Emzirmek

Andiri

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2023
36
8
1
38
Slm arkadaşlar lütfen bana yardım edin 63 günlük bebeğim var sürekli 1 buçuk saate bi emmek istiyo sürekli helva hurma su komposto tatlı yemekten yoruldum yani sürekli biseyler yiyip içmekten yoruldum ev yıprandım 2 saate çıksa hemen ağlamaya basliyo havalar sıcak evim üst kat çok bunaldım daraldim tatlı yemekten karnım ağrıyor bağırsaklarim bozuldu sizler süt olsun diye ne yiyosunuz ne Zaman büyür midesi 2 saate çıkar bu arada bu 3.bebegum ama diğer ikisi böyle

Selamlar,
Bilinenin aksine tatli ve karbonhidrat degil sut yapan besinler. Bol sivi alimi (su, soda, kefir, ayran, ev yapimi limonata, Serbet, hafif caylar), uyku ve duzenli beslenme yardimci olur. Bol salata, yesil yaprakli gidalar cok cok yardimci olur. Protein de (et-yumurta/ tavuk-balik ve sebze kaynakli) cok faydali.
Tatli ve karbonhidrat bol kilo yapar. Bir faydasini da gormedim.
Benim kizim 9 aylik. Emzirirken D vitamini seviyem yerlere inmis, o da yorgunluk ve bezginlik yapiyor. Gebe vitaminleri, emziren kadinlara uygun oluyor. Almanizi tavsiye ederim. Bir de ek D vitamini alin.

Tatlı süt yapar diye birşeyi ilk kez duyuyorum bol su içmelisiniz, yeşil yapraklı sebzeler tüketin internetten araştırabilirsiniz, fazla tatlı tüketmekten oluşan süt ne kadar besleyici olabilirki zararlı bence

Valla sıcak olmasa ayrılmasın memeden de sıcak çok bayıyo ya bol su içmek ve uyumak süte iyi geliyor

Sürekli birşey yemenize gerek yok ki, ne kadar emerse o kadar süt olur. Ben tandem emzirdim. Yani araları 2,5 yaş olan çocuklarimi beraber emzirdim. O zaman bile sizin kadar yemedim

Tatlı komposto vs hepsi boş bol su ve yeşillik tüketin bu süt işi birazda bünye meselesi bence yeme içmeyle alakalı değil ben 24 saat açta kalsam sütüm olurdu özellikle süt olsun diye hiç birşey yemedim.

Bollllll su içmek çok etkiliyor bence. Bide bulgur pilavı ne alaka bilmiyorum ama bizim oralarda her emzirene ilk bu söylenir

Öncelikle hepinize tşk ederim tatlı yiyorum derken sürekli yemiyorum tabiki beslenmeme. Dikkat ediyorum ama bu arkadaşın dediği gibi bunyeyele alakalı olabilir yemezsem sütüm olmuyo doymuyo heleki 1 buçuk saate bi bu sefer ağlamayı basiyo sbahlari yumurtami ve yesilligimi tüketiyorum ogunlerime dikkat ediyorum her gün 4 lt ye yakın su içiyorum beni yoran emme aralığının şıklığı ve sürekli yiyip içmek zorunda kalmam.Simdi eşim ve cocuklar tatile gitmek istiyo bu yüzden ben gitmek istemiyorum siz gidin ben rahat edemem diyorum ama daha 9 yaşında kızım ve minyon çok bunaldi oda sürekli bana yardımcı oluyo kıyamıyorum onada oda bensiz gitmek istemiyor gitsem nasıl beslencem

Sürekli birşey yemenize gerek yok ki, ne kadar emerse o kadar süt olur. Ben tandem emzirdim. Yani araları 2,5 yaş olan çocuklarimi beraber emzirdim. O zaman bile sizin kadar yemedim
Cevizlipeynir bence bunyeyle alakalı yada sık emmek istedigi için birikmiyo ve doymuyo

Cevizlipeynir bence bunyeyle alakalı yada sık emmek istedigi için birikmiyo ve doymuyo
Sizin malasef bilgi eksikliğiniz var. Memelerin süt tutma kapasitesi var evet ama bu önemli değil. Çünkü süt çektikce gelen birşey. Memeleri depo değil üretim yapan bir fabrika gibi düşünün.
Benim süt tutma kapasitem düşük mesela. Hiç bir zaman dolu dolu olmadı, bazı uzun emmedigi geceler hariç sütüm hiç akmadi. Öyle duvara falan fışkırmadi. Ama iki çocuğu 15 ay aynı anda emzirdim.

