Emzirmek tam bir eziyet!!

Inanirmisin 10 aylik kizim hala mizmiz hala huzursuz aslinda gaz falan degil bizimki huy galiba diyorum

Sakin kendi kendine uslu duran bebeklere özeniyorum hep
Çok sükür yine halime tabi Rabbim beterinden esirgesin

Şükür her haline tabi ki. Ama son zamanlarda çok bunaldım :(
10 aylık bebekte gaz olur mu ki en fazla 6 aya kadar sürüyor diye biliyorum ben.

He yazmayı unuttum, işaret ve orta parmağınla memenin bir iki santim yukarısından tutarak sık iki taraftan. Çok fazla sıkarsan sütün gelmesine engel olursun, orta ayarda sık emzirirken. Böylece daha az tazyikli geliyor süt. Ayarında sıkmayı öğrenmek biraz zaman alıyor ama yapabilirsin :)

:) işe yaramıyor desem :) uzanıp emzirdim yine faydası yok. Sıkıyorum yine aynı. Meme ucunu yukarı kaldırıp verdim yine olmadı. 3 kez en az memeden çekiliyo ve yine sağıyorum öyle vermeye çalışıyorum. Umarım memeden soğumaz böyle.

Benimde sutum gelmiyo yavaş akiyo çocuk da sinirleniyo emmiyo zorla emziriyom derken emmeyi tamamen bıraktı 3 ay dolunca seninki daha iyi bence al elektrikli bi makina sağ at dolaba fazla mal göz çıkarmaz. Dışarı çıktığında da biberonla onu ver bişey yap işte

Buzlukta süt koyucak yer kalmadı.
Elektrikli pompa daha çok arttırıyor malesef.
Kimyon çauı arttırır sütü deneyin isterseniz.

Dışarı çikma konusu da ben 10 ay oldu yeni yeni düzene giriyor
Bebek uyaniyo karnini doyur altini temizle giyin hazirlan çık derken bebegin yeniden uykusu geliyodu :KK43:
Ter içinde eve dön yeniden emzir soyun giyin çıktığıma pişman oluyodum :)
O yüzden ben çıkmamayı tercih ettim :)

Lütfen üzme kendini bunlarda geçecek atlatacaksın şuan ne desekte seni rahatlatmıycak biliyorum sımsıkı sarılıyorum sana düzelecek herşey :KK36:

Düzeleceğini biliyorum inşallah her zaman bu derece bunalmam. Normalde gayet keyifliyimdir ama herşey üst üste geliyor biri bitse başka bişey başlıyor bu da artık patlamama sebep oldu sanırım. Kafamı duvarlara vurasım geliyo resmen :(
Teşekkür ederim moral oldunuz.

Uyudugu zaman emzirmeyi denesen ?

Benim bebegimde emerken bogulacak gibi olurdu çünkü bi hararetle emerdi çocuk sanki saatlerdir emmemiş
Ama uyurken sakin sakin emince bogulma olmaz gibi geliyor bana bilemiyorum

Benim yavrumda damla damla gelen sütümü büyük bi sabırlar ceke ceke getirirdi. Emzirmek eziyet değil büyük keyif düzene girecektir zamanla

Düzene girse keyif olucak elbette. Ama bu şekilde tam bir eziyet. Önce bebeğim için sonra benim için.:(

Ben dışariya cikacagimda wc hesabi yaparim.. Tamam ne kadar da hijyen olmasada cocuklarim tutamadiklarinda mecbur kaliyorum.. Ya camilere, resturanta veya özel hastaneye koşarım.. Etrafinizda saglik ocagina, hastaneye veya caminin hanimlar bölumune koştura bilirsin emzirmek icin.. Tabi icin ne kadar rahat ola bilir onu bilemem..

Canim biraz emzirince mide gazını çıkar ki rahatlasın sonra devam et emzirmeye, asagiya inince zor oluyor çıkarması ... karnına masaj yap , duş aldırınca rahat çıkarıyorlar... benim kız altı aylık olana kadar ağlamıştı ... sonra düzeldi ...

Uyudugu zaman emzirmeyi denesen ?

