emzirmeyi nasıl bıraktırmalıyım??

evet devam sütü ben geceleri inek sütü verdim gayet güzel iciyodu benim cadım senin cadı fena hakkını son damlasına kadar almakta kararlı

Oğlum iki yaş iki aylıktı,sabaha kadar emerek uyumak istiyordu,ağzından çıksa ağlayıp uyanıyordu perişan haldeydim,hiçbirşekilde biberon emzik veremedim.sonunda aldım mor ojemi,göğüs ucu çevremi boyadım bi güzel,bak meme pis olmuş dedim,her istediğinde açtım vermek ister gibi uzattım ama pis olmuş dedi almadı,2gece mızmızlandı ama öyle kıyametler kopmadı,alıştı gitti.biberonu yine almadı,yatmadan bişeyler veriyorum birde sabah uyanıp kahvaltı ediyor.neredeyse deliksiz uyuyor.ilkel milkel arkadaşım,sürdüm o da kurtuldu bende,anamdan emdiğim süt burnumdan geliyordu,2yaşını geçmişti çocuğum,ne faydası vardı,otobüste,markette,miletin içinde anne memeee diye bas bas bağırıyordu,eve misafir geliyor ben yatak odasına gidip kapıyı kapatıp 45dakika 2yaşındaki oğlumu emziriyordum.

Oğlum iki yaş iki aylıktı,sabaha kadar emerek uyumak istiyordu,ağzından çıksa ağlayıp uyanıyordu perişan haldeydim,hiçbirşekilde biberon emzik veremedim.sonunda aldım mor ojemi,göğüs ucu çevremi boyadım bi güzel,bak meme pis olmuş dedim,her istediğinde açtım vermek ister gibi uzattım ama pis olmuş dedi almadı,2gece mızmızlandı ama öyle kıyametler kopmadı,alıştı gitti.biberonu yine almadı,yatmadan bişeyler veriyorum birde sabah uyanıp kahvaltı ediyor.neredeyse deliksiz uyuyor.ilkel milkel arkadaşım,sürdüm o da kurtuldu bende,anamdan emdiğim süt burnumdan geliyordu,2yaşını geçmişti çocuğum,ne faydası vardı,otobüste,markette,miletin içinde anne memeee diye bas bas bağırıyordu,eve misafir geliyor ben yatak odasına gidip kapıyı kapatıp 45dakika 2yaşındaki oğlumu emziriyordum.

ağzına sağlık arkadaşım ne güzel demişssin insanlıktan çıkıyoruz walla tamam anneyiz herşey yavrularımız için ama herşey bir yere kadar

arkadaşlar sizeden bir konu hakkında yorum almak istedim benim 10 aylık bir bebeğim var ve hala emiyo artı geçen ayın 20 sinde hastalandım 3 gün sürdü bu ayında 20 sinde hastalanmam lazım dı ama olmadı ve baya geçti sizce nedendir bilgilerinizi bekliyorum

kızlar merhaba
benim kızım da 15 aylık,hala emiyor ama sanki çay kahve gibi 2-3 dakika emip bırakıyor, gece ise emmeden uyumuyor, doktor emdiği kadar emsin diyor. hatta "kendi kızıma bile çok zor bıraktırdım, annesini emmeyi bırakamayınca göğüslerine sulu boya sürüp korkutarak bıraktırdık" dedi, ama bu yöntem benim çok da içime sinmiyor.. artık bıraksın istiyorum ama gündüz oyalansa da gece emmeden uyumama ve gece arada uyanıp illa da emme problemimiz var, ayrıca gece asla süt, devam sütü , su hiçbirşey istemiyor..bişeyler sürmeden başka türlü bıraktıran var mı?
gunayder doktorun nasıl bir yöntem önerdi? paylaşabilir misin?

kızlar merhaba
benim kızım da 15 aylık,hala emiyor ama sanki çay kahve gibi 2-3 dakika emip bırakıyor, gece ise emmeden uyumuyor, doktor emdiği kadar emsin diyor. hatta "kendi kızıma bile çok zor bıraktırdım, annesini emmeyi bırakamayınca göğüslerine sulu boya sürüp korkutarak bıraktırdık" dedi, ama bu yöntem benim çok da içime sinmiyor.. artık bıraksın istiyorum ama gündüz oyalansa da gece emmeden uyumama ve gece arada uyanıp illa da emme problemimiz var, ayrıca gece asla süt, devam sütü , su hiçbirşey istemiyor..bişeyler sürmeden başka türlü bıraktıran var mı?
gunayder doktorun nasıl bir yöntem önerdi? paylaşabilir misin?