Maşallah diyim ne diyim bilgi eksikliginden değil aslında bu 3.cocugum ilk defa böyle başıma geldi diğerlerinde böyle zorlanmadım yinede görüşlerinizi yazdığınız için tşk ederim

50 günlük bebegım var..Özel olarak hıcbısı tüketmiyorum sadece hava sıcak ve ister istemez su ve soda içiyorum göze batacak..Onun dışında yemekle alakalı oldugunu dusunmuyorum bu süt olayının ama uyursanız sayet kesıntısız 2 ya da 3 saat ıste o cok guzel süt yapıyor.. Geceleri 3 saatte 1 kalkıyor...Gündüzleri düzensiz ve istediği zaman veriyorum..Gaz sancısı vs.den de emmek istiyor o zaman sık olduğu için gelmiyor süt ve anlıyorum baska sıkıntısı oldugunu.. Artık en az kesintisiz 2 saat uyuması lazım değil mi? Belki doymuyordur doktora bir kilo vs.baktırın gerekli görürse mamaya başlatır..İlk çocuğum mamayla büyüdü bu da emmez dedim ama gittiği yere kadar ..Yeter ki aç kalmasınlar ,sağlıklı olsunlar

Doğduğundan beri sürekli böyle mi, yoksa ara ara böyle günleri mi oluyor?
Çünkü ara atak dönemleri olur ya, ona mı denk geldiniz diye düşündüm..

Bir de, şeker-tatlı tüketiminizi azaltın.
Bunlar sindirim sistemimize fazladan yük bindiren şeyler.
Vücudunuz bu kadar şekeri sindirmek için fazla enerji sarfediyor ve süt üretimine yeterli enerjiniz kalmıyor olabilir. Sütünüzü arttırmak için bol su ve düzenli uyku yeterli.

Bol su iç dinlen .Ben okadarken 1-1.5 saatte bir emzirirdim. Ne zaman 3.5-4 ay oldu emzirmede zorlanmaya basliyacan çünkü çevreye ilgisi başlayacak. Açlikdan değil kendisini huzurlu hissetmek için tanıdık bir kokuyu duymak istediğinden emiyor. Kilo artışı iyiyse takılma emzir doya doya. Benim memelerin süt tutma kapasitesi düşük sanırım ozamanda sık sık emerdi simdide.9 aylık bebeğim 2-2.5 saatte bir emiyor. Ek gıda yiyip gene istiyoremzir gitsin.

Ben başıma gelenleri bilseniz benim doğumlar sezeryan buda öyle ve yaş 36 tüpleri baglattim bide bünyem zayıf biraz bu doğumu zor gecirdik sonra 12 günlükken bı karın ağrısı bi gün bagirsaklar bozuldu dedim heralde komposto tatlı ondan oldum akşama doğru sıklaştı acile gittim öyle böyle bı ağrı degil acili ağrıdan ilettim 3 Dr arasında gittim geldim apandis diyip ameliyat olacaktım yeni doğum yapmışim Dr kaldiramam diye sabaha kadar müsade altında tututu fazla uzatmiyim 4 gün hastanede yattım doğum sırasında sıvı birikmesinden enfeksiyon oluşmuş mahvetti beni Allah tan kardeşim buradaydı onunda bebeği var benimkide sarılıkti o emzirdi bende hastanede sagip döktüm antibiyotik verdiler.
Aslında bu zamana kadar genelde 2 saatti bı kaç haftadır böyle uykuya gelince biraz zor fırsat buldukça evde herşey bana bakiyo çok yardımcı olan yok malesef kızım yardımcı oluyo oda nereye kadar küçük daha

Bence benim de süt tutma kapasitem düşük yersem oluyo suyu çok içiyorum her emmeden sonra 2 bardak icmesem olmaz gelmiyo süt doymuyor uyumuyo

Bence benim de süt tutma kapasitem düşük yersem oluyo suyu çok içiyorum her emmeden sonra 2 bardak icmesem olmaz gelmiyo süt doymuyor uyumuyo
Ben öyle bir yedimki süt olsun diye doğumdan sonra 10 kilo aldım aman dikkat et .10 kiloda hamilelikten vardı. Şuan onları vermeye çalışıyorum. 12 sini verdim allahtan.Helvalar ,tahin pekmezler , malt içecekler tatlılar aman ne etmişim kendime diyorum şimdi . Şuanda sadece helvayı bıraktım hayatımda oda bir parça sabahlari artık sevdiğimden yiyorum. Yutkunmalarini sayiyordum okadar psikolojim bozulmuştu. 200 kere yutkunursa doyar ,şu kadar yutkundu doymamaistir, sürekli aranıyor, açmı bırakıyorum acaba , acaba süt beyin gelisimi için yetiryormisir?kafasında deli sorular oluyor lohusanin.
Ben mamada verdim sarilk olunca. Okadar artmistiki mama alımı her emzirmeden sonra 100 CC gecmistim. 2. Ay kontrolünde 1600 Gr alınca mamayı azalt sütun yetiryor dendi. Bende ilk önce CC yi sonra ogunleri azalttim.Ben doymadigini hissettiğimde huzursuz olduğunda uyumadiginda günde 1 2 60 CC mama veriridim yada süt arttirmak için süt sagardim.cikani veriridim. Uyumasını sağlıyordu en azından bende dinleniyordum. Ama biberonla vermezdim kaşık biberonla veriridim red yapar aman dikkat.

Son düzenleme:
Arkadaşlar peki siz bu kadar küçük bebekle tatil işine nasıl bakıyorsunuz gidermiydiniz kızım çok bunaldi tabi bende ama bu yeme süt olayı yüzünden gitmek istemiyorum orda nasıl yapcam sütüm olmaz çocuk doymaz diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…