• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En erken hamilelik belirtileri

Ceylancım çalışmalar nasıl gidiyor tatlım, değerlendiriyorsun değil mi günleri? kaydirigubbakcemile3 Doktora tekrar gidecek misin? Ne zaman? Eşine test yapıldı mı? Ayy senden güzel haber alıcaz inşallah bu sefer tatlım. Hadi bakayım göreyim seni:smiley-cool:

selam kizlar ben buara calismalari hizlandirmis durumdayim cünkü yumurtlama günlerimdeyim..neler yapmamiz gerektigini iliski esnasinda bele yastik koyma ve iliskiden sonrada bacaklari kaldirip uyumadan baska ne yapmamiz gerekiyor bunlari tekrar siralarmisiniz...heycandan herseyi unutuyorum cünkü :1rolleyes: bide iliskiden önce sicak banyo yapmak gerekiyormus dogrumu bu?

hadin akliniza gelenleri siralayin kizlar

:)

Gebelik için uygun dönem saptandıktan sonra ikinci aşama cinsel birleşmenin şeklidir. Pek çok pozisyon gebelik için uygun ortam yaratmaz. Normal bir ilişki sonrası gebelik oluşabilmesi için spermlerin vajinaya uygun şekilde bırakılması ve vajinanın spermlerin rahim içine doğru ilerleyebilmesi için uygun pozisyonda durması gerekir. Bu şartları sağlayan pozisyonlar erkeğin üstte olduğu, kadın ve erkeğin yana doğru dönük olduğu pozisyonlar ile kadının diz-dirsek pozisyonunda olduğu şekillerdir. Erkeğin üstte olduğu durumda kadının kalçaları altına bir yastık yerleştirerek pelvisini yükseltmesi spermlerin doğru yönde ilerlemelerine yardımcı olur. Diz-dirsek pozisyonu ise özellikle sperm sayısı düşük olan durumlarda ek fayda sağlar. Oturur pozisyonda, kadının üstte olduğu veya ayakta olan cinsel ilişkiler gebelik elde etmek için uygun değildir.

Eğer ilişki sonrası kadın hemen ayağa kalkarsa fazla miktarda meni dışarıya kaçacaktır. Spermler rahim ağzına ulaşacak yeterli zaman bulamadıkları için bu durum gebelik elde edilmesi açısından önemlidir. Gebe kalmak isteyen bir kadın ilişkiden hemen sonra ayağa kalkıp idrar yapmaya ya da yıkanmaya gitmemelidir. İdeal olan kalçalarının altına bir yastık koyarak 20-30 dakika kadar yatmasıdır. Erkek de meni kaçağını azaltmak için birkaç dakika kadar kendini geri çekmemelidir.

Vajina dışarıdan kulanılan herhangi bir maddeye gereksinim duymadan kendi kendini temizleyebilen ve uygun ortamını yaratan bir organdır. Adet kanaması ve ilişki sonrasında dahi vajina sağlıklı kalabilmek için kendi önlemini alır.(Eğer ilişkiden sonra kötü bir koku duyuluyor ise bu enfeksiyonun belirtisi olabilir ve doktor kontrolü gerekir). Sadece gebelik isteyenlerde değil hiçbir kadında vajinal duş önerilmez.İlşiki öncesi yapılan duş vajen pH'ını değiştireceğinden gebelik şansını olumsuz yönde etkiler. Spermin yaşama şansı tehlikeye girer, ilişkiden hemen sonra yapılan duş ise spermleri ortamdan uzaklaştıracağından, şansı azaltır. Ayrıca duş, bakterileri kadın üreme sistemi içinde yukarılara doğru zorlayarak enfeksiyon ve dolayısı ile infertilite şansını arttırır.

Özet

Gebe kalmayı planladığızda 3 ay öncesinden korunmayı bırakın
Gebe kalmak için en uygun zamanda gün aşırı ilişkide bulunun
Gebelik için uygun dönemdeki ilk ilişkiden önce ve iki ilişki arasında erkeğin 48 saat boşalmamasının ideal olduğunu unutmayın
Sabah erken saatte ilişkide bulunun
Kayganlaştırıcı kullanmayın
Hiçbir zaman vajinal duş yapmayın
Vajinanın doğal duruşunu sağlayan gebelik için uygun pozisyonları tercih edin
Alternatif seks yöntemlerinden uzak durun
Su altında ilişkide bulunmayın

Gebelik isteyenler için uygun seks-Dr.Alper Mumcu (www.mumcu.com)

handancım eğer çift yumurta ikiziyse iki kese tek yumurta ikiziyse tek kese olur heralde.
Bu arada tebrik ederim canım Allah bebeğine sağlıkla kavuştursun, sıkı sıkı tutunsun sana inşallah.

