emzirmeyi nasıl bıraktırmalıyım??

everytime_night

Güzel günler bizi bekler
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2009
1.549
457
323
merhabalar anneler kızım 18 aylık artık memeyi bıraktırmak istiyorum ama nasıl yapmalıyım kimisi bianda bıraktır diyor kimisi gündüzleri verme 3 gece 1er kere ver sonra kes diyorlar ne yapcağımı şaşırdım siz neler yaptınız sizden fikir almak istedim yardım ederseniz çok sewinirim nasıl sonuç aldınız merak ediyorum

Kendi tecrübemi değilde Annemin ve kayınvalidemin tecrübesini söyleyebilirim canım
Bir anda bıraktırdı onlar
Anneannem Göğüsüne salça yada daha koyu gösterecek birşey sürmüş
Kayınvalidemde bu şekil yapmış
Çocuk o görüntüyü görünce tiksiniyormuş tabi ilk seferde hemen olmuyor

Dayımın oğluna yaptı o bıraktı

canim bende 7,5 aylik oglum bende suan yavas yavas ek gida ve mamaya basladi
geceleride emziriyorum güzdüz vermiyorum, oda aramiyor zaten. böyle böyle birakicak.

teyzem de arkadaslarin dedigi gibi gögsüne ayakkabi boyasi sürmüstü:1:
ayni gün tiksindi cocuk ertesi gün almak istemedi memeyi. baktin cok zorlaniyosun koyu renk bisey sür gögsüne onu öyle görünce birakir,
biraz komik bi taktik ama ise yaradigini gördüm :52:

peki gece ne yapıcam uyurken emmek istiyor vermeyince uyanıyor bu sefer sütte içmiyor biberondan nasıl kandırmalıyım

Nacizane fikirlerimi yazmak istiyorum. Bu konuda COK arastirma yaptim ve sonunda Uzman pedagog A dem Gunes beyi buldum iyikide bulmusum . Oyle bir yontem olmaliydiki kizimin hayatta en COK sevdigi seyi Biraktirirken psikolojisi bozulmasin korkmasin urkmesin uzulmesin neredeyse kendi istegiyle biraksin. Hocanin takdigini bir bir uyguladim ve oldu. Biri bana Boyle olacagini soylese inanmazdim. Sana kolay gelsin sormak istedigin birsey olursa yardim cI olurum

söylermisin peki nasıl bıraktı kızın benimkide çok bağımlı 10 dakkada bir memede nasıl yapıcam bıraktırıcam

Merhaba kızlar. Bende 21 aylık bebeğime geçen hafta bıraktırdım memeyi. Çok zorlanacağımızı düşündüm ama düşündüğüm gibi olmadı.

4-5 ay öncesinden aza indirmeye çalıştım hemen kesmemek adına ama malesef hiç kolay değil bunu uygulayamadım.
Bende sağlık sorunları yüzünden mecburen hemen kesmek zorunda kaldım. Doğru değil biliyorum ama mecburen şöyle yaptım...

göğüslerime bir parça saçımdan kesip yapıştırdım. kızım istediğinde önce anlatmaya çalıştım sen artık büyüdün memeyi küçük bebekler emer, kızım artık abla oldu falan fıstık. Ama anlamayıp ısrar edince meme pislenmiş, bak gör dedim görüş o görüş bir daha ne gece ne gündüz istemedi. arada gelip "Anne meme pis men abaaa" diyor :32:

bebeğimin kilosu çok düşük yaştlarına göre sabah kahvaltı bile etmiyor bugun mesela çorba içti yoğurt yedi çok sewindim ama emerken memeye güveniyor zaten sütüm az emmeden uyumuyordu ama su an tv karşısında uyuyakaldı yani herşey onun iyiliği için

Nacizane fikirlerimi yazmak istiyorum. Bu konuda COK arastirma yaptim ve sonunda Uzman pedagog A dem Gunes beyi buldum iyikide bulmusum . Oyle bir yontem olmaliydiki kizimin hayatta en COK sevdigi seyi Biraktirirken psikolojisi bozulmasin korkmasin urkmesin uzulmesin neredeyse kendi istegiyle biraksin. Hocanin takdigini bir bir uyguladim ve oldu. Biri bana Boyle olacagini soylese inanmazdim. Sana kolay gelsin sormak istedigin birsey olursa yardim cI olurum

bu ne ya kusura bakmyin ama yazamadan edemicem kadin bizlerden yardim istiyor siz kendiniz ve doktorunuz hakkinda övgüler yagdiriyorsunuz ve nasil yaptiginizi anlatmadan kolay gelsin diyorsunuz.:27:

sizce sormak istedigi bisi varmidirki:27:

canim benim kizimda 15 aylikti birakti sadece geceleri istiyordu memeyi gece dogru düzgün uyumuyordu gecede kesmeye karar verdim gece uyanip agladiginda " yok meme bittiii" diyordum ve biberonla ya su yada süt veriyordum.böyle böyle birakti.
bence önce gündüzleri kesmelisin her meme istediginde dikkatini baska seylere yönelt gecede " bitti yok" de yada kizlarin dedigi gibi salca gibi istemeyecegi seyler sür.

bu ne ya kusura bakmyin ama yazamadan edemicem kadin bizlerden yardim istiyor siz kendiniz ve doktorunuz hakkinda övgüler yagdiriyorsunuz ve nasil yaptiginizi anlatmadan kolay gelsin diyorsunuz.:27:

sizce sormak istedigi bisi varmidirki:27:

tarzınız hic hoşuma gitmedi belirtmeliyim...
kendimi övdüğümü hatırlamıyorum ama demekki siz öyle anlamışsınız..
doktorun adını özellikle verdim belki arkadaş o doktorun tavsiyelerine daha önce rastlamıştır ya da duymuştur forumlardan ,belki hoşuna gitmemiştir .
arkadaş eğer isterse yazarım istemezse neden boşuna küstahlık yapıp yazayım ki?
kim ne derse desin dünyadaki tüm cocuklar cok değerli ve hic kimsenin onları kırmaya hakkı yok bu annesi bile olsa...
daha ilk dogdugu günden beri annesiyle arasındaki güven bağını oluşturduğu 'meme' onlar icin en değerli oyuncaktan bile değerli..
kısacası mesajıma kim ne tepki verirse versin yazmaya karalıyım
göğsüne birşeyler sürerek cocugu korkutarak sütten kesme yöntemi , BENCE dünyanın en ilkel yöntemi...

ben kızımı azalta azalta bıraktırmıstım gündüzleri gece ise bebek sütü verdim baktım olmuyo gögüslerimin ucuna siyah elektirik bandı yapıstırdım bak uf olmus diyodum öyle öyle bıraktı ama geceleri biberonda bebek sütü yada normal süt 1 yasını gecmisse allah kolaylık versin

evet bende elektrik bandı yapıştırdım ama gündüz pek sorun oolmuyor gibi istiyor ama gösterince 5 dakka sonra unutuyor gece ise tam kabus çünkü kızım biberondan sadece su içiyor zaten sütte sewmiyor yani çok çaresizim napcam bilmiyorum

Back