walla ben gündüz emzirmeyi bıraktrıdım ama geceye bir çözüm bulamadım onu emmeden uykuya dalamıyor aynı benimkide su süt hiçbirşey istemiyor sadece emicek gece bakalım ne zamana kadar böyle sürecek

gece de emmek istedikleri için sanırım bol bol uyanıyorlar, seninki de öyle mi? bizimki gece uyanıp uyanıp emmek istiyor, çünkü emzik de almıyor, hiç kullanmadı.. ne zamana kadar sürer ben de bilmiyorum ama zor olmaya başladı

tarzınız hic hoşuma gitmedi belirtmeliyim...
kendimi övdüğümü hatırlamıyorum ama demekki siz öyle anlamışsınız..
doktorun adını özellikle verdim belki arkadaş o doktorun tavsiyelerine daha önce rastlamıştır ya da duymuştur forumlardan ,belki hoşuna gitmemiştir .
arkadaş eğer isterse yazarım istemezse neden boşuna küstahlık yapıp yazayım ki?
kim ne derse desin dünyadaki tüm cocuklar cok değerli ve hic kimsenin onları kırmaya hakkı yok bu annesi bile olsa...
daha ilk dogdugu günden beri annesiyle arasındaki güven bağını oluşturduğu 'meme' onlar icin en değerli oyuncaktan bile değerli..
kısacası mesajıma kim ne tepki verirse versin yazmaya karalıyım
göğsüne birşeyler sürerek cocugu korkutarak sütten kesme yöntemi , BENCE dünyanın en ilkel yöntemi...

Yani mutlaka sorulsun istiyorsunuz zannedersem nasıl bıraktırdın diye, artık açıklasanız büyük sırrı da sadee topiki açan hanım değil de hepimiz faydalansak doktorunuzun önerisinden olmaz mı.
Ben merakla bekliyorum İLKEL olmayan yönteminizi. Küstahlık olmaz merak etmeyin.

Yani mutlaka sorulsun istiyorsunuz zannedersem nasıl bıraktırdın diye, artık açıklasanız büyük sırrı da sadee topiki açan hanım değil de hepimiz faydalansak doktorunuzun önerisinden olmaz mı.
Ben merakla bekliyorum İLKEL olmayan yönteminizi. Küstahlık olmaz merak etmeyin.

artık tepki almak istemediğim icin bu konuyu kendi icimde bitirmiştim ama madem sordunuz cevaplıyım:
yöntem kendime ait değil kesinlikle, önceki mesajımda belirttiğim uzman pedogog Adem Güneş'e ait.dolayısıyla ayrıntılı bilgiyi sitesini ziyaret ederek öğrenmenizi rica edicem cünkü ben birşeyler söyledikce sorular artacak gibi geliyor. o yüzden hepinizden ricam eğer isterseniz sitesinden bilgi alabilirsiniz.
not:ben de kendisine resmi sitesinden ulaşmıştım.
hepinize kolay gelsin diyorum...

çok haklısınız bende yaşadım aynısını oğlum 2yaş 2 aylıktı ve ben 4.5 aylık hamileydim memeyi bıraktıracağım zaman.çocuk ne kadar büyürse o kadar zor bırakıyo maalesf memeyi.konuyu açan çok önemli bir hizmet sağlayacak eminim.çünkü her çocuk ve anne veya emme süreçleri çok farklı.bazıları yalancı emzik emiyo bazıları emmiyo bazıları biberonda süt içiyo ve yemekle araları iyi benimkinde hiç biri yoktu ve memeyle uyurdu.ayağımda sallayamazdım.memeyi bıraktıktan 4-5 ay sonra düzene girdi uykuları zor bi dönemdi ama geçti elhamdülillah.ben salça veya ona benzer şeyler sürdüm fakat kesinlikle işe yaramadı iki çocuğumdada çünkü sil temizle emelim diyolardı.ama aklıma rengi belli olmayan acı bişi geldi oda karabiber.onunla ayırdım ikisinide.gece tok yatttığı sürece kalktığında bişi yemesine de gerek yok zaten.sabah da erken kalkıyolar hemen yediriyordum ben.ama gece kalkınca su veriyordum.allah kolaylık versin.

bende dünden beri 16 aylık kızımı memeden kesmeye çalışıorum
eczaneden bi yağ aldım, alışkanlıklardan vazgeçmesi için acı bi yağ, onu göğsümün ucuna sürdüm... emmek istedi acı die çekti ağzından... tüm gün acı die emmek istemedi... dün gece uyandı emmek için... kızım acı dedim emme dedim... acı dedi emmedi.. ama ağladı biraz tabi... biberon almıodu benim kızım.. süt ısıtıp getirdim... aç olduğu için biberonu emdi..... her türlü zor cnm, 3 gün çekersin diolar, allah yardımcın olsun

ben birden bıraktırmak zorunda kaldım kızım 9 aylık ısırdı ve yara olduğu için ama birden bıraktırmak çççookkk zoor hem bebek hem anne için.... uzmanlar da aşama aşama bıraktırmayı öneriyor. günde örneğin 5 defa emiyorsa 4 sonra 3 derken azalta azalta bıraktır derim. benim göğsümden de şimdi süt dağılmıyor süt kesme hapları fayda etmedi. ama benim sütüm çoktu bazı arkadaşlarımın daha ilk hapta kesildi.. ben de bu şişliği nasıl indirebilirim bilmiyorum ve çok ağrım var inşallah senin kolay olur tavsiyem aşama aşama bıraktır inan ani bıraktırmak daha zoor kolay gelsin..

Back