18 aylık olana kadar her gece uyandı ve emdi. Sonra bir gece kendiliğinden bıraktı gece emmesini bu süreç zor gece kalk emzir uyku gözlerinden akarken sinirlerine hakim ol... ama geçiyor, ben hep kendime telkin ediyordum memeyi bırakmayan yok bırakıcak az dayan diye. Benim için korkutucu bir süreçti çünkü oğlum emmeden uyumuyordu 24 ayını dondurmasına birkaç hafta kala göğüslerim yara oldu, doktor çok emzirmekten kaynaklandığını söyledi. Acıdan duramıyordum ama devam ettim emzirmeye oğluma artık bırak demedim çünkü sigara içen bir insan olarak bu cümlenin beni nasıl etkilediğini biliyordum. Emme sıklığına bağlı iki haftalık bir program yaptım 2-3 güne bir azalttım özellikle birini öğle diğerini gece uykusuna saklayarak emme sayısını ayarladım, bu süreçte önce gece emerek uyumaktan vazgeçirdim akabinde kendisi öğlen uyurken emmeyi bıraktı. Her aşıdan sonra emzirirdim 24 ay aşısı geldi çattı, dedim ki bu son emzirme aşıyı olur emer, bu süreçte böyle biter. Aşıyı oldu ben bekliyorum ki emecek, kalktı gitti bir daha da meme istemedi.
Her çocukta illa işe yarayacak diye bir şey yok, her çocuk kendine has ama çocuğa sürekli bunu anlatmakta ters tepebilir. Doğdukları andan itibaren bildikleri tek şey bu, benim oğlum emme aşığıydı bende emzirme aşığı iki yaşını doldurana kadar bazen yarım saatte bir geldi bazen 2 saatte bir ne zaman istediyse hiç hayır demedim, keserken de bak bitti diye söylemedim ona uyum sağlayıp zamana yaydım.
Çocuğunuz sizden ayrı kaldığı için emmeye böyle tepki veriyor olabilir hareketlerini gözlemleyin bence en önemlisi empati kurun, ihtiyaç duyduğu şeyi anlayıp ona göre yol çizin. Mesela gündüz meme istediğinde kucağınıza alıp bir hikaye anlatın, oyun oynayın tepkisine bakın bunu gündüz yapın diyorum çünkü gece insan uykudan uyanınca işe yarayıp yaramayacağını bilmediği bir şey sinirlerini bozabilir. Baktınız işe yarıyor bu şekilde devam edersiniz. Kolay gelsin.