Emzirmek tam bir eziyet!!

Sütüm bu derece sorun olmasa emzirecek yer bulunur :) ama her yerde elimde pompa ile dolaşamam :)
Bende pompayla yaşıyordum resmen sizi çok iyi anlıyorum :) ama sağmayı bırakmanız lazım. Ya da azaltmanıza ben azaltınca sorunlar azaldı.
Çünkü Bebeğin emdiği çektiği orana göre süt geliyor. Ben sağdığım zamanlar iki saat sağmasam ağrı yapmaya başlıyordu. Pompa kullanımını azalttıkça düzeldi. Bakıyorum beneğim ağladığı an göğsümden süre akmaya başlardı. Onunla entegre gibi. Ama pompa çok dengesiz süt üretimi yapıyor yaşadım ve gördüm. Yine de pompanın çok faydasını gördüm tabi

evet tam bir eziyet benim için emzirmek. Sütün fazla olduğu için ve çok tazikli geldiği için bebeğim emerken boğuluyo,ağlama krizine giriyo ve sonra da bi meme reddi.
Çok sıkıldım artık sürekli pompa yapıyorum emzirmeden önce ön sütü sağmama rağmen biraz emdikten sonra yine hızlı gelen bir süt oluyor. Ne zaman düzene girecek yemin ederim bunaldım artık. Bu yetmezmiş gibi gaz sancıları bardı zaten şimdi de kolik krizleri başlado 1 haftadır. Susturamıyorum ne dışarda ne evde. Yürüyüşe çıkıyorum tam sakinleşti acıkıyor yine ağlıyor. Koştur koştur eve gidiyorum,ne baştan. Hep bi ağlama serüveni.
Sütüm kesilene kadar sagıp sagıp verdm hep. emziremedm her bebek farklı malesef bu kadar uzmeyn kendinızi de yavrunuzu da

evet tam bir eziyet benim için emzirmek. Sütün fazla olduğu için ve çok tazikli geldiği için bebeğim emerken boğuluyo,ağlama krizine giriyo ve sonra da bi meme reddi.
Çok sıkıldım artık sürekli pompa yapıyorum emzirmeden önce ön sütü sağmama rağmen biraz emdikten sonra yine hızlı gelen bir süt oluyor. Ne zaman düzene girecek yemin ederim bunaldım artık. Bu yetmezmiş gibi gaz sancıları bardı zaten şimdi de kolik krizleri başlado 1 haftadır. Susturamıyorum ne dışarda ne evde. Yürüyüşe çıkıyorum tam sakinleşti acıkıyor yine ağlıyor. Koştur koştur eve gidiyorum,ne baştan. Hep bi ağlama serüveni.
Öncelikle gazlıdır bebek benim kızımda öyleydi doktorlar gaz damlası verdi şükür rahatladık ama üçüncü Damla’yı denerken bulduk onda rahatladı. Süte gelince meme ne kadar çok uyarı alırsa o kadar çok süt üretir makineyle sağmayın elinizle biraz sağın yeter yoksa göğüsleriniz terbiye olmaz böyle sürüp gider tazyikli süt. Başlarda benimde öyleydi şükür terbiye oldu o yüzden makine yerine elinizle sağmayı tercih edin ki göğüsler Bebeğin ihtiyacı olduğu kadar sütü anlayıp üretimi ona göre olsun

3.5 aylık bir kızım var ve sütüm -özellikle ön sütüm- dediğiniz gibi hem bol hem tazyikli. Bebeğim emerken genzine kaçırıyor ve boğulacak gibi oluyor böyle durumlarda iki pozisyon var hemen bebeği o pozisyona getiriyorum. Sürekli ön sütü sağmak memeye “bu süt bana yetmiyor daha fazla üret” mesajı verirmiş böylece kısır bir döngü başlamış oluyor. Ben artık sadece sabah ilk emzirme öncesi eğer çok rahatsızlık verecek düzeye geldiyse 1-2 dk alıyorum ön sütü. Ki meme bir sakin olsun kendine bir yavaşla desin artık diye :) ya da gecede bir defa tam sağım yapıp güne normal başlıyorum hem depo yapmış oluyorum böylece.

