En büyük pişmanlığım...

Yok yok senin konunda değil,evlilik öncesi cinsellik başka bir başlıkta tartışılmıştı,ona istinaden dedim.

Bence yolun neresınden donersrn kardırrr! ınsan oglu beser sasar hersey basına gelebelırr en kendınden emın olan, guvenen ınsanların, bıle basına neler gelıyorrrr... ama bence bu saatten sonra onu terk ett o dul bır kadının tadını aldı ve tekrar senı kandırıp bazzı bahaneler uydurup gonlune gırmeye calısacaktırrr cunku bır kere vermıssın bekar adamm her zaman kımden ısteyecek tadını aldı... belkıde aılene soylerım bahanesıyleee tehdıttt edecektırrr bence bır annn once o sayfayııı kapattt yanı ayrılmak ıstıyorsaaa seve seve bırakkk cunku sonu yokk oturr tovbeee ettt ve hayırlı bır kısmetının cıkmasını bekle boyle kafaya takarak bır sonuca ulasamazsınnn rabbım kımseye kaldıramayacagıı yuku vermezz ama lutfennn kendını ona daha fazla kullandırmaa onunla evlensem bıle en ufak bır kavgada senı ıffetsızlıkle namusuzlukla suclayacak sen ole yapmamısmıydınn vs...bence evlenırsende kendın gıbı dul bırıyle evlen kı senı suclamasın...hakkında hayırlısı olsunnn...

konu sahibi sen bu konuyu kapattır.. buradakilerin çoğu sana laf edecektir.. anlamıyorlar çünkü senin yaptığın şeyden duydugun pişmanlığı burada sadece derdini paylaştığını..

hayır bence kapatmasın..
eğrisiyle,doğrusuyla yaşadığı olaya daha çok sahip çıkmalı ve en büyük erdemi gösterip,saygısız yada seviyesiz eleştirilere cevap vermemeli..(üzerine alınmak isteylere)
böylece konuda açılış amacına uygun bir şekilde aynı seyrinde ilerler..

kimse senin kadar üzülemez ve yaşananın bedelini ödeyemez,bizse nacizane sadece yaşadıklarını okuyup,kendi adımıza dersler çıkartabiliriz ve birazda olsa acının hafiflemesine yardımcı olabilirsek paylaşımımız anlam bulur..unutma ltf,bu durumu yaşayan ne ilk kişisin sen nede son olacaksın..
yanlış anlaşılmasın,evlilik dışı cinselliği destekliyorum yada desteklemiyorum demiyorum!!çünkü bu durum bir azda yaşanılan şehir,yetiştiriliş tarzı,aile ve yaşam tarzı ile ilgilidir herkesin..
kimse bir olamaz ama kimse kimseyide bu konuda yargılayamaz..
kaldı ki en önemlisi bu olayı yaşayan iki tarafta bekardı!!

teselli değil ama son zamanlarda okuduğum bir olayı paylaşmak istedim ;
bu sitedemi emin değilim ama şubat sonu mart başı gibi aynı buna benzer bir hikayeyi okumuştum..
değer verilip yaşanan bir birliktelikten sonra bayan hamile kalmış ve beyefendi aldımasını isteyip direk terketmiş bayanı..
işte olayın belkide en acı yönü burada başlıyor
ailesi çok asla onay vermiyeceği için aldırmak zorunda kalıyor bebeğini..
aradan bir süre geçtikten sonra sancılanıyor ve tekrar doktoruna gittiğinde,bebeklerden birinin alındığını,diğerininse hala yaşamına devam ettiğini öğreniyor..
zaten topicte bu amaçlı açılmıştı..ben şimdi ne yapıcam diyordu bayan???
aynı acıyı tekrar yaşıycak yada bebeğini kaybettiğinde,yada bikaç hafta önceki ilk kürtüjından aldığı ders ve pişmanlıkla bebeğini hertürlü zorluğa gögüs gerip doğuracak ve bebeğine her baktığında (ikizini)diğer bebeğini hatırlıcak..
beterin beteri her zaman vardır

