abim 15 yıllık evli, ben de 15 yıldır görümce pozisyonundayım bu yüzden birkaç bir şey yazmamın doğru olduğunu düşünüyorum. abimin evine 15 yıllık evlilikleri boyunca en fazla 20 kere gitmişimdir, 21'i olmaz. her gittiğimde de mutlaka yengemi arayıp evde olup olmadığını, evdeyse de gelip gelemeyeceğimi sormuşumdur. müsait olduğunda gitmişimdir, gel dediği halde aslında müsait olmadığını sesinden anladığım an gitmemişimdir. bunun yapılması görgüdendir, saygıdandır. konu sahibinin bahsettiği görümcesinin hiçbir şekilde danışmadan, sormadan abisinin evine çalışmak için gelmesi tamamen saygısızlık. ama ben bu problemin gereksiz büyüdüğünü, konu sahibinin konuyu çözmemek ve büyütmek için elinden geleni yaptığını düşünüyorum. öncelikle bahsedilen kişi konu sahibinin hayat arkadaşının kardeşi. kocasının kardeşi "çalışmak" için evde kalmayı istediyse vardır bir sebebi, vardır bir mecburiyeti. ama tabii önce icazet alması gerekir. yapmış bir cahillik, saygısızlık. konu sahibinin burada orta yolu bulup iki tarafında gönlünü yapması gerekirdi diye düşünüyorum. abimin eşi benim ısrarla kendi evlerinde kalmamı istemeyip üstüne birde bu durumu erken doğuracak kadar sorun etseydi inanılmaz gücenir, darılır ve bir daha suratına bakmazdım. burada konu görümce de değil, biraz eşinizi düşünseydiniz sizin için her şey daha kolay olurdu. söz konusu eşinizin kardeşi ve onun da sizin kadar evinde "kardeşini" ne süreyle ağırlayıp ağırlamayacağına dair söz sahibi olmaya hakkı var. orta yolu her şekilde bulabilirdiniz ama sorunu büyütüp erken doğurmayı seçmişsinizanla