Emzirmek tam bir eziyet!!

Evet anlatamıyorum nazarlık bir durum olmadığını. Günde 500 ml süt ne demek ya sadece ön sütü sağarak biriken süt. Emzirirken döküleni hiç anlatmıyorum. Hem kendi üzerim hem bebeğimin üzeri ıslanıyor tam uyuyacak üst değiştir. Bu iyi birşey değil ama kimse anlamıyor bunu.
Emzirirken yaninizda bir havlu bulundurun en azından süt gelen yere bastirirsiniz bebegin üzeri islanm az birde üst degistirmek zorunda kalmazsin iz. Sağlıkla büyütün evladinizi.

Sana katılıyorum evin içinde bizde böyle dolasirdik inanın çok ise yariyo iki büklüm yatiyo yavrum biyerine bişey olmasın diye korkmayın çünkü çok rahat ediyorlar
Sutune gelince benimde öyleydi canım hatta birinden emerken diğerinden de sut akardi havlu koyardım hep goguslerime gece heryer sut olurdu
Ama geçici bir dönem bu deli sut diolar buna
3 veya 4 aylik oldunuzmu herşey düzene giricek merak etme canım
Meleginle mutluluklar dilerim..
inşallah 3 aylıkken geçer :) 4 aya kadar nasıl delirmeden sabrederim bilmiyorum :)

Bende kanguruya koyuyorum. Sürekli de sallanarak geziyorum :)
Ama en çok ordayken rahatlıyor. Bu akşam çok bunaldım ama o kadar çok ağladı ki. Dışarı çıkarttım yürğyelim diye kolik ağlaması sustu açlıktan ağlamaya başladı :) bu sefer nefes nefese kaldım eve gelene kadar.
Bebek biraz daha büyüsün kanguruda emzirmeyi de denersiniz. Simdi biraz küçük burnu tıkanırsa fark edemezsiniz ama kanguruda emzirmeyi de hallettiniz mi tamamdır. Ben carsida pazarda cooook emzirdim uyuyakaliyordu .

Bu nasil bir dert ya! Allah’a sukret ki sutun var. Pompayla sagipta azicik gelenlerde var. Buna asabi bozulup dahada sinir stres olanda var. En azindan bebek anne sutu aliyor!
Birak emzirme kaybolsun gitsin sutun sende mama ver. Sokaklardan eve donmek zorunda kalmazsin!

Ahhh ah sütüm olsaydida emzirseydim oyle :KK42:
Sukredin halinize cok degil 1.5 2 ay daha surecektir

Valla kizimda pek sutum olmadi. Oyle ustumu basimi islatacak sekilde olsun cok isterdim. Sut az olunca emmek istemdi emmedikcede sut kesildi. Sizin yazdiklarinizi okuyunca sirf basima gelsin diye sizi kinadim. Cok amin ;)

Bu nasil bir dert ya! Allah’a sukret ki sutun var. Pompayla sagipta azicik gelenlerde var. Buna asabi bozulup dahada sinir stres olanda var. En azindan bebek anne sutu aliyor!
Birak emzirme kaybolsun gitsin sutun sende mama ver. Sokaklardan eve donmek zorunda kalmazsin!

Yavaş gel yavaş!

Valla kizimda pek sutum olmadi. Oyle ustumu basimi islatacak sekilde olsun cok isterdim. Sut az olunca emmek istemdi emmedikcede sut kesildi. Sizin yazdiklarinizi okuyunca sirf basima gelsin diye sizi kinadim. Cok amin :KK66:
İnşallah gelir ya :) anca anlaşılır nasıl sıkıntılı bir durum olduğu..

Belli çok bunalmışsiniz ama eziyet dye bu kadar sinirle bahsetmeseydiniz daha iyidi.cok gelmesi daha iyidir doyurabiliyosunuz bebeği sonuçta.hem burda bisuru anne olmak isteyip olamayan insan varken..neyse herkesin derdi başka yoluna girer umarim

Tomrisin emzirme notlari-6 da soyle bir bilgi var sizin durumunuzdakiler icin.

Tamam, istediği sıklıkta istediği kadar emsin bebek. Peki bu işin bir istisnası yok mu?

