gibi. bu tarif hoşuma gitti daha önce de denemiştim ama kupkuru olmuştu belki de beze sarmak yumuşattı bilemiyorum:)

ellerine sağlık..
bunu yapiiciiimdelikafadulden

ben bundan sonra uzunca bi süre bu topikle ilgilenemiyeceğim zaten arkadaşlar..başımda Allah beterinden saklasın epey bi problem var..dertleşmek için farklı bi topik açtım ordayım..arkadaşın dediği gibi burası yemek topiği olarak kalsın..eminim yeni tariflerinizle burayı coşturursunuz siz..ben de umarım,benim ve ailemin eski rahat ve sağlıklı günlerine döndüğümüz bir zamanda yeniden aranıza katılabilirim..en kısa zamanda görüşmek üzere,öpüldünüz..

:teytey:
canım afiyet olsun:KK66:
tarhanayı dalgınlıkla çok kez ılstıp koydum yani bulgura karıştırıp sıcak suya maruz kaldıkaydirigubbakcemile3 ama birşey olmuyor yuvarlanıyor:) biraz ele yapışıyor sadece..
yarı malzemeden yapsaydın tek kişi yuvarlayınca zor oluyor..

ben tarhanayı ayrı ıslattım soğuk suyla hani hep yaptığımız gibi..bulgurlarda şişince içine karıştırdım sıcak suya maruz bırakmadım ama bulgurlar tarhanın suyuna maruz kaldı kaydirigubbakcemile3 o yüzden cıvı ve tekrar bulgur ekleyince çoğaldı yoksa yarım ölçü yapmıştım e malum 2,5 kişiyizya :KK1: her şeye rağmen süper oldu ama:teytey:

ezine cim sıkma canını herşeyin hayırlısı olsun.
bu arada size bişe sormak istiyorum hanımlar. şu elmalı poğaça var ya hamuruna eritilmiş margarin yoğurt sıvıyağ filan konulan. nem margarini çok sağlıklı bulmuyorum çok gerekmedikçe de kullanmak istemiyorum. bu elmalı poğaçada margarın yerıne de sıvıyağ kullansam olur mu ? denediniz mi?

kabak tatlısınının babamdan ögrendigim şeklini sunayım size ..cok güzel oluyor..

kabaklar kesilip kare kare kabukları da dogranarak bir tencereye alınıyor.. daha sonra üzerine su ve oranı bazında şeker konuluyor tahmınen 5-6 bardak.suyuda cok fazla olmayacak.. tencrenenın 4 te 2 si olcak şekilde..
harlı ateşte epey kaynadıktan sonra kabagın suyu balımsı kıvama gecis yapması lazım o sırada bir tepsiye tencereden alıp dokuyoruz..fırına veriyoruz öylece.. fırında da göz kararı pişirdikten sonra (suyu iyice ballaşacak) alıyoruz.. soguyup yemeye bırakıyoruz..
çok tatlı ve güzel oluyor..

kabak tatlısınının babamdan ögrendigim şeklini sunayım size ..cok güzel oluyor..

kabaklar kesilip kare kare kabukları da dogranarak bir tencereye alınıyor.. daha sonra üzerine su ve oranı bazında şeker konuluyor tahmınen 5-6 bardak.suyuda cok fazla olmayacak.. tencrenenın 4 te 2 si olcak şekilde..
harlı ateşte epey kaynadıktan sonra kabagın suyu balımsı kıvama gecis yapması lazım o sırada bir tepsiye tencereden alıp dokuyoruz..fırına veriyoruz öylece.. fırında da göz kararı pişirdikten sonra (suyu iyice ballaşacak) alıyoruz.. soguyup yemeye bırakıyoruz..
çok tatlı ve güzel oluyor..

tatlım kabakları kabuklarıylamı pişiriyorsunuz detaylı anlatabilirmisin birde ölçüleri tam yazabilirsen sewinirim

tatlım kabakları kabuklarıylamı pişiriyorsunuz detaylı anlatabilirmisin birde ölçüleri tam yazabilirsen sewinirim

evet canım kabukları kesiliyor..
elimde kabak olmadıgından tam olcu veremıyorum ama tahmını söylüyorum ;
kabak büyükse yarım kabak zaten bir tencereyi dolduruyor..büyük bir tencere..
3 büyük bardaklık bardaklık su koyuyoruz..6-7 bardakta şeker..
iyice kaynayıp suyun kıvamı biraz katılasması lazım..kabak su bıraktıgı icin cok fazla su koymuyoruz..
kıvam bal kıvamına yaklasınca tepsiyye suyuyla dokup fırınlıyoruz.. fırında kabkların ustu koyu turuncu renge bürününce cıkartıyoruz.
umarım anlatabilmişimdir..

ellerine sağlık..
bunu yapiiciiimdelikafadulden
yap cnaım yap afiyet bal şeker olsunnnnnnnnnn

evet canım kabukları kesiliyor..
elimde kabak olmadıgından tam olcu veremıyorum ama tahmını söylüyorum ;
kabak büyükse yarım kabak zaten bir tencereyi dolduruyor..büyük bir tencere..
3 büyük bardaklık bardaklık su koyuyoruz..6-7 bardakta şeker..
iyice kaynayıp suyun kıvamı biraz katılasması lazım..kabak su bıraktıgı icin cok fazla su koymuyoruz..
kıvam bal kıvamına yaklasınca tepsiyye suyuyla dokup fırınlıyoruz.. fırında kabkların ustu koyu turuncu renge bürününce cıkartıyoruz.
umarım anlatabilmişimdir..

cnm bu tarif de güzele benziyor
biz kabak pişirirken bir gece önceden kabağı ayıklar doğrar tencereye alır üstüne de şeker dökeriz sabaha kadar kabak kendi suyunu salar öyle pişiririz ama devamını seninki gibi denicem bi dahakine:)

ezineyi merak ediyorum umarım her şey yolundadır.

geçen gün bi kek yaptım ona krema lazım oldu evde de bir krem şantinin yarısı vardı toz halinde:) ben de uydurdum: yarım paket şanti, göz kararı gene kakao, istediğim kadr hindistan cevizi, iki tatlı kaşığı sahlep, ve göz kararı süt koydum çırptım harika bir tadı oldu keklerde de kullanılabilir çok hoşuma gitti:)

bir de geçen gün cnm vişneli bişi istedi ben de bildiğimiz etimek tatlısı var ya onun muhallebisine vişneli tang kattım pişirdim harika oldu ya:) mayhoş bir tadı var sevmeyenler yapmsaın:)

X