Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
hakkaten herkes mutfak modundan çıktı haaaaa..
mrb hanımlar kesinlikle yanlış anlaşılmasını istemiyorum ama son günlerde tarif marifler malesef yok oldu. genelde muhabbet . tabii onlarda olacak ama konumuz bu değil
arkadaşım inan tarif bulamaz oldum sohbetlerden
BEĞENıLEN BıR ÇORBAM
BULGURLU TARHANALI KÖFTE ÇORBASI
Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı tarhana
3 orta boy soğan
sıvı yağ-margarin
nane,karabiber,pul biber(birer çay kaşığı)
salça(1 dolu yemek kaşığı)
üzerine: sarımsaklı yoğurt,tereyağı,kırmızı biber,maydanoz
Yapılışı: önce bulgur 2.5-3 bardak sıcak su ile ıslatılır üstü kapalı olarak. sonra içine tarhana ve az tuz atılır.iyice yoğurularak misket büyüklüğünde yuvarlanır. tencerede ufak doğranmış soğanlar margarin ve sıvı yağ ile kavrulur,salça atılır. baharatlar ve tuz atılır ve 6-7 bardak sıcak su konulur..kaynarken köfteler atılır. 10 dk kadar kaynatılır(çok dağılmasın).
biraz dinlendirilir ki hafif koyulaşsın tarhana sayesindesositososito
tabağa alınca önvce yoğurt,sonra yağ gezdirilir..üzerinede birkaç maydanoz..
Afiyet olsuna.s.
biz 2 kişi olduğumuz için yarı malzemeden yapıyorum ona rağmen 2 gün yiyoruz..
vaveyla bugün bu tarifini uyguladım..çok güzel oldu ellerine sağlıkkkkkk
yalnız tarhanayı ıslatmadan mı koyuyorsun?ben ıslattım öyle kattım bulgura bu sefer biraz cıvıdı bende tekrar bulgur ıslatıp ekledim ve tabi köfteler çoğaldı kaç saat yuvarla yuvarla sıkıcı oldu valla eyvahedigeldismile ama sonuç mükemmel maaile çok beğendik çok teşekkürler tarif için :lepi:[/B][/COLOR]
mrb hanımlar kesinlikle yanlış anlaşılmasını istemiyorum ama son günlerde tarif marifler malesef yok oldu. genelde muhabbet . tabii onlarda olacak ama konumuz bu değil
bi de dün ne yemek pişrisem krizindeyken aklıma lahmacun geldi canım çekti süt de veriyorum ya denedim hemen:)
ev usulü lahmacun
hamur: yarım bardak ılık süt (ben daha fazla koydum toparlamak için)
1,5 tk tuz
1 çorba k. yağ
1 tk şeker
1,5 tk maya (ben bi paket koydum)
4 bardak un
önce şeker süt ve mayayı karıştırdım kabarınca diğer malzemeleri ekleyip yoğurdum kulak memesi kıvamına gelecek. sonra ben yoğurduğum kaba poşet geçireiyorum mayalansın die öyle yaptım
içini hazırladım: kıyma - 2 soğan- 2 biber- 3 domates- yarım çay bardağı sıvıyağ- tuz- karabiber- pulbiber- 1,5 çorba k. salça- maydanoz
soğanı tuzla ovdum diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurdum 10 dk dinlendirdim
hamuru açtım minik minik içi yaydım kenarlarını azcık boşluk bıraktım tepsiye dizdim maksimum fırın derecesinde 7-8 dk pişirdim (çok tereddüt ettim ama pişiyor:)) çıkınca üst üste dizip beze sardım yumuşacık oldu aynı dışardaki gibi. bu tarif hoşuma gitti daha önce de denemiştim ama kupkuru olmuştu belki de beze sarmak yumuşattı bilemiyorum:)
canım afiyet olsun
tarhanayı dalgınlıkla çok kez ılstıp koydum yani bulgura karıştırıp sıcak suya maruz kaldıkaydirigubbakcemile3 ama birşey olmuyor yuvarlanıyor:) biraz ele yapışıyor sadece..
yarı malzemeden yapsaydın tek kişi yuvarlayınca zor oluyor..
kabak tatlısınının babamdan ögrendigim şeklini sunayım size ..cok güzel oluyor..
kabaklar kesilip kare kare kabukları da dogranarak bir tencereye alınıyor.. daha sonra üzerine su ve oranı bazında şeker konuluyor tahmınen 5-6 bardak.suyuda cok fazla olmayacak.. tencrenenın 4 te 2 si olcak şekilde..
harlı ateşte epey kaynadıktan sonra kabagın suyu balımsı kıvama gecis yapması lazım o sırada bir tepsiye tencereden alıp dokuyoruz..fırına veriyoruz öylece.. fırında da göz kararı pişirdikten sonra (suyu iyice ballaşacak) alıyoruz.. soguyup yemeye bırakıyoruz..
çok tatlı ve güzel oluyor..
tatlım kabakları kabuklarıylamı pişiriyorsunuz detaylı anlatabilirmisin birde ölçüleri tam yazabilirsen sewinirim
yap cnaım yap afiyet bal şeker olsunnnnnnnnnnellerine sağlık..
bunu yapiiciiimdelikafadulden
evet canım kabukları kesiliyor..
elimde kabak olmadıgından tam olcu veremıyorum ama tahmını söylüyorum ;
kabak büyükse yarım kabak zaten bir tencereyi dolduruyor..büyük bir tencere..
3 büyük bardaklık bardaklık su koyuyoruz..6-7 bardakta şeker..
iyice kaynayıp suyun kıvamı biraz katılasması lazım..kabak su bıraktıgı icin cok fazla su koymuyoruz..
kıvam bal kıvamına yaklasınca tepsiyye suyuyla dokup fırınlıyoruz.. fırında kabkların ustu koyu turuncu renge bürününce cıkartıyoruz.
umarım anlatabilmişimdir..