• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En erken hamilelik belirtileri

ben 2 gün çok üşüdüm canım
çorapla içlikle yattım hatta

Ya ne bileyim şimdide usuyorum sürekli havaların dengesizliği mi vuruyor bana diyorum bide sürekli yatmak uyumak istiyorum hep yorgunum buda bahar yorgunluğunu acaba diyorum çok çok çok hafiften kasigimda bir agri duyuyorum ama hamis olmak çok istediğim için psikolojikte olabilir hepsi ayrıca sık idrara cikmada bir belirtiymis ama ben kendimi bildim bileli bir yudum su icsem yarim saate kendimi lavaboda bulurum bat im 18-19 mayis heralde o güne kadar hicbisey anlayamicam kendimi bir kere daha boyle çok inandirdim modem bulaniyodu her tarafim agriyordu ama o ayda fis cikmisti Allah im hepimiz için hayirlisini nasip etsin.....

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım inşallah sen erken ogrenenlerdesin sanırım adetlerin nasildi kaç günde birdi yani BN biturlu akintim ve ateşinden anlayamıyorum :18: yumurtlama tarihimide çok teşekürler şimdiden

canım adetlerim 28 günde 1 düzenlidir.
6. ayımda hamile kaldım
normalde 12 ve 18. günler arası yumurtlamam gerekirden 8.-9. gün yumurtluyodum o yüzden erken öğrendim.
5 ay olmayınca doktora gittim kontrol etti ve bana erken yumurtluyosun dedi ondan sonra hamile kaldım zaten
adet bitiminden sonra 2 günde 1 ilişkiye girin ve sonra ayağa kalkma yat uyu. ben bu ay öyle yaptım. yumurtlamanıda kaçırmamış olursun.

Ya ne bileyim şimdide usuyorum sürekli havaların dengesizliği mi vuruyor bana diyorum bide sürekli yatmak uyumak istiyorum hep yorgunum buda bahar yorgunluğunu acaba diyorum çok çok çok hafiften kasigimda bir agri duyuyorum ama hamis olmak çok istediğim için psikolojikte olabilir hepsi ayrıca sık idrara cikmada bir belirtiymis ama ben kendimi bildim bileli bir yudum su icsem yarim saate kendimi lavaboda bulurum bat im 18-19 mayis heralde o güne kadar hicbisey anlayamicam kendimi bir kere daha boyle çok inandirdim modem bulaniyodu her tarafim agriyordu ama o ayda fis cikmisti Allah im hepimiz için hayirlisini nasip etsin.....

kendini rahat bırakman lazım
bi uğraş bul kendini oyalayacağın bişeyler
strestende tutmazmış doktor söylemişti bana
ilişkiden zevk alıcaksın çocuk yapıyomuş gibi yapmıcaksın demişti:17:

6. ayımda hamile kaldım
normalde 12 ve 18. günler arası yumurtlamam gerekirden 8.-9. gün yumurtluyodum o yüzden erken öğrendim.
5 ay olmayınca doktora gittim kontrol etti ve bana erken yumurtluyosun dedi ondan sonra hamile kaldım zaten
adet bitiminden sonra 2 günde 1 ilişkiye girin ve sonra ayağa kalkma yat uyu. ben bu ay öyle yaptım. yumurtlamanıda kaçırmamış olursun.

canım merhaba.. Ben vajınısmusum. Öyle böyle denıyorum hamılelık umudum var. Adetlerım düzelsızlestı cok. Bu ay umudum cok az ama temizliğimin 22.günündeyım hala adet olmadım bırbelırtıde yok. Folık asıt kullanıyorum. Bebeğimi ne zman hıssedıcem hayırlısıyla acaba

kendini rahat bırakman lazım
bi uğraş bul kendini oyalayacağın bişeyler
strestende tutmazmış doktor söylemişti bana
ilişkiden zevk alıcaksın çocuk yapıyomuş gibi yapmıcaksın demişti:17:

Yani öyle davranmamaya calisiyorum ilişki sirasinda ama daha sonra adet günüm yaklastikca acaba hamilemiyim acaba bu ay oldumu düşüncelerinden de kurtulamiyorum :(

6. ayımda hamile kaldım

Cok teşekür ederim bızmutcum ben gecen ay iltihap var diye antıbıyotık kullandım reglım 11gün sürdü diğer gün basladık calışmalara😜umarım o günlerde olmuyodur yumurtlamam çok agrım vardı cnku ama hapa yordum bende