Önemli noktalar
Gebe kalınıp kalınamayacağı önceden bilinemez.Hiçbir hekim ya da kişi, hiçbir kimseye çocuğun olur ya da olmaz diye garanti veremez. Tabii ki bunun istisnaları vardır. Rahimi ya da testisleri olmayan bireylerden oluşan çiftlerde doğal olarak gebelik olmaz. Ancak anatomik olarak hiçbir problem olmasa bile %15 vakada açıklanamayan kısırlık olduğu unutulmamalıdır.
Gebe kalmaya karar verildiğinde doğal olarak ilk yapılacak şey korunmayı bırakmaktır. Uygulanan yönteme bağlı olarak üreme yeteneğinin geri dönmesi 0-3 ay kadar sürebilir.
Gebe kalmak için en uygun dönem 28 günde bir adet gören kadında kanamanın başlangıcından itibaren 12-15. günlerdir.
Gebe kalma şansını arttırmak için düzenli bir cinsel yaşam ve haftada en az 3 ilişki faydalı olur. Bu şekildeki çiftlerin %75'i 6 ay içinde gebelik elde eder.
Çiftlerin %15 inde 1 yılın sonunda gebelik olmaz. Bu çiftlerin infertilite araştırılması açısından hekime müracaatı gerekir.

Hamile kalmaya karar verdiğinizde...-Dr.Alper Mumcu (www.mumcu.com)

teşekkür ederim xara darısı başına tatlım

rüyamda ablamın ikiz bebekleri olmuştu benimde rüyaalrım çıkar genelde ama tek kese göründü onunda ondan merak ettim:))

yeganecim dogrudur vallahi...gozumu acamiyordum hastaliktan, ama simdi daha iyiyim...test yaptirdim, hormon testi onun cikmasina 1 saat kadar kaldi, heyecandan olecemmm

:)

Gebelik için uygun dönem saptandıktan sonra ikinci aşama cinsel birleşmenin şeklidir. Pek çok pozisyon gebelik için uygun ortam yaratmaz. Normal bir ilişki sonrası gebelik oluşabilmesi için spermlerin vajinaya uygun şekilde bırakılması ve vajinanın spermlerin rahim içine doğru ilerleyebilmesi için uygun pozisyonda durması gerekir. Bu şartları sağlayan pozisyonlar erkeğin üstte olduğu, kadın ve erkeğin yana doğru dönük olduğu pozisyonlar ile kadının diz-dirsek pozisyonunda olduğu şekillerdir. Erkeğin üstte olduğu durumda kadının kalçaları altına bir yastık yerleştirerek pelvisini yükseltmesi spermlerin doğru yönde ilerlemelerine yardımcı olur. Diz-dirsek pozisyonu ise özellikle sperm sayısı düşük olan durumlarda ek fayda sağlar. Oturur pozisyonda, kadının üstte olduğu veya ayakta olan cinsel ilişkiler gebelik elde etmek için uygun değildir.

Eğer ilişki sonrası kadın hemen ayağa kalkarsa fazla miktarda meni dışarıya kaçacaktır. Spermler rahim ağzına ulaşacak yeterli zaman bulamadıkları için bu durum gebelik elde edilmesi açısından önemlidir. Gebe kalmak isteyen bir kadın ilişkiden hemen sonra ayağa kalkıp idrar yapmaya ya da yıkanmaya gitmemelidir. İdeal olan kalçalarının altına bir yastık koyarak 20-30 dakika kadar yatmasıdır. Erkek de meni kaçağını azaltmak için birkaç dakika kadar kendini geri çekmemelidir.

Vajina dışarıdan kulanılan herhangi bir maddeye gereksinim duymadan kendi kendini temizleyebilen ve uygun ortamını yaratan bir organdır. Adet kanaması ve ilişki sonrasında dahi vajina sağlıklı kalabilmek için kendi önlemini alır.(Eğer ilişkiden sonra kötü bir koku duyuluyor ise bu enfeksiyonun belirtisi olabilir ve doktor kontrolü gerekir). Sadece gebelik isteyenlerde değil hiçbir kadında vajinal duş önerilmez.İlşiki öncesi yapılan duş vajen pH'ını değiştireceğinden gebelik şansını olumsuz yönde etkiler. Spermin yaşama şansı tehlikeye girer, ilişkiden hemen sonra yapılan duş ise spermleri ortamdan uzaklaştıracağından, şansı azaltır. Ayrıca duş, bakterileri kadın üreme sistemi içinde yukarılara doğru zorlayarak enfeksiyon ve dolayısı ile infertilite şansını arttırır.