Her şeyin olduğu gibi, bunun da küçük bazı istisnaları var. Bunlardan birincisi süt üretiminin aşırı olduğu bazı durumlar. Bebeğin ihtiyacından daha fazla süt üretmek kulağa hoş gelse de zamanla bir dezavantaja dönüşebilir. Çünkü bebek sulu ve şekerli ön sütle midesini doldurup bir türlü sondaki yağlı süte ulaşamaz. Ayrıca çok dolu olan memelerden hızlı ve bol miktarda gelen sütü emip yutmakta zorlanabiliyor; emerken genzine kaçırma gibi garip sesler çıkartıp rahat ememiyor olabilir. Bu durumdan muzdarip bebeklerin kakası sıklıkla yeşil ve suludur çünkü bebeğin barsakları ön sütteki yüksek miktardaki laktoz şekerini sindirmekte zorlanabilir. Karnını doyuran son sütü alamadığı için sık acıkıyor olabilir. Emzirme seansları bir savaş alanına dönebilir; hem meme isteyip hem memede ağlayan huzursuz bir bebek olabilir.

Aşırı süt üretiminin sorun yarattığı durumlarda çözüm için en iyi strateji her emzirmede tek meme vermektir. Eğer bebek bir emzirmeden sonra iki saat içinde tekrar emmek isterse, yine aynı memeyi vermeniz gerekir. Sonraki iki saatte de öbür meme. Böylece bebek son süte ulaşabilir; ayrıca anne vücudu zamanla mesajı alır ve süt üretimini yavaşlatır. Süt üretiminin azaltıldığı dönemde memeye ıslak bezler veya buzdolabında soğutulmuş lahana yaprakları ile soğuk kompres uygulamak memelerdeki rahatsızlık duygusu ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olur.

evet tam bir eziyet benim için emzirmek. Sütün fazla olduğu için ve çok tazikli geldiği için bebeğim emerken boğuluyo,ağlama krizine giriyo ve sonra da bi meme reddi.
Çok sıkıldım artık sürekli pompa yapıyorum emzirmeden önce ön sütü sağmama rağmen biraz emdikten sonra yine hızlı gelen bir süt oluyor. Ne zaman düzene girecek yemin ederim bunaldım artık. Bu yetmezmiş gibi gaz sancıları bardı zaten şimdi de kolik krizleri başlado 1 haftadır. Susturamıyorum ne dışarda ne evde. Yürüyüşe çıkıyorum tam sakinleşti acıkıyor yine ağlıyor. Koştur koştur eve gidiyorum,ne baştan. Hep bi ağlama serüveni.
Sütü sağarsanız iyice tazyikli gelir. Süt sağmayı bırakırsanız memeleriniz bebeğinize uyum sağlayacaktır.

Yazan oldumu bilmiyorum fakat ön sutu surekli sagiyorsaniz bunu yapmayin. Onden su kivaminda geliyor ve bu bebegin su ihtiyacini gideriyor son sut koyu gelir bebegi doyurur. Yok illa sagmak gerek derseniz su vermelisiniz. Mesela bazi anneler biraz emzirip diger goguse gecer, bu bebekte gaz yapiyor surekli ön sut veya surekli son sut gazi arttirir.
Birde bebegi gogsunuze yatirarak emzirmeyi deneyin. Yani siz sirt ustu hani hastane yataklari gibi yarim yatin cocuk uzerinizde olsun. Biraz yorucu oluyor bebek icin fakat genzine cok kacmiyor boyle olunca.
Burnuna dikkat edersiniz, benimki bazen gömüyordu kafasini gogsume.
Hayirli olsun bebeginiz. Cok cabuk buyuyorlar tadini cikarin her anin

Tomrisin emzirme notlari-6 da soyle bir bilgi var sizin durumunuzdakiler icin.

Tamam, istediği sıklıkta istediği kadar emsin bebek. Peki bu işin bir istisnası yok mu?

