• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirmek

Ben öyle bir yedimki süt olsun diye doğumdan sonra 10 kilo aldım aman dikkat et .10 kiloda hamilelikten vardı. Şuan onları vermeye çalışıyorum. 12 sini verdim allahtan.Helvalar ,tahin pekmezler , malt içecekler tatlılar aman ne etmişim kendime diyorum şimdi . Şuanda sadece helvayı bıraktım hayatımda oda bir parça sabahlari artık sevdiğimden yiyorum. 🤭 Yutkunmalarini sayiyordum okadar psikolojim bozulmuştu. 😵‍💫200 kere yutkunursa doyar ,şu kadar yutkundu doymamaistir, sürekli aranıyor, açmı bırakıyorum acaba , acaba süt beyin gelisimi için yetiryormisir?kafasında deli sorular oluyor lohusanin.😁
Ben mamada verdim sarilk olunca. Okadar artmistiki mama alımı her emzirmeden sonra 100 CC gecmistim. 2. Ay kontrolünde 1600 Gr alınca mamayı azalt sütun yetiryor dendi. Bende ilk önce CC yi sonra ogunleri azalttim.Ben doymadigini hissettiğimde huzursuz olduğunda uyumadiginda günde 1 2 60 CC mama veriridim yada süt arttirmak için süt sagardim.cikani veriridim. Uyumasını sağlıyordu en azından bende dinleniyordum. Ama biberonla vermezdim kaşık biberonla veriridim red yapar aman dikkat.
Ben 52 kiloyla hamile kaldım gebelik şekeri çıktı doğuma kadar 57 oldum şuan 51 Allah'a çok şükür kilo sorunum yok ama bu 1.bucuk saat aralığı strese soktu şimdi kızımda biyerlere gitmek istiyo bu yüzden yalnız yollasam eşimle küçük daha kız çocuğu bide abisi yardımcı olamaz ben gitsem rahat edemicem napcam bilmiyorum annem kiziyo git bişey olmaz doyar 1 haftalik bebekle gidenler var diye onlar rahat yada sütleri bol geliyo oluyo diyorum

Ben 52 kiloyla hamile kaldım gebelik şekeri çıktı doğuma kadar 57 oldum şuan 51 Allah'a çok şükür kilo sorunum yok ama bu 1.bucuk saat aralığı strese soktu şimdi kızımda biyerlere gitmek istiyo bu yüzden yalnız yollasam eşimle küçük daha kız çocuğu bide abisi yardımcı olamaz ben gitsem rahat edemicem napcam bilmiyorum annem kiziyo git bişey olmaz doyar 1 haftalik bebekle gidenler var diye onlar rahat yada sütleri bol geliyo oluyo diyorum
Bende öyleydim . Sen dışarıdan bahsediyorsun ben yatak odasından çıkamadım 3 ay 😂okadar sıyırmıştim..zırt port ağlardı meme vermek zorunda kalırdim yaralardanda psikolojim bozulmuştu. 2 ay acıyla emzirdim tam depresyondaydim. Üstüne bide uyumuydu. Yatağına koyunca uyaniyordu. Mecbur ayağımda yata göğsümde hareketsiz kaliyordum. Ne ev işi ne yemek sn ayrilamiyordum.

Bende öyleydim . Sen dışarıdan bahsediyorsun ben yatak odasından çıkamadım 3 ay 😂okadar sıyırmıştim..zırt port ağlardı meme vermek zorunda kalırdim yaralardanda psikolojim bozulmuştu. 2 ay acıyla emzirdim tam depresyondaydim. Üstüne bide uyumuydu. Yatağına koyunca uyaniyordu. Mecbur ayağımda yata göğsümde hareketsiz kaliyordum. Ne ev işi ne yemek sn ayrilamiyordum.
Yok artık o kadar değil çok şükür ya dışarı mecbur cikiyorum çıkmak zorundayım çok yıpranıyor insan bu dönem Allah yardımcımiz olsun

