Sakin kalın ve içinizdeki buhranı zamana bırakın.
Eşiniz olacak karaktersize de prim vermeyin kendinizi feda falan etmeyin.
Karşısındaki kadın size karşı sorumlu değil size karşı evlilik bağı ve sorumluluğu olan eşiniz sanırım insanların tepkisi bunaydı.
Zaten zaman geçtikçe ve sakinleştikçe bunu sizde anlayacak ve o kadınla ilgili hiç bir şey hissetmeyeceksiniz.
Ayrıca burada milyon tane farklı düşünce ve bakış açısı var ve herkes size kendi penceresinden ve ancak kendi yaşanmışlıklarından bakabiliyor.
Bir tabir var ya kimse sınanmadığı günahın masumu değildir diye o hesap.
O yüzden bu tür durumlarda buradan destek beklemeyin varsa yakın arkadaşınız onunla paylaşın acınızı.
Zaman her şeyin en güzel ilacı, kendinizi dinleyin "ne yapmak istiyorum"a odaklanın.
Bu durum için kendinizi suçlamayın ve şuan daha fazlası içinde gayret etmeyin.
Bir şey yapmak zorunda değilsiniz evliliğinizi devam ettirecekseniz de bırakın karşıdaki sürünsün ve çabalasın.
Önceki konuyu okumadım ama bu durumda ki bir kadına söylenmesi gerekenleri yazmışsınız.
Konu sahibi siteminde haklı.
"Erkektir yapar, kadın kışkırtmasa aklını çelmese benim kocam beni aldatmazdı. Bende kocama daha çok sarılıp evliliğimi kurtaracağım" demiş gibi tepkiler verilmiş. Hoş bu durumu kabul edip, evliliğine devam etse bile onun tercihidir.
En fazla hatalı davranıyorsun benzeri yorumlar yapılabilir. Ki o zaman bile büyüdüğü ailenin ataerkil yapıyı ne kadar kabul ettiği, eğitim durumu, üstünde ki psikolojik baskı gibi etkenler önemli.
Hayat arkadaşı olarak seçtiği, evlat verdiği adamdan darbe yemiş, öğrendiği şeyler yüzünden tüm düzeni bozulan bir kadınla empati kurmak bu kadar zor mu? Üniversite mezunu aktif çalışan bir kadınım, baskıcı bir ailede büyümedim, dominant ve güçlü karakterli bir annenin kızıyım ama benim bile evde oturduğum ve çalıştığım dönemde ki cesaretim, kendime güvenim aynı değil.
Kocası içinde fazlaca olumsuz düşüncelerinden, soğuduğundan ilerisi için planlar yapmaya başladığından bahsetmiş zaten.
Hangimiz aldatılsak 3.şahıs için kötü duygular beslemeyiz ki. Toplum içinde olması ve olmaması gereken yazılı olmasa da karakterimizi ortaya koyan kurallar vardır. Evli olduğunu bile bile bir erkekle ilişki yaşayan, bire aileye o yuvanın içinde ki kadına, çocuklara vereceği zararı zerre umursamadan sadece nefsine hizmet eden birini kim eleştirmez ki.
Hoş burada da evli olduğu halde yasak ilişki yaşayan, yada evli biriyle ilişki yaşayan kadınlara yanlışlarını söyleyip eleştirmiyor muyuz?