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

arkadaslar bana yardımcı olur musunuz, hamilelik belirtisi olarak kasık ağrısı yaşayanlar vardır,
biz eşimle 4 yıldır evliyiz, 4 aydır da bebek istiyoruz, denemeye basladığımızdan beri yumurtlamadan adete kadar gecen 2 hafta boyunca kasık ağrılarım hafif adet sancım, bel ağrım oluyor. dr'a düzenli gidiyorum bende hiçbir sorun cıkmadı eşimde var mı bilmıyorum bu ay da olmaz sa onümüzdeki ay sperm testi yaptıracak. bu ay crinone jel verdi belki rahmine tutunamıyordur bebek diye..
kasık ağrısı neden olur acaba kimyasal gebelik mi yasıyorum ya da vücudum kendini mi hazırlıyor? gecen ay da 4 gün gecikmem oldu ama adet oldum;(
bu ay da yine şiddetli ama dr test gününü bekle diyecek hiç umudum yok

Adet günüme 4 gün kaldı yarın test yapıcam ama bu kadar belirti olamaz kesinlikle hamileyim. Testen sonra ben biliyodum zati dicem.
:thumbup:

Şimdi kan testi yaptırdım ve malesef hamile Değilim. Demek ki büyük konuşmamak lazımmış.:(

Tüm anne adaylarının gebelik Hamilelik Belirtileri ile ilgili aşağıdaki yazıyı okumalarını tavsiye ederim.

Gebelik hamilelik belirtileri nelerdir?

ADETİN GECİKMESİ
Hamilelik belirtilerinin en kesin olanıdır ve gebeliğin habercisidir diyebiliriz. Çoğu anne adayı adet dönemlerinde açık kırmızı renkte bir kanama yaşayabilirler, bu normal adet süreci gibi değildir ve muhtemel gebeliğin bir habercisi olabilir.

GÖĞÜSLERDE HASSASİYET
Gebeliğin en çok göze çarpan belirtilerinden bir tanesi de şişen, belirgenleşen ve hassasiyet kazanan göğüslerdir. Yatakta yatarken, elbise değiştirirken veya en ufak bir temasda bu hassasiyeti hissedebilirsiniz. Hamile kaldığınızda vücut süt üretimi için kendini hazırlamaktadır. Bazı anne adaylarında göğüs uçlarında renk değişikliği de meydana gelir.

YORGUNLUK HİSSİYATI
Erken gebelik belirtilerinden bir tanesi de anne adayının kendini yorgun hissetmesidir. Öğlen saatlerinden artan uyku isteği, yataktan kalkmama isteği, sürekli uyuma isteği gibi yorgunluk hissiyatı oluşabilir.Her zaman uyuduğunuz saatten daha erken uykunun gelmesi ve sabahları uyanmada sıkıntı yaşayabilirsiniz. Tansiyon düşmesi ve kendini bitkin hissetme gibi durumlar olabilir.

SIK SIK TUVALETE ÇIKMA İSTEĞİ
Erken hamilelik belirtilerinden bir tanesi de sık sık tuvalete çıkma isteğidir. Bazı anne adaylarında sık sık tuvalete çıkma ihtiyacı hamilelik dönemi boyunca devam edebilmektedir.

MİDE BULANTISI
Erken gebelik belirtilerinden en çok ortaya çıkanlardan bir tanesi de mide bulantısıdır. Mide bulantısı sadece hamileliğin ilk haftasında da baş gösterebilir. Bazı anne adaylarında sabah, bazı anne adaylarında ise tüm gün mide bulantısı olabilir. Genellikle hamileliğin ilk haftasında görülerek, beklenmedik, aşırı mide bulantısıyla beraber bir anda kusma durumu söz konusu olabilir.

İŞTAHIN AÇILMASI VE BAZI YİYECEKLERİ AŞIRI İSTEME, BAZILARINDAN TİKSİNME
Gebeliğin belirtilerinden birisi de iştah artışıdır. Aşerme denilen, değişik meyve ve sebzeleri yeme isteği oluşabilir. Bazı anne adaylarında da çok sevdiği sebze ve meyveleri istememe tiksinme duygusu oluşabilir.

BAŞ DÖNMESİ VE BAYILMA
Hamilelik belirtilerinden birisi de baş dönmesi hissiyatıdır. Aniden ayağa kalkma, veya aniden yer değiştirme durumlarında baş dönmesi yaşanabilir. Tansiyon düşmesinden kaynaklanan ani baş dönmeleri gebeliğin belirtilerindendir.