Nasıl seviyorsunuz direkt insan yargılamayı...Allahım kimseye yaşatmasın diyor konu sahibi arkadaş, özelden mesaj atarak tahrik etmenin acısını katlamanın manası nedir? Öncelikle bir hadisle konuya geri dönmek isterim...''Kınadığınız şeyi yaşamadan ölmeyeceksiniz''...Peygamber efendimizin sözlerinden... Yarınının hadi yarını geçtin 1 dakika sonrasının garantisi varmı bu hayat için? Evlilik dışı ilişki elbetteki en büyük günahlardan, benim inancıma ters rabbim yaşatmasın asla, ama böyle acımasızca konu sahibine yüklenmek hangi vicdana sığar? Söylemek istediğim arkadaşım, pişmanlıkların bir daha yapmamana vesile olsun inşallah, çok dua et, rabbim afetmeyi sever, af dile tövbe et...Ve en önemlisi o omurgasız, kendi çocuğuna sahip bile çıkamayan insan müsveddesini çıkar hayaytından hemen, rabbim yar ve yardımcın olsun

hani derlerya insanın göreceği varmış sen esinden ayrıldın çünkü bunu yaşaman gerekiyordu rabbim isterse verir bk kç yıl evli kalmışsı çocuk olmamış sonra bi kerede olmuş allh yardımcın olsun bak beterin beteri var şimdi eminim eski eşinle olmayıtercih ederdin

kim benmi ?:26:

konu sahibiyle mi karıştırıldım ben bekarım evlenmedim henüz

yaptığımız hataların sonuçlarına hepimiz kendimiz katlanıyoruz, siz de öyle , acınızı kendiniz yaşıyorsunuz, ceremesini kendiniz çekiyorsunuz; o yüzden yaşadıklarınıza yorum yapmam yersiz,farkındasınız herşeyin..ama artık önünüze bakmaktan başka bi seçeneğiniz yok, elbette bu acı her zaman kalbinizde olacak ama dimdik durmanız ve kendinize yeni bi sayfa açmanız gerekiyor..tabii zamanla olacak şeyler..Allah sabır versin,kendinizi bırakmayın

arkadaşlar hepimiz insanız hepimizin sorunları var ama bazılarınki çok ağır oluyo buda neden bir anlık heves için keşke yaşanmsaydı olan oldu ALLAH herzaman bağışlayıcıdır ne diyo dünyadaki bütün denizlern damlası kadar dünydaki ağaçların yaprakları kadar dünyadaki toprak tanecikleri kadarda olsa günahın yine gel yeterki tövbe et OALLAHKİ affede biliyosa biz kimiz biz sadece daha dikkatli olsaydın keşke olmasaydı diyebiliyoruz zaten kardeşimizde pişman olduğunu yazıyo ALLAH İNŞALLAH SANA BİRDAHA PİŞMAN OLACAĞIN ŞEYLER YAŞATMAZ diğer arkadaşlarada çok sert tepki veriyosun sonuçta herkes görüşnü belirtmek zorun da daha ılımlı yaklaşa bilirsn

arkadaşım okadar eşinden güzel bahsediyorsunki nazara gelceksinkonu sahibi zaten hatasını kabul ediyo üstelememek gerekir artık ne dersin

arkadaşım okadar eşinden güzel bahsediyorsunki nazara gelceksinkonu sahibi zaten hatasını kabul ediyo üstelememek gerekir artık ne dersin

bence siz üstelememeniz lazım arkadaş o yazıyı kaçıncı sayfada yazmış

sizde ortalığı kızıştırıyorsunuz

ne ayıp

dertli,yaralı,hataya düşmüş,gözü yaşlı insanlara saldıranlara acıyorum gerçekten..

kadıncacız kendisini savunmuşmu iyi yaptım diye perişanım ölümle yaşam arasındayım diyor el insaf yahu el insaf..

efendimiz buyurmuşki;"hatasından dolayı bir kimseyi ayıplayan onu yapmadan ölmez"..

ya insanları yanlışlarından dolayı ayıplayanlar size diyorum nasıl bu kadar nefislerinize güveniyorsunuz,unutmayın Allahın peygamberi hz Adem yasak meyveye el uzatmış,yine Allahın peygamberi hz.yusuf züleyha ona yaklaştığı an ona meyletmiştir..peygamberleri bile nefis dürte biliyorsa ya biz kim oluyoruzda bu kadar kendimize güvenebiliyoruz..

napalım yani alkışlayalım mı,eleştiriye açık olamayan buraya yazmasın diyen sesler çıkacak şimdi..

onlara sözüm şuki;kimse size hataya çanak tutun aferin deyin demiyor..ama bir gönül alıp bundan sonrası için telkinlerde bulunmak ölümle yaşam arasındayım diyen bir insan için daha yararlı olacaktır diye düşünüyorum..