Bu arada bu durumdan hiç şikayetçi olmadım. Emzirememektense varsın fazla olsun sütüm. Şimdilerde bir hastalığım ortaya çıktı eğer atak dönemine girerse emzirmeyi bırakmak durumunda kalabilirim diye ödüm kopuyor. Bence kıymetini bilip şükretmeliyiz.

3. Aydan sonra rahatlıycaksınız. Ben ilk başlarda ağlıyordum sinirimden. Ama sonrası çok keyifli. Hem bebek sağlıklı beslendiği için hemde anne için emzirmek büyük kolaylık. Ek gıdaya geçip çeşit çeşit sebze meyve hazırlıycağınız zaman sırf emzirmek ne kadar güzelmiş diyceksiniz emin olun. Bşraz sabır sadece.

Belki bu ciddi bir sorundur şuan bunu anlayamıyorum çünkü sütünü zorla getiren bir anneyim 51 günlük bir bebeğim var ve süt olsun diye gün boyu yediğim içtiğim şeylerin haddi hesabı yok sizi o yüzden garipsedim bunun tersi bir durumu yaşadığım için ama şöyle duymuştum sütü sağıp dolaba atıp ek gıda zamanında bebeğe anne sütünden yapılmış gıdalar veriyorlarmış ben yapamayacağım ama sizin sütümüz maşallah bence yapılabilir. Gaz içinde ben bebeğimde nurse harveys kullanıyorum gaz damlası bebeğimi rahatlatıyor birde humananın kimyonlu rezenesinden hem ben içiyprum hem bebeğime veriyorum iki çay kaşığı o gazı için iyi geliyor

Sut fıskırirken parmağınızla kenarlardan tutun ,nasil tuttugunuzda sut azaliyorsa emerkende tutup bebege yardimci olun.Ama bıkmayin verin alişacak

Sut fıskırirken parmağınızla kenarlardan tutun ,nasil tuttugunuzda sut azaliyorsa emerkende tutup bebege yardimci olun.Ama bıkmayin verin alişacak

O şekilde yapıyorum bazen işe yarıyo bazen yaramıyo.
Herşey üst üste geldi bıkmak derken bebeğimi emzirmekten bıktım anlamında yazmadım zaten onu o şekilde görmek beni strese sokuyor. Ama emzirmekten hiçbir zaman bıkmadım tabi ki :KK200:

Belki bu ciddi bir sorundur şuan bunu anlayamıyorum çünkü sütünü zorla getiren bir anneyim 51 günlük bir bebeğim var ve süt olsun diye gün boyu yediğim içtiğim şeylerin haddi hesabı yok sizi o yüzden garipsedim bunun tersi bir durumu yaşadığım için ama şöyle duymuştum sütü sağıp dolaba atıp ek gıda zamanında bebeğe anne sütünden yapılmış gıdalar veriyorlarmış ben yapamayacağım ama sizin sütümüz maşallah bence yapılabilir. Gaz içinde ben bebeğimde nurse harveys kullanıyorum gaz damlası bebeğimi rahatlatıyor birde humananın kimyonlu rezenesinden hem ben içiyprum hem bebeğime veriyorum iki çay kaşığı o gazı için iyi geliyor

İnşallah sütünüz gelir. Kimyon çayı deneyin o kesinlikle işe yarar diye düşünüyorum.
Garipsemeniz çok normal sütünüz olsa dahi garipseyebilirsiniz çünkü insanın başına gelmeden anlayabileceği bir durum değil.
Süt dolaba atıyorum bolca var. Hatta başka bir bebeğe bile verdim çok var diye.
Bebeğim kollarımda çırpınıyorken görmek can sıkıcı inanın. Evet süt var ama süt fazla geliyor diye doyurana kadar 40 takla atıyorum. Bebek meme reddine giriyor memeyi tekrar vermek için sakinleştirmeye çalışıyorum. O kadar kolay birşey değil.