ÇEVREYE VE KOKULARA KARŞI HASSASİYET KAZANMA
Hamilelik döneminde hormon seviyelerinin artmasından dolayı, kokulara karşı hassasiyet kazanılabilir.

VÜCUT ISISINDA ARTIŞ
Vücut ısısının artması önemli bir hamilelik belirtisidir. Kendini halsiz hissetme, ateşin çıkmış hastalanıyormuş gibi bir ruh hali içersine girme gibi durumlar gözlenebilir.
Kısacası aşağıdaki belirtiler hamileliğin ilk döneminde en sık görülen belirtilerdir:

- Beklenen adetin gecikmesi
- Memelerde dolgunluk hissiyatı, hassasiyet, meme ucunda koyulaşma, meme başında karıncalanma hissi
- Karnın alt kısmında dolgunluk, şişkinlik ve bazen hassasiyet
- Bulantı ve bazen kusma
- Yorgunluk, uykuya eğilim, başdönmesi, tansiyon düşmesi
- Sık sık idrara tuvalete çıkma isteği
- Vajina salgılarının artması
- Bel ağrısı, kasıklarda ağrı

Yukarıdaki belirtiler sadece gebelik belirtileri olmayıp kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Kesin gebelik tanısı için doktora giderek kan testi yaptırabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
iyi günler arkadaşlar sizinle paylaşmak istiyorum sizce gebe olabilirmiyim hiç düşünmüyodum ama bugün iyice aklıma takıldı adetim 6 gün gecti midemde yanma oluyo 2 3 gündür hep bi yorgunluk uyku istegi oruçtandır dedim başta ama bide 2 gecedir uyuyamıyorum hiç 4 5 kadar karnım agrımıyo tek sol bacagım agrıyo kasıkla beraber sizce gebemiyim bana yardımcı olursanız test ne zamn apmak gerekir....

Gebelik Öncesi Beslenme (Hamile Kalmak İçin Beslenme)

Bebek sahibi olmak isteyen anne adaylarının sadece gebelikte değil, gebe kalmadan önce de beslenmelerine dikkat etmeleri gerekir. Gebelik öncesi sağlıklı beslenme, bebeğin anne karnında gelişimi açısından son derece önemlidir. Bu yüzden anne adaylarının gebe kalmadan önce 3 ay ile 1 yıl arası kendilerine sağlıklı beslenme programı hazırlayıp uygulamaları gelecekte bebek açısından faydalı olacaktır. Anne adayı sağlıklı beslenirse, çocuğun gelecekte şeker, kanser, kalp-damar ve benzer hastalıklara yakalanma riskini azaltmış olur. Unutmayın ki; bir annenin görevi anne olmaya karar verdiği zaman başlar.

Kilonuzu Dengeleyin

• Gebe kalmadan önce fazla kilolardan kurtulun. Sağlıklı ve düzenli beslenerek diyet yapın. Kilonuzu dengeleyerek ideal kiloda hamile kalmanız ileride oluşabilecek olumsuzluklardan kurtulmanıza olanak sağlayacaktır. Ayrıca aşırı zayıflıkta gebelik açısından sorun oluşturur. Gebe kalmadan önce kilonuzu dengeleyin.

Zararlı Alışkanlıkları Bırakma

• Alkol ve sigaradan uzak durun. Yapılan araştırmalara göre alkol ve sigara kullanımı anne ve bebeğin sağlığına ciddi zararlar verdiği yönündedir. İradeli ve fedakar olun. Annelik fedakar olmayı gerektirir.

• Gebe kalmadan önce kafein’i azaltın. Kafein tüketimi hamilelik döneminde 200 mg’dan fazla alındığı takdirde anne ve bebek sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir.

• Gebelik döneminde tatlandırıcı içeren tüm ürünlerden uzak durun.
Folik Asit Alımı

• Gebe kalmadan 3 ay önce folik asit alımı sağlıklı bir gebelik dönemi geçirmenizde önemli rol oynayacaktır.

• Folik asit asitli meyvelerde, yeşil yapraklı sebzelerde ve bakliyatlarda bulunmaktadır.

Vitaminler

• Demir, c vitamini ve kalsiyum alın. Yumurta ve kırmızı et demir depolarının arttırılması açısından faydalı olacaktır. Bunun yanında c vitamini kaynağı taze sebze ve meyve
tüketilmelidir. Hem annenin ve hem bebeğin kemik yapısını etkileyeceğinden kalsiyum takviyesi olan süt, peynir ve yoğurt tüketimine de özen gösterilmelidir. 15 dakika güneşten faydalanarak d vitamini alınmalıdır. Kan ve doku omega-3 düzeylerini arttırmak için balık tüketilmelidir.