Her şeyin olduğu gibi, bunun da küçük bazı istisnaları var. Bunlardan birincisi süt üretiminin aşırı olduğu bazı durumlar. Bebeğin ihtiyacından daha fazla süt üretmek kulağa hoş gelse de zamanla bir dezavantaja dönüşebilir. Çünkü bebek sulu ve şekerli ön sütle midesini doldurup bir türlü sondaki yağlı süte ulaşamaz. Ayrıca çok dolu olan memelerden hızlı ve bol miktarda gelen sütü emip yutmakta zorlanabiliyor; emerken genzine kaçırma gibi garip sesler çıkartıp rahat ememiyor olabilir. Bu durumdan muzdarip bebeklerin kakası sıklıkla yeşil ve suludur çünkü bebeğin barsakları ön sütteki yüksek miktardaki laktoz şekerini sindirmekte zorlanabilir. Karnını doyuran son sütü alamadığı için sık acıkıyor olabilir. Emzirme seansları bir savaş alanına dönebilir; hem meme isteyip hem memede ağlayan huzursuz bir bebek olabilir.

Aşırı süt üretiminin sorun yarattığı durumlarda çözüm için en iyi strateji her emzirmede tek meme vermektir. Eğer bebek bir emzirmeden sonra iki saat içinde tekrar emmek isterse, yine aynı memeyi vermeniz gerekir. Sonraki iki saatte de öbür meme. Böylece bebek son süte ulaşabilir; ayrıca anne vücudu zamanla mesajı alır ve süt üretimini yavaşlatır. Süt üretiminin azaltıldığı dönemde memeye ıslak bezler veya buzdolabında soğutulmuş lahana yaprakları ile soğuk kompres uygulamak memelerdeki rahatsızlık duygusu ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olur.

Evet okumuştum o şekilde yapıyorum bende. Memeyi boşaltana kadar aynı memeden emziriyorum.

Canım ben olmayan sütümü sağarken, meme uçları yara olduğu için yarısı kanlı sütü verirdi hemşireler. Abartmıyorum cidden kanla süt karışırdı pompa da. Buna rağmen 21 ay emzirdim.
Elbet bir yolunu bulursun, keyifle sağlıkla büyüt :)

Yazan oldumu bilmiyorum fakat ön sutu surekli sagiyorsaniz bunu yapmayin. Onden su kivaminda geliyor ve bu bebegin su ihtiyacini gideriyor son sut koyu gelir bebegi doyurur. Yok illa sagmak gerek derseniz su vermelisiniz. Mesela bazi anneler biraz emzirip diger goguse gecer, bu bebekte gaz yapiyor surekli ön sut veya surekli son sut gazi arttirir.
Birde bebegi gogsunuze yatirarak emzirmeyi deneyin. Yani siz sirt ustu hani hastane yataklari gibi yarim yatin cocuk uzerinizde olsun. Biraz yorucu oluyor bebek icin fakat genzine cok kacmiyor boyle olunca.
Burnuna dikkat edersiniz, benimki bazen gömüyordu kafasini gogsume.
Hayirli olsun bebeginiz. Cok cabuk buyuyorlar tadini cikarin her anin

O şekilde emzirmeyi denedim ama o şekilde bile boğuldu zaten bu derece bunalmama sebep olan herşeyi deneyip hiçbirşey yaramıyor olması. Tek yapabileceğim sürekli sağmak ki o da arttırıyor sütümü.

Sanirim pompa yapmamaniz gerekiyor emin degilim ama. O sekilde ne durumda oluyorsunuz?

Her türlü hızlı geliyor yani şöyle söyliyim memede az süt bile olsa ön süt 8 9 delilten tazikli geliyor o yüzden emmek sorun oluyor onun için.
Sağmadan veremedim hiç denedim ama olmuyor. Meme ucunu sıkmayı da denedim memeye bastırmayı da. Ne yapsam yaramıyo:(

Ayni sayfadaki yorumlardan birine de soyle cevap vermis tomris hanim

anlattıklarından aşırı tazyikli süt akımı ve aşırı süt üretimi var gibi görünüyor. Aynı memeyi üst üste vererek memeleri terbiye edeceksin. Bu durumda her emzirmede tek meme vereceksin zaten. O meme bitmediyse bir sonraki emzirmede yine aynı memeyi vereceksin. Eğer bitirdi mi bitirmedi mi anlamıyorum diyorsan şunu uygula. 2 saat sağ, 2 saat sol memeyi emzir. Yani 2 saat boyounca ne zaman isterse sağ memeyi ver. Sonraki 2 saat ise sol. Eğer süt üretimin azalmaz, tazyik azalmaz ise bu süreyi 4 saate de çıkarabilirsin. Bu konuyu şurda yazdım:
http://bebekyapimbakimonarim.blogspot.nl/2013/03/tomrisin-emzirme-notlar-6-temel.html