Benim bebegimde emerken bogulacak gibi olurdu çünkü bi hararetle emerdi çocuk sanki saatlerdir emmemiş
Ama uyurken sakin sakin emince bogulma olmaz gibi geliyor bana bilemiyorum

Geceleri daha kolay ama gündüz daha zor. Gündüz pek uyumuyor gazdan dolayı.
O yüzden saat başı sürekli emziriyorum hatta aç olmadığı zamanda bile vermeye çalışıyorum ki sakin emsin ama onunla alakası yok. 5 dk önce sağdım ise,5 dk sonra yine tazikli geliyor süt.

Evet bazen benim de diyesim geliyor.
Berbat bişey gerçekten etraftan maşallah dışında bişey duymuyorum. Maşallahlık bir durum yok halbuki beni siz anlarsınız ancak. Evet çok şükür sütüm var ama bu durumda olmak daha zor. Dışarıya çıktığım zaman daha berbat. Evden dışarı çıkamıyorum resmen iki sokak ilerisi dışında çıktığım an herşey alt üst oluyor.
Çok bunaldım bitsin artık bu 3 ay 4 ay herneyse. Bebeğimin en güzel zamanlarını stresli ve bunalmış bir vaziyette geçiriyorum artık :KK43:

Yukarıda bir öneri daha yazdım onu da deneyin mutlaka. Faydası olacak. Anlıyorum sizi, çok iyi anlıyorum hem de. Emzirmediğin zamanlarda memelerin çatlayacak gibi şişmesini, göğüs pedi olmasına rağmen kıyafeti sırılsıklam edecek derecede sütün akmasını, süt dolduğunda yaşanan acıyı. Çocuk tok iken mecburen sürekli sağmak zorunda kalmayı. Ama bunlardan en kötüsü bebeğin boğulma durumu işte.

Bakın şöyle düşünün. Bu bir süreç. Bu süreçte normal hayat döngüsüne dahil olmak gibi bir şansınız yok. Böyle bir isteğiniz de olmasın. Yaklaşık altı ay kadar doyurmak, alt değiştirmek ve gaz çıkarmaya programlısınız :) sizi teselli eder mi bilmem ama iki buçuk yaşındaki oğlum o kadar zor, hareketli ve hırçın bir çocuk ki o zor dediğim zamanları özlüyorum. En azından koyduğum yerde duruyordu :)

Geçecek bunlar yeni anne. Yıpratıcı bir süreç ama bir canlı büyütüyorsunuz, elbette kolay olmayacak. Gaz sancılarını dert etmeyin o da dört aydan sonra bitecek. Az kaldı iki ay daha sıkın dişinizi.

Ben dışariya cikacagimda wc hesabi yaparim.. Tamam ne kadar da hijyen olmasada cocuklarim tutamadiklarinda mecbur kaliyorum.. Ya camilere, resturanta veya özel hastaneye koşarım.. Etrafinizda saglik ocagina, hastaneye veya caminin hanimlar bölumune koştura bilirsin emzirmek icin.. Tabi icin ne kadar rahat ola bilir onu bilemem..

Sütüm bu derece sorun olmasa emzirecek yer bulunur :) ama her yerde elimde pompa ile dolaşamam :)

Öyle yapıyorum.

İmkansız dediğin şey imkansız değil demek ki. Yaşıyorum bizzat. Önceden baştan sağdığım süt yeterliydi son zamanlarda her emzirmede oluyor sonradan da hızlı geliyor.

belki sütü azaltan caylar ise yarar? nane cayi benim bildigim azaltir. ama ben tamamen kesilmesinden korkarim, doktorum önermisti. yada cocuga kötü etki yaparmi acaba bi fikrim yok.

sütün tazikli geldigini hissediormusun? o an gögsünü ceksen sütü akitip devam versen?

Kanguru alın,atın bebeği içine anneli/bebekli gezin,ne gaz sancısı kalır ne huysuzluk. Benim kolik krizi çözüm yöntemim kanguruydu.