Sıvı Tüketimi

• Alınan tüm besin öğelerini vücuda alıp, kullanabilmek için sıvı tüketimine özen gösterin. Gebe kalmadan önce ve gebelikte sıvı tüketimi tam vücut dengesini sağlar. Bol bol su, taze sıkılmış meyve ve sebze suları, süt, ayran, bitki ve meyve çayları tüketilmelidir.

B vitamini, protein, çinko ve demir kaynakları > Kırmızı et, tavuk eti, balık, kuru fasulye, yumurta ve fındık

Protein, fosfor, kalsiyum ve çeşitli vitamin kaynakları > Süt, peynir, yoğurt ve süt ürünleri

Omega 3 kaynakları > Ceviz, balık ve ıspanak

A vitamini, C vitamini, potasyum ve lif kaynakları > Meyveler

A vitamini, C vitamini, folik asit, demir ve magnezyum gibi minerallerin kaynakları > Sebzeler

Kompleks karbonhidrat (nişasta) kaynakları > Ekmek, makarna, pirinç

gebelik öncesi beslenme, hafta hafta gebelik, gebelik takvimi, hamilelik öncesi diyet, hafta hafta hamilelik, hamilelikte beslenme

Hamile Kalmadan Önce Okumanız Gereken Diğer Yazılar:

Hızlı Gebe Kalmak İçin Yapılması Gerekenler
Gebe Kalmadan Önce Yapılması Gerekenler
Gebelik Hamilelik Belirtileri Nelerdir?
Hamilelik – Gebelik testi ne zaman yapılır?
Gebelik (Hamilelik) Testi Nasıl Yapılır ?
Ne Kadar Sürede Hamile Kalabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaslar vajinusmustum we yendim 2 qun once cok mutluyum :) bu 3.qun. biraz acele ediorum ama merak ediorum acaba hamilemiyimdir :) nasil anlarim acaba hamile olduqumu.

slm arkadaşlar bende araniza yeni katiliyorum bir tane kizim var .ikinci bebek istiyoruz kizimda hicbir belirti olmadi hatta gunum bile gecmedi hafif kanamam vardi ben adet kanamasi zannettim.yinede test yaptim hamile oldugumu ogrendim bu kanamada 5 ay surdu.sıkıntıli bi hamilelik oldu.neyse simdi esimle korunmuyoruz adetimede 10 gun var ama goguslerimin yanlari agriyor ve uclari kasiniyo sizce bi belirti olabilir mi:110:

Merhaba kızlar ben de 10 aydan beri hamile kalmaya çalışıyorum . Sürekli yemek yeme isteği hamilelik belirtisi olabilir mu? Adetime 1 hafta var

Kızlar yardim edin nolur sabah clearblue test yapmıştım negatif dedim cantaya baktım ikinci çizgi silik olarak cikmis ne demek buuu

canım ilişkiden 15 gün geçtikten sonra kan testi yaptırırsan hamile olup olmadığını öğrenebilirsin..Kasık ağrısı ve bel ağrısı bir belirtidir hayırlısı:)

şimdi ben size saçma sapan bişi sorcam.bugün 3.günüm ve adet olmadım.akşam kan testi yaptırdım sonuç negatif.benim adetlerim hiç geçmez yani şimdiye kadar böle bişeyle karşılaşmadım.acaba erken dönem olup çıkmayabilir mi kanda.yoksa umudumu yitirmelimiyim?olmaz dimi böle bişe.başına böle bişe gelen varmı kanda çıkmayıp sonradan hamile olduğunu öğrenenler

merhabalar. Bende bebek isteyenlerdenim. seni çok fazla umutlandırmak istemem. herşey olabilir. kendi durumumu anlatmak istedim. benim de adetime 1 hafta varken kan testi yaptım negatif çıktı. o kadar çok üzüldüm ki :((daha sonra yani adetim 2 gün geçtikten sonra tekrar yaptım 40.41 çıktı. yani pozitif. bir hafta sonra da muayenem var. çok mutlu oldum. İnşallah siz de en yakın zamanda bu sevinci yaşarsınız. Hayırlısı ile.

arkadaşlar hamıle olan arkadaslar yardımcı olabılırmı sızdende sut kıvamında sıvı gelmısmıydı

Back