Özet

Gebe kalmayı planladığızda 3 ay öncesinden korunmayı bırakın
Gebe kalmak için en uygun zamanda gün aşırı ilişkide bulunun
Gebelik için uygun dönemdeki ilk ilişkiden önce ve iki ilişki arasında erkeğin 48 saat boşalmamasının ideal olduğunu unutmayın
Sabah erken saatte ilişkide bulunun
Kayganlaştırıcı kullanmayın
Hiçbir zaman vajinal duş yapmayın
Vajinanın doğal duruşunu sağlayan gebelik için uygun pozisyonları tercih edin
Alternatif seks yöntemlerinden uzak durun
Su altında ilişkide bulunmayın

Gebelik isteyenler için uygun seks-Dr.Alper Mumcu (www.mumcu.com)

tesekkürler canim :) bende bu siteyi geziyordum zaten ama yinede bildiklerimizi uygulamaya gelince unutuyoruz gibime geliyor.. gerci benim herzaman savundugum bisey vardir.. Anne babamiz günmü saymislar? hersey gelisi güzel bu kadar üstünde durmasak daha kolay hamile kalicaz da istee... kadinliga has bisey olsa gerek :)

selam kizlar ben buara calismalari hizlandirmis durumdayim cünkü yumurtlama günlerimdeyim..neler yapmamiz gerektigini iliski esnasinda bele yastik koyma ve iliskiden sonrada bacaklari kaldirip uyumadan baska ne yapmamiz gerekiyor bunlari tekrar siralarmisiniz...heycandan herseyi unutuyorum cünkü :1rolleyes: bide iliskiden önce sicak banyo yapmak gerekiyormus dogrumu bu?

hadin akliniza gelenleri siralayin kizlar

1 Bel altına yastık koy yataktan kalkma asla
2 İlişki öncesi 2 saat önceden eşine sert bir kahve yap
3 İlişki öncesi soğuk suyla belden aşağını yıka
4 Sperm hareketliliğinden şüphe ediyorsan bence ne olur olmaz ilişki sonraasında ayaklarını birleştirip havaya dik
Yumurtlama gününden eminsen en az 3 gün evvel ilişkide bulunma :1hug:

Sevgilerle

Arkadaşlar Allah biran önce hepinize birer bebiş versin inşallah.
Benim kızım şimdi 6,5 aylık, si,zinle deneyimimi paylaşayım. 5 yıllık evliliğin sonunda nihyet bebeğe karar verdik, eşimle 3 ay denedik olmadı, çok normal ya o zaman paniğe kapıldım. Doktora gittim, bu ay da olmazsa değerlerine bakalım dedi. Olmadı estradiol (E2) değerine göre bu ay yumurtlama iğnesi yaparız dedi. Ben karalar bağladım 5. aydı. İğneyi aldık fakat E2 sonucum çok düşük çıktı, doktorum bu değerle bu ay için gebeliğin mümkün olmayacağını söyledi. Adet ol rahim ultrasonu çekilsin dedi. İğne kaldı öyle moral sıfır, o ay pek icraat te yok, hevesim kırıldı. Derken adet günüm gecikti ve hamileyim. Şok, en olmayacak ayda oldu. Doktorum demekki seni korkutmak lazımmış dedi :)
Çıkardığım sonuç: stres altında olmuyor, ne zaman boşverip bırakırsan oluyor.
Dayımların yıllarca olmadı tam 9 yıl kadıncağız çok stresli huzurları yok, tatile gittiler o konu tamamen gündem dışı ve hamile döndü.
Stres yapmayın (demesi kolay, o günler ben de öyleydim), Allah sağlıkla kucağınıza aldırsın inşallah.

saol yalelcim 20.haftada tam olarak belli oluomuş kaydirigubbakcemile3 13 hafta felan daha beklemem lazım saglıklı olsun da belli olmasın napım teşekkür ederim tatlım

bozo35 ben kısa bir süre yapmıştım canım

akıntı içinmi yapmıştınız benm iltihabım wardı çok akıntım oluyodu yaptım 15 gün adetimide düzenledi akıntıda durdu tekrar başladı akıntım soğan kürü ve incir kürünü birlikte yapıyorum

Ceylancım çalışmalar nasıl gidiyor tatlım, değerlendiriyorsun değil mi günleri? kaydirigubbakcemile3 Doktora tekrar gidecek misin? Ne zaman? Eşine test yapıldı mı? Ayy senden güzel haber alıcaz inşallah bu sefer tatlım. Hadi bakayım göreyim seni:smiley-cool:

canım 3 gün çalışın dedi iğneden sonra ben abartsamda fulledik :lepi:
Derman kalmadı 3gün bitti sanırım ama bugünü de boş geçirmeyim diyorum ne olur neolmaz bizim zamanizongolara belli olmaz
Test istemedi çünkü yara çıktı ya bende önce seni tedavi edelim dedi.. İnşallah canım benim
Bugün okullar açıldı inşallah yeni bir dönem senin hayatında herşeyini düzenler ve meleğin zamanında gelir :1hug:

Back