Slm arkadaşlar lütfen bana yardım edin 63 günlük bebeğim var sürekli 1 buçuk saate bi emmek istiyo sürekli helva hurma su komposto tatlı yemekten yoruldum yani sürekli biseyler yiyip içmekten yoruldum ev yıprandım 2 saate çıksa hemen ağlamaya basliyo havalar sıcak evim üst kat çok bunaldım daraldim tatlı yemekten karnım ağrıyor bağırsaklarim bozuldu sizler süt olsun diye ne yiyosunuz ne Zaman büyür midesi 2 saate çıkar bu arada bu 3.bebegum ama diğer ikisi böyle
Protein ağırlıklı beslenin. Günde 3 ana 2 ara öğün yiyin. Dolu dolu etli sebze yemekleri yiyin ama. Şeker tüketmeyin. Kahvaltıda 2 yumurta yiyin. Tatlı olarak tahin helvası hurma mantıklı.
Şu an sorun sütünüz değil. Bebeğiniz emmek istiyor sadece ❤️

boşa kendini bunaltma bol sıvı su tüket tatlı aksine zararlı bebeğine de hak ver yazın ortasında sadece acıktıgı ıcın emmek ıstemıyor. susuyor. seni özlüyor. 💜

Protein ağırlıklı beslenin. Günde 3 ana 2 ara öğün yiyin. Dolu dolu etli sebze yemekleri yiyin ama. Şeker tüketmeyin. Kahvaltıda 2 yumurta yiyin. Tatlı olarak tahin helvası hurma mantıklı.
Şu an sorun sütünüz değil. Bebeğiniz emmek istiyor sadece ❤️
Tşk ederim yorumunuz için evet sürekli istediği içinde sanırım bitikmiyo ben tutamıyorum sanırım arkadaşlarin deyimiyle işte sürekli boyle yemem gerektiği içinde biyere gidemiyorum (tatile) stres oldum çok bunaldım sürekli Allah'ım sen sabır ver geçecek diyip duruyorum kendi kendime deli gibi psikolojim bozuldu iyice valla 😔

Tşk ederim yorumunuz için evet sürekli istediği içinde sanırım bitikmiyo ben tutamıyorum sanırım arkadaşlarin deyimiyle işte sürekli boyle yemem gerektiği içinde biyere gidemiyorum (tatile) stres oldum çok bunaldım sürekli Allah'ım sen sabır ver geçecek diyip duruyorum kendi kendime deli gibi psikolojim bozuldu iyice valla 😔

Ay bozmayın lütfen psikolojinizi emen bebek çok büyük rahatlık şu an size fazlaca ihtiyaç duyduğu için zorlanıyorsunuz ama 1 aya düzelir. Bi yerlere gidin yiyin bir şey olmaz.
Biz de bütün yaz ağlamalardan bir yere gidememiştik. Bizimki emmiyordu bir de sürekli ona uygun ortam duşta kolik müzikte vs emziriyordum. Dışarı çıkmam çok zordu. 4. Ayına girmesiyle minnoşlaştı Ekim ayıydı atladık bodruma gittik denize de girdik bir ohhhhh çekmiştim unutamıyorum o rahatlamamı 🤣

Ay bozmayın lütfen psikolojinizi emen bebek çok büyük rahatlık şu an size fazlaca ihtiyaç duyduğu için zorlanıyorsunuz ama 1 aya düzelir. Bi yerlere gidin yiyin bir şey olmaz.
Biz de bütün yaz ağlamalardan bir yere gidememiştik. Bizimki emmiyordu bir de sürekli ona uygun ortam duşta kolik müzikte vs emziriyordum. Dışarı çıkmam çok zordu. 4. Ayına girmesiyle minnoşlaştı Ekim ayıydı atladık bodruma gittik denize de girdik bir ohhhhh çekmiştim unutamıyorum o rahatlamamı 🤣
Evet gerçekten hava sıcak ev üst kat doğru düzgün uyumuyo uykuya dalamiyo işte bende biyere gidersem yiyip içmek zor olcak sütüm olmicak doymicak huzursuz olcak burnumdan gelcek diye gidemiyorum ama kafayida yedim çünkü gezmeyi seven biriydim 😔

Back