- Konu Sahibi archangela
Merhaba arkadaşlar. Ben şehir dışında üniversitede okumaktayım. 3 arkadaşımızla birlikte evde kalıyoruz. Fakat üçümüzün dersi de birbirinden ağır, ben aynı zamanda açıköğretimden 4 yıllık işletme okuyorum aynı anda örgün olarak gıda mühendisliğini okuyorum ve üstten ders alıyorum. Haliyle çok yorucu ve uzun süre çalışma gerektiren bir durumdayız. Diğer ev arkadaşım da benle aynı durumda ve bir diğerinin bölümü hepimizden ağır... Akşam okuldan eve gelip yemek pişirmek kimi zaman bize dert olabiliyor. Çok pratik olamıyoruz. Yemek yapalım diyoruz bir bakıyoruz ki 3 saat geçmiş biz yapana yiyene ve bulaşığını yıkayana kadar :))))
Taktiğimiz şöyle, özellikle sınav döneminde bunu uyguladık. Haftasonu evimizde ne kadar baklagil varsa çıkarttık, yeşil mercimek, nohut, kuru fasülye, barbunya, karnıkara(börülce) gibi... Sonra üşenmeden düdüklü tencerede bunları ardarda pişirip üçümüze yetecek kadar dondurma kaplarına koyup, kapların üstüne ne yemeği olduklarını yazıp buzluğa atmak.
Sabahleyin birini aşağı indirip akşam geldiğimizde çözünmüş olduğundan yanına pilav, makarna veya hazır çorba ekleyip yiyoruz :)
Fakat böyle olunca haliyle içimiz dışımız baklagil oldu.
Onun haricinde köfte yapıp küçük kaplarda onları da dondurucuya atıyoruz.
Şimdi size soruyorum, hazır olması veya kolay yapılması bakımından, bana hangi yemekleri tavsiye edersiniz?
Okumakta olan, okulu bitmiş olan, çalışmakta olan, çocuğu olan, çocuğu olmayan, yemek yapmaya üşenen, üşenmeyen:)) ? Hepinizden yardım bekliyorum bayanlar...
Şimdiden teşekkür ederim. :)
(Bu da dert mi diyeceksiniz ama öyle bir dert kiiii )

Taktiğimiz şöyle, özellikle sınav döneminde bunu uyguladık. Haftasonu evimizde ne kadar baklagil varsa çıkarttık, yeşil mercimek, nohut, kuru fasülye, barbunya, karnıkara(börülce) gibi... Sonra üşenmeden düdüklü tencerede bunları ardarda pişirip üçümüze yetecek kadar dondurma kaplarına koyup, kapların üstüne ne yemeği olduklarını yazıp buzluğa atmak.
Sabahleyin birini aşağı indirip akşam geldiğimizde çözünmüş olduğundan yanına pilav, makarna veya hazır çorba ekleyip yiyoruz :)
Fakat böyle olunca haliyle içimiz dışımız baklagil oldu.
Onun haricinde köfte yapıp küçük kaplarda onları da dondurucuya atıyoruz.
Şimdi size soruyorum, hazır olması veya kolay yapılması bakımından, bana hangi yemekleri tavsiye edersiniz?
Okumakta olan, okulu bitmiş olan, çalışmakta olan, çocuğu olan, çocuğu olmayan, yemek yapmaya üşenen, üşenmeyen:)) ? Hepinizden yardım bekliyorum bayanlar...
Şimdiden teşekkür ederim. :)
(Bu da dert mi diyeceksiniz ama öyle bir dert kiiii )