3. Aydan sonra rahatlıycaksınız. Ben ilk başlarda ağlıyordum sinirimden. Ama sonrası çok keyifli. Hem bebek sağlıklı beslendiği için hemde anne için emzirmek büyük kolaylık. Ek gıdaya geçip çeşit çeşit sebze meyve hazırlıycağınız zaman sırf emzirmek ne kadar güzelmiş diyceksiniz emin olun. Bşraz sabır sadece.
Emzirmek tabi ki çok güzel birşey elbette bebeğim sağlıklı besleniyor diye mutluyum. Ama bu sorun ortadan kalksa çok daha mutlu olucam onu doyurayım derken eziyet çekiyor resmen

Facebook da emzirme sanati diye bir grup var, oraya üye olun.. cok yardımcı oluyorlar.. zaten tazyikli olan sütünüzü sagarak daha da cok gelmesine neden oluyorsunuz.. cok rahatsiz oldugunuzda pompa yeribe elle sagim yaparak gogsu rahatlatabilirsiniz.. ins en kısa zamanda düzelir durumunuz

pompa yaptıkça artacaktır emin ol. onu azaltman lazım. mesela bebeğini 2 saattemi besliyorsun her 2 saat bir pompa yapıp emzirme. 1.de pompa yap emzir 2. sinde biberondan içir. böyle böyle pompa sayısını azalt. Bende sütüm gitmesin diye sağım yapmıştım kızım kuvözdeyken sağdıkça arttı dediğin gibi çocuk ememez oldu o kadar süt geliyordu ki artık. Dolaba atıp çözdürdüğüm sütün tadını da beğenmedi litrelerce sütü çöpe attım. Hala acırım.

O şekilde yapıyorum bazen işe yarıyo bazen yaramıyo.
Herşey üst üste geldi bıkmak derken bebeğimi emzirmekten bıktım anlamında yazmadım zaten onu o şekilde görmek beni strese sokuyor. Ama emzirmekten hiçbir zaman bıkmadım tabi ki :KK200:
Bıkmak kelimesini siz bıktınız anlamında kullanmadım ısrarla demek istedim .
Onun agzı güçlenecek ,siz alışırsınız ve parmakla sütü azaltıp kesebilirsiniz .
Bu günler zor ve baya hassassınız belli ama inanın 3 gün uykusuz kalsanız bile o günler ,onlar büyüyünce özleniyor.
Huzurlu günler diliyorum .
Birde lahana yı göğüse koyup sütü kesmek icin kullanıyorlar .Bir deneyin .

Buzlukta süt koyucak yer kalmadı.
Elektrikli pompa daha çok arttırıyor malesef.
Kimyon çauı arttırır sütü deneyin isterseniz.
Emmiyoki kesildi 2 damla cikiyo. Keşke artirsa bende onun için aldım emmese bile hiç olmazsa sagipta veriyim diye çıkmadı hiç 15 ml anca tamamen kesiliyo artık

Emmiyoki kesildi 2 damla cikiyo. Keşke artirsa bende onun için aldım emmese bile hiç olmazsa sagipta veriyim diye çıkmadı hiç 15 ml anca tamamen kesiliyo artık
Keşke anne sutu satilsada senin gibi sutu çok olanlar satsa bcocuklarimizda anne sütünden mahrum kalmasa.

en son bıraktığın göğüsten emzırmeye başlakı yağlı sutu alabılsın.ön sut hem çabuk doldurur mideyi hem çabuk acıktırır ve kakasınıda mukuslandırır.diğer göğsü emzırırken diğerınden akar gıder zaten ben zıyan olmasın dıye bıberon tutuyodum doluyordu yuzume suruyordum lohusayken tek bakımım oydu =)..bulunmaz nımet o sutun gelmesı için çok uğrastım. yeterkı gelsın.bi şeklıde çare bulursun.sabret daha yenı zamanla oturmaya göğüsler terbıye olmaya başlar.

3-4 ay arası düzelecek. Başlarda süt çok fazla. Hep kıyafetler ıslanır, gece uyuyamazsın göğsün şişer. Çok emer, gazı olur vs. Geçecek ama sabır. Bol bol kucağında uyut. Ayakta sallanarak dans edin hafif hafif.

Pompa yaptikca artirmaya devam edeceksin.memenin terbiye olmasini bekle daha cok yeni.ben tam 4 ay mastitle ve gogus ucu yarasiyla ugrastim.megersm dudak bagi varmis.sonra onla emmeye alisti 4. Aydan sonra hersry duzene giriyor merak etme

Back