En ayrıntılı gebelik BELİRTİLERİİİİ

Turk123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2020
46
39
3
Kızlaaaarrr herkese merhabalar. Birgün hamile kalırsam buraya belirtilerimi yazmak için sabırsızlanıyordum. Öncelikle herkese umut olmak için yazıyorum bu yazımı. Çünkü 3 tane sağlıksız gebelik geçirdim ve hiçbir zaman pes etmedim. Şimdi size kısaca hikayemden daha sonra da belirtilerimden bahsetmek istiyorum.
Evlendikten sonra ilk 1 yıl içinde vajinusmus derdiyle uğraştım ve hiçbir zaman tam bir ilişki yaşayamadık ama ne tesadüftür o yıl hamile kaldım fakat dış gebelik olduğunu öğrendim ve ameliyatla sağ tüpüm alında. Ameliyattan 6 ay sonra denemelere başladık artık vajinusmusu yenmiştim. Tekrar hamile kaldım fakat bu sefer de kimyasal gebelik yaşıyordum. Ve ondan sonraki gebeliğim de kimyasal oldu. En sonunda yani bu ay sonunda hamile kalabilmiştim
Şimdi gelelim belirtilerime..
Öncelikle her ay kendimi çok fazla dinlerdim hatta gün gün ne belirti görsem yazardım, ovulasyon testleri kullanırdım, internetten belirtilere ait ne varsa okurdum. Artık öyle bi duruma gelmiştim ki hapşursam belirti mi diye açıp araştırıdım bu ay kendime söz verdim bebekle ilgili hiçbir şey düşünmicem diye.
*Öncelikle benim diğer 3 gebeliğimde de tek belirtim ani ve 1 kerelik baş dönmesi yaşamamdı. Bunda da aynısı oldu ve yumurtlama tarihimden ilk öğrendiğim tarihe kadar başım hep döndü sanki hep tansiyonum düşüyormuş gibi..
*Bata 5 gün kala göğüslerim hafif hafif ağrımaya başladı ama sadece ilk yataktan kalkınca ve dokunduğum zaman.
*Bata 3 gün kala akıntım artmaya başlamıştı ama o da abartı şekilde değildi
*Bazı zamanlarda gündüzleri uykum geliyordu
*Sadece 1 kere yerimden kalkarken karnıma ağrı bir sancı girdi.
*afedersiniz ama ben çok sık ishal olurum ama bu sefer hiç olmadım ama kabız da olmadım
Benim belirtilerim bunlar çok fazla bi belirtim olmadı zaten bu yazımı daha çok belirti arayıp bulamayınca üzülen insanlara umut olması için yazdım. Ne koku hassasiyeti, ne mide bulantısı, ne kabızlık, ne aşırı akıntı, ne duygu değişmi, ne yerleşme kanaması.. Ben de hiçbiri olmadı sizde de eğer yoksa üzülmeyin. Benim başımdan bu kadar sağlıksız gebelikler geçmesine rağmen gebe kaldıysam inşallah siz de birgün büyük bir süprizle karşılaşacaksınız

Herkes de belirtiler farklı bılgı amaçlı yazıyorum bende ishal olmustum goguslerım 10-15 gün oncesınden acımaya başladı ve regl olcak gibi sancılar oluyordu ama hep negatif çıktı regle 5 gün kala pozıtıf olduğu çıktı

Ve hiç bas donmesı veya mide bulantısı olmadı

Tabiki canım herkeste belirtiler farklı oluyor ama ben hep göğüs ağrısıyla ilgili şeyler okurdum ve üzülürdüm ben de yok bu ay da olmadı diye.. Ama işte olmaya da biliyormuş işte. Bu gebeliğimde göğüslerim sadece bastırırsam ağrıyordu. Heralde benim en belirgim özelliğim baş dönmesi ama o da sizde olmamış. Tabi herkesin farklı farklı oluyor daha çok o yüzden de yazmak istedim bu yazıyı

Teşekkürler canım benim. Senin yazılarını da okudum inşallah sen de bu güzel haberi alırsın
Amin canımın içi benimde silik bir testim ve inanılmaz baş dönmem var şuan için sadece eğer hamileysem en ciddi belirtim bu olcak sanırım

Evet canım ya valla televizyonda ne görsem canım çekiyordu ekşi tatlı fark etmez ama bu ben dr hep olan bi şey
Bende ruyamda bisey gordum soylemiyim hamilesin sonra bir canim cekti sanki aseriyorum hemen sioaris verdim aslinda bende her gordugumu canim ceker ama bu bi baskaydi

Amin canımın içi benimde silik bir testim ve inanılmaz baş dönmem var şuan için sadece eğer hamileysem en ciddi belirtim bu olcak sanırım
Benim başıma gelse ilk hamilelikden şüphenirdim ama işte herkesin farklı olduğu için sizi çok ümitlendirmek istemem. Benim 12 gün önceden başlamıştı yumurtlama günümden bir gün sonra. Demekki döllenme olmuştu ve o zaman da beta hcg değeri artmaya başlıyor. Benim 2 kimyasal gebeliğimde değerlerim 10 ve 6 çıkmıştı onlar da bile ani baş dönmem olmuştu. Yani çok küçük değerlerde de baş dönmesi olabilir belki sizin de öyle oluyordur inşallah

Kizimda
Ben hissetmistim gebeyim dedim ve gunum gecti
Yesil fasulye aserdim cig cig yedim
Akintim vardi
Asiri uyku hali
Pismis sogan kokusu
Haslama et kelle paca
Oglumda da bu ay hamileyim dedim
Ama onceki hic bir belirti olmadi

Peki bir şey sormak istiyorum bu beta hcg kanda hemen artıyor mu yoksa kanda çıkması içinde belli bir süre gerekiyor mu acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…