Allah sabır ve kolaylık versin arkadaşım olan olmuş,bundan sonrası için daha doğru tercihlerde bulunur temkinli olursun,seni böyle orta yerde yaralı bırakan çocuğuna bile kıyan bi insan için çok yıpratma kendini..

Son düzenleme:
demesi kolay biliyorum ama keşke elimizden bişey gelse..Allaha sığının..

demesi kolay biliyorum ama keşke elimizden bişey gelse..Allaha sığının..

zamanı geri döndürme şansımız yok malesef..biraz önce annem yanıma geldi, senin kaç gündür bi sorunun var, senin paylaşmanı bekledim ama birşey demiyosun, anlat bana derdini, neyse bi çözüm bulalım dedi..bende yok bişey canım sıkılıyo sadece dedim..konuşmaları o kadar güven vericiydiki..ama böyle birşeyi desem kalbi dururdu eminim ( keşke daha önce söylesemiydim diyorum ama annem ne yapacaktıki..hani ana yüreği destek olurdu diyelim ama ya babam ya abimler (bir arkadaşta, aynı durumu yaşayan başka bir arkadaştan bahsetmiş, çocuğunu aldırmış ama ikizlermiş diğeri kalmış demiş..öyle bir ihtimal yoktur değil mi, sonuçta doktor ultrasonla bakıyo? keşke öyle bir ihtimal olsa, canımı dişime takardım bu sefer :((

bahseden bendim..
bende o arkadaşın ne yaptığını mrk ediyorum açıkçası ama mutlaka kürtajdan yaklaşık bir hafta sonra kontrole gitmen gerek diye biliyorum..ünv.tez ödevim kürtaja evet mi ?hayır mı? oldu..o zamanlar çok araştırmıştım..

çok iyi anlıyorum sizi,anne sıcaklığı insanı kaç yaşında olursa olsun öyle bir gevşetip çözüveriyorki..

bizlere anlatıp rahatlamak istediniz oda olmadı değilmi..insana Allahdan öte yar yoktur arkadaşım..çokda umutsuz olma,inan her karanlık günün bir şafağı vardır..

sen mecburiyetten zorla aldırmışsın insanlar çocuklarını keyfi aldırıyor istemiyorum diye ya..onlara ne demeli peki..

Allahın adaleti sonsuzdur sizi kendi isteğinizle yaptığınız hatadan sorumlu tutar ama zorla yaptırılandan tutmaz diye umut ederim..

başka çareniz mi vardıki,babasız bi çocuğa nasıl bakardınız türkiye gibi bi yerde..işiniz gücünüz var mı mesleğiniz ona tutunun..

Hata üstüne hata yapmissiniz ama pisman oldugunuzda söylüyorsunuz,olanlari unutmaya calisin.
Ne ile mesgulsünüz bilmiyorum ama bir daha asik olmadan önce kendi ayaklarinizin üzerinde durmalisiniz ki yaptiklarinzin arkasinda durabilin.
ALLAH yardimciniz olsun

peki tezinin sonucunda ne demiştin... nasıl bir özet çıkarmıştın? insanlar üzerindeki psikolojisinide araştırmışmıydın...bilgilerini paylaşmak istermisin...

Arkadaşlar işim gücüm var çok şükür, bu ara izin aldım..ayaklarımın üzerinde duruyorum, maddi olarak ailemede, kimseyede bağlılığım yok, ben kardeşlerime bakabiliyorum çocuğuma çok rahat bakardım, maddi olarak hiç sorun olmazdı ama bu diyarı terkedecek kadar param yoktu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…