Pozisyon olarak ise ne yap et, bebeğin ağzının meme seviyesinin üztünde kaldığı pozisyonları seç. Böylece yer çekimi ile süt akım hızı yavaşlar. En güzeli ise arkaya yaslanarak emzirme.
http://bebekyapimbakimonarim.blogspot.nl/2013/02/tomrisin-emzirme-notlar-4-temel-bilgiler.html

Masallah canım ya ne guzel sütün varmıs insallah benimde olur ben ilk oglumu emzıremedım erken dogum yapmıştım hastanede yatmıstı kuvezde o donem göğüslerime agrı girer bosalırdı havlu koyardım. Sonra oglum gelince denedim Bı kac defa yara falan olunca bende ustelemedım zaTen kesilmeye baslamıstı uzuntuden.
Ama sımdı tam tersi ugrasıcam dıyorum ikinci bebegım de insallah benimde olur boyle, tabı fazlasıda zordur eminim.
Allah bagıslasın bu arada sımdı ne kadar tatlıdır :)

Son olarak sunu da yapistirayim lll sayfasindan. Umarim halledersiniz sorununuzu.

Bebeğin hızlı süt akışıyla başa çıkmasına yardım etmek
* Bebeği, memeyi “yokuş yukarı” emeceği şekilde yerleştirin ki yerçekimi süt akışına karşı çalışsın. Bebeğin başının ve boğazının memeucu seviyesinin üstünde kaldığı pozisyonlar en etkilisi. Deneyebileceğiniz bazı emzirme pozisyonları:
* Bebeği kucağınıza alıp emzirdiğiniz klasik pozisyonda, ama geriye yatarak emzirmek (yatan koltuklar veya çokça yastık kullanmak işi kolaylaştıracak)
* Futbol tutuşu denen, bebeğin gövdesiyle bacaklarını emzirdiğiniz göğsünüzün tarafındaki kolunuzun altına aldığınız, başını aynı kolunuzla desteklediğiniz pozisyonda, yine geriye yatarak emzirmek
* Dik futbol tutuşu: Futbol tutuşu gibi ama bebek yatmak yerine yüzü anneye bakacak şekilde oturuyor. (2. fotoğraf)
* Bebekle yanyana yatarak emzirmek. Böylece süt hızlı gelirken bebek fazla sütü ağzından yana akıtabilir.
* Avustralya pozisyonu: siz sırtüstü yatarken bebeğinizi kendi üstünüze, yüzü size dönük olarak yatırarak emzirmek. Bunu çok sık yapmayın, süt kanallarınızın tıkanmasına neden olabilir.
* Bebek çok hava yutuyorsa sık sık gazını çıkarın.
* Daha sık emzirin. Böylece iki emzirme arasında biriken süt miktarı azalacak, bebek daha rahat emecektir. (Bu görüşe hiç katılmıyorum, bebeği ihtiyacından sık emzirmek sütünüzü arttıracak, uzun vadede iş iyice zorlaşacak)
* Bebeğiniz uykulu ve rahatken emzirin. O zaman bebek daha nazik emecek, süt akışı da daha yavaş olacaktır.
* Süt salınana kadar bekleyin, sonra bebeği memeden çekip fışkıran sütü bir beze akıtın (Ya da bence sterilize ettiğiniz bir kavanoza doldurup buzluğa koyun, başka zaman içer). Sütün akışı yavaşlayınca bebeği emzirmeye devam edin.
* Süt akışı yavaşlayana kadar sütü elle veya pompayla sağın, sonra bebeği emzirin. Bu yöntemi yalnızca, başka hiçbir şey işinize yaramıyorsa kullanın, çünkü süt üretimini arttırır. Bunu yapacak olursanız, her seferinde biraz daha az süt sağmaya çalışın, emzirmeden önce sütü sağmanız gerekmeyene kadar.

Back