Sizi cok iyi anlıyorum. Bnde emzirirken o durumdaydim. Etrafimdakilere söylediğimde aman sus kimseye bahsetme nazar değer diyorlar ve cok onemsenecek bir konu olarak görmüyorlardi. Ama sütün olmaması ne kadar kötüyse çok fazla olması da onun kadar kötü bir durum oluyor bazen. Bn sagardim ama yinede emzirirken diğer göğsümden süt akardi. gün içerisinde kaç kez ust değiştirdim. Bunun yaninda Birde göğüs ucu yarasiyla uğraştım 2 ay boyunca. Az kalmis geçecek inşallah sabredin.

Once bir sakinlesmelisin bence. Anne memesine benzeyen biberonlardan al dr. Brown ya da pahalı gelmezse comotomi biberon. Sutu kontrollu verebilirsin boylelikle masallah diyelim. Az olmasindan cok daha iyidir cok gelmesi. Sutu buz dolabinda buzlukta 6 ay saklayabiliyorsun biliyorsun dimi. Telas yapma.
Biberonla vermek istemiyorum. Sabırla düzene girsin diye bekliyorum. 2 ay oldu düzelicek diye teselli oluyorum sürekli daha da beter oluyor. Sütün olmadı iyi ama ona yetecek kadar olması iyi. İnanın diğer türlüsü eziyet. Tam çıldırmalık. Çocuk aç ağlıyor ben pompayla süt sağıyorum düşünün. Mutlaka ondan y10 dk önce uyanmam lazım geceleri ki ağlatmiyim.
O da mümkün değil çünkü saatleri artık belli olmuyor.

Sizi cok iyi anlıyorum. Bnde emzirirken o durumdaydim. Etrafimdakilere söylediğimde aman sus kimseye bahsetme nazar değer diyorlar ve cok onemsenecek bir konu olarak görmüyorlardi. Ama sütün olmaması ne kadar kötüyse çok fazla olması da onun kadar kötü bir durum oluyor bazen. Bn sagardim ama yinede emzirirken diğer göğsümden süt akardi. gün içerisinde kaç kez ust değiştirdim. Bunun yaninda Birde göğüs ucu yarasiyla uğraştım 2 ay boyunca. Az kalmis geçecek inşallah sabredin.
Evet anlatamıyorum nazarlık bir durum olmadığını. Günde 500 ml süt ne demek ya sadece ön sütü sağarak biriken süt. Emzirirken döküleni hiç anlatmıyorum. Hem kendi üzerim hem bebeğimin üzeri ıslanıyor tam uyuyacak üst değiştir. Bu iyi birşey değil ama kimse anlamıyor bunu.

Kanguru alın,atın bebeği içine anneli/bebekli gezin,ne gaz sancısı kalır ne huysuzluk. Benim kolik krizi çözüm yöntemim kanguruydu.
Bende kanguruya koyuyorum. Sürekli de sallanarak geziyorum :)
Ama en çok ordayken rahatlıyor. Bu akşam çok bunaldım ama o kadar çok ağladı ki. Dışarı çıkarttım yürğyelim diye kolik ağlaması sustu açlıktan ağlamaya başladı :) bu sefer nefes nefese kaldım eve gelene kadar.

Sana katılıyorum evin içinde bizde böyle dolasirdik inanın çok ise yariyo iki büklüm yatiyo yavrum biyerine bişey olmasın diye korkmayın çünkü çok rahat ediyorlar
Sutune gelince benimde öyleydi canım hatta birinden emerken diğerinden de sut akardi havlu koyardım hep goguslerime gece heryer sut olurdu
Ama geçici bir dönem bu deli sut diolar buna
3 veya 4 aylik oldunuzmu herşey düzene giricek merak etme canım
Meleginle mutluluklar dilerim..

belki sütü azaltan caylar ise yarar? nane cayi benim bildigim azaltir. ama ben tamamen kesilmesinden korkarim, doktorum önermisti. yada cocuga kötü etki yaparmi acaba bi fikrim yok.

sütün tazikli geldigini hissediormusun? o an gögsünü ceksen sütü akitip devam versen?

O şekilde yapıyorum çekilince bidaha sütü çekiyorum pompa ile bu nerdeyse 3 kez tekrarlanıyor.

Doktorum günde yarım fincan adacayı içebileceğimi söyledi ama faydası olmadı denedim.ki en etkilisi